Τρίτη, Ιουνίου 01, 2010

Τον βλέπει η Ακρόπολη και καμαρώνει...


Τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που ανάμεσα στα άλλα πενταπλασιάζει(στο 15% κατ'έτος) τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες, η κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου μεταγράφεται από offshore εταιρεία στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Η διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, στο χρώμα της ώχρας, στέκει για πάνω από 60 χρόνια στην καρδιά ενός από τους πιο ακριβούς πεζοδρόμους της Ευρώπης - στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ένα σπίτι στον δρόμο αυτό, σαν αυτό στον αριθμό 33 που βρέθηκε στην ιδιοκτησία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου με το συμβόλαιο υπ. αριθμό. 15867, έχει μία από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτήν τη χώρα: είναι η δεύτερη υψηλότερη αντικειμενική αξία στο κέντρο της Αθήνας, 7.000 ευρώ/τμ.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο στον τόμο 4248 του υποθηκοφυλακείου Αθηνών η κύρια κατοικία είναι 209 τμ και συνοδεύεται από αλλα 202 τμ του δώματος και και 209,7τμ υπογείου με 8 αποθήκες(!).
Παλαιότερα ο τ.υπουργός είχε υποστηρίξει οτι ενοικίαζε το ακίνητο το οποίο ανήκε στην offshore εταιρεία Nobilis International LLC, που εδρεύει στην πόλη Cheyenne της πολιτείας Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ,και η οποία διέθετε τους τίτλους από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι τη μεταβίβαση στη σύζυγό του. Μάλιστα, τα αμερικανικά αρχεία δείχνουν ότι, παρόλο που η offshore Nobilis είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του πρώην υπουργού προς 136 εκατομμύρια δραχμές, πλήρωνε κατά μέσον όρο φόρους ύψους μόνο 64 δολαρίων τον χρόνο!
Η μεγάλη έκπληξη, όμως, βρίσκεται στον αμέσως προηγούμενο ιδιοκτήτη, που όχι μόνον είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του κ. Τσοχατζόπουλου στη διπλάσια τιμή μόλις δύο χρόνια πριν -ήτοι 300 εκατομμύρια δραχμές το 1999-, αλλά βρέθηκε και υπόλογος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου! Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν άλλος από την εταιρεία "ΤΟΡΚΑΣΟ" Investments Ltd, που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα επειδή πούλησε το 2007 δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Στην έρευνα που ακολούθησε, η "ΤΟΡΚΑΣΟ" εμφανίστηκε ξαφνικά -κατά δήλωση του ιδίου- να ανήκει από το 2006 στον Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Σαχπατζίδη.
Για χάρη αυτού του σπιτιού ,και παρόλο που είχε ήδη πληρώσει μετρητά 450 χιλιάδες ευρώ στην offshore Nobilis και επρόκειτο να πάρει δάνειο για μόνο 650 χιλιάδες ευρώ, η κ. Βίκυ Σταμάτη παίρνει την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, που αφορά τη φορολόγηση offshore εταιρειών, δύο δάνεια συνολικού ύψους 1.100.000 ευρώ.


Μερικές παρατηρήσεις:
1) O "ωραίος Μπρούμελ" είναι προφανώς της σχολής Βουλγαράκη:"ότι είναι νομότυπο είναι και ηθικό".Δεν έχει πρόβλημα να σχετίζεται με offshore εταιρείες οι οποίες μάλιστα,πολύ βολικά,πουλάνε την ημέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.

2)το 1,5 εκ.συνολικά που δηλώθηκε οτι πωλήθηκε,αντιπροσωπεύει την αντικειμενική αξία μόνο της κύριας κατοικίας.Τα άλλα 200 τμ του δώματος και τα 209 τμ αποθηκευτικών χώρων δεν συμπεριελήφθηκαν στο συμβόλαιο?

3)Με
τι φορολογικές δηλώσεις,και τι εχέγγυα "δανειοδοτήθηκε" η σύζυγος Άκη με 1,1 εκ.ευρώ σε ΄τετοιες εποχές,και απο ποιά τράπεζα?Ρωτώ για να ξέρω που θα απευθυνθώ κι εγώ...

4)το γεγονός της τακτοποιησης του ακινήτου τις μέρες ακριβώς πριν την ψήφιση του νιμοσχεδίου δεν εγείρει και ένα θέμα εσωτερικής πληροφόρησης για τον κ.Παπακων/νου και το επιτελείο του?

5)τα θερμότερα συγχαρητήρια μου στους "ειδικευμένους στο Υπ.Αμύνης δημοσιογράφους"(Βερύκιους και σία...) που επί τόσα χρόνια παρίσταναν τους εκπροσώπους τύπου του υπουργού αντί να κάνουν την δουλειά τους...

Παρομοίως, στην 'ανεξάρτητη" Ελληνική Δικαιοσύνη,που τόσα χρόνια δεν έχει ξεκινήσει έρευνα για όσα και ο τελευταίος πολίτης είναι πεπεισμένος οτι συνέβησαν...Keep on sleeping...
Χωρίς την άλωση της ΤΡΙΤΗΣ και ΤΕΤΑΡΤΗΣ εξουσίας δεν θα φτάναμε σε τέτοιο πάτο...


6 σχόλια:

Univers είπε...

Το "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό" και οι φορολογικές αλχημείες του Βουλγαράκη έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία δεν είχε καν το προηγούμενο της ληστρικής επιδρομής στα εισοδήματα των Ελλήνων μισθωτών.

Ενώ τώρα, ο υπέρλαμπρος Τσοχατζ κάνει χρήση του "ό,τι είναι σοσιαλιστικό είναι και σωστό" και η κυβέρνηση της παράταξης με την οποία πολιτεύθηκε, διά του σοφού αυτού μετασχηματισμού, θα συνεχίζει να έχει την ανοχή του ποπόλου και να μας κυβερνά, παρ' ό,τι μας λήστεψαν και μας ληστεύουν χωρίς έλεος. Και εμφανίζονται και ως οι νυκοκυραίοι που θα μας νυκοκυρέψουν.

Ανεχθείτε τους υποζύγια...

celin είπε...

squarelogic,οι παρατηρησεις σου ειναι ολα τα λεφτα,
ειδικα οταν θιγεις το ζητημα της εσωτερικης πληροφορησης,
αληθεια,γιατι κανενα ΜΜΕ,δεν το σχολιαζει αυτο?γιατι?κανει τζιζ??

οι μιζες που φαγαν οι Υπουργοι Αμυνης ηταν παρα πολλες.Αρκετες για να ταισουν κ τους δημοσιογραφους που καλυπταν τα θεματα του Υπουργειου.

Οσον αφορα το ζητημα της Δικαιοσυνης,το χω θιξει κ εγω πολλες φορες.Συνενοχοι στη λεηλασια του Δημοσιου χρηματος.
Τουμπεκιαζονταν με ολα αυτα που εβλεπαν κ το μονο που τους ενοιαζε ηταν να αυξανουν νταβατζιλικι τους μισθους τους κ να βουτανε κ τα αναδρομικα.
Μαυρο χαλι οι θεσμοι στην Ελλαδα,ΟΛΟΙ.
Με το ζορι να μας κανουν μηδενιστες.
Μετα τους πειραζει το συνθημα "να καει να καει το μ@@@@@ο η Βουλη"
κ τολμαν να λενε οτι εκκολαπτεται ετσι το αυγο του φιδιου.

Locus Publicus είπε...

Ο αγαπημένος μου υπουργός. Ιδρυτικό μέλος της μεγαλύτερης συμμορίας καταλήστευσης του εθνικού μας πλούτου, του περίφημου "ελληνικού σοσιαλισμού". Θέλει κι αυτός "κωλόσπιτο". Ποιά τράπεζα ένέκρινε δάνειο 1 εκατ. ευρώ στη σύζυγό του (που μαθαίνω πως είναι δημόσιος υπάλληλος), δεν θα το μάθουμε. Στις Κλεπτοκρατίες τέτοιες πληροφορίες δεν ειναι δημοσιoποιήσιμες. Πάντως έχω γράψει και παλιά, πως ο συνδιασμός της Εκκλησίας και της νομικίστικης πολιτικής των οφσόρ είναι θανατηφόρος. Υπάρχουν λίστες με ανθρώπους που δεν έχουν κληρονόμους, είναι μεγάλοι σε ηλικία, και οι οποίοι στοχοποιούνται απο κυκλώματα για "εθελοντικές δωρεές" περιουσιών. Πιστεύει κανένας πως ο αρχικός ιδιοκτήτης του σπιτιού πήρε 300 εκατομμύρια για το σπίτι του στην Αραιοπαγίτου? Εγώ όχι. Το σπίτι αυτό, όπως και πολλά άλλα, ήταν στοχοποιημένο απο παλιά, και όταν "αγοράστηκε", μπήκε στα "φιλέτα" προς διανομή.

Univers είπε...

Όσον αφορά τα δάνεια, υποθέτω ότι εξυπηρετούν το πόθεν έσχες που θα ακολουθήσει.

Άλλωστε και ο... Αείμνηστος δεν είχε δανειστεί στα ψου για το... κωλόσπιτο;

Βάσσια είπε...

Θεωρείς ότι πιάσαμε πάτο;
Εγώ όχι.... έχουμε μέλλον (δυστυχώς).

Η Ελλάδα γυμνή και απροστάτευτη. Ότι πιο λυπηρό και ντροπιαστικό...

Εύχομαι πάντως καλό μήνα φίλε μου.

Unknown είπε...

Ποιό best seller έχει γράψει η ωραιοτάτη και νεοτάτη κ. Β. Σταμάτη (δηλώνει συγγραφεύς στο συμβόλαιο) ώστε την τελευταία τριετία να μπορέσει δώσει -έτσι, στο μιλητό, χωρίς συμβολαιογραφική κατοχύρωση σε μια εξωχώριο εταιρεία προκαταβολή 450.000€;
Αν αφαιρέσουμε τους φόρους εισοδήματος που θα επλήρωσε (τουλάχιστον 40%) θα πρέπει να εισέπραξε τουλάχιστον 630.000€ και να μην ξόδεψε τίποτε!
Αν 1.100.000€ είναι η αντικειμενική αξία του συμβολαίου η αγοραία αξία θα είναι κατά την κρίση μου τουλάχιστον 3.000.000§.
Επομένως προ φόρων εισοδήματος την τελευταία τριετία θα πρέπει να έχει εισόδημα τουλάχιστον 3.290.000 και να μην ξόδεψε τίποτε!!
Το δε τοκοχρεωλύσιο σε δάνειο 650.000 € είναι αρκετές χιλιάδες € μηνιαίως!! Που θα τα βρει η δυστυχής;
Για τις δημοσιογραφικές αλητείες-παπαγαλάκια τι να πει κανείς!!