Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2010

ΟΠΑΔ: Ομιλος Παρατύπως Απόντων Δημοσίου....

Παίρνοντας σήμερα άδεια απ την εργασία μου για να διεκπεραιώσω μια δουλειά στον ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου),εισήλθα στο κτήριο,ανέβηκα στον σχετικό όροφο για να αντικρύσω κλειδωμένες πόρτες και την εξής επιγραφή σε ένα απλό χαρτί κολλημένο στην κλειστή πόρτα του Πρωτοκόλλου.

" Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΣ 24/3 ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/3"

Δυστυχώς,ήταν τέτοια η έκπληξή μου που δεν σκέφτηκα να φωτογραφίσω το χαρτί,πάνω στο οποίο κάποιος είχε ήδη εύστοχα σημειώσει 'Μπράβο,συνεχίστε την και όλη την Μεγ.Εβδομάδα"
Υποθέτω,οτι αφού οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΔ εξετάσουν ενδελεχώς τα παγκόσμια και εγχώρια οικονομικά δεδομένα,τον σκοτεινό ρόλο της Γερμανίας και των κερδοσκόπων σε βάρος του ένδοξου νεοελληνισμού,τον ρόλο της Κούβας στην αναβίωση του κομμουνιστικού ιδεώδους,αναζητήσουν τους βδελυρούς 'έχοντες και κατέχοντες" που πρέπει να πληρώσουν για την κρίση αντί των ταπεινών υπηρετών του δημοσίου συμφέροντος,που είναι βεβαίως οι ίδιοι,θα τοιχοκολλήσουν κάπου εκεί,κατά την τρίτη/τέταρτη μέρα του Πάσχα, το ψήφισμα καταπέλτη τους,όπου θα αξιώνουν, δικαίως, εκτός του" επιδόματος έγκαιρης προσέλευσης",επιδόματος ξυλόσομπας κλπ που ήδη λαμβάνουν, και τα εξής:
'επίδομα αφ'υψηλού αντιμετώπισης του κοινού",επίδομα "προσαρμογής μετά παρατεταμένη συνέλευση εκατέρωθεν αργίας που οδηγεί σε 5μερο",επίδομα 'δερματοπάθειας" γιατί ασχολούνται όλο με χαρτούρα επειδή ο οργανισμός δεν έχει μηχανογραφηθεί,επίδομα πληροφορικής ή τενοντίτιδας γιατί σε μερικά γραφεία υπάρχουν όντως υπολογιστές εν λειτουργία και δεν αρκούνται στο παλιό,καλό χαρτί κ.ο.κ.
Τώρα το γεγονός οτι πουθενά δεν υπήρχε ένδειξη ή ενημέρωση οτι ο 'Οργανισμός" δεν λειτουργούσε, οτι 10άδες άνθρωποι-
κυρίως ηλικιωμένοι-ανέβαιναν τις σκάλες για ν'αντικρύσουν τις κλειστές πόρτες και να δοκιμάζουν ξανά και ξανά τα πόμολα,προσδοκώντας να βρουν κάποιον υπάλληλο μειωμένου "συνδικαλιστικού ζήλου",μήπως και εξυπηρετηθούν,καταγράφεται στις ατυχείς πλην αναγκαίες παρενέργειες του ένδοξου ελληνικού συνδικαλισμού που έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την επίτευξη του παρόντος κλέους της πατρίδος.
Άξιος ο μισθός τους κ.Λοβέρδο και κ.Ραγκούση!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄...όταν βέβαια ο κόσμος θα λέει
"κόψτους και τον 12ο και τον 11ο μισθό" θα αναρωτιούνται γιατί...
αφού οι ίδιοι δεν κρατούν τα προσχήματα...

celin είπε...

squarelogic,εχω υπερασπιστει επανειλημμενως τους υπαλληλους στο Δημοσιο,μολονοτι δεν εχω καμμια σχεση,ουτε εγω ουτε η οικογενεια μου
Αλλα αυτους που υπερασπιζομαι ειναι η πλειοψηφια,δηλαδη τους χαμηλομισθους κ εκεινους με τα μεσαια εισοδηματα,γιατι,αυτον που βγαζει 1500-2000 ευρω,δεν θα τους καταταξω στην οικονομικη πληγη του Εθνους,οικογενειαρχες ειναι με αυξημενα εξοδα που πασχιζουν να τα βγαλουν περα
Για τους καρεκλοκενταυρους ομως κ τα συνδικαλιστικα κομματοσκυλα δε μπορω να αρθρωσω ουτε μισο θετικο λογο
Ειναι συνυπευθυνοι για το γεγονος οτι ο συνδικαλισμος στην Ελλαδα συκοφαντηθηκε,ξεφτιλιστηκε κ εχει κανει τους Ελληνες να ακουν για συνδικαλιστες κ τρεχουν
Επομενως ειναι προδοτες του συνδικαλιστικου κινηματος,προδοτες του ρολου τους,προδοτες των εργαζομενων των οποιων θεωρητικα υπερασπιζονται τα συμφεροντα τους

Απλα να μη ξεχναμε οτι οι κυριως υπευθυνοι ειναι οι αρχιπροδοτες Ελληνες πολιτικοι
Αυτοι δινουν το ρυθμο στη διεφθαρμενη τους ορχηστρα που με τροπο εκκωφαντικο,κατεστρεψαν τα αυτια,τα ματια,το αυριο,μας

Unknown είπε...

Μην το μάθουν οι εργαζόμενοι σε ΕΘΕΛ,ΜΕΤΡΟ, ΗΛΠΑΠ γιατί καήκαμε..
Αυτή πάντως είναι συνέλευση.. Συνευρίσκονται επί διήμερον...
Θαυμάζω όμως και το Εθνικό τους φρόνημα!
Διέκοψαν την Συνέλευση στις 25/3 για να πάνε προφανώς στην παρέλαση..

Univers είπε...

Σιγά μην πήγαν οι υπάλληλοι στη συνέλευση! Στα χωριά τους πήγαν! Το ένδοξο (και αδελφό) γαλλικό έθνος ονομάζει το κόλπο αυτό "faire le pont" δηλ. κάνω τη γέφυρα. Γεφυρώνω, τουτέστιν, δύο αργίες με μία τρίτη "από τη σημαία".

Πόσο μάλλον που εδώ δεν χρειάστηκε να επιστρατευθεί η γαλανόλευκη για την αδειοδότηση, αφού αυτή εξασφαλίσθηκε από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα...

Κάτι ξέρουν οι Γάλλοι...

squarelogic είπε...

celin
οι συνδικάλες σκαρφίστηκαν την επαίσχυντη "διακεκομμένη συνέλευση",όλοι οι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ βολεύτηκαν ωραιότατα χωρίς να σπαταλήσουν μέρες κανονικής αδείας,και οι προιστάμενοι δεν ζήτησαν να διαπιστώσουν αν εγινε η υποτιθέμενη συνέλευση και ποιοί απ τους απόντες ηταν παρόντες εκεί.
Δεν έχει καμία σχέση αν παίρνουν 1500 ή 5000 ευρώ!
Σε μια εποχή που όλοι ξεζουμίζονται για να συνεχιστεί το στάτους κβο και να μην απολυθούν καμιά 300ριά χιλ.από δαύτους τα καμάρια του ελλην.κράτους επιλέγουν να φέρονται έτσι.

squarelogic είπε...

univers,
είναι γνωστό οτι οι Γάλλοι είναι οι κατεξοχήν bon viveur και "λόρδοι" μεταξύ των ευρωπαίων εργαζομένων.
Υποθέτω όμως οτι όταν εργάζονται είναι αρκετά πιο παραγωγικοί και οργανωμένοι απ τους δικούς μας γι'αυτό και η Γαλλία είναι σε αρκετά καλύτερη θέση.