Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2010

Απορία...

Αναρωτιέμαι,ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών αν ο "Γιωργάκης" δεν είχε στυγνότατα εξαπατήσει τον ελλην.λαό τάζοντας παροχές και αντ'αυτού είχε πει τι αληθινά θα έκανε?
(κόψιμο μισθών/επιδομάτων,αύξηση φορολ.συντελεστών,φαλκίδευση του αφορολόγητου,επιδρομή στην οικογεν.περιουσία μέσω ΦΜΑΠ,αυξήσεις φωτιά σε καύσιμα,προσεχώς αύξηση ΦΠΑ κλπ,κλπ)

ΥΓ.( και μην μου πει κανένας εύπιστος ότι δεν γνώριζε.διότι είχε ενημερωθεί απ τον Προβόπουλο και επιπλέον τα κόμματα έχουν δικούς τους ανθρώπους στα πόστα και ξέρουν περίπου τι γίνεται ανά πάσα στιγμή..)

15 σχόλια:

squarelogic είπε...

όχι οτι ο κοσμος δεν απαιτούσε αλλαγή και απόδοση ευθυνών μετά
την τραβεστί "επανίδρυση" του Καταλληλότερου...
αλλά δικαιούται να λαμβάνει τις αποφάσεις του γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα κι όχι εξαπατούμενος...

Univers είπε...

Ο Ελληνικός λαός απαρτίζεται από ραγιάδες χωρίς αυτοδιοίκητο και με μόνιμη ανάγκη κηδεμονίας, τους οποίους μόνον η έξωθεν διεκτραγώδηση της καταστάσεως θα έπειθε για μέτρα. Αν έξαφνα εν ευρωπαϊκή αιθρία (χωρίς πίεση από τας Βρυξέλλας) κάποιος Έλληνας πολιτικός (υπάρχει άραγε τέτοιος, με περιεχόμενο στο...σώβρακό του; - λέμε τώρα...) έβγαινε με διάγγελμα και έλεγε ότι τελειώσαν τα αστεία και πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε με δανεικά, θα καταβαραρθρωνόταν ανεπιστρεπτί αυτός και το κόμμα του. Και σε αυτό θά έγκειτο το μεγαλείο του ανδρός (που τέτοιος...).

Ενώ τώρα που οι αποφάσεις έρχονται απ' έξω, θα σκύψουμε πειθήνια το κεφάλι. Και όχι μόνον αυτό. Μέσα σε δυο μήνες συνειδητοποιήσαμε (και μη μου λέτε το αντίθετο, το είπαν οι σφυγμομετρήσεις) αίφνης το αυτονόητο, αυτό που εδώ και 30 χρόνια δεν καταλαβαίναμε, ότι δεν είναι δυνατόν εσσαεί να ζούμε σπαταλώντας δανεικά. Ε, αφού το λένε οι Βρυξέλλες, κάτι θα ξέρουν...

squarelogic είπε...

Συμφωνώ απόλυτα!
Όποιος όμως θυμάται την καταθλιπτική προεκλογ.εκστρατεία του Καραμανλή του βραχέος που την υστάτη ώρα είπε κάποιες αλήθειες και την αντιδιαστείλει με την ροζ- προεκλογικά φυσικά-εικόνα που μας σέρβιρε ο νυν,για να κάνει,και πάλι φυσικά,τριπλή κωλοτούμπα με άξελ μετά,δυσκολεύεται να καταπιεί την εξαπάτηση.
Επίσης,όσο και να έπρεπε να τελειώσει το πάρτυ με τα δανεικά,νομίζω οτι η ολιγωρία και οι ιδεοληψίες 3 μηνών,έθεσαν την Ελλάδα στο στόχαστρο των κερδοσκόπων,δεδομένου οτι έφτασε ο καιρός που πρέπει να δανειστεί τα μισά απ τον φετινό της δανεισμό(ήτοι,25δις)μέσα σε 2 μήνες,οπότε αντιλαμβάνεστε τι πάρτυ θα στηθεί...

hroni είπε...

Πως είναι δυνατόν το εκλογικό σώμα να εξαπατείται ΚΑΘΕ φορά από τη νέα κυβέρνηση; Όπως ο νυν έχει βγει στη γύρα για να ΜΗΝ ζητήσει οικονομική στήριξη αλλά την πολιτική, που οι εταίροι έχουν ήδη υποσχεθεί. Ως πολιτικός δύνασαι να ψεύδεσαι μόνο σε ψηφοφόρους που εθελοτυφλούν. Συνεπώς το σύνολο έχει όντως πρόβλημα DNA, ένδειξη του οποίου είναι το τρίτο χέρι που έχει φυτρώσει και ζητάει, μια που το πρώτο κρατάει τιμόνι και το δεύτερο αλλάζει αλυσίδα.

Η πολιτική στήριξη ήδη έχει απτό αποτέλεσμα στην προσωρινή μείωση του κόστους δανεισμού αλλά δεν είναι αρκετή αφού η κρίση δεν είναι τεχνητή, όπως ο όρος "κερδοσκόποι" λαικίστικα υπονοεί. Το GS που ανέφερα πρι δυο εβδομάδες είναι η Goldman Sachs που ανέφερε η FT πριν μια εβδομάδα περίπου και σε γδέρνουν μόνο αν το ζητήσεις. Apollo και τα άλλα σχήματα που διερωτήθηκες δραστηριοποιούνται σε άλλες αγορές.

Σχόλη που είναι, πάω τις μικρές στο ενυδρείο να δούνε φώκιες τις οποίες το DNA έχει προικήσει με 4 χέρια, η πόδια, δεν ξέρω, και εξαυτού έχουν όλα τα προσόντα για μια λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία στην Ελλάδα.

Univers είπε...

Στην Ελλάδα δεν φθάνουν πλέον φώκιες. Χρειάζονται σαρανταποδαρούσες για τον ρόλο του ικέτη...

αθεόφοβος είπε...

Νομίζω ότι ο Univers με τα δύο σχόλια του τα είπε όλα!

v είπε...

Mα ήξερε ο ελληνικός λαός ότι έλεγε ψέμματα ο Παπανδρέου. Απλά αρέσκεται στο να αυταπατάται. Η αλήθεια του Καραμανλή ότι η πορεία της Ελλάδας θα είναι σκληρή, ανηφορική, πικρή (ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων) ήταν πολύ πικρή για ένα γλεντζέ λαό, με έξω καρδιά και άδεια τσέπη...

hroni είπε...

Όταν δεν μ' ακούνε οι μικρές, τους λέω για την Goldman Sachs που έφαγε την Ελλάδα. Μπουουουουου!http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aV6TggelbXe4&pos=7

Βάσσια είπε...

Σκέφτομαι ότι μάλλον συνειδητά εξαπατηθήκαμε.....
Με την ελπίδα ότι μια σοσιαλιστική "κοροϊδία" θα μας πονέσει λιγότερο.

Κάποια άλλη στιγμή σκέφτηκα ότι κι ο Παπανδρέου μπορεί να "αυτο-εξαπατήθηκε"....

Συμπέρασμα: Δεν γλιτώνουμε.

Καλή εβδομάδα
:-)

hroni είπε...

Όταν λέω ότι όλα τα προβλήματα ήταν ήδη γνωστά σε όσους θέλουν να γνωρίζουν και είναι κατ' επάγγελμα αργόσχολοι σαν την αφεντιά μου, ιδού η ρόδος σε ρίαλ τάιμ. Οπληστείτε με έγκυρη, διερευνητική ενημερωση και επαναστατείστε. Δεν υπάρχει ούτε μια εφημερίδα η κανάλι στην Ελλάδα που θα σου πει την αλήθεια, κανείς δεν πληρώνεται γι' αυτό.

Το κλειδί της υπόθεσης είναι ο κάθε ένας μας να απεξαρτηθεί από την διαπλοκή της καθημερινής παρανομίας που ο αριστοτεχνικά μαστορεμένος ιστός του φαινόμενικά νομικού πλαισίου στην Ελλάδα, σε υποχρεώνει να κινήσαι στο όριο του νόμου και έτσι σε εκβιάζει στη σιωπή.

Risk wrote the detailed story of exactly how this was done - with the knowledge of EU officials - way back in 2003. This ground-breaking coverage was widely recognised by newspapers and websites around the world in February as the Greek sovereign credit crisis provoked renewed interest in that seven-year-old derivative trade.

Here are some suggested links:

This was the original 2003 article, Revealed: Goldman Sachs' mega deal for Greece.
http://www.risk.net/risk-magazine/feature/1498135/revealed-goldman-sachs-mega-deal-greece

Duncan Wood and Alexander Campbell wrote a news article to "cover" this 2003 story and provide updated context: Greek woes revive seven-year old Goldman swap story
http://www.risk.net/risk-magazine/news/1592632/eurostat-rules-described-greek-type-swap

Alexander Campbell then wrote a follow up story breaking that Eurostat had described these transactions itself: Eurostat rules described 'Greek-type' swap
http://www.risk.net/risk-magazine/news/1592632/eurostat-rules-described-greek-type-

And then yesterday Matt Cameron recognized the importance of some testimony and beat Reuters and BBC in posting: Corrigan: Goldman Sachs consulted Eurostat on Greece currency swaps.
http://www.risk.net/risk-magazine/news/1593054/corrigan-goldman-sachs-consulted-eurostat-greece-currency-swaps

Ανώνυμος είπε...

Elege "lefta uparxoun, lefta uparxoun"..

Alla den kserame oti ta lefta ta eixame emeis!

squarelogic είπε...

Ανώνυμε
άψογος!έτσι φαίνεται...

Χρόνη,
έχει πολύ ζουμί αυτή η ιστορία με την GS απ'οτι διαβάζω...πραγματικά διαβολικοί οι τύποι,κερδίζουν από παντού(εννοώ οτι την ίδια ώρα που σε βοηθάνε-αντί αδρής προμήθειας βεβαίως-να εξωραίσεις τα "βιβλία" σου,σορτάρουν το Χρέος σου και το ευρώ,και ταυτόχρονα πχ.προσπαθούν μέσω του προβλήματος σου να βάλουν χέρι και στην Κίνα!!!
Μ'ενα σμπάρο,4 τρυγόνια!

squarelogic είπε...

v and al

Παρ'οτι κάποιος βαθμός αυτοεξαπάτησης υπήρχε στην εκλογή του ΓΑΠ,νομίζω οτι το τρυκ είναι η υποβολή της σκέψης "για να μας λεει οτι λεφτά υπάρχουν και οτι δεν χρειάζεται να γίνουν τα όσα δυσάρεστα λέει ο άλλος",οτι αυτός ο Τρίτος ο Μακρύτερος(κατά Καλαιτζή)
θα είναι πιο ήπιος....

Φυσικά,Ευρωκαταιγίδας βοηθούσης,καμιά πλάνη μεγαλύτερη...

Ανώνυμος είπε...

τολμώ μια απευθείας εκτίμηση, χωρίς περιστροφές: πολύ μεγαλύτερη αποχή και αρκετά μεγαλύτερο κκε (η χειρότερη αμηχανία του καθωσπρέπει συμβιβασμένου απολογητή του συστήματος) - κάνω λάθος;
ex-φονταμεντλίστρια σε αναζήτηση ταυτότητας

Ανώνυμος είπε...

sorry - ξέχασα τον Καρατζαφέρη
ex - φονταμενταλίστρια