Τετάρτη, Ιουνίου 09, 2010

Πραγματικότητα,όπως την αντιλαμβάνονται οι Οικονομολόγοι...

Είναι λοιπόν δύο οικονομολόγοι ένας έμπειρος κι ένας πρωτοετής φοιτητής και περπατούν στο δρόμο συζητώντας τι άλλο, τα χάλια της οικονομίας μας. Ο έμπειρος οικονομολόγος, θέλοντας να δείξει ότι αυτά που λέει έχουν μεγάλη αξία, λέει κάποια στιγμή στον νεαρό βλέποντας ένα τεράστιο κόπρανο στο δρόμο:
- Για να σου αποδείξω φίλε τον ισχυρισμό μου, ότι όλες οι κοινωνίες έχουν όρια ηθικής μπροστά στο χρήμα, θα σου προτείνω το εξής. Αν φας αυτή την κουρ... δα θα σου δώσω 20.000 ευρώ!!
Ο άλλος μένει κάγκελο!! Όντας όμως φτωχόπαιδο μπαίνει στον πειρασμό...
Ο έμπειρος οικονομολόγος, θέλοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον του συνομιλητή του, βγάζει επιδεικτικά ένα πακέτο με πεντακοσάευρα και τα κουνά στον αέρα!
Είναι η προκαταβολή για το σπίτι που θα πάρει την επόμενη μέρα...

Ο νεαρός οικονομολόγος, χαιβάνι γαρ, παίρνοντας τη σκληρή απόφαση, βουτάει κι αρπάζει μέσα από τα χέρια του άλλου τα λεφτά με μια αστραπιαία κίνηση και βάζοντάς τα στη τσέπη σκύβει, αρπάζει το κόπρανο και ... το τρώει!!!

Ο άλλος μένει κάγκελο! Δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει άνθρωπος που θα έτρωγε ενα κόπρανο από το δρόμο έναντι χρημάτων...
Δεν λέει όμως τίποτα γιατί έχουν κανει τη συμφωνία...
Περπατούν πιο κάτω και συναντούν ένα άλλο κόπρανο, πιο μεγάλο από το προηγούμενο. Ο νεαρός, που θέλει να κάνει πλάκα στον παλαιότερο συνάδελφό του του θέτει το ίδο ερώτημα:
- Αμα φας αυτή την κουρ.... άδα, θα σου δώσω τα χρήματά σου πίσω! Αναφωνεί..

Ο έμπειρος οικονομολόγος σκέφτεται τα 20.000, τη γυναίκα του που θα φωνάζει, το σπίτι που θα χάσει...
Σαν να είναι ο άλλος βαλτός, βγάζει τα 20 χιλιάρικα και τα ανεμίζει επιδεικτικά. Τότε ο άλλος τα βουτάει αστραπιαία και βουτώντας το κόπρανο... το τρώει κι αυτός!! Ο άλλος μένει κάγκελο. Δνε μπορεί να καταλάβει ότι έχασε τόσα λεφτά για μια του βλακεία...

Προχωρούν παρακάτω και κάποια στιγμή λέει ο νεαρός:
-Βλακεία κάναμε συνάδελφε... Φάγαμε από μια κουρ... αδα και δεν κερδίσαμε τίποτα τελικά!!!
- Μην το βλέπεις έτσι! του λέει ο άλλος.
Δες το ότι κινήσαμε την παγκόσμια οικονομία κατά 40.000!!!

5 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Τον Φεβρουάριο είχα γράψει και εγώ ένα αντίστοιχο ανέκδοτο στο ποστ μου Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Η ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ που δείχνει την σημασία της κυκλοφορίας του χρήματος πιο αποτελεσματικά!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Αν υπήρχε φόρος επί των συναλλαγών θα είχε παραχθεί χρήμα και μάλιστα προς αναδιανομή!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Επίσης, αν και οικονομολόγος, ευτυχώς ΑΚΟΜΗ (τουλάχιστον) δε σκέφτομαι έτσι...

hroni είπε...

Και εγώ της τέχνης είμαι. Πρόσφατα δε προήγαγα το τσιουάουα από γκόλντεν μπόυ σε νομισματοσκόπο με εντολή να τυπώνει χρήμα κατά βούληση. Ήδη καμιά ντουζίνα συνάδελφοι μας έχουν πάρει στο κατόπι.

celin είπε...

Akρως διδακτικη ιστορια!