Τρίτη, Ιουνίου 29, 2010

"Αγορές"- Σύνταγμα,σημειώσατε 1...

Δεν πέρασε μια μέρα απ'όταν το Ανωτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών κατά 25% και συντάξεων κατά 15%,και υπό την απειλή του παγώματος εκταμίευσης της επόμενης δόσης του ΔΝΤ,η κεντροδεξιά κυβέρνηση αύξησε τον ΦΠΑ κατά 5 ολόκληρες μονάδες,από 19% σε 24%!
Ποιά Συντάγματα και ποιά νομιμότητα τώρα...Αυτά είναι πλέον προνόμιο μόνο των οικονομικά ισχυρών(ακόμα....)
Υπό αυτές τις συνθηκες αναρωτιέται κανείς γιατί οι πολιτικοί,εδώ και αλλαχού,ερίζουν για το ποιός θα "κυβερνήσει"...Αφού στην ουσία θα είστε οι ντόπιες μαριονέτες που θα κληθούν να εφαρμόσουν τα έξωθεν προαποφασισμένα "μέτρα" και να εισπράξουν το γιουχάισμα και τα ζαρζαβατικά,προς τι η πρεμούρα,αν δεν ήταν να ξαναβάλετε το δάχτυλο στο "μέλι"?
(και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό πλην της άμεσης "μεθόδου Άκη"...υπάρχει και η χρηματιστηριακή μέθοδος Γιάννου,η έμμεση Αλογογιώργου,η 'επιδοματική' του παπαΘανάση κλπ)
Το δεύτερο που αναρωτιέται κανείς,είναι ποιό είναι το master plan πίσω απ την ξαφνική απαίτηση "των αγορών" για δημοσιονομική πειθαρχία πανευρωπαικά?
Χάρη στην Παγκοσμιοποίηση ήρθε η ώρα το βιοτικό επίπεδο των προνομιούχων Ευρωπαίων να συγκλίνει προς αυτό των Ινδών και των Κινέζων?
Ήρθε η ώρα "τα μεγάλα Αφεντικά" να εξαφανίσουν την αυθάδη μεσαία τάξη που παρα-σήκωσε κεφάλι?
Να γυρίσουν τους λαούς 100 χρόνια πίσω?Να ξανακάνουν επίκαιρο τον Μαρξ?
Κι αν κάτι τέτοιο έχουν κατά νου,που θα οδηγήσει αυτό στην εποχή της μαζικής ενημέρωσης,των blogs και της δυνατότητας καθένας να παρέχει και να λαμβάνει ανεξάρτητη ενημέρωση?
Σε γενικευμένες ταραχές που θ'αποτελέσουν το άλλοθι επιβολής μιας ημιπλανητικής Δικτατορίας?Είναι αυτή η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" που ευαγγελιζόταν οι Μπους,πατήρ και υιός? Ή ήρθε η ώρα ο Καπιταλισμός να "κάψει τον αέρα" που εχει δημιουργήσει,μέσα απ την δημιουργική καταστροφή ενός ακόμα Πολέμου?
O Tempora,o mores...

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Square θεωρώ πως αυτό το ερώτημά σου, τριβελίζει το μυαλό όλων μας.
"ποιο είναι το master plan" τους, αλλά και ποίων.....

Η ενωμένη Ευρώπη , στα χαρτιά, καταρρέει, η εξ ανατολών χώρες, αναδύονται οικονομικά, και ένα σωρό άλλα, που ουσιαστικά οδηγούν στο εν λόγω ερώτημα.

Μήπως τελικά μιλάμε για μεμονωμένα πρόσωπα με ισχύ κι όχι για κράτη;
Για καρτέλ, πολυεθνικές κλπ.
Δεν ξέρω, αναρωτιέμαι απλώς.

Καλησπέρα
:-)

celin είπε...

squarelogic,σε αυτα που ρωτας,δινεις εσυ ο ιδιος τις ορθες απαντησεις.Τιποτα λιγοτερο,τιποτα περισσοτερο.Αυτο ακριβως συμβαινει.
Απο δω κ περα δεν υπαρχει τιποτα για να συνειδητοποιησουμε,οποιος τα αρνειται αυτα,εθελοτυφλει κ δε χρειαζεται να προσπαθησουμε να τον πεισουμε.
Ενα μονο ειναι το ερωτημα.
Το "πως;" της αντιστασης.