Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!


Τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα σύρεται εξευτελιζόμενη στα μεγαλύτερα παγκόσμια ΜΜΕ με αφορμή την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Χρωστάμε 300 δις ίσως και 350 (δεν ξέρουμε ακόμα). Η Αργεντινή και η Ρωσία πριν κάποια χρόνια πτώχευσαν με μόλις 50 δις $ χρέος.
Το χρέος μας προέρχεται από τα λάθη μιας ολόκληρης γενιάς, μιας γενιάς που έμαθε στο εύκολο χρήμα, στις πελατειακές σχέσεις, στην εργασία χωρίς αποδοτικότητα, στην αγένεια, στην αρπαχτή. Μιας γενιάς που ψήφιζε συνέχεια τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους για να μας διοικήσουν. Μιας γενιάς που ανδρώθηκε μέσα σε λαϊκίστικες ρητορείες και που είχε

μόνο ένα όνειρο. Να μπει στο δημόσιο για να κάθεται. Η γενιά αυτή έχει όνομα. Είναι η γενιά του Πολυτεχνείου.
Σήμερα η γενιά αυτή καλοβολεμένη σε υψηλές δημόσιες θέσεις αρνείται να συνηδειτοποιήσει την πραγματικότητα και προχωράει σε απεργίες. Τελωνειακοί και εφοριακοί των 3000 €/μήνα ζητούν να μην αλλάξει τίποτα, δεν δέχονται θυσίες!! Άλλες εργασιακές ομάδες του Δημοσίου ετοιμάζουν ανάλογες κινητοποιήσεις ενώ κάποια κόμματα συνεπικουρούν μαζί τους λαϊκίζοντας επικίνδυνα και βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας 1200 € βασικό μισθό. Μα από που, από ποιόν θα τα πάρουν;
Το 2010 το 42% των εσόδων του κράτους θα προέλθει από επιπλέον δανεισμό. Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό;
Οι υπόλοιπη κοινωνία καλείται να συνεχίσει να συντηρεί ένα σπάταλο και υπερχρεωμένο κράτος και να πληρώνει εξοργιστικούς μισθούς σε ανθρώπους που ποτέ δεν αξιολογούνται και που ποτέ δεν θα φύγουν από τις θέσεις τους όσο ανίκανοι και αν είναι. Την ίδια ώρα η γενιά των 700€ έχει μαζέψει μια σειρά από πτυχία και μεταπτυχιακά, παντελώς άχρηστα σε μια κοινωνία που αδυνατεί να επενδύσει στην έρευνα, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα αφού όλος της ο πλούτος διοχετεύεται στην υπέρογκη μισθοδοσία καλομαθημένων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ήρθε η ώρα της αλλαγής, τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να αλλάξουμε τα πάντα, είναι η στιγμή που όλοι μαζί πρέπει να φωνάξουμε πως δεν δεχόμαστε πλέον να ξεφτιλίζεται η χώρα και να γινόμαστε περίγελος, ήρθε η στιγμή που πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα για να παραδώσουμε τη χώρα στα παιδιά μας καλύτερη από οτι την παραλάβαμε. Ήρθε η δική μας γενιά κύριοι..

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ Δ.Υ.

- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

- ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ Δ.Υ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

- ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

- ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200. ΚΑΜΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 60.000 €.

- ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ.

- ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ή Δ.Υ.

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ


Ελευθεροι Πολίτες


Προσυπογράφω σχεδόν σε όλα...Κρατώ μια επιφύλαξη για το κατά πόσο είναι εφικτοί οι πλήρως ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί όταν όλος ο κόσμος κινείται με τον "αέρα" που δημιουργεί το χρέος,και θα προσέθετα την παραπομπή για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ για τα κυβερνητικά εκείνα στελέχη(πράσινα και γαλάζια)που αποδεδειγμένα ενέχονται σε περιπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλη οικονομική βλάβη στο Δημόσιο,για τους καθ'ύλιν υπεύθυνους υπουργούς οικονομικών και,ως έχοντες την γενική ευθύνη,τους 2 τελευταίους πρωθυπουργούς(Σημίτη και Καραμανλή).
Επίσης,δε νομίζω ότι θα βοηθήσει -έτσι γενικά-η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.Υπάρχουν και άνθρωποι με πολλά προσόντα που δουλεύουν για παραπάνω απ'ότι πληρώνονται.
Χρειάζεται όμως εξορθολογισμός του μισθολογίου,κατάργηση των προνομιακών επιδομάτων που έχουν εξασφαλίσει ορισμένες κάστες,κατάρτιση κλίμακας αμοιβών βάσει προσόντων και θέσης ευθύνης.Ο κλητήρας,είτε υπηρετεί στο Υπ.Οικονομικών είτε στην κοινότητα Ραχούλας πρέπει να παίρνει τα ίδια,δηλ.κοντά στον βασικό και σαφώς όχι περισσότερα απ τον καθηγητή Παν/μίου,τον γιατρό του ΕΣΥ(υπάρχουν και έντιμοι,μην το ξεχνάτε...)ή τον δικαστή.Το πρόβλημα είναι οτι με τον κυκεώνα των επιδομάτων ούτε το ίδιο το Κράτος γνωρίζει ποιούς και πόσο πληρώνει,αφήστε το γιατί...

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά σκέφτονται και άλλοι ορθολογικά, ευρωπαϊκά, με τετράγωνη λογική, πες το όπως θες.
Γιατί όλα είναι καταδικασμένα σε αποτυχία; Το πολίτευμα λειτουργεί με συγκεκριμμένους θεσμούς και εξουσίες. Αυτή τη στιγμή η εξουσία του τύπου σιγοντάρει στη διαιώνιση του ισχύοντος μοντέλου. Οι βασικοί οικονομικοί κύρίως μέτοχοι αυτού του τόπου που ελέγχουν και τα ΜΜΕ δεν θα αφήσουν να αλλάξει τίποτα. Χρειάζονται υπηκόους για να κλέβουν και να κυβερνούν. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να βγει και να αντιδράσει δυναμικά διότι η προσώπική κατάσταση του καθενός δεν έχει φθάσει ακόμη στα επίπεδα της εθνικής μας οικονομίας. Τα έχουμε ξαναπεί. Goodnight and good luck. Και περαστικά. Μια νέα γενιά φωστήρων περιμένει να μας σώσει.
Άλκμαν

Unknown είπε...

ΔΙΚΑΙΑ Η ΟΡΓΗ!
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ;

squarelogic είπε...

David Goldman
http://blog.atimes.net/?p=1357:

"Hence it seems to me that the only game in town is to put Greece under complete receivership with all orders coming from abroad for fiscal cutbacks and the like. Since the EU has no machinery for doing this and the Greek government could never have a consensus for such a program, these measures will be accomplished through fear. Greeks will be left dangling at the mercy of speculators and others, yet at the same time tacitly supported, so that with each assault the Greek government will be implementing (in a climate of panic and fear) some new unpopular measure to mollify the rating agencies and bondholders. The Greeks have not yet woken up to this new reality. They still think EU is Santa Claus or that someone will bail them out (maybe the Chinese!).
If all goes according to plan Greece will be ruled by the bankers from abroad with successive waves of crises leading to new cutback-measures and “reforms”
Prime Minister Papandreou was on television last night, white as a ghost. He was telling the Greek press that he was thankful that the IMF was “offering” their technical expertise (technognosia) to Greece. Yes money is not coming, but how sweet of the IMF to be sending its experts to dictate terms over the next few weeks. It seems that someone in Europe gave him the unexpected news that the party is over. This reality has not yet even remotely begun to set in here. The media are giving the message that “the Europeans can’t afford to let Greece go under….that Europe stands to lose too much….that Merkel and those stuffy Northerners will have to come to Greece’s aid.”



When the reality does start seeping in—hold on to your hats.
...The country is completely unprotected on the cultural and moral front. This too has not seeped in. And yet when people become desperate; when their world starts to crumble around them and all their delusions about themselves and their good life not only collapse, but do so without any legacy to fall back on and no dream to look forward to, then beware. We are in unchartered territory where Furies and Ate pilot the ship.

squarelogic είπε...

Μάλλον σ'αυτό το άρθρο είδαμε το ζοφερό μέλλον...

Univers είπε...

Όλο το κείμενο είναι φρικτά ρεαλιστικό. Και όσα λέει για την διαφθορά και μηδενική σχεδόν παραγωγικότητα, για την υπερκατανάλωση, τις ελληνικές ψευδαισθήσεις περί της δυνατότητας επιβίωσης με εσσαεί στήριξη σε δανεικό χρήμα είναι όλη η θλιβερή αλήθεια. Αλήθεια που μερικοί από εμάς - χωρίς ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις, χρειάζονται άλλωστε; - είχαν δει εδώ και χρόνια, όταν η χώρα παραληρούσε στο άκουσμα της ανάληψης των Ολυμπιακών αγώνων, όταν θριαμβολογούσε για το Ευρωπαΐκό κύπελλο στο ποδόσφαιρο, όταν ριγούσε στις αποστροφές Σημίτη περί "ισχυρής οικονομίας" και επαναπαυόταν στα περί "ανθεκτικής οικονομίας" του Καραμανλή.
Δυστυχώς όλοι οι υπόλοιποι είχαν τυφλωθεί από την καλοπέραση με δανεικά, τα γλεντοκόπια με μαύρο ή δανεικό χρήμα στα σκυλάδικα (πώς τα είχε χαρακτηρίσει ο Ευ. Γιαννόπουλος, θυμάστε;), τις πολυτελείς διακοπές σε Μυκόνους και Αράχωβες, την συστηματική ανάγνωση των "παρατηρητηρίων κραιπάλης" τύπου Click και Nitro (που ω! του θαύματος διευθύνονταν από πρώην... αριστερούς της γενιάς του πολυτεχνείου) κτλ. κτλ. κτλ.
Τώρα ήρθε ο λογαριασμός! Και δυστυχώς θα τον πληρώσουν όλοι, Προμηθείς και Επιμηθείς.
Και μάλλον χωρίς ελπίδες να δουν μέσα στη γενιά τους ουσιαστική ανάκαμψη.

Univers είπε...

"All public institutions have one purpose: Suck money from the EU (or via loans) and redistribute it through an inverted pyramid of chicanery with the the loaf going to the top, the crumbs to the bottom."

Ένα άλλο ενδιαφέρον απόσπασμα που περιγράφει λακωνικά το πώς φαγώθηκαν οι εισροές ενισχύσεων, πακέτων κτλ. όλα αυτά τα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο Γιωργάκης μίλησε για πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος που μας έφεραν εδώ και κατηγορεί τον Μπαρόζο και τον Αλμούνια ότι κάλυπταν τον Καραμανλή και κάνει τον χαζό για τους 4 μήνες δικιάς του απραξίας... ας δούμε μια πολιτική του πρόσφατου παρελθόντος τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στα μουλωχτά από το Υπουργείο Εργασίας το Δεκέμβριο:


"Άντεξαν τα ομόλογα"


Σε αντίθεση με τις μετοχές, αντοχές έδειξαν τα ομόλογα των Ταμείων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα γνωστά δομημένα. Τα «αμαρτωλά –κατά πολλούς– ομόλογα» διατήρησαν ή ακόμη και αύξησαν την αξία τους μέσα στο 2008, διαψεύδοντας όσους υποστήριζαν ότι οι συγκεκριμένοι τίτλοι μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν για τους φορείς ασφάλισης. Είναι ενδεικτικό ότι τόσο οι τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου όσο και τα τραπεζικά ομόλογα των Ταμείων από 8,29 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2007 ένα χρόνο μετά έφτασαν στα 8,86 δισ. ευρώ, κατορθώνοντας μεσούσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης να αυξήσουν κατά 570 εκατ. ευρώ την αξία τους.»

Κατάλαβες Γιωργάκη τι κατάφεραν
οι αμαρτωλές πολιτικές του παρελθόντος;

Βέβαια ότι και να γίνει εκ των υστέρων... αυτό που έγραψε η ιστορία είναι η Τρέμη και ο Πρετεντέρης να μας πιπιλίζουν το μυαλό με την "ομολογιάδα" τους... και το Γιωργάκη να ωρύεται για το σκάνδαλο των ομολόγων...

Και για να καταλάβετε γιατί ο Γιωργάκης ωρύονταν για να μην επενδύσουν τα Ταμεία σε ομόλογα... αλλά σε μετοχές (μιας και έπρεπε κάπου να επενδύσουν)... ιδού η εξήγηση...

«Στοιχεία – «σοκ» για την περιουσία των Ταμείων προκύπτουν μέσα από τα δεδομένα τα οποία αναρτήθηκαν σιωπηρά και χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην ιστοσελίδα www.periousia.gr του υπουργείου Εργασίας.

H διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τις χρόνιες ανεπάρκειες του θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ασφαλιστικού οδήγησε το 2008 στο μεγαλύτερο κραχ των τελευταίων δεκαετιών στερώντας από τους φορείς ασφάλισης συνολικά 1,81 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Οι μεγαλύτερες απώλειες κατεγράφησαν στις μετοχές, η αξία των οποίων μειώθηκε κατά 3,48 δισ. ευρώ. «Μεγάλοι χαμένοι» ήταν τα ταμεία ασθενείας που έχασαν περίπου 2 δισ. ευρώ και χρεοκόπησαν μένοντας μόλις με 5,2 εκατ. ευρώ στο χαρτοφυλάκιό τους. Αντίθετα, ισχυρές αντοχές απέναντι στην κρίση παρουσίασαν τα «αμαρτωλά» - δομημένα ομόλογα τα οποία διατήρησαν ή ακόμη και αύξησαν την αξία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η συνολική (ακίνητη και κινητή) περιουσία των Ταμείων από τις 31 Δεκεμβρίου του 2007 μέχρι και τα τέλη του 2008 από τα 29,97 δισ. ευρώ μειώθηκε στα 28,16 δισ. ευρώ, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δεκαετιών.

Τοποθετήσεις σε μετοχές

Το πιο ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι μετοχές των ασφαλιστικών φορέων. Η αξία τους, ακολουθώντας την «ελεύθερη πτώση» του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, μειώθηκε από τα 5,31 δισ. ευρώ στο 1,83 δισ. ευρώ.

Αυτή η άκρως αρνητική εξέλιξη το 2008 είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική χρεοκοπία των ταμείων ασθενείας (ένα γεγονός το οποίο εξακολουθεί να υποκρύπτεται). Οι συγκεκριμένοι φορείς στα τέλη του 2007 διέθεταν μετοχές αξίας 1,99 δισ. ευρώ… Ενα χρόνο μετά, στις 31 Δεκεμβρίου του 2008, στα χαρτοφυλάκιά τους είχαν απομείνει μετοχές αξίας μόλις 5,21 εκατ. ευρώ!
Επίσης, ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν τα ταμεία κύριας ασφάλισης, αφού η αξία των μετοχών τους μειώθηκε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα κατά 1,09 δισ. ευρώ. Από 17,72 δισ. ευρώ το Δεκέμβρη του 2007 οι φορείς της συγκεκριμένης κατηγορίας είχαν μετοχές αξίας 16,63 δισ. ευρώ στα τέλη του 2008.»


Τώρα καταλάβατε τι έγινε και που στόχευαν οι τσιρίδες...μα στο να επενδυθούν τα χρήματα στο Χρηματιστήριο για να έρθουν τα φιλαράκια τους και να γίνει το μεγάλο πλιάτσικο

squarelogic είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/02/2010_390881

"Ο κ. Παπανδρέου πάλι παραμένει μυστήριο γιατί άργησε τόσο πολύ να καταλάβει ότι παρέλαβε τον «Τιτανικό». Ξένοι οικονομολόγοι του είχαν εξηγήσει πως «καλύτερα ίσως να δηλώσεις ότι χρεοκοπείς και να επαναδιαπραγματευθείς το χρέος σου», ο κ. Προβόπουλος του είχε εξηγήσει την κατάσταση και όλοι οι έμπειροι συνομιλητές του από την «αγορά» του εξηγούσαν πόσο καταστροφική μπορεί να ήταν η συμβολή της κ. Κατσέλη στην κατάρτιση του οικονομικού του προγράμματος. Τους αγνόησε όλους, μας δήλωσε πως «λεφτά υπάρχουν» και παγιδεύθηκε σε μια παρατεταμένη άρνηση για την ανάγκη να ακολουθήσει «το μοντέλο Καραμανλή».

Ολα αυτά τέλειωσαν στο Νταβός και ένα μεσημέρι Κυριακής στο Μαξίμου, όταν οι τραπεζίτες που κάλεσε στο γραφείο του εξήγησαν (οι περισσότεροι) ότι τα ψέματα τελείωσαν και πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν άντεχε πολλές ακόμη ημέρες με τα spreads πάνω από αυτά της Αιγύπτου. Ο κ. Παπανδρέου βγήκε από την «άρνηση» και πήρε τις αποφάσεις του. Είναι γνωστό πως όταν αποφασίσει ότι κάτι είναι σωστό, το υπηρετεί με πείσμα.

Το πρόβλημα είναι πως, επειδή άργησε πολύ, η διάσωση του σκάφους έχει καταστεί εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση.
Το χειρότερο όμως που μπορεί να σου συμβεί σε μια τέτοια κατάσταση είναι να ανακαλύψεις πως το πλήρωμά σου δεν είναι εκπαιδευμένο ή ψυχικά έτοιμο για αυτό που ζει. Και κατά πολλούς εκεί θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός: την παντελή έλλειψη ικανού πολιτικού προσωπικού που μπορεί να διαχειρισθεί την επίλυση συσσωρευμένων παθογενειών, αμαρτιών και σπατάλης δεκαετιών."

squarelogic είπε...

Ανωνυμος των 11.00

Δυό παρατηρήσεις.
1.ξεχασες το nick σου?
2.δεν μας αναφέρεις τις πηγές των στοιχείων σου.Εχει σημασία δεδομένου οτι ορισμένα απ τα νούμερα που παραθέτεις δεν συμφωνούν μεταξύ τους.
Εάν θέλεις,συμπλήρωσε τις 2 αυτές παραλείψεις.

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο του Ε.Τ. και από το www.periousia.gr

nick δεν έχω

Λωτοφάγος είπε...

Άκουσα ότι υπάρχει και επίδομα "για τη μη καταβολή επιδόματος"! Προφανώς κάποιοι με γερό δόντι διαμαρτυρήθηκαν διότι, λόγω έλλειψης αντικειμένου, δεν είχαν επίδομα, οπότε δημιουργήθηκε νέο εκ του μηδενός!
Αν η πληροφορία αληθεύει, ο εμπνευστής πρέπει να πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!
Το πρόβλημά μας είναι η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Εφόσον κανείς δεν τιμωρείται, η ρεμούλα θα συνεχιστεί. Ο Έλληνας έχει επινοητικό πνεύμα.
Και κάτι ακόμα: για την ώρα δεν κουνιέται φύλλο. Μόνο οι βολεμένοι του Δημοσίου και οι ταξιτζήδες διαμαρτύρονται ή απεργούν. Εκτός, βεβαίως, κι αν έρθουν Γερμανοί να μας κυβερνήσουν. Ίσως τότε ξυπνήσει μέσα μας ο Λεωνίδας και κραυγάσει: "This is Sparta"!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς επειδή είμαστε ελληνάρες βουτυρομπεμπέδες - επίγονοι της γενιάς του πολυτεχνείου, γι' αυτό μιλάμε με τέτοια δικισήσοφη και ηττοπαθή επιπολαιότητα. Να συστηθώ: είμαι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών - διορίστηκα με τον πρώτο διαγωνισμό του ν. Πεπονή (να είναι καλά που βρήκαμε δουλειά και κάτι σαν και μένα) κατά τον οποίο οι μισές θέσεις για το Υπουργείο Οικονομικών έμειναν κενές, λόγω αποτυχίας των υποψηφίων(!). Μία και μόνη ολιγωρία σ' όλα τα χρόνια που δουλεύω στη συγκεκριμένη υπηρεσία στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 50.000 ευρώ (επιτόκιο overnight - φυσικά ξηλώθηκαν άμεσα εισηγητές, προϊστάμενοι κ.λπ) είμαστε λοιπόν υπόλογοι για τα συμφέροντά σας, σας εκπροσωπούμε απέναντι στα κακόπιστα θηρία των Βρυξελλών με ότι γνώση και συνέπεια διαθέτουμε, ακριβώς όπως κάνει και ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα για τα συμφέροντα του επίσης διεφθαρμένου νεποτιστή κρατικοδίαιτου εισφοροφυγά φοροφυγά διαπλεκόμενου αφεντικού του, που στο πρώτο "μπου" βγάζει τα λεφτά στην Ελβετία ή μεταφέρει την επιχείρηση σε πιο "ανταγωνιστικό" (βλέπε "εξαθλιωμένο")προτεκτοράτο. Αφού λοιπόν διορίστηκα στο δημόσιο, για να μπορέσω να ανταποκριθώ επάξια στις απαιτήσεις της δουλειάς, χρειάστηκε να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές και να πάρω και το proficiency στα Αγγλικά (οι τελευταίες σειρές που διορίζονται έχουν σαν προαπαιτούμενα τα παραπάνω). Έρχομαι στο δια ταύτα:
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΟΡΙΣΕΤΕ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΑ ΛΙΓΑ (είμαστε από τις ακριβότερες χώρες, με τους χαμηλότερους μισθούς και τις περισσότερες porsche), προκαλώ το συνάδελφο του ιδιωτικού τομέα με 17 χρόνια υπηρεσία (στο ίδιο αντικέιμενο - γιατί κατά τα άλλα δουλεύω από το 1979),έγγαμο με 2 παιδιά, να μου πεί ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΟΛΛΑ τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές μου, ύψους 2200 ευρώ, (μην πολλαπλασιάζεις επί 14 γιατί τα μισά από αυτά δεν είναι μισθός, δεν μπαίνουν σε Χριστούνεννα, σύνταξη κ.λπ. - είναι ο κλαδικός μας συμβιβασμός των τελευταίων ετών - η ομηρεία μας και η ξεφτίλα μας - από μια πλευρά καλά να πάθουμε). Επειδή καλλιεργείται ο εμφύλιος μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων και από αυτόν τελικά θα ζημιωθούμε όλοι, για να μου πείτε αν παίρνω πολλά ή λίγα θέλω να λάβετε υπόψη και τα εξής:
ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΛΙΕΣ Η ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΟΙΚΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΩ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ 80ΑΡΑ ΓΙΑΓΙΑ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ" ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΒΙΖΙΤΕΣ (ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΗΜΟΥΛΗΣ)

Γιώργος (η "φονταμενταλίστρια")

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι σχετικά με τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων: Ξέρετε τι δουλειά κάνουν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι; Μελετούν ένα θέμα και στη συνέχεια εισηγούνται στην ιεραρχία. Για τα μικρά και τα μεσαία θέματα οι περισσότερες εισηγήσεις λαμβάνονται υπόψη απ' όλη τη γραμμή μέχρι και την υπογραφή από τον Υπουργό. (Για τα μεγάλα οι αποφάσεις είναι συνήθως προειλημμένες). Ξέρετε όμως τι είναι "μικρό" θέμα για το δημόσιο; Πολύ μεγαλύτερο από τα μεγέθη που έχουν συνηθίσει οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Φανταστείτε τώρα ο εισηγητής να κρίνεται ως προς τη μονιμότητά του από την "επίδοσή" του στην υπηρεσία: "ΘΑ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΠΕΙΤΕ ΑΡΚΕΙ (ΚΛΑΨ) ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ (Ο ΒΛΑΚΑΣ) ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ (ΚΛΑΨ) ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΕ, ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ... ΠΟΥ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΕ, ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ... ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ, Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ, ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ (ΚΛΑΨ)- και δεν το συζητάμε για τις εκλογές, τα αυτονόητα δε λέγονται (δεν είμαι τόσο βλάκας).
Συγνώμη για την αμεσότητα της γραφής αλλά μήπως (ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ) η νεοφιλελεύθερη σκέψη σας εγγίζει τα όρια του ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ (ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ συγνώμη εννοούσα ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ), μήπως δηλαδή σύντροφοι δεν είσαστε κομμουνιστές, όπως φοβόμουν, αλλά ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ;;; (αναρχο - εταιριστές!!!) ...και γι΄αυτό μισείτε εμάς τους δημόσιους υπαλλήλους, ακριβώς γιατί δουλεύουμε για το κράτος ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ;;;
Σύντροφοι, σας έχει φοβηθεί το μάτι μου!!!
Γιώργος (η φονταμενταλίστρια)

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι γενικώς, αλλά αυτοί που αμείβονται παράλογα και δεν δουλεύουν (αρκετοί). Και βεβαίως 2.200€ δεν είναι παράλογη αμοιβή για κάποιον που δουλεύει και που χρειάζεται και τα ανάλογα προσόντα γι' αυτή τη δουλειά. Δεν είναι όλοι ίδιοι... Αλλά δυστυχώς το ελληνικό κράτος φαίνεται να μην έχει τον χρόνο στο παρά πέντε της βύθισης να διακρίνει τους μεν από τους δε. Και η ελληνική κοινωνία έχει προ πολλού χάσει τα κριτήρια που απαιτούνται για μια τέτοια διάκριση, καθώς για δεκαετίες τώρα όλοι θεωρούνται ίσοι, η διάκριση ποιοτήτων είναι απαγορευμένη, "οι έσχατοι γεγόνασι πρώτοι".

Από την άλλη, η περικοπή μισθών και επιδομάτων και η φορολόγηση μεσαίων εισοδημάτων είναι ο εύκολος τρόπος για την αύξηση των εσόδων και ο πιο ανώδυνος. Μπορεί να θίγει τους καλά αμειβόμενους μισθωτούς, αλλά παράλληλα δίνει και την καραμέλα τού "οι χαμηλόμισθοι δεν θα θιγούν" και όλα πάνε καλά. Ενώ αν γινόταν σοβαρή προσπάθεια φορολόγησης του μαύρου χρήματος που κυκλοφορεί (από ελευθεροεπαγγελματίες δήθεν πενόμενους αλλά και από μισθωτούς... χαρτζιλικωνόμενους) θα είχαμε επανάσταση...

Βάσσια είπε...

Παρά του ότι με αγγίζει άμεσα η άρση της μονιμότητας, ήμουν πάντα υπέρ της.

Συμφωνώ με όλα όσα αναγράφονται.
Διατηρώ μεγάλες επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορούν να γίνουν αποδεκτά απο όλους όσους "αγγίζονται".

Εδώ χρειάζονται βαθύτατες τομές.
Είναι ετοιμη η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι να τις σκεφτούν έστω;

Καλημέρα
:-)

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τον universe για την ψύχραιμη απάντησή του στα δικά μου σχόλια που δεν ήταν τόσο ψύχραιμα (το φχαριστήθηκα όμως). Παρατηρώ όμως ότι τον τελευταίο καιρό με ψύχραιμο τρόπο αποδεχόμαστε τα συμπεράσματα της νεοφιλελεύθερης ανάλυσης και ανεχόμαστε αγόγγυστα σχεδόν τα εξυγιαντικά ραπίσματα των ακραίων μανδαρίνων του ενός πλέον και μόνου δόγματος. Οι ψύχραιμες αναλύσεις όμως προυποθέτουν έγκυρα ποσοτικά στοιχεία (πριν απ' όλα, πιστεύετε ότι οι ποσοτικές διαφορές προκαλούν ποιοτικές; γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν το δέχονται αυτό). ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ τα απαραίτητα ποσοτικά στοιχεία; Και αν ναι, ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ; Και αν πάλι ναι, μπορείτε να παρακολουθήσετε το μοντέλο που ελέγχει την αλληλεπίδρασή τους; Για να μη κουράσω άλλο πηγαίνω στη σκέψη που θέλω να διατυπώσω: ναι - υπάρχει (ευτυχώς) η ελεύθερη σκέψη, αλλά σε μεγάλο βαθμό αυτό που μας καθορίζει είναι η συλλογική "πίστη" - όχι κατ' ανάγκη θρησκευτική με τη στενή έννοια. Τα ποσοτικά στοιχεία και οι αναλύσεις όσο προσεκτικές και έγκυρες κι' αν είναι, επιβεβαιώνουν συνήθως την προϋπάρχουσα - κυρίαρχη πίστη. Βεβαίως υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα, αλλά δεν είναι πάντα όπως την αντιλαμβανόμαστε. Φανταστείτε τώρα αυτή τη συζήτηση να την κάνατε με κάποιο πενηντάρη αριστερό της μεταπολίτευσης - ε, καμία σχέση!
Γιώργος (τεως φονταμενταλίστρια - λόγω έναρξης σαρακοστής)

squarelogic είπε...

Παρότι η 'φοντεμελίστρια" Γιώργς μας 'στόλισε",ας το αντιπαρερθουμε καθότι ξημέρωνε η κραιπάλη των Κουλούμων,και προς το παρόν,ακόμη,το πιοτό και το φαί προβλέπεται άφθονο,δημιουργώντας..παρενέργειες.
Θα είδε βέβαια ότι έγραψα για "Δ.Υ.που προσφερουν πολλά περισσότερα από κείνα που λαμβάνουν."
Δυστυχώς,στη σούμα είναι μάλλον η μειοψηφία...
Προς Θεού,δεν θέλω να μπω στο παιχνιδάκι που έχει ξεκινήσει ο κοζανίτης Υπουργός του,να αντιπαραθέτω την μια επαγγελματ.τάξη ή κοινωνική ομάδα με την άλλη.
Έχω τόση εμπειρία ή νου ώστε να γνωρίζω οτι αύριο θα βρεθώ(ή χτες βρεθηκα) εγώ στην θέση του.
Το κείμενο της ανάρτησης δεν είναι προφανώς δικό μου.Το ανήρτησα εδώ για να φωνάξω οτι υπάρχουν κι αλλοι που αγωνιούν για την κατάσταση,που βλ΄πουν την ανάγκη θυσιών αλλά όχι μονόπλευρων.
Τα 2200 σαφώς δεν είναι πολλά για μια 50άρα φονταμελίστρια με ανώτατο πτυχίο που δουλεύει ευσυνείδητα και σε θέσεις ευθύνης.
θα αντάλλασες όμως τη θέση σου έστω και με περικοπή 10% του μισθού,με μια υψηλόβαιμη θέση του ιδιωτ.τομέα όπου αύριο μπορεί να απολυόσουν προς χάριν κάποιου νεοδιόριστου,χαμηλόμισθου,εργασιακού ομήρου με μεταπτυχιακά?

Νομίζω οτι η τελευταία δική μου παράγραφος στην ανάρτηση ξεκαθαρίζει τις παρεξηγήσεις για την δική μου θέση.

Ανώνυμος είπε...

προς τον squarelogic:
Η τελευταία δική σου παράγραφος στην ανάρτηση είναι υποδειγματική και όντως ξεκαθαρίζει πολλά, αλλά μην παίρνεις προσωπικά την έκρηξή μου, αντίθετα, η δική μου αντίδραση είναι προσωπική και δεν διεκδικώ καμία δάφνη αυθεντίας, θεωρώ όμως ότι κάποια πράγματα πρέπει, επιτέλους, να λεχθούν λίγο πιο προκλητικά, πχ. μου άρεσε το δίλημμα στο οποίο με βάζεις...
Λοιπόν, όχι, θα παραμείνω στη θέση μου και μετά τη μείωση (είναι πάνω από 10%)και θα δουλέψω το ίδιο.
θα ήμουν όμως πιο ικανοποιημένος αν η μεταβολή της κατάστασής μου συνοδεύονταν από τη διατύπωση κάποιων ΑΡΧΩΝ, μιας νέας magna carta, από την ελληνική πολιτεία (στην οποία θα είχαμε λόγο και τα πραγματικά μου αφεντικά, οι Έλληνες πολίτες). Μήπως όμως μιλάω για διαφορετικό πολίτευμα;

Γιώργος (τεως φονταμενταλίστρια νυν ξεκατινιασμένος).

Λωτοφάγος είπε...

Λόγω αρχαιότητος, έχω ζήσει πολλές περιόδους λιτότητας και κάθε φορά ο υπουργός μάς έστρεφε εναντίον κάποιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πάντα η πιο αγαπημένη ομάδα!
Όταν κι εγώ καταφέρομαι εναντίον των δημοσίων (που μπήκαν από το παράθυρο, που χρηματίζονται, που τεμπελιάζουν κ.ο.κ), το τελευταίο που ζητώ είναι να παίρνουν κι αυτοί 700 ευρώ!
Πρέπει να είσαι πολύ κακεντρεχής (τουλάχιστον) για να ζητάς εξίσωση προς τα κάτω. Αντιθέτως, πρέπει να ζητούμε αύξηση μισθού για όλους όσοι εργάζονται.
Και κυρίως, να μην χάνουμε τον βασικότερο εχθρό μας: εκείνους που μας έφεραν εδώ! Και ασφαλώς αυτοί δεν είναι οι Δ.Υ.

squarelogic είπε...

Δυστυχώς Γιώργο,
η οριζόντια μείωση μισθών σε όλο το φάσμα είναι το τίμημα που θα πληρώσουν και οι άξιοι Δ.Υ.(αλλά και οι ιδιωτικοί,ας μην γελιόμαστε)ως αλληλεγγύη προς τους τεμπελχανάδες "συναδέλφους" τους,δηλ.είναι το μέτρο που περνά ευκολότερα σε τέτοιες συνθήκες αντί του ορθότερου,της άρσης της μονιμότητας και απόλυσης ενός 10% εξ αυτών που δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας ή και να έχουν,εχουν καλομάθει στο να μην την εκτελούν.
Θα είχε ενδιαφερον μια ηλεκτρονική ψηφοφορία στο θέμα αυτό μεταξύ των Δ.Υ.,όπως είχα γράψει και σε προηγούμ.ανάρτηση.

squarelogic είπε...

Λωτοφάγε,
όντως η εξίσωση προς τα κάτω όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα αλλά θα δημιουργήσει πλείστα άλλα.
Αρκεί μόνο να σκεφτούμε πόσοι έχουν πάρει δάνεια με κάποια συγκεκριμενα οικονομ.δεδομενα στο μυαλό τους και τι θα γίνει αν βρεθούν,μαζικά,σε αδυναμία εξυπηρέτησης τους.
Σε αυτό το αίτημα ο συντάκτης του κειμένου προφανώς κινείται απο ρεβανσιστικές τάσεις.Χρειάζεται επιτέλους όμως ο εξορθολογισμός του μισθολογίου.Δεν γίνεται οι οδοκαθαριστές με τα διάφορα επιδόματα,νυχτερινά,ανθυγιεινά,κλπ να παίρνουν,και για λιγότερες ωρες εργασίας,περισσότερα από καθηγητές Παν/μιου ή τους γιατρούς που κάνουν τις εφημερίες του τρόμου στα νοσ/μεία του ΕΣΥ.

v είπε...

H κατάσταση είναι τραγική. Το πως φτάσαμε έως εδώ είναι γνωστό. Το πως θα βγούμε από το αδιέξοδο είναι το ζητούμενο. Δυστυχώς η νοοτροπία των Ελ είναι τόσο μίζερη, κοντόφθαλμη και ηλίθια, που το πεπρωμένο μας είναι η χρεωκοπία και μόνο. Μάλλον θα ακούσουμε δια στόματος Γιωργάκη το 'Κύριοι, επτωχεύσαμεν... ξανά'.

squarelogic είπε...

v,
ίσως και να μην είναι αυτή η λύση χειρότερη από το μέλλον που μας ετοιμάζουν...ίσως αναβάσω κάτι σχετικά...αυτή τη στιγμή.αυτοί που μπλοφάρουν ανέξοδα είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι.Αν στον επόμενο μήνα "οι αγορές" προκαλέσουν την μπλόφα τους,δηλ.πιέσουν την κατάσταση τόσο ώστε η τοποθέτηση μετρητών στο τραπέζι να είναι μονόδρομος,τότε να τους δω...
Γιατί μετά απο μας έπονται Ισπανία,Πορτογαλία και κυρίως Μ.Βρεττανία!

Ανώνυμος είπε...

προς squqrelogic 16.2/ 12:07
Δεν μπορώ να τοποθετηθώ απέναντι σε καμία ιδέα όταν δεν έχω την παραμικρή εμπιστοσύνη σ' αυτούς που θα την υλοποιήσουν. Νομίζω ότι κάθε σύστημα (ανεξάρτητα από δημόσιο - ιδιωτικό) έχει και το "θόρυβο" του - ούτε μπορώ να πώ αν το 10% είναι ανεκτό ή όχι.
Γενικά πιστεύω στο να χτίζεις κάτι καινούριο και να βάζεις στην άκρη το παλιό που σ' έχει ταλαιπωρήσει πολύ (όπως ακριβώς βάζουν σε quarantine τα antivirus προγράμματα τους ιούς που δεν "καθαρίζονται"), δεν θα το πρότεινα όμως τώρα (για φαντάσου τώρα μια νέα "ανασύσταση" του κράτους!).
Επίσης πιστεύω στα κίνητρα και αντικίνητρα, όμως δεν επικροτώ τις μεγάλες "ψαλίδες" και μάλιστα στο σημείο που τείνουν σήμερα, από τη μια άκρη η πληθωρική αυτοεπιβεβαίωση (golden boys) - που πληθωρίζουν και εξευτελίζουν τα δικά μας εισοδήματα και από την άλλη ο αφανισμός. Κάτω από ένα τέτοιο σύστημα, όταν βλέπω ότι διολισθαίνω προς το δεύτερο, μπορεί κι εγώ να στραφώ (τώρα) εναντίον του κλητήρα που υπεραμείβεται ή του ομότιμου που υπολειτουργεί.
Δεν θα ήταν όμως (τώρα) καλό σημάδι αυτό για την κοινωνία, ούτε για την οικονομία έχω βαθιά πεποίθηση γι' αυτό.
Πάντως, το συνεχές κυνήγι της "αποδοτικότητας" όπως έχει επικρατήσει, καταντά αντιπαραγωγικό - διεθνώς. Το περίφημο RoI είναι στενά μονεταριστικό σε αντίθεση μια πιο ευρύνοη Cost-benefit analysis. Αλλά η σημερινή κατάσταση δε μοιάζει ούτε για κυνήγι του return on investment - μοιάζει περισσότερο σαν προσπάθεια "ψύξης" ενός πηρυνικού αντιδραστήρα για να μην εκραγεί, μοιάζει δηλαδή σαν οι διαχειριστές του συστήματος να προσπαθούν να κάνουν ένα γενικό down -sizing όλων των παραμέτρων του για να μπορέσουν στη συνέχεια να το δούν καλά - καλά (γιατί - μη νομίζετε - και οι διεθνείς αναλυτές και οι υπάλληλοι των Βρυξελών και η ΕΚΤ και το ΔΝΤ και οι Υπουργοί του ECOFIN είναι κι΄αυτοί δημόσιοι υπάλληλοι ή σαν δημόσιοι υπάλληλοι και θέλουν το χρόνο τους για να μελετήσουν τα θέματα, ψύχραιμα κι' εμπεριστατωμένα - έτσι πρέπει, απλά αυτοί αμείβονται με άλλο μισθολόγιο...). Στο μεταξύ θα έχουμε διάλυση της "ευρωπαϊκής" μας κοινωνίας όπως τη ζηλέψαμε από μικροί και τσιμπήσαμε στο τυράκι και θα αποκτήσουμε μια κοινωνία πιο "ανταγωνιστική" απέναντι στις διεθνείς αγορές.
Να αντισταθούμε...;;
Γιώργος (ex φονταμεντλιστρια)