Σάββατο, Μαΐου 08, 2010

Ο Γιώργος είναι πονηρός!

Μια μόλις μέρα μετά το Νόμο που ψήφισε χθες η Βουλή υπό σιδηρά κομματική πειθαρχία,ο έτερος Γιώργος,αυτός με το μόνιμα ζελεδαρισμένο μαλλί,αυτός που θα έπαιρνε τα πουκάμισα των Πώλσον και Σόρος,πέρασε (ν)τροπολογία σύμφωνα με την οποία
"ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτείται ούτως ώστε να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας" ενώ κανονικά σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η Βουλή χθες, τα μνημόνια και οι συμφωνίες έπρεπε να εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.
o κ. Παπακωνσταντίνου τροποποίησε τη λέξη κύρωση με τη φράση συζήτηση και ενημέρωση. Τα μνημόνια δε και οι συμφωνίες θα ισχύουν και θα εκτελούνται από την υπογραφή τους.
Παρά τις φωνές για
κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ο προεδρεύων Νιώτης(τέρμα τα κ. για μη κυρίους!)έσπευσε να κηρύξει λήξασα την συνεδρίαση παρότι υπήρχαν κι αλλοι βουλευτές εγγεγραμμένοι για να μιλήσουν.

Η εξέλιξη αυτή εξάλειψε και τους παραμικρούς ενδοιασμούς που μπορεί να είχα αν οι εγκληματικοί χειρισμοί απ την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης Τσολάκογλου ΙΙ,που μας κατέστησαν από ενα υπερχρεωμένο κράτος(ανάμεσα σε πολλά) σε παγκόσμιας εμβέλειας αποδιοπομπαίο στόχο,οφείλονταν σε απειρία/ανοησία ή σε προμελετημένο δόλο.
Έπρεπε βλέπετε να εξοργίσει η Ελλάδα τους εταίρους της ανακοινώνοντας περιχαρέστατη στατιστικές νοθείες και έλλειμμα 2πλάσιο του μέχρι τότε υποδεικνυόμενου για να καταστεί βολικός στόχος για τους εξ Αμερικής κερδοσκόπους που στόχευαν την Ευρωζώνη.Έπρεπε να απαξιωθεί δημοσίως με τις πρωθυπουργικές αναφορές περί "πιο διεφθαρμένης χώρας της Ευρωπης" και τις εμπνευσμένες υπουργικές παρομοιώσεις με τον Τιτανικό και να διευκολυνθεί απ την ΤτΕ η ανέξοδη κερδοσκοπία για να εκτιναχθούν τα spreads ώστε να φτασει η χώρα στην αδυναμία δανεισμού και άρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ το οποίο μπορεί να χρεωθεί μέτρα τα οποία δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν μέσα από "διαβουλεύσεις" και opengov ( τι ανέκδοτο!).
Και τώρα,ο 'επιμελής σπασίκλας"Γιώργος Π.-"they will lose their shirts",το παιδί του κομματικού σωλήνα που προφανώς έχει κλείσει καποια καλά deals με εξωχώρια κέντρα ισχύος και εξουσίας δύναται να δεσμεύει δια της υπογραφής του και μόνο την χώρα,φέρνοντας τις δεσμεύσεις που κατά την κρίση του(?) αναλαμβάνει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στην ελληνική Βουλή!
Αυτόν ξέρουν,αυτόν εμπιστεύονται!
Σιγά μην αφήσουν τα λεφτά τους στην κρίση του κάθε Έλληνα βουλευτάκου!
Μόνο που το δίλημμα "υπογράφετε ή χρεωκοπία" χρησιμοποιείται ήδη για 3η ή 4η φορά μέσα σε λίγες ημέρες...Και δεν ξέρω αν οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν το ανέκδοτο με τον γρύλο (άει γ...κι εσύ κι ο γρύλλος σου!),καθώς όμως οι Ελληνες θα νιώθουν στο πετσί τους οτι οι διαρκείς υποχωρήσεις για να εξακολουθήσει η καταβολή μισθών και συντάξεων οδηγούν έτσι κι αλλιώς σε χρεωκοπημένους μισθούς και συντάξεις,μπορεί και να επιλέξουν την υποτιθέμενη χρεωκοπία!
Ανέκαθεν περίεργος λαός,είναι να μην τους τα παραζαλίσεις George...

5 σχόλια:

hroni είπε...

Εξ Αμερικής κερδοσκόπος είσαι και φαίνεσαι!

jomarch είπε...

καλο, συμφωνώ

jomarch είπε...

με την αναρτηση, όχι με το προηγούμενο σχόλιο.

Βάσσια είπε...

Square συμφωνώ.
Και ιδιαίτερα με την τελευταία σου παράγραφο.....
Μας ζάλισαν και εμένα μου προκαλούν και ναυτία .......

v είπε...

Μας ξεπερνάνε οι καταστάσεις ή μου φαίνεται;
Μας κοροϊδεύουν ή μου φαίνεται;
Μας έχουν φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων ή μου φαίνεται;