Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

Και είναι μόνο η (καλή...) αρχή!Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οί πολιτικοί που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και μας οδήγησαν στην ιλιγγιώδη χρεωκοπία θεωρούσαν ότι κανείς εξ αυτών δεν θα "πληρώσει".Έχοντας ψηφίσει τον κατάπτυστο νόμο "περί ευθύνης υπουργών" για να τους απαλλάσσει και κάνοντας συνήθως συγκεκαλυμμένα τις ανομίες τους θεωρούσαν οτι η κατάσταση μπορούσε να συνεχιστεί γι'αυτούς ως είχε.Τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ανέλαβαν να εμπεδώσουν το μήνυμα της συλλογικής ευθύνης,λες και είναι εξίσου συνένοχος αυτός που μην βρίσκοντας πουθενά δουλειά δίχως μέσον (ή έστω όχι ανασφαλή εργασία) κατέφευγε στον πολιτικό,με τους πολιτικούς που επιμένουν να διαχειρίζονται τους τομείς ευθύνης τους ως προσωπικό τους τσιφλίκι,κι έτσι η διάχυση της ευθύνης σε όλη την κοινωνία θόλωνε τα γενεσιουργά της αίτια αλλά και τα ιεραρχικά της επίπεδα.Όλα αυτά μέχρι τις τελευταίες ημέρες...
Πλέον κι ο πιο μαλθακός και βολεμένος νεοέλληνας αντιλαμβάνεται οτι όλες οι σταθερές στις οποίες βάσιζε μέχρι τώτα την ζωή του είναι στον αέρα:
εργασιακή ασφάλεια,σχετική ευμάρεια,υγειονομική κάλυψη,συνταξιοδοτικές προσδοκίες,ακόμα και η ασφάλεια των οικονομιών του και της περιουσίας του είναι στον αέρα.
Ο Πρωθυπουργός που έταζε λεφτά και ο πιο αυτοαναιρούμενος Υπ.Οικονομικών που έχει περάσει ποτέ ανακοινώνουν νέα ληστρικά μέτρα κάθε μήνα.Η Ελλάδα ως χώρα υποθηκευεται μυστικά και ουδείς γνωρίζει τις αληθινές εμπράγματες ασφάλειες των δανείων που θα χορηγηθούν για να αποπληρώσουμε τα παλιά.
Και η Βουλή στον κόσμο της: με τις νέες χαριστικές προσλήψεις ημετέρων,με τις μισθάρες της,τα απίθανα επιδόματα,τις επιδοτήσεις 5500 ευρώ σε κάθε βολευτή για να σερφάρει καλύτερα,με τα portal του 1εκ,και τα δωρεάν ταξιδάκια business class και τα φαγητά σε πανάκριβα εστιατόρια με τον λογαριασμό στον συνήθη μ@λ@κα,τον έλληνα φορολογούμενο...
Ο χθεσινός φραστικός προπηλακισμός του "σεβασμιου" Κακλαμάνη είναι η αρχή της αλλαγής του κλίματος.Η εποχή της συνενοχής και του προσκυνήματος των πανίσχυρων πολιτικών πατρώνων προς εξασφάλιση μιας μικρής εύνοιας,αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλοι οτι μας οδήγησε ως εδώ.Καθένας μας που θεωρούσε μέχρι τώρα οτι καλύτερα "να μην μπλέξει" βαζοντας τα με τους ισχυρούς,απ την στιγμή που όλες του οι σταθερές τίθενται υπό αμφισβήτηση,ξεπερνά τις αναστολές του και αφήνεται να βροντοφωνάξει εκείνα τα οποία βραζουν μέσα του:"Κλέφτες","λαμόγια","φέρτε πίσω τα λεφτά"!
Είναι καιρός πια οι πολιτικοί που τόσα χρόνια μας κυβερνούσαν αλλά και εκείνοι που τώρα εκλέχτηκαν τάζοντας στις τοπικές τους κοινωνίες άλλα,και τώρα θα συνομολογήσουν δια της ('εστω εκβιασθείσης...) ψήφου τους στην εσχάτη προδοσία της υποθήκευσης της χώρας,να
μην μπορούν να βγουν στον δρόμο δίχως να εισπράξουν την δημόσια χλεύη.
Δεν θα βοηθήσει άμεσα το δημόσιο έλλειμμα,θα κάνει όμως πιο προσεκτικούς τους επόμενους.
Και είναι καιρός πια,η συγκέντρωση της Τετάρτης
να είναι η μαζικότερη που εχει γνωρίσει αυτός ο τόπος,και να πολιορκήσει την Βουλή: εν ανάγκη και με βάρδιες,οι εθνοπατέρες πρέπει να μείνουν πολιορκημένοι επί μέρες με αιτήματα:
-άμεση κατάργηση του άρθρου 86 περί (Μη) Ευθύνης Υπουργών
-αναζήτηση πλήρους πόθεν έσχες όσων διατέλεσαν υπουργοί και βουλευτές απ το 81 και μετά
και συσχετισμός με τις φορολογικές τους δηλώσεις
-πλήρη διαφάνεια ως προς τις εμπράγματες εξασφαλίσεις των τωρινών δανείων.Ο λαός δικαιούται να γνωρίζει τι συμφωνούν πίσω απ την πλάτη του.
-ίδιες με αυτές που εξαγγελθηκαν σήμερα και στις 3/3 μειώσεις και στους Βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής.Μείωση του αριθμού των βουλευτών και των ορντιναντσών τους σε 200 ή 150.
- δέσμευση της περιουσίας,κινητής και ακίνητης,όσων πολιτικών όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι έκλεψαν,και φυσικά διακοπή καταβολής της βουλευτικής σύνταξης μέχρι να τελεσιδικήσει η δικαστική διερεύνηση.Μέχρι τότε μπορούν να προσπαθήσουν να βιοποριστούν όπως και ημείς οι υπόλοιποι...Θα τους βοηθήσει πολύ στην κατανόηση της ψυχολογίας των ψηφηφόρων τους.

4 σχόλια:

athinovio είπε...

Ναι σε όλα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κακλαμάνης ΔΕΝ είναι άμοιρος ευθυνών. Στήριξε τις προδοτικές κυβερνήσεις του σκατόψυχου σιδερένιου και του κινέζου.


Το γεγονός ότι κρύφτηκε στην τουαλέτα δείχνει την πρόθεση του πασοκ για επιστροφή στις ρίζες του: ΤΑ ΣΚΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα δεν τέθηκε ποτέ προς διαπραγμάτευση.


Χθες (2 Μαίου) μεταδόθηκε η είδηση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, και συγκεκριμένα από τον δημοσιογράφο Ηλία Σιακαντάρη, ότι το θέμα του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δεν θεωρήθηκε από το ΔΝΤ ως σημαντικό και έτσι δεν τέθηκε ποτέ από το ΔΝΤ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για διαπραγμάτευση, καθόσον, όπως κρίνει το ΔΝΤ είναι ένα θέμα που θα διαμορφωθεί από μόνο του στην ελεύθερη πλέον αγορά της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και αφορά εργοδότες και εργαζόμενους.


Όλα τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι
ο ίδιος ο γιωργάκης έδωσε τάχα ολονύκτια μάχη και κέρδισε τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή προσπάθησαν να μας πείσουν για ένα θέμα που δεν ασχολήθηκε κανείς ούτε το ΔΝΤ, ούτε η κυβέρνηση.

Πασοκική και ανθελληνική προπαγάνδα.

Locus Publicus είπε...

Αν είναι να εξωτερικευθεί κάπου ο θυμός, ας έχει τουλάχιστον πολιτικό μήνυμα και απαιτηση. Να μην κάψουμε ξανά το μαγαζί του βιοπαλαιστή. Αναδρομική κατάργηση tου νόμου περι "ευθύνης υππουργών", και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Το ΔΝΤ είναι παγίδα της Μέρκελ. Νά κάνει ό,τι δεν μπορεί να κάνει η ΕΕ θεσμικά. Επονται τεράστιες αλλαγές στην ΕΕ. Η Γερμανία αγριεψε. Το 2ο piggy που θα σκάσει, θα το κάψουν ζωντανό.

--------------
Συμφωνώ και με τον ανώνυμο περί ιδιωιτικών περικοπών. Το θέμα είναι ο μειωμένος κρατισμός να βρεί με τον καιρό θέση στον ιδιωτικό.