Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

Σας θυμίζει τίποτε?



Κι όμως,πάνε μόνο 7 μήνες από τότε... Έτσι δεν είναι "κύριοι" της ΝΔ?

Και μόνο 3 μήνες αφότου ο νυν Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε οτι "χρήματα υπάρχουν"... Έτσι δεν είναι "κύριοι" του ΠΑΣΟΚ?

2 σχόλια:

Locus Publicus είπε...

Για να καλύψω και το προηγούμενο πόστ σου, προσωπικά θεωρώ πως έχουμε ήδη χρεωκοπήσει, και το μόνο που μπορεί να μας σώσει ειναι η ίδια η Ευρώπη, που τώρα το παίζει δύσκολη. Αδύνατον με περικοπές μισθών να αφαιρεθούν 20 δις τον χρόνο απο την αληθινή οικονομία που λέει το σχέδιο σταθερότητας. Η Ευρώπη δεν είπε πως θα ξεχρεωθούμε, απλά είπε πως "είμαστε στην σωστή κατεύθυνση". Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η Λατινική Αμερική εδω και τρείς γενιές.

Για το ποιός φταίει, το είπες και το ξέρουμε. Οι φορολογίες θα στεγνώσουν την οικονομία, και την κατανάλωση, η ακριβή ενέργεια θα φέρει πληθωρισμο στην παραγωγή και τις μεταφορές. Απλά μακροοικονομικά πρώτου έτους. Είμαι πραγματικά έκπληκτος απο το μέγεθος της κλοπής (περί αυτού πρόκειται), των τεραστίων πόρων που για πρώτη φορά καρποθήκαμε στην ιστορία μας. Μας βάζουν τώρα επίτροπο στην Στατιστική Υπηρεσία, φανταστείτε τί νούμερα έχουμε!!!!!!

Δεν υπάρχει αληθινή οικονομία. ΤΙΠΟΤΑ. Εκτός του τουρισμού που κουνιέται κάθε καλοκαίρι, ο συνολική παραγωγική βάση της χώρας έχει διαλυθεί. Βιοτεχνίες, μικρομάγαζα διατηρούνται ακόμα σε οικογενειακό επίπεδο. Εκλιπαρούν τώρα για ευρωπαικό ομόλογο, κρυφά τους Κινέζους, τους Ινδούς, τους πάντες. Ο Καραμανλής αποτελείωσε ό,τι υπήρχε, είδε μετά τα νούμερα, και έφυγε!!!

Το νέο σχέδιο θα έχει μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και νέους φόρους παντού. Δεν ξεχρεώνονται έτσι απλά 300 δις. Λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι και θλίβομαι. Θα φορολογήσουν λέει τις off shore, τη στιγμή που δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα επιδόματα!!

Univers είπε...

Την παραμονή του καταποντισμού της Ελλάδας δυστυχώς δίκαιη κατανομή των επιβαρύνσεων δεν πρόκειται να υπάρχει. Θα την πληρώσουν όσοι δεν μπορούν να κρύψουν και στο μέτρο που δεν μπορούν να κρύψουν φορολογητέα ύλη. Αυτοί θα ονομαστούν έχοντες και κατέχοντες, αυτοί θα αφαιμαχθούν, αυτοί θα κληθούν να παίξουν και το ρόλο του φοροεισπράκτορα, ώστε να εκδοθούν κάποιες περισσότερες αποδείξεις στο εμπόριο. Όχι μόνον θα παίξουν το ρόλο φοροεισπράκτορα δωρεάν, αλλά και με την απειλή τιμωρίας (φορολόγησης του πρώην αφορολόγητου τμήματος του εισοδήματός τους) σε περίπτωση που δεν φέρουν εις πέρας τη "δουλειά" τους, το νέο τους καθήκον.

Όσο για την πλατειά μάζα των μονίμως φοροδιαφευγόντων, αυτοί είναι αμφίβολο αν θα στριμωχθούν με κάποια αντικειμενικά κριτήρια (περιμένω να το δω στην πράξη). Σε κάθε περίπτωση, με ταμειακού χαρακτήρα μέτρα μπορεί να συγκρατηθεί η κατάρρευση προσωρινώς,αλλά δεν πρόκειται να αναστραφεί η πορεία προς μία παραγωγική διέξοδο. Είναι προφανές...