Παρασκευή, Ιουνίου 18, 2010

Κράτος με λογική Καραγκιόζη...

Δεν ξέρω πόσοι ακούσατε την απιστευτου παραλογισμού απαίτηση του ελληνικού κωλοχανείου να πληρώσει και ΦΠΑ 21% ο Σύλλογος γονέων παιδιών με καρκίνο "ΦΛΟΓΑ" για τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο που ΔΩΡΙΣΕ στο Παίδων Αγ.Σοφία!!!
Επί 15 χρόνια το Ελληνικό "Κράτος" δεν βρήκε 300-400 χιλ.ευρώ για ν'αντικαταστήσει τον 1 και μοναδικό γηρασμένο αξονικό του μεγαλύτερου παιδιατρικού Νοσοκομείου της χώρας!
Δεν βρήκε χρήματα για να φτιάξει ένα ξενώνα φιλοξενίας των οικογενειών των παιδιών με τέτοιες βαριές και χρόνιες νόσους που σημαίνουν αναγκαστική ξενιτιά και εγκατάλειψη της εργασίας όσων κατοικούν εκτός Αθήνας.
Κι αυτά βρέθηκαν μέσα απ τις προσπάθειες και την αυτοοργάνωση των ανθρώπων που βίωσαν στο πετσί τους τα τεράστια προβλήματα.Κι αντί αυτή η Πολιτεία του Καραγκιόζη να απολογηθεί για την πολύχρονη αμέλεια και αδιαφορία της και να ευχαριστήσει έμπρακτα τους συλλόγους και τους δωρητές τους,απαιτεί επιπλέον την καταβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας,ίση με το ετήσιο κόστος λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας της "Φλόγας"!!!Εύλογα ρωτά ο εκπρόσωπος της Φλόγας,ποιά ακριβώς θα είναι η "προστιθέμενη αξία" και ποιός την καρπώνεται,απ την στιγμή που δωρίζουν ένα υπερ-απαραίτητο μηχάνημα για την καλύτερη διάγνωση βαριά άρρωστων παιδιών.Μήπως η "προστιθέμενη αξία" είναι η καλύτερη επιβίωση των άτυχων αγγελουδιών,ώστε να μεγαλώσουν κι αυτά και να φορολογηθούν εξίσου ληστρικά από ένα ανάλγητο και εντελώς άδικο κράτος-οπερέττα?
Αντίστοιχη τύχη είχε και ένα υπερσύγχρονο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα που10ετίες τώρα "ελειπε" απ τα Παιδιατρικά Νοσ/μεία και το οποίο ήθελε να εγκαταστήσει η MARFIN στο Παίδων,με δική της δωρεά,και το "Σύστημα" αρνήθηκε!!!Νομίζω οτι λειτουργεί τώρα στο "Υγεία" με δέσμευση του Βγενόπουλου ότι θα είναι δωρεάν για όλους με την κρατική τους ασφάλεια.
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της αναλγησίας των πολιτικών, το
περσινό συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας προίσταται ο σημερινός πρωθυπουργός,στο καθόλου σοσιαλιστικό Grand Resort Lagonissi,είχε επιχορηγηθεί(κατόπιν αίτησης του...) απ την Κυβέρνηση Καραμανλή,με άνω του 1 εκατομ.ευρώ,ήτοι κόστισε όσο 3 ...υπερσύγχρονοι αξονικοί τομογραφοι!
Ο ΦΠΑ που απαιτεί τώρα ο άτεγκτος κ.Παπακων/νου(96χιλ)αντιστοιχεί στην ετήσια μισθοδοσία 2 υπεράριθμων προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής,απ τους 250 που διορίστηκαν τώρα εν μέσω γενικευμένης επιδρομής κατά των μισθών δικαίων και αδίκων!
Ή κάτι Μεσογειακά Συνέδρια που διοργάνωνε ως Υπουργός Εξωτερικών η κ.Μπακογιάννη για την προσωπική της προβολή,κόστιζαν όσο ένα τέτοιο μηχάνημα...
Και άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα όπου λεφτά για παράτες και συνεστιάσεις της ελίτ πάντα υπάρχουν αλλά για την Υγεία πάντα θα λείπουν...
Δυστυχώς,μπορεί κανείς ν'αρχίσει να κατανοεί για τι μέγεθος αλητείας μιλάμε,μόνο αν κάνει την οδυνηρή νοητική άσκηση να φανταστεί τον εαυτό του με ένα τέτοιο πρόβλημα, που σημαίνει αναγκαστικό ξεπούλημα ολόκληρων οικογενειών για να διεκδικήσουν την πιθανότητα σωστηρίας τών άρρωστων παιδιών τους,απ την κρατική αδιαφορία.
Κύριε Φοροκωνσταντίνου,δεν υπάρχει δικαιολογία οτι ο Νόμος δεν προβλέπει απαλλαγή απ τον ΦΠΑ.Κάντε μια απ τις ωραίες τροπολογίες στις οποίες ειδικεύεστε εσείς οι Πολιτικοί και ρυθμίστε το σύμφωνα με την κοινή Λογική και το αίσθημα Δικαίου.Άλλωστε κάτι γνωρίζετε εσείς από (ν)τροπολογίες....

8 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Σωστά τον προτρέπεις τον υπουργό Παπακωνσταντίνου.. με την ίδια ευκολία που περνά Π.Δ. και (ν)τροπολογίες, ας διευθετήσει και τέτοια θέματα, που τιμούν τον άνθρωπο και ωφελούν τα παιδιά!

Καλησπέρα
(ελπίζω να διάβασες για τη συνάντηση που κανονιζουμε για την Κυριακή - κι ελπίζω να σε ενδιαφέρει)
:-)

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Πως ζητάς από έναν βιαστή του εργαζόμενου και πληρωμένο-ξεπουλημένο τεχνοκράτη, να ασχοληθεί με τέτοια θέματα;

Αυτό ζει για να μας γαμεί!

celin είπε...

Kανουμε ενα λαθος squarelogic,κ εσυ κ εγω κ πολλοι απο εμας,
συζητουμε με ρασιοναλιστικους ορους τη πολιτικη κατασταση,με ορους λογικης δηλαδη,
με επιχειρηματα κ διαφωνιες
κ προσπαθουμε με αυτους τους ορους να ερμηνευσουμε τη πολιτικη κατασταση.
Λαθος.
Ζουμε το τελος της λογικης,
τιποτα πια δε βγαζει νοημα απο τις κινησεις των Κουισλινγκ.
Η μαλλον βγαζει,ενα μονο νοημα,ενας μονος σκοπος,η εξαθλιωση των Ελληνων.
Απλα ειναι τοσο απιστευτο αυτο που δυσκολευομαστε να το πιστεψουμε,
κ ομως,αυτο ακριβως συμβαινει.
Στα πλαισια συτης της παραδοχης λοιπον,τιποτα δε πρεπει να μας κανει εντυπωση
παρα μονο ενα,
η παθητικοτητα μας

Univers είπε...

Αλητεία, όπως ακριβώς το λες! Και απύθμενο θράσος!

squarelogic είπε...

Βάσσια,
όλως τυχαίως,'εφτασε ο καιρός που τα Σ/Κ περνώ απ την πόλη σου(κατάλαβες φαντάζομαι γιατί...)
Ίσως την Κυριακή....

Πειρατή,
και γω ζω για να δω πότε θα... αντιστραφούν οι όροι...

squarelogic είπε...

celin, έχεις απόλυτο δίκιο,ότι εμμένουμε να αναλύουμε τα τεκταινόμενα με όρους "κανονικής" Λογικής και όχι μεταλλαγμένης,ξεπουλημένης,σοσιαληστικής.
Η ανάρτηση αυτή ακριβώς αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί:να αναδείξει ενα κραυγαλέο παράλογο μήπως και ξεκουνήσει κάποιους ακόμα απ την παθητικότητα που λες.

Βάσσια είπε...

:-)

Θα χαρώ πολύ... να μάθω και καινούργια μουσικά δρώμενα από σένα.
(δεν κατάλαβα γιατί περνάς , αλλά οκ
:-)).

Unknown είπε...

Εδώ είναι που ισχύει το βιβλικό "μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι..."

Ακούω τα δόντια τους να κροταλίζουν και με διεσταλμένα μάτια καρφωμένα στο κενό να μουγκρίζουν "λεφτά - λεφτά! Μαζέψτε όλα τα λεφτά"

Μα επιτέλους, για την ΦΛΟΓΑ πρόκειται. Για το σύλλογο των γονιών που τα παιδιά τους έχουν καρκίνο. Οι οποίοι δεν κλείνονται στον εαυτό τους και στο πρόβλημά τους αλλά χαρίζουν στο κοινωνικό σύνολο ότι τα κοράκια των προμηθευτών σας σας το πουλάνε με τριπλάσια και παραπάνω τιμή. Οι φόροι που πληρώνουμε -και ο ΦΠΑ φυσικά- αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και υποχρεώσεων της πολιτείας. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε αυτό κ. Υπουργέ επί των οικονομικών είστε πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Όχι μόνο γιατί ζητάτε τον ΦΠΑ πάνω σε μια δωρεά αλλά γιατί σκοτώνετε τη διάθεση ανθρώπων και ομάδων να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.