Παρασκευή, Μαΐου 14, 2010

Τώρα και οι μισθωτοί....

"Εκατόν εβδομήντα οχτώ χιλιάδες (178.00) μισθωτούς που δήλωναν στην Εφορία εισοδήματα λιγότερα από αυτά που ελάμβαναν από τις επιχειρήσεις"
Μπα,τι μας λέτε?
Δηλ.το γονίδιο της φοροδιαφυγής δεν το διαθέτουν μόνο οι γιατροί και λοιποί ελευθεροι-(πολιορκημένοι)-επαγγελματίες?
Ανιχνεύεται και στις τάξεις των μισθωτών?

Και που να ακούσετε για δασκάλους και καθηγητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων που παραδίδουν "μαύρα" μαθήματα κατ'ιδίαν,για αστυνομικούς που συμπληρώνουν το μισθό δουλεύοντας προστασία ή οι πιο "έντιμοι" ταξί,για εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομίας που έχουν στήσει δικό τους κρατος και εισπρακτικούς μηχανισμούς,για πολιτικούς που είχαν "ινστιτούτα επιμόρφωσης" στο όνομα συγγενών τους και ξεκοκκάλισαν τις κοινοτικές επιδοτήσεις...

Μήπως το ευγενές σπορ της φοροδιαφυγής έχει να κάνει περισσότερο με την
υπερβολική φορολογ.επιβάρυνση του ελάχιστα ανταποδοτικού ελλην.Κράτους,την παροιμιώδη αναξιοπιστία του και την λογική του Καραγκιόζη με την οποία αντιμετωπίζει τους πολίτες του (περαιώσεις,εκβιασμοί κατά τον έλεγχο,έκτακτες αναδρομικές εισφορές κλπ)?

9 σχόλια:

squarelogic είπε...

...στο ρυθμό του gummy bear:

Θα δουλέψω όσο θες,
θα κάνω ότι πεις,
αρκεί την δήλωση μου
να την αποδεχτείς
θα κοιμηθώ νωρίς,
να είμαι συνεπής,
αρκεί την δήλωση μου
να την αποδεχτείς.

Δήλωση μου εφορίας, Ε1 έως 3,
πάντα πρώτος στο σχολείο,
αγκαλιά μ'ενα βιβλίο,
γέμισε το αρχείο, Ε1 Ε2.
Θα'μαι καλό παιδί,
άριστος μαθητής,
αρκεί την δήλωση μου
να την αποδεχτείς.

clopyright @ giorgos

jomarch είπε...

σωστός...

Βάσσια είπε...

Εμένα πάντως μου άρεσε η δήλωση του γιατρού Μυλωνάκη.....

"Παρανόμησα, έχει δίκιο το Υπουργείο Οικονομικών....."

Αυτό τώρα είναι καλό;
Ή μήπως έχουν κι άλλα, και απλά χαίρονται που θα πληρώσουν για αυτά που τους βρήκαν;

Είμαι μισθωτή μπορώ να το τραγουδήσω ε;

Καλό Σ/Κ :-)

Estrella is little miss Greeky είπε...

Τί ψάχνουμε τώρα μωρέ, δεν μπορώ να τους καταλάβω, τί ακριβώς προσπαθούνε να κάνουνε, να μας αφανήσουνε, να σηκωθούμε και να φύγουμε από την Ελλάδα να υσηχάσουμε?

celin είπε...

Aytο ακριβως θελουν,να σηκωθουν οι ικανοι κ λιγοτερο ικανοι να εγκαταλειψουν τη χωρα.Κ να μεινουν εδω ανθρωποι που θα τους χρησιμοποιουνε σα σκλαβους για ενα κομματι ψωμι.Να μεινουν οι αεριτζηδες,οι αυλικοι κ τα ανηψια τους στη Βουλη οι υπαλληλοι.
Να μεινουν τα ρουσφετια κ οι μεταναστες που θα δουλευουν για ψιχουλα.
Ολο το σκηνικο γινεται για να φτασουν οι μισθοι εδω τα επιπεδα Βουλγαριας

squarelogic είπε...

Το Υπουργείο ισχυρίζεται οτι δημοσιοποίησε την λίστα για να στείλει "μήνυμα"(φοροτρομοκρατίας..)
ΟΚ,το μήνυμα εστάλη!
Μήπως όμως μαζί με το μήνυμα έβαλε κι ακόμα περισσότερα φυτίλια που θα σκάσουν αλλού?
Μήπως πχ,κάνει ακόμα πιο δύσκολη την σχέση γιατρών-ασθενών,δυσκολία που την εισπράττει και κάθε ευσυνείδητος ιατρός που προσπαθεί να βοηθήσει εναν ασθενή που αρνείται να τον εμπιστευτεί με όσα του πιπιλίζουν το μυαλό?
Μήπως όλο αυτό θα αποβεί μοιραία σε βάρος της υγείας των ασθενών αλλά και σε βάρος της αντοχής και του σθένους των επαγγελματιών της υγείας?
Θα δεχόμουν την λίστα αν έλεγαν κάναμε αυτούς τους 1000 ελέγχους και βρήκαμε 100 στους 200 παραβάτες ιατρούς, 100 στους 170 δικηγόρους,95 στους 100 υδρευλικούς,35 στους 40 ηλεκτρολόγους και 60 στους 60 "ιδιαιτεράδες".Α,και καμιά 30ριά πολιτικούς,πρώην υπουργούς,βουλευτές κλπ.
Το να στοχοποιείται έτσι απροκάλυπτα και λαικίστικα μια επαγγελματική κοινωνική ομάδα δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή και ναρκοθετεί τη δυνατότητα εκπλήρωσης του ιδιαίτερου ρόλου της και εκτός απ την προφανή εμπάθεια του πολιτικού προισταμένου του υπουργείου,γίνεται για να αποπροσανατολιστεί η οργή του κόσμου απ τα κεκτημένα και τα προνόμια της κάστας των πολιτικών και των συγγενών τους υπαλλήλων της Βουλής.
Μην ξεγελιέστε:χτες οι γιατροί,
αύριο συμβολαιογράφοι και δικηγόροι,μεθαύριο μηχανικοί κ.ο.κ.
Για λαθρεμπόριο καυσίμων πχ,εκεί όπου είναι τα χοντρά πακέτα,δεν έχουν ακούσει τίποτε.
Σήμερα πχ.εκθειάζεται η επιχειρηματική δεινότητα του "τίγρη" Μελισσαν,παλιά καταδικασμένου για λαθρεμπόριο αλλά με την βοήθεια του κυβερνώντος κόμματος,μετέπειτα ευηπόληπτου(?) επιχειρηματία.

αθεόφοβος είπε...

Το link σου παραπέμπει στον Firefox.
Πολύ σωστή η παρατήρηση σου -ελέγξαμε τόσους και βρήκαμε τόσους παραβάτες.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ολοι φταίνε εκτός από τα 2 κόμματα της Χούντας τα οποία κυβέρνησαν τα τελευταία 36 χρόνια.

Ούτε οι εκλεγμένοι 270 γλείφτες φταίνε!

Φταίει ο Μισθωτός, ο συνταξιούχος και ο εκπαιδευτικός δημόσιος υπάλληλος!

Ζητω οι Σοσιαληστες

hroni είπε...

Ιν ριλέιτεντ νιους, πρόσφατη έρευνα του ΕΜΠ:
Average Time Spent Being Happy Drops To 13 Seconds Per Day
May 14, 2010 | ISSUE 46•15
KOLOPETINITSA—A study published in the latest issue of the Journal Of Social Sciences revealed that the amount of time spent being happy has dropped to an all-time low of 13 nonconsecutive seconds per day. "According to our data, the average Greek experiences a 0.8-second window of happiness upon awakening, before remembering that they're conscious beings in a relentlessly bleak and numbing world," said Dr. Bob O. Mastoras, lead author of the paper. "Other periods of happiness include 1.9 seconds after a good meal; 0.6 seconds upon receiving a paycheck; 1.1 seconds following completion of a scientific study; and the 2.5 seconds approaching orgasm, just before the guilt sets in." Researchers also recorded the smallest period of contentment yet, a 3.7-millisecond interval preceding the realization that one was experiencing happiness and that it could not possibly last.