Παρασκευή, Αυγούστου 27, 2010

Doomed...

Μία σύγκρουση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί» είναι ο τίτλος της σημερινής τραγωδίας στην Κρήτη: Αν τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ της 340 Μοίρας ήταν εξοπλισμένα με Σύστημα Απεικόνισης Μάχης AACMI (Αutonomus Air Combat Maneuvering Instrumentation), ο διαγωνισμός για την προμήθεια του οποίου έχει ακυρωθεί τέσσερις (!) φορές από το 2001 είναι πολύ πιθανό ότι δεν θα είχε συμβεί ποτέ το δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος την Π.Α..

Το κόστος του AACMI στον ΕΜΠΑΕ 2011-2015 δεν ξεπερνά το ένα έκτο του κόστους ενός F-16, μόλις 10 εκατ. ευρώ. Δηλαδή όσο ζημιώνει το δημόσιο ο ΟΣΕ επί τρεις ημέρες! Η δαπάνη αυτή είναι ότι έχει απομείνει μετά από μία δεκαετία περικοπών ενός προγράμματος που θα εξασφάλιζε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή και με μειωμένους κινδύνους, εκπαίδευση στις αερομαχίες.

Το αρχικό πρόγραμμα ήταν 35 εκατ. ευρώ (όσο κοστίζει το μισό F-16) για το σύνολο των Πτερύγων της Π.Α. Τα συστήματα αυτά διαθέτουν coalition avoidance (προειδοποιητή σύγκρουσης) και συλλέγουν σε νανοδευτερόλεπτα τα δεδομένα της αερομαχίας και εκπέμπουν στον χειριστή προειδοποιητικό σήμα επερχόμενης σύγκρουσης βάσει του φακέλου πτήσης των δύο αεροσκαφών. Επίσης μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Ελέγχου της Πτέρυγας ακριβή εικόνα της

άσκησης.

Αν είναι πράγματι έτσι,και αν αληθεύουν οι καταγγελίες Παπαγιάννη που μου μετέφεραν για κόστος ανάπτυξης ...ιστοσελίδων του αμαρτωλού Υπουργείου Μεταφορών...22 εκατομ.ευρώ(!!!),(μετά απ το περίφημο site της Βουλής του 1 ψωροεκατομυρίου),τότε τα συμπεράσματα είναι προφανή,δεν είναι?
Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτήν την χώρα...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις βέβαια τι θα σκεφτούν αρκετοί απ'όσους διαβάσουν την παραπομπή...
οτι δεν θα βρεθεί ενας 'αδελφός" των αδικοχαμένων πιλότων, να σηκώσει το F16 του στην επόμενη Ολομέλεια της Βουλής και να μην αφήσει κολυμπηθρόξυλο?

Βάσσια είπε...

Διάβασα σήμερα στα ΝΕΑ Πετούσαν στα όρια

Και με όλα αυτά 24 πιλότοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Καλησπέρα square

αθεόφοβος είπε...

Για την ακρίβεια το κόστος του site της Βουλής ήταν 1.011.318,89 ευρώ μετά από διαγωνισμό που έγινε επί Ψαρούδα -Μπενάκη και ολοκληρώθηκε επί προεδρίας Σιούφα.
Εδώ το επίσημο έγγραφο από την Βουλή:
http://koukios.wordpress.com/2010/04/26/1millionsite/

Univers είπε...

Μπενάκη - Σιούφας: Ακόμα δύο υπερασπιστές των ελληνικών δημοσιοοικονομικών...

celin είπε...

22 εκατομμυρια για ιστοσελιδες του Υπουργειου Μεταφορων??

αλλα ενταξει,αυτο δεν εχει διασταυρωθει,
1 εκατομμυριο για το site της Βουλης?
κ γιατι Μπενακη-Σιουφας κυκλοφορουν ακομα αφοβοι στον δρομο?

squarelogic,μαλλον εχεις δικιο,μαλλον δεν υπαρχει σωτηρια.
Αλλα ας κρατησουμε μια ελπιδα ακομα.Πρεπει ρε γαμωτο,εστω κ με το ζορι

αθεόφοβος είπε...

Τώρα για τα 21 εκατομμύρια έχει γραφτεί το ποστ:
21 εκατομμύρια για 3 sites; Όχι. (αλλά ποιος ασχολείται με την ουσία;)
http://rec-on.blogspot.com/2010/08/21-3-sites.html

αλλά και το ποστ : http://roides.wordpress.com/2010/09/03/3sep10/ που στα σχόλια επεξηγείται σε τι έργο αναφέρονται αυτά τα λεφτά.