Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

Η αληθνή φύση του πολιτεύματος μας...


Για όποιον απορεί ακόμα γιατί ο Κωστίκας παρέδωσε άρον-άρον την εξουσία στον Γιωρίκα και για ν'αντιληφθούμε την αληθινή φύση του πολιτεύματος μας (Τηλεοκρατική "Δημοκρατία"),είναι ν'αναρωτιέται κανείς τι στάση θα κρατούσαν τα ΜΜΕ και τι χαμός θα γινόταν ακόμα στην Αθήνα αν τα προχθεσινά μέτρα είχαν ανακοινωθεί απ τον...Αντώναρο και αν είχαν ψεκάσει με χημικά τον Γλέζο και συλλάβει τον Παπαχρήστο,όχι οι "Προστάτες του πολίτη" του Χρυσοχοίδη,αλλά οι μπάτσοι του βερμπαλιστή Βύρωνος...Φαίνεται οτι ο βιασμός είναι πιο ανώδυνος
όταν χρησιμοποιείται "σοσιαλιστικό" προφυλακτικό...

7 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, η Αριστερά έστειλε τον Γλέζο για να ψεκαστεί. Ο συμπαθής γέρος, έλληνας κάποτε των Ελλήνων, μέσα στην φιλοσοφική του και ιστορική αμάθεια, υπεραστπιστής του Κρατισμού που βούλιαξε τη χώρα, είναι τώρα μόνον ήρωας της Αριστεράς.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο υπέρογκος Κρατισμός, γύρω απο τον οποίον έχει αναπτυχθεί μια απέραντη πυραμιδωτή Κλεπτοκρατία. Οι περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και δάνεια, δεν αποσκοπούν στη μείωση του Κρατισμού, αλλα στη δυνατότητα να πάρουμε ένα ακόμα δάνειο για να πληρωθούν οι στρατιές των Κρατιστών. Κανένα σοβαρό κράτος δεν ανακοινώνει τον Φεβρουάριο οτι δεν έχει λεφτά για τον Μάρτιο!! Οσο χρόνο και άν κερδίσουμε με τα πρόσφατα μέτρα, σύντομα θα χρειαστεί να μειώσουμε το Κράτος που στραγγάλισε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες της κοινωνίας μας. Και αυτό θα γίνει με μαζικές απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων κηφήνων που ζούν απο τον Κρατισμό. Είναι θέμα μηνών.

Μέχρι στιγμής, τη βγάζουμε με ελαφρά ψεκάσματα. Σε λίγο θα αρχίσουν και οι αληθινές σφαίρες. Η Ελλάδα διολισθαίνει προς τον Τριτοκοσμισμό, μεγάλο μέρος του πληθυσμού της είναι ντοπαρισμένο απο την εικονική πραγματικότητα των τελευταίων 30 χρόνων, κοινωνικό κράτος δεν υπάρχει ούτε στοιχειωδώς, η δημοκρατία μας ειναι στην ουσία Κλεπτοκρατία, με πρόσοψη μια τηλεοπτική υπερπαραγωγή συναισθημάτων, άλλοτε με Γλέζους που ψεκάζονται, με κακούς Γερμανούς που δεν μας πληρώνουν πλέον, με το ΔΝΤ που καραδοκεί στη γωνία, και με Τζούλιες για άρτο και θεάματα.

Univers είπε...

Φυσικά! Μόνον επί ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να ανακοινωθούν τέτοια μέτρα, να αρθεί (έστω και μια φορά) το γελοίο άσυλο - ταμπού, να γίνουν όσα έγιναν με Γλέζο και πρόεδρο ΓΣΕΕ και να μην πέσει η κυβέρνηση σε 2 ώρες.
Οι Έλληνες είναι σαν τις πόρνες που ο νταβατζής τους (ΠΑΣΟΚ)είναι και ο εραστής τους. Τους εκμεταλλεύεται, τους δέρνει, τους διαθέτει για προαγωγή, κάνει ό,τι μπορεί για να μην ξεφύγουν ποτέ από την κατάντια τους. Αλλά σε αυτόν καταφεύγουν για λίγο χάδι, για μια ψευδαίσθηση τρυφερότητας.

Ξαφνικά όλοι σήμερα συνειδητοποιούν ότι το μεγάλο πανηγύρι τελείωσε. Σήμερα, όταν πριν τρεις μήνες δεν ήθελε κανείς τους να ακούσει όχι για το αδιέξοδο το ζειν με δανεικά (θα σε χλεύαζαν και θα σε περιθωριοποιούσαν στη στιγμή) αλλά και για την στοιχειώδους λογικής ανάγκη εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών. Με πρώτο το ΠΑΣΟΚ στις αντιδράσεις, στο "ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ".
Αλλά αυτό το κωλο-κόμμα (συγνώμη για την απρέπεια) με τα συνδικάτα του είναι νομείς εξουσίας, αυτό που ξέρουν, το μόνο ίσως, είναι να παίρνουν την εξουσία και να κυβερνούν.

Αν υπήρχε έστω και η στοιχειώδης κοινωνική ανοχή, ίσως (λέω, ίσως) κάποιοι σώφρονες στη ΝΔ (άλλο μπουρδελο- κόμμα) να κατόρθωναν να επικρατήσουν πρώτα στο κόμμα τους και κατόπιν να έπαιρναν έγκαιρα κάποια μέτρα. Όταν ανέλαβε η ΝΔ την εξουσία, όχι με καθυστέρηση 5 χρόνων.

Αλλά σε ποιον θα έλεγες για περιστολή της καλοπέρασης με δανεικά το 2005, όταν η πιστωτική και τα στεγαστικά δούλευαν φουλ, οι αθηναϊκοί δρόμοι ήταν πίττα κάθε βράδυ μεσάνυχτα, τα τζιπ και οι οθόνες πλάσματος αγοράζονταν και κατακτούσαν τις λαϊκές συνοικίες και τα περάσματα από Αράχωβα και Μύκονο ήταν μέρος της ζωής των μικρομεσαίων και των χλιδάνεργων;

Univers είπε...

Όσο γι' αυτά που λέει ο LocusPublicus, τα βλέπω να 'ρχονται. Προς το παρόν, η επιλογή της κυβέρνησης είναι "τους ταΐζω λιγότερο και τους κρατάω όλους". Αλλά δεν βλέπω να είναι βιώσιμη λύση. Και τότε δυστυχώς θα εφαρμοσθεί και εδώ το plan B (ή C, ή D, έχω χάσει τον λογαριασμό). Και λέω δυστυχώς, γιατί το ποιοι θα απολυθούν - σε ένα απόλυτα διεφθαρμένο και κομματικοποιημένο κράτος - θα το καθορίσουν οι κομματικές ταυτότητες που θα βγουν πάλι στην επιφάνεια. Ετοιμαστείτε για κάρτες κλαδικών...

(Ίσως βέβαια να προστατευτούν δευτερευόντως και οι λοιποί φέροντες κάποια κομματική ταυτότητα: το σύστημα προστατεύει τα προϊόντα του, μπλε, πράσινα ή κόκκινα ή ροζ. Οπότε θα την πληρώσουν οι ανένταχτοι, αυτοί που έχουν ελεύθερη συνείδηση και μεγάλο στόμα...)

squarelogic είπε...

Δυστυχώς και οι 2 έχετε φυσικά δίκιο.
Το παρελθόν δεν επιτρέπει αισιοδοξία οτι θα επικρατήσουν οι άξιοι(και συνήθως αυτοί που κοιτούν την δουλιεά τους τυγχάνουν και ανένταχτοι),αλλά όπως λέει κι ο univers θα βγούν στα τραπέζια οι κομματικές ταυτότητες.
Αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους μέχρι ν'αντιληφθούν οτι θα οδηγήσει στην επόμενη κρίση,καθώς οι συνήθειες του αμαρτωλού παραλθόντος θα διαιωνίζονται όπου και όποτε το περθώριο δοθεί.
Τότε θα είναι αργά όμως για τους αδικημένους των αξίων...

Λωτοφάγος είπε...

Ο Γλέζος δεν είναι από τους ανθρώπους που αφήνονται να "τους στείλουν", Λόκους. Μόνο σε αυτό το σημείο διαφωνώ μαζί σου.
Ίσως δεν τον έχεις δει από κοντά ούτε τον έχεις ακούσει.
Δεν έχει ξεκουτιάνει όπως οι περισσότεροι άνω των 70. Μακάρι να είχαμε τη νηφαλιότητά του.
Όσο για τα υπόλοιπα, ανησυχώ πολύ.

Unknown είπε...

Η χρήση καλλίτερης τεχνολογικά βαζελίνης (μέσω Μ.Μ.Ε.) συνιστά πρόοδο.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να επιδεικνύουμε το δέοντα σεβασμό στους μεγάλους ανθρώπους.