Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2010

Νισάφι πια με την "κληρονομιά" Κουβελάκη...

Δηλαδή τί πρέπει να γίνει για να αναθεωρηθεί η "δημοκρατική" μπαρούφα Κουβελάκη με την χορήγηση αδειών απο τη φυλακή σε κάθε λογής εγκληματίες?Πόσοι ακόμα αθώοι άνθρωποι πρέπει να χάσουν την ζωή τους,πόσα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν ορφανά για να γίνει επιτέλους μια αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μιας πολιτικής που επιβλήθηκε ως "ανθρωπιστική" και "προοδευτική" από κάποιον που είχε το ψώνιο ν'αφήσει το στίγμα της ανωτερότητας του,αλλά που απέτυχε οικτρά και κόστισε πανάκριβα,ειδικά στις οικογένεις των θυμάτων?
Όποιος βαυκαλίζεται ότι ανθρωποειδή στα οποία η κοινωνία και η οικογένεια έχει αποτύχει να εγχαράξει μέσα τους κάποια όρια, μέχρι του σημείου να πυροβολούν αδιακρίτως κατά τη διάρκεια ληστειών,πρόκειται, μέσω της "τρυφερής" μεταχείρησης και των αδειών κατά τη διάρκεια της ποινής τους να "αναμορφωθούν", ώστε αποφυλακιζόμενοι ν'αναζητήσουν μεροκάματο στην οικοδομή,προφανώς ζει σε άλλο...γαλαξία,όχι απλά σε άλλο πλανήτη!
Το θεμα είναι οτι τις τραγικές συνέπειες αυτής της εθελούσιας τύφλωσης,που κολακεύει την προοδευτική υποκρισία κάποιων,πληρώνουν αθώοι άνθρωποι.Προ έτους,δις υπότροπος για βιασμό παιδιού,ευρισκόμενος 'εν αδεία" από τις φυλακές σημάδεψε την ζωή και άλλης μιας 9χρονης.Απο χθες.ένα 18μηνο βρέφος είναι ορφανό επειδή ο μεροκαματιάρης πατέρας του βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά κατά την εντελώς ερασιτεχνική επιχείρηση της Αστυνομίας
στον Βύρωνα.Γνωρίζοντας οτι πρόκειται περί δραπετών που είχαν διαπράξει σωρείες ένοπλων ληστειών,που είχαν γαζώσει περιπολικό στην Κόρινθο απ το οποίο οι συνάδελφοί τους εξήλθαν δευτερόλεπτα πριν γίνουν φλαμπέ,ότι είχαν το θράσος την προηγούμενη κιόλας μέρα να ακινητοποιήσουν περιπολικό και να υφαρπάξουν τον οπλισμό των επιβαινόντων αστυνομικών πήγαν,οι γελοίοι, και τους είπαν 'αστυνομία,αλτ"!Και ο, προφανώς ακόμη πιο γελοίος, ταξίαρχος Αττικής θεώρησε την επιχείρηση 'επιτυχημένη" αφού συνελήφθησαν "2 επικίνδυνοι κακοποιοί",παρ'οτι υπήρξε νεκρός πολίτης και 3 αστυνομικοί τραυματίες!Δηλ.έπρεπε να έχει μακελευτεί ο μισός Βύρωνας και το Παγκράτι για να έχει αμφιβολίες για την επιτυχία της επιχείρησης του?
Αλήθεια,παραμένει και σήμερα στη θέση του ο λαμπρός αυτός αξιωματικός κ.Χρυσοχοίδη?
Να τον χαίρεστε!
Και για να τελειώνουμε:
απαιτούμε την παρουσίαση απολογισμού
-ποσες άδειες χορηγήθηκαν και πόσες παραβιαστηκαν ανά κατηγορία φυλακισμένων,δηλ.έγκλειστοι για οικονομικά εγκλήματα,για ληστείες,για ανθρωποκτονίες)
-πόσο στοίχισε ανά περίπτωση και συνολικά η κινητοποίηση των αρχών για την επανασύλληψη των δραπετών(στοιχεία που είμαι σίγουρος οτι κανένας δεν γνωρίζει)
-τι και πόσα εγκλήματα διαπράχθηκαν απο κακοποιούς "εν αδεία" και τα οποία προφανώς δεν θα είχαν συμβεί αν η χορήγηση αδείας δεν εθεωρείτο περίπου αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε εγκληματία,οσοσδήποτε και να απέχει απ την επιζητούμενη 'αναμόρφωση"
- τι στοίχισε η περίθαλψη/αποκατάσταση/αποζημίωση των θυμάτων ή συγγενών τους,με την σαφή κατανόηση ότι μιλάμε μόνο για κόστη που μπορούν να προσμετρηθούν και όχι για τα απείρως μεγαλύτερα ψυχικά κόστη,
'ετσι ώστε να σταματήσει πια αυτή η γελοιοποίηση του Κράτους και της Τιμωρίας που κάθε οργανωμένη κοιωνία πρέπει να επισείει ως αντικίνητρο απέναντι στα περισσότερο αποκλίνοντα μέλη της αν θέλει να διατηρήσει κάποια συνοχή...

5 σχόλια:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

Πράγματι πρόκειται περί βλακείας!!
Πλην όμως τόσοι και τόσοι Υπουργοί Δικαιοσύνης πέρασαν έκτοτε Μ.Κ. (μετά Κουβελάκη) και κανείς δεν τόλμησε από τον φόβο μην και δεν θεωρηθεί προοδευτικός να βάλει τα πράγματα στην θέση τους!!
Εγώ παρά όσα ρωμαντικά μας εδίδασκαν στο Πανεπιστήμιο, αρκετές δεκαετίες πριν, περί σωφρονισμού κλπ κλπ μεγαλόστομα πλέον είμαι βέβαιος ότι, δυστυχώς, τους υπότροπους τουλάχιστον κακοποιούς μόνον ο τρόμος συνετίζει..
Επομένως η κοινωνία στον κακοποιό πρέπει να αποδίδει το αντιπεπονθός...
Σωφρονισμός κατά την γνώμη μου μπορεί να έχει αποτέλεσμα μόνον σε νέας ηλικίας παραβάτες, σε παραβάτες που ενήργησαν σε βρασμό ψυχής καθώς και σε παραβάτες επί αναλόγων περιπτώσεων. Ποτέ σε υπότροπους βίαους εγκληματίες!!

v είπε...

Σε αποψινό τηλεπαράθυρο, ο υπουργός λογομαχούσε με την παρουσιάστρια ειδήσεων για το αν η επιχείρηση της αστυνομίας είναι 'παταγωδέστατη'. Μιλάμε για την ίδια επιχείρηση, που ο ίδιος χαρακτήρισε 'ανεπιτυχή'. Τελικά, οι πολιτικοί είναι τόσο ανίκανοι, που θεωρούν επιτυχία την ελάχιστη κατά τις περιστάσεις αποτυχία...

Το κέβλαρ και άλλα υλικά θα ενταχθούν στη μόδα, μπας και την βγάλουμε καθαρή από βλήμματα παντός είδους...

squarelogic είπε...

Χρίστο συμφωνούμε απολύτως.
Αυτοί που γράφουν "τα ρομαντικά" στο Ποινικό έχουν καμιά σχέση με την ανθρώπινη ψυχή και τις εκτροπές της?

v,
και να σκεφθεί κανείς οτι είναι απ τους πιο "ελπιδοφόρους" πολιτικούς!
Δύσκολο είναι να παραδεχθεί οτι πρόκειται για φιάσκο,ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛΑΣ είναι αστεία και ότι σκοπεύει να κάνει 5 συγκεκριμένα πράγματα γι'αυτό?
Δεν ζητά κανείς την παραίτηση του υπουργού.Ζητά να δεχθεί όμως οτι προφανώς έσφαλλε στις πρόσφατες κρίσεις του.

Λωτοφάγος είπε...

Μακάρι να ήταν το μοναδικό σφάλμα του Χρυσοχοΐδη αυτό!
Δύο πιθανότητες υπάρχουν:είτε να μην ελέγχει την κατάσταση είτε είναι σύμφωνος με όλα και απλώς μας κοροϊδεύει ασυστόλως.