Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008

EΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ...

Μια αληθινή έκρηξη χρωμάτων σε μια εμπνευσμένη διαφήμιση της SONY για τις τηλεοράσεις Bravia ,γυρισμένη στη συνήθως γκρίζα Γλασκώβη.Θα μου αρεσε να ξεκινάω κάθε μέρα βλέποντας την...Νομίζω οτι σε γεμίζει θετική ενέργεια.Αρκεί να μη χρειαστεί μετά να οδηγήσεις στο αθηναικό χαος...


Απο την ιδια εταιρεία και την ίδια σειρά διαφημίσεων,άλλη μια καταπληκτική με χιλιάδες χρωματιστά μπαλλάκια να ελευθερώνονται στο περίφημο Russian Hill του αγαπημένου San Francisco.Ο λόφος ονομάστηκε έτσι οταν στην εποχή των χρυσοθήρων οι άποικοι βρήκαν εκεί ενα μικρο κοιμητηριο με κυριλλικές επιγραφές στους 7 τάφους του.Σήμερα το όνομα παραμένει παρ'οτι η ρωσικη κοινότητα της πολης δεν κατοικει πλεον εκεί.


Ενα μικρό κομμάτι της Lombard Street(400 μετρα)είναι ιδιαιτερα γραφικό και πολυφωτογραφημένο,καθως για να γίνει βατή η κλίση της τάξης του 27% έχει 8 απότομες στροφές ανάμεσα σε πανέμορφα παρτέρια.




Εδω εχει γυριστεί και η κλασικη σκηνή αυτοκινητοκυνηγητού απο την ταινια Bulitt με τον μεγάλο Steve McQueen να οδηγά αυτοπροσώπως τη Mustang του.



Δυστυχως δεν βρήκα το απίστευτο κυνηγητό της τελικής σκηνής των Blues Brothers("...no longer available!")οπότε λέω να το αναπληρώσω με άλλη μια σκηνή αναφοράς από το RONIN




Να κι ενας που έμπλεξε σκηνές car chase απο διαφορες ταινίες...





Ενα ευχάριστο διάλειμμα ελπίζω απο τη βεβαρημένη μας καθημερινότητα...

9 σχόλια:

squarelogic είπε...

επειδή οι διαφημίσεις της sony είναι αριστουργηματικές εκρήξεις χρώματος που θαταν κρίμα να χαραμιστούν στην ανάλυση του youtube εκανα embedding τα 2 πρώτα βιντεο απ το εκπληκτικό stage6 videos.Εάν πατώντας το play δεν αρχίζει το Buffering ισως να πρεπει να επισκεφτείτε την σελίδα τους να κατεβάσετε τον divx player.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που βάλαμε wireless high-speed internet, ό, τι θες θα κατεβάσουμε! ! !
Καταπληκτικές φωτογραφίες!!
Σ' ευχαριστούμε πολύ.

Univers είπε...

Η σύλληψη και η εκτέλεση είναι αριστουργηματικές στις διαφημίσεις της SONY. Συμβουλή για τον DivX player: κάντε πάνω στο μαύρο ένα αριστερό κλικ και μετά ένα δεξί για να βγει η λίστα και διαλέξτε το windowed mode ή το fullscreen mode. Αλλιώς το παράθυρο μέσα στο post είναι μικρό για να χωρέσει η ανάλυση και το "κόβει"...

Όποιος δεν έχει δει το Ronin να το δει οπωσδήποτε. Φυσικό σκηνικό από την Γαλλία. Robert de Niro στα καλύτερά του. Όσο για την Natascha McElhone, τι να πούμε...

vasikos metoxos είπε...

Ώρα να μετακομίζουμε ή να αρχίσουμε σκέψεις για αποδράσεις. Που ζούμε φίλε.

Λωτοφάγος είπε...

Οι διαφημίσεις της Sony Bravia είναι όντως εκπληκτικές. Τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές.
Και το Ronin η τελευταία καλή ταινία του Ντε Νίρο. Μετά άρχισε τους μορφασμούς που πρωτοκαθιέρωσε στο "Αναλυσέ το".

squarelogic είπε...

Ειχα την τύχη να επισκεφτώ το Σαν Φρανσισκο αρκετά χρόνια πριν χαρη σ'ένα καλό φίλο που ειχε παει για σπουδές και μας ξέμεινε εκεί...(ενίοτε επισκέπτεται και το blog).Σας μεταφέρω απο πρωτο χέρι την μαγεία που εκπέμπει το κομάτι του Russian Hill που φαινεται στην φωτογραφια.Με θεα στον κολπο του Σαν Φρανσίσκο,το Αλκατράζ και τη γεφυρα Golden Gate,με ομορφα δυοροφα-τριόροφα σπιτια νεογεωργιανού ρυθμού,τα περιποιημένα παρτέρια και την κοκκινη πέτρα αντι για ασφαλτο κανει τους κατοίκους του σιγουρα να αισθανονται προνομιούχοι.Οπως λεει και η διαφημιση γνωστης κάρτας,"αξια ανεκτίμητη"!

v
προφταίνεις να βγαλεις εισιτηριο για τη Δυτική ακτή!

Locus Publicus είπε...

Aφήστε με να οδηγήσω!!

Ωραία clips φίλε μου. Πολύ δυναμικότητα. Εκείνο το Ronin πολύ άγρια ταινία, αλλά έχει πράγματι πολύ όμορφο σκηνικό.

Το δε San Francisco απίθανο. Εχω κατηφορίσει οδικά την Lombard Street. Δεν ξέρω γιατί αλλά στο μυαλό μου έρχόταν συνεχώς ο Κλίντ Ηστουντ!

Απόδραση για λίγο. Η μαγεία του σινεμά.

gatti είπε...

Yπέροχο ποστ! Δεν είχα υπόψιν μου το stage6 videos. Nομίζω ότι δύσκολα θα μπορέσω πια να παρακολουθήσω βίντεο στο youtube. Οι διαφημίσεις της sony είναι πραγματικά εκπληκτικές, ενώ οι σκηνές με αυτοκινητοκυνηγητά είναι από τις πιο αγαπημένες.

Το Ronin είναι όντως πολύ καλή ταινία, το συνιστώ κι εγώ σε όποιον δεν το έχει δει.

Οσο για το Σαν Φρανσίσκο τι να πω; Δεν ήξερα ότι είναι τόσο όμορφο. Και πιο όμορφες οι περιγραφές σου, με κάνουν να θέλω να το επισκεφτώ στην πρώτη ευκαιρία!

ΥΓ. Ζηλεύω!!! :-)

Locus Publicus είπε...

..συγγνώμη, όχι οδικά, εννοούσα πεζά.