Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2010

ίδια μέτρα και σταθμά....


Τι μας λέτε κύριε Φοροκωνσταντίνου μας?
Ώστε όποιος δεν εκδώσει μια αποδειξούλα 5-10-50 ευρώ θα παραπέμπεται για κακούργημα?
Τότε
μήπως όσοι έχετε διατελέσει μέχρι τώρα Υπουργοί,βουλευτές,γεν.γραμματείς και φέρατε με τις αποφάσεις ,τις λοβιτούρες,τους διορισμούς,τα ρουσφέτια και τις παραλείψεις σας την χώρα σε αυτή την κατάσταση,μήπως θα έπρεπε να τουφεκιστείτε στο Γουδή?
Γιατί, δεν είναι δυνατόν να παραπεμφθεί για κακούργημα όλη η Ελλάδα και να μένουν ανέγγιχτοι οι μιζαδόροι της Ζημενς,οι ενορχηστρωτές της ληστείας του Χρηματιστηρίου,οι εμπνευστές των δομημένων ομολόγων,οι υπουργοί και γεν.γραμματείς που πλούτισαν πέρα από κάθε φαντασία εις υγείαν των κορόιδων,κρυμμένοι φυσικά πίσω από ενα πλέγμα εταιρειών...
Κι όσο κι αν κανείς δεν επικροτεί την φοροδιαφυγή,είμαι περίεργος πως θα πιάσει τους μικροεπαγγελματίες που εξασκούν το επάγγελμά τους κατ'οίκον του πελάτη(υδραυλικούς,ηλεκτρολόγους κλπ.καθηγητές-συχνότατα του Δημοσίου-που κάνουν ιδιαίτερα παρανομώντας διπλά) δίχως σαφή τεκμήρια διαβίωσης...
Χρυσές δουλειές θα κάνουν και πάλι οι εφοριακοί σας,εκβιάζοντας τον κάθε αυτοαπασχολούμενο με κάτεργα...μέχρι να σας σιχαθούν όλοι όσοι δεν περιμένουν να τους ταίζει το Δημόσιο και να κλείσουν τις δουλειές τους...να δω μετά από που θα μαζεύετε φόρους...

YΓ.απολαύστε την
εύγλωττη απάντηση του προηγούμενου Υπ.Οικονομικών στην ερώτηση
"που πήγαν τα λεφτά κ.υπουργέ?"

7 σχόλια:

athinovio είπε...

"μα γιατί να μη κλέψουμε? αφού κι αυτοί κλέβουν!"

είναι λογική αυτή?

εάν εξαιρεθεί και ο μικρότερος μπακάλης, τότε θα πρόκειται για ημίμετρο δλδ ανεπαρκές και υποκριτικό.

Άλλωστε, εφόσον οι πωλήσεις είναι χαμηλές, τότε τα κέρδη της δεν θα φορολογηθούν, και αυτό γίνεται επειδή θα αποδεικνύεται μέσω αποδείξεων και πόθεν έσχες.

squarelogic είπε...

το Περίμενα οτι το κείμενο θα παρεξηγηθεί.Η θέση μου δεν είναι
"μα γιατί να μη κλέψουμε? αφού κι αυτοί κλέβουν!"

αλλά ότι δεν μπορεί να μιλάμε για τόσο βαριές κατηγορίες,αφενός
-όταν στις δικές τους απείρως μεγαλύτερες υποθέσεις καταπίνουν την κάμηλο
-αφετέρου όταν ακομα και απόλυτα νομοταγής να είσαι,όταν μπει ο φορατζής μέσα,πάντα κάποια ατέλεια θα βρει,και με αυτή τη νομοθεσία μπορεί να σε εκβιάζει απαιτώντας μέχρι και το σπίτι σου.
Υποθέτω οτι έχεις ακούσει για τη δυσανάλογη τιμωρία του Γιάννη Αγιάννη.,..

Unknown είπε...

Ποιός θα κάτσει στην ΔΟΥ να αθροίζει τις αποδείξεις;
Εκτός εάν το μέτρο χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για νέους διορισμούς:
Και που θα βρούν χώρο να φυλάνε τις αποδείξεις;

squarelogic είπε...

Χρίστο,
υποψιάζομαι οτι θα ανθήσει ενα πολύ επικερδές εμπόριο αποδείξεων από τους εφοριακούς στους λογιστές κι από κει στους πελάτες των τελευταίων.
Οι προηγούμενοι φάκελοι θα ανοίγονται,θα εγγράφεται το συνολικό ποσό των αποδείξεων στην δήλωση του υποβάλλοντος και μετά θα...μοσχοπωληθούν σε "έχοντες και κατέχοντες" που βέβαια δεν μπορούν και πιθανόν να μη θέλουν να καταναλώσουν το 30% των εσόδων τους...αντί να ενθαρρύνουν τις ειλικρινείς,αυξημένες δηλώσεις και την αποταμίευση,ρίχνουν και ποινή!
Ενώ όποιος λόγω φύσεως εργασίας δύναται να δουλέψει μαύρα καθαρίζει με 1200 ευρώ αποδείξεις!

Univers είπε...

Ακριβώς έτσι, ο μη δυνάμενος να τα κρύψει φορτώνεται στην πλάτη του την αγγαρεία του φοροεισπράκτορα και αν δεν ξοδέψει και δεν μαζέψει όσα πρέπει (και μιλάμε για εξωφρενικά ποσά, διαβάστε την σημερινή ανάλυση του πρωτοσέλιδου των κατά τα άλλα πασοκικώτατων ΝΕΩΝ) θα πληρώσει και από πάνω. Ενώ αυτός που δηλώνει 12.000 € και βγάζει μαύρα πολλαπλάσια, θα περάσει από την Εφορία, θα "χαιρετήσει" με ένα φάκελλο που θα περιέχει αποδείξεις 1.200 € και επιστρέψει ανενόχλητος και αφορολόγητος στο σπίτι του.

Δεν επαίρομαι, αλλά τα γράφω εδώ και μέρες. Είμαι έξω φρενών. Πρόκειται για θρασύτατη ληστεία των μεσαίων εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες. Τίποτε λιγότερο.

squarelogic είπε...

δείτε το βιντεάκι με τον Παπαθανασίου να γελάσει και λιγο το χειλάκι σας!

squarelogic είπε...

"Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η δημοσιοποίηση των ονομάτων των φοροφυγάδων, καθώς υπάρχει «παραθυράκι» στη νομοθεσία που την επιτρέπει, ανεξαρτήτως από το τι θα γνωμοδοτήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. "

Κανείς δε διαφωνεί οτι καραμπινάτες περιπτώσεις πρέπει να κοινοποιούνται.
Το να εκθέσεις έτσι όποιον δεν κόψει μια απόδειξη ενώ αποσιωπείς τα ονόματα βιαστών παιδιών,διακινούντων παιδική πορνογραφία,δολοφόνων κλπ,δείχνει τις "δημοκρατικές τους ευαισθησίες" ή άλλως τον άκρατο λαικισμό.

Βεβαίως το "παραθυράκι" δεν τους επιτρέπει ας πούμε να ανακοινώσουν'εξίσου ηχηρά οτι ο σύντροφος Μαντέλης ταυτοποιήθηκε -απ'ότι διαβάζω-ως αποδέκτης μίζας εκατομμυρίων από τη Ζήμενς...