Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2007

Μια αποκαλυπτικη ματιά στα Ιερατεία της συγχρονης Ελλαδας

γελοιογραφια του Α.Πετρουλακη απο την Καθημερινη

Οπως αναμενόταν απ'οσους γνωριζουν καποια πραγματα απο Ιατρικη, η υποθεση της υγειας του Αρχιεπισκόπου ειχε αρνητικη εξελιξη,και ακολούθως η αντιμετωπιση του θεματος απο τα τηλεοπτικα ΜΜΕ εγινε με τη γνωστη τους σοβαροτητα και εγκυροτητα...Το θεαμα θα ηταν για γελια αν δεν ηταν για κλαμματα,αλλά δινει μια καλη ευκαιρια για να ριξει ο κοσμος μια ανεμποδιστη ματια στα Χρυσα Ιερατεια στα οποια εμπιστευται τις τυχες του:


Στο Ιερατείο των Τηλεσταρ,οι οποιοι θα εκαναν παρτυ αν καθε μερα καιγόταν η μιση Ελλαδα,ειχαμε ενα τουλαχιστον συγκινητικο πολυνεκρο τροχαιο που να πουλαει(κατα προτιμηση με μαθητες...) και διαγιγνωσκονταν 2-3 διακεκριμενοι Ελληνες με ανιατες ασθενειες.Δυστυχως,η Φυση και η Μοιρα δεν τους κανει παντα την χαρη και πρεπει να βολευτουν οι καημένοι τωρα με τον Χριστοδουλο για κανα μηνα για να βγαλουν τα "νουμερακια"που εξασφαλίζουν το παντεσπάνι τους.Τι κι αν κανιβαλιζουν την υγεια και την αξιοπρεπεια ενος ανθρωπου,τι κι αν κανουν δημοσιο κτημα τον απορρητο ,υποτιθεται, ιατρικο φακελο ενος ασθενους,τι κι αν υποκαθιστουν ή αμφισβητουν καταξιωμενους γιατρους στην 'ακορεστη διψα τους" για "αληθεια"...Τα νουμερα της AGB ν'ανεβαινουν....


Απο κοντα το Ιερατειο των Πανεπιστημιακων,και δη των Καθηγητων της Ιατρικης(ιδιοι ειναι ολοι,απλως εδω παιζονται περισσοτερα φραγκα...).Με αφορμη τη αναμενομενη τροπη των πραγματων στην υγεια ενος τοσο βαρια ασθενους,ξεκαθαριζουν δημοσια προσωπικους λογαριασμους,βαζουν υποθηκες για καταληψη Εδρας(ή αντιθετα εγκαθιστουν προσκομματα για αλλους),εκφερουν καφενειακου τυπου γνωμες για τη δουλεια συναδελφων τους,κι ολα αυτα δημόσια,ενωπιον κοινου που δεν εχει τη στοιχειωδη ικανοτητα να κρινει την εγκυροτητα των λεγομενων.Οταν ανθρωποι σαν τον Σωτ.Ραπτη,καθηγητη Παθολογιας επι 20 χρονια,Προεδρο καθε πιθανης Αρχης της Υγειας για το ιδιο διαστημα,βγαινουν και λενε επαισχυντα "ο αλλος θα εκανε την επεμβαση σε 1,5 ωρα και σεις κανατε 6",οταν ο ιδιος σαν προσωπικος γιατρος του ασθενους δεν φροντισε να διαγνωσει τα προβληματα νωριτερα,τοτε ξερουμε ποιους ανθρωπους δεν πρεπει ποτέ να εμπιστευτουμε...Και οταν,γνωστοι στον ιατρικο κοσμο τυχοδιωκτες, βγαινουν και λενε ανέξοδα και ατεκμηρίωτα"δεν μου τον φερανε εμενα να τον κανω καλα" και δεν τους στερει ο Ιατρικος Συλλογος την αλλη μερα την αδεια ασκησεως επαγγελματος για 6 μηνες,τοτε καταλαβαινουμε αλλα μια φορά σε τι Μπανανία ζουμε.

Το φρεσκο νεο ειναι οτι αν και ολοι γνωριζαμε οτι το να εισαι ανωνυμος αρρωστος ειναι κακο για την υγεια,φαινεται οτι μερικες φορές και το να εισαι πολυ επωνυμος αρρωστος μπορει να αποβει ακομα χειροτερο!


Και βεβαια,πως να ξεχασει κανεις το Ιερατειο της Εκκλησιας,την Ιερα Συνοδο,τη μεγαλυτερη συναξη σκανδαλων και υποκρισιας,που εδω και καιρο ομαδοποιουνται και οργανωνονται για τη νεα σφαγη που θα γινει γυρω απ τον αρχιεπισκοπικο θρονο.Ειδικα αυτος ο Ζακυνθου,τη μια μερα δε θεωρουσε ηθικο να θεσει θεμα,αλλα μολις εμαθε οτι η νοσος ειναι ανίατη,ξαφνικα η ιδια ηθικη του,το επιτρέπει.Δεν εχω δει καλυτερη εικονογραφηση της λαικης ρησης "θελει η πουτ...α να κρυφτει κι η χαρα δεν την αφηνει".Του ευχομαι ολοψυχα την ιδια επιτυχια στο κυνηγι του θρονου που ειχε κι ο "Ινδος"Πητ.Σελλερς στο αξεχαστο "Παρτυ".


Ο ιδιος ο Αρχιεπισκοπος βεβαια,δεν πρεπει να παιρνει και πολυ τοις μετρητοις αυτα που λεει για την Αιωνια Ζωη και τους Παραδείσους,γιατι πως αλλιως να εξηγησει κανεις την αγωνιωδη αγκιστρωση του σ' αυτή την 'επιγεια προβα"? Μην ξεχναμε οτι επεδίωξε μεσω της θεσης του να τεθει πρωτος στη λιστα αναμονης για ληψη μοσχευματος μπροστα απο ανθρωπους νεωτερους και σε καλυτερη γενικη υγεια απ τον ιδιο,που περιμεναν πολυ περισσοτερο καιρο...Μαλλον διαφωνει λοιπον ως προς την αποτελεσματικοτητα της θεικης παρεμβασης με την Απογευματινη πχ.Οπως και ναχει στον ασθενη Χριστοδουλο ευχομαστε κουραγιο και υπομονη και εστω και τωρα,να βρει τη Σοφια να αποδεχθει στωικά το ανθρωπινο πεπρωμενο,οπως και τοσοι απλοι ανθρωποι καθε μερα,ωστε να κανει τα τελευταια του "βηματα" σ'αυτη τη ζωη με αξιοπρεπεια και σεμνοτητα.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαπίστωσα με λύπη μου ότι περιλαμβάνετε σε σημερινό δημοσίευμά σας στο διαδίκτυο γελοιογραφία μου που μόλις δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή (10/10/2007).

Το μελάνι της πένας μου είναι ακόμη νωπό στο σκίτσο και εσείς μεταφέρατε, αγαπητέ, αυτούσια την γελοιογραφία στο δημοσίευμά σας, χωρίς να παραπέμψετε στην ιστοσελίδα όπου αυτή φιλοξενείται, χωρίς καν να κοπιάσετε να την παρουσιάσετε ως αυτόνομο παράθυρο.

Το λυπηρό αυτό φαινόμενο με κάνει να επιφυλάσσομαι για την άσκηση και ενδίκων μέσων με σκοπό την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστην. Επειδή όμως είσθε και συγγραφέας εν τω γεννάσθαι, σας εύχομαι όπως επιχειρείτε λαθροχειρίες πνευματικών προϊόντων άλλων, με την ίδια ευκολία να κλέπτονται και να περιφέρονται ανά την ιστόσφαιρα τα δικά σας αυριανά ανάρπαστα διηγήματα.

Univers είπε...

Ήρεμα!

Πρόκειται περί πλάκας!!!!!

squarelogic είπε...

ειπα και γω ρε univers!
αφου εχω απο κατω τα credits!

Περιμενω τα χειμαρρωδη σχολια σου επι του θεματος.

Univers είπε...

Κάποιος, λέει, βούτηξε την Τζοκόντα από το μουσείο του Λούβρου, αλλά κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, γιατί κόλλησε στην προθήκη του πίνακα ένα post-it με το ακόλουθο σημείωμα:

"Credits: Leonardo Da Vinci, Joconda. Musée du Louvre"

Rodia είπε...

Σιγα βρε παιδιά με τις πλάκες, είμαι σε επικίνδυνη ηλικία για εγκεφαλικό λέμε...
(και δεν έχω μπικικίνια για Μαϊάμια κλπ, ούτε αρχιεπίσκοπος είμαι)

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να λάβετε τοις μετρητοίς όσα γράφει ο σύζυγός μου, διότι αν δεν τα λάβετε εσείς θα τα λάβω εγώ αυτοπροσώπως ρεμάλια που πάτε να μας κόψετε το φαΐ των παιδιών μας! Σιχτίρ πια...

αθεόφοβος είπε...

Οπως είδες ο κ.καθηγητής πολύ έξυπνα με το να λέει ότι δεν έπρεπε να γίνει η μεταμόσχευση μετέφερε την συζήτηση σε αυτό και έτσι κανείς δεν ρώτησε ποιός τον παρακολουθούσε έκτος του σακχάρου τόσα χρόνια;

Unknown είπε...

Η δημοσία αντιπαράθεση των γιατρών είχε και ένα καλό αποτέλεσμα.
Μας βοήθησε να διακρίνουμε τους σοβαρούς. τους μη σοβαρούς και τους γελοίους γιατρούς και δημοσιογράφους.
Αν δεν πρόκειται περί πλάκας, όπως πιστεύω ότι συμβαίνει, ο κ. Πετρουλάκης θα είχε δικαίωμα να παραπονείται μόνον για την, τυχόν, μη αναφορά του ως δημιουργού στην γελοιογραφία του. Ποιά ζημία (υλική ή/και ηθική) υπέστη;

squarelogic είπε...

Κε Βαρδακα
πραγματι,δεν ξερω τι τον επιασε τον univers κι απ τα τοσα σοβαρα που εγραψα εστιασε στο κερασακι,δηλ.την γελοιογραφια που-ο Θεος με φυλαξε-της εβαλα λεζαντα με το ονομα του δημιουργου και το εντυπο δημοσιευσης.Μαλλον εκτροχιασε τη συζητηση :-(

(λετε να τον εβαλε ο Ραπτης?)

Οσο για "τη συζυγο του Πετρουλακη"
μου μυριζει το συνηθες μπλογκοπειραχτηρι sniper....

Ροδια καλως ηρθατε!
Επι της ουσιας?

Univers είπε...

Νέα αχτύπητη γελοιογραφία του Πετρουλάκη στην Καθημερινή. Κοιτάξτε πώς λέει το σοφό "άμα ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες" με τον δικό του τρόπο:

εδώ

Θα μπορούσες να γράψεις σελίδες για την άστοχη συμμετοχή σε παράθυρα διαφόρων ειδικών, όπου υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να συμφύρονται με ασχέτους και χαβαλετζήδες (βέβαια έχουν τον λόγο τους οι ειδικοί: οι νεώτεροι από βουλιμία για διαφήμιση και πελατεία και οι παλαιότεροι από ματαιοδοξία). Ο Πετρουλάκης λοιπόν το λέει με ένα σκίτσο!

Univers είπε...

...Προσέξτε κκαι την λεπτομέρεια: Ο...ράφτης έχει και την πελόττα με τις βελόνες στο μανίκι!

Univers είπε...

Για σοβαρότερα σχόλια διατίθεμαι αύριο, λόγω εξαιρετικής κοπώσεως σήμερα (συμμετοχή σε panel ειδικών).

squarelogic είπε...

Πολυ καλη κι αυτη η γελοιογραφια!
τελικα πρεπει να ζητησω ποσοστα απ τον Πετρουλακη για τη διαφημιση που του κανω...

Ισοβαρης η αποψη του Ραπτη και ενος ραπτη!(συμφωνα με εγκυρες πηγες)

Αδυνατω να συλλαβω το μεγεθος της ματαιοδοξιας και της υποκρισιας κατι τετοιων ανθρωπων,που θαπρεπε και μονο λογω των θεσεων απ τις οποιες εχουν περασει να ειναι πολυ πιο εγκρατεις και σοβαροι...
Phoneys,οπως ελεγε κι ο Σαλιγκερ στον "Φυλακα της Σικαλης"

Αναμενουμε τα νεωτερα σχολια μολις ανακτησετε δυναμεις...μην ξοδευσετε και σεις στα πανελς!

gatti είπε...

Οντως, ένα τόσο δυνατό και εύστοχο post δεν ευτύχησε να σχολιαστεί επί της ουσίας. Ας προσπαθήσω λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση αν και τα έχεις πει ήδη όλα. Τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο δεν είναι μόνο το παντεσπάνι των τηλεστάρ. Είναι το ίδιο το ψωμί του Τύπου εν γένει.
Εχω ακούσει με τα ίδια μου τα αφτιά άνθρωπο εφημερίδας να λέει για ένα θλιβερό γεγονός "κρίμα, δεν πάει για πρώτο θέμα, δεν έχουμε νεκρούς". Είναι ανατριχιαστικό αλλά είναι δυστυχώς αληθινό. Και βέβαια είναι γνωστό πως σε κάθε είδηση που έχει "ζουμί" οι τηλεστάρ που αναφέρεις μετατρέπονται εν ριπή οφθαλμού σε ειδήμονες. Πέφτει το Σινούκ γίνονται μηχανικοί αεροπλάνων. Βυθίζεται το Sea Diamond μετατρέπονται σε ναυτικούς, αρρωσταίνει ένα διάσημο πρόσωπο, γίνονται γιατροί κ.ο.κ.

Οι Πανεπιστημιακοί, άλλη πονεμένη
ιστορία. Χρησιμοποιούν την διάνοια και το κοφτερό μυαλό τους για να μαχαιρώνονται για τις έδρες, αντί να τα θέτουν στην υπηρεσία της Παιδείας, αφού υποτίθεται πως πάνω από άλλα είναι ταγμένοι να είναι Δάσκαλοι. Οταν μάλιστα αυτοί οι Πανεπιστημιακοί, τυγχάνει να είναι και γιατροί, επιστήμονες δηλαδή που το αντικείμενό τους συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη ζωή η κατάσταση φαντάζει ακόμα πιο θλιβερή.
Υπό αυτή την έννοια καλά έκανε ο Χριστόδουλος που επέλεξε να μεταβεί στο εξωτερικό, έκανε όμως ένα τραγικό λάθος. Επέλεξε Ελληνα γιατρό. Ετσι και από την νοοτροπία που διέπει την ελληνική ιατρική κοινότητα δεν κατάφερε να ξεφύγει και την αντιζηλία και τις έριδες των Ελλήνων γιατρών πολλαπλασίασε.

Οσο για την Εκκλησία, μου προκαλεί λιγότερη έκπληξη και από τα κανάλια και από το Ιερατείο των Πανεπιστημιακών η στάση της. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Το αναμενόμενο, το αυτονόητο είναι
να σκοτώνεται για τον
αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Για τον Χριστόδουλο τι να πω; Ο άνθρωπος της Εκκλησίας πρέπει πρώτα και πάνω απ΄ όλα να είναι ασκητής (με βάση τα όσα διδάσκει η θρησκεία τουλάχιστον). Σου φαίνεται εσένα αυτός ο άνθρωπος να έζησε ζωή ασκητική; Το αντίθετο! Ολα αυτά τα χρόνια μόνο ως άνθρωπος της Εκκλησίας δεν ζούσε. Η ζωή του υπήρξε πολύ ελκυστική για να την εγκαταλείψει χωρίς πόνο και θλίψη.
Αλλο θέμα βέβαια τι κουράγιο δίνει με αυτή την αγωνιώδη αγκίστρωσή του όπως την ανέφερες σ΄ αυτή την επίγεια πρόβα στους ανθρώπους που υποφέρουν, που γνωρίζουν ότι είναι καταδικασμένοι και τουλάχιστον προσδοκούν να υπάρχει κάτι εκεί που θα πάνε. Πώς να πιστέψουν ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται σε κάποια άλλη διάσταση όταν βλέπουν τον Χριστόδουλο να παραμερίζει όποιον βρει μπροστά του για να σταθεί πρώτος στη σειρά για τη σωτηρία;
Και τι να σκεφτούν όταν έχουν δικούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν από την ίδια ασθένεια και δεν έχουν ούτε τα χρήματα ούτε την αντίστοιχη ευνοϊκή μεταχείριση που θα τους δώσει το δικαίωμα στην παράταση ζωής, το δικαίωμα στην ελπίδα.

Εμένα προσωπικά, βέβαια, δεν με εκπλήσσει η στάση του, αφού δεν πιστεύω σε Θεούς και θρησκείες και δεν έχω καλές σχέσεις με την
εκκλησία. Παρόλα αυτά τον πόνεσα με όλη αυτή την περιπέτειά του, σαν άνθρωπο, αφού κανείς μας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του και εύχομαι να αντλήσει έστω και τώρα, μέσα από την πίστη του το
κουράγιο και την δύναμη να αντιμετωπίσει αυτά που έρχονται. Προσπαθώ να ξεχάσω ότι αν και εκκλησιαστικός έκανε πολιτική, αν και αρχιεπίσκοπος υπήρξε κάποιες φορές γραφικός και θέλω μόνο να θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια, την πρώτη φορά που τον είδα σε μια συζήτηση με τον Τρίτση στην τηλεόραση για την εκκλησιαστική περιουσία. Ως μητροπολίτης Δημητριάδος τότε είχε κατατροπώσει ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά της τότε κυβέρνησης. Από τότε είχα μια απεριόριστη εκτίμηση στο πνεύμα του. Το απίστευτο πνεύμα του, είναι αυτό που ειλικρινά και με πόνο θα πενθήσω...

Univers είπε...

Μερικές παρατηρήσεις (μπαίνω λίγο...ξερά):

(1) Ιατρικός Σύλλογος υφίσταται μόνον τύποις, το ίδιο και οι επιμέρους επιστημονικές εταιρείες κατά ειδικότητα. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν φιλοδοξίες των πιο επωνύμων από τα μέλη τους και τις συντεχνιακές εξασφαλίσεις των λοιπών και ουδέν ελεγκτικό έργο προτίθενται να ασκήσουν στην επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα αυτών. Αναρωτιέστε γιατί δεν παρεμβαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος! Μα, εδώ δεν παρεμβαίνει όταν διαπιστώνεται ότι γιατροί θεραπεύουν την οσφυαλγία με...οζονοθεραπείες, και διαφημίζονται μάλιστα και σε τηλεοπτικές εκπομπές (μάλιστα κύριοι και κυρίες, με ενέσεις όζοντος!).

(2) Όπως ευστόχως ειπώθηκε χθες βράδυ σε εκπομπή του SKY, έχουμε τα Μέσα, το Ιερατείο και τους γιατρούς που μας αξίζουν, σαρξ εκ της σαρκός μας είναι.

(3) Όπου είναι πολλά τα λεφτά, είναι και πιο ασύδοτοι οι διεκδικητές τους.

(4) Υπάρχει η μαρτυρία μέλους της συνοδείας του ασθενούς, σύμφωνα με την οποία μόλις γύριζε πλάτη ο Βώρος τον μαχαίρωναν πισώπλατα στις συζητήσεις του Αρεταιείου περί του πρακτέου.

(5) Παρ' ότι κανείς μας δεν θα έπρεπε να επιχειρεί εικασίες περί της περιπέτειας υγείας του συγκεκριμένου (αλλά και οποιουδήποτε άλλου) προσώπου δημοσίως, μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι υπάρχει γενικά η τάση στους επώνυμους να αναζητείται αλγόριθμος θεραπείας διαφορετικός από αυτόν που θα εφαρμοζόταν σε "άνθρωπο της σειράς", για να γίνει το καλύτερο δυνατόν. Αλλά επειδή ο οργανισμός των επωνύμων δεν έχει διαφορετική βιολογία από αυτό τον ανωνύμων, αυτά που είναι δοκιμασμένα και επιτυχημένα στους ανώνυμους δουλεύουν κατά κανόνα καλύτερα και στους επώνυμους. Δυσκολεύομαι να εμποδίσω τον εαυτό μου να σκέπτεται ότι σε ανώνυμους οι θεραπευτικές επιλογές που θα προτεινόντουσαν θα ήταν λιγότερο γενναίες, και ίσως να ήταν πιο σόφρωνες. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος και να πέφτω και εγώ στην παγίδα του...blogοδικείου. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, η γενναιότητα των επιλογών ήταν σίγουρα εις γνώση του ασθενούς και μάλλον συμμετείχε και αυτός στην επιλογή (και εμείς ίσως να κάναμε το ίδιο στην θέση του). Πάντως με τόσους επώνυμους πάνω από το κεφάλι μου εγώ θα φοβόμουν. Γιατί χρειάζονται τόσα συμβούλια τόσων επιστημονικών αστέρων για να αποφασιστεί κάτι που σε άλλη περίπτωση θα είχε ξεκαθαριστεί σε μια συζήτηση ενός τετάρτου μεταξύ χειρουγού και ογκολόγου; Όπου λαλούν πολλοί (και μάλιστα διάσημοι) κοκκόροι αργεί να ξημερώσει.

squarelogic είπε...

gatti+ univers
πολυ ευστοχα οσα γραψατε και επιτελους γινεται και λιγο συζητηση επι της ουσιας...

Ναι,αν υπηρχε Ιατρικος Συλλογος επρεπε ναχει ανακληθει η αδεια του Καθ.Ραπτη και του Λυγιδακη-και επιτελους η ηχηρη ποινη στους επωνυμους και προβεβλημενους θα λειτουργουσε αποτρεπτικα και για τους λιγοτερο γνωστους αλλα εξισου μωροφιλοδοξους.

Οσο για την τελικη σου φραση,γι'αυτο ειχα γραψει και γω
"φαινεται οτι μερικες φορές και το να εισαι πολυ επωνυμος αρρωστος μπορει να αποβει ακομα χειροτερο!"

gatti
σωστο αυτο που εγραψες για τις αντιζηλιες που ξυπνησε η ελλην. καταγωγη του Τζακη,τι να γινει ομως,που ειναι πραγματι απο τα Κεντρα Αναφορας παγκοσμιως για αυτη τη δουλεια...
Βεβαια η επιλογη δεν θα προσφεροταν ποτε σ'ενα ανωνυμο με αυτο το ιστορικο.
Παντως η επιλογη του Τζακη να εμπλακει στην ιστορια δειχνει γενναιοητα και αγνοια κινδυνου,δεδομενου οτι η συνηθης πρακτικη των ελληνων καθηγηταδων σε vip ασθενεις με πιθανοτατη κακη εξελιξη ειναι η αναβολη της οποιας επεμβασης και διακριτικη τηρηση αποστασεων,ωστε να μην συνδεθουν με τις αρνητικες εξελιξεις.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο απογοήτευση προσφέρει απλόχερα το όλο θέμα.
Κι εντάξει από τα μέσα την έχουμε συνηθήσει. Αν το ειδησεογραφικό μενού δεν περιλαμβάνει θάνατο, πόνο, αναταραχή, splatter, βία και σκάνδαλο, δεν βγάζουμε δελτίο ειδήσεων! Όλοι το ξέρουμε αυτό. Όλοι ξέρουμε τι θα ακούσουμε στις ειδήσεις των 8 (και κάτι, παρά κάτι). Όλοι έχουμε εθιστεί στο να ακούμε και να βλέπουμε ό, τι δε θέλουμε να χτυπήσει τη δικιά μας πόρτα...

Από την άλλη, η εκκλησία,
χώρος πίστης και ελπίδας(σε περίπτωση που εξαντληθούν οι εφεδρείες της πρώτης), πορεύεται ασορτί με το νυν αιώνα. Σκάνδαλο, life-style, ίντριγκα. Και ο Θεός στην άκρη. Όχι γιατί το επέλεξε ο ίδιος, μα γιατί εκεί τον τοποθέτησαν οι λειτουργοί του κι όσοι από μας Τον πιστεύουμε.

Και την ίδια στιγμή, τα φωτεινά μυαλά της επιστήμης, οι καθηγητές μας... Πολύ θέλω να βωμολοχίσω, μα θα συγκρατηθώ.
Λήπτες επιδοτήσεων και δότες δύο μαθημάτων, αυτού της έναρξης και αυτού της λήξης του εξαμήνου... Μας δίδαξαν άνθρωποι που με την πρώτη ευκαιρία φιλοξενήθηκαν στις εκπομπές της Τατιάνας... Μας ''δίδαξαν'', λέμε τώρα.
Λάτρεις του εαυτού τους, γι' αυτό και εξέλειπε η γενναιότητα να συνδεθεί το όνομά τους με την κακή πρόγνωση ενός ασθενούς, ολίγον διάσημου εν προκειμένου, μα ασθενούς.

squarelogic,
συμφωνώ 100% με τους συμβολισμούς των πράξεων, όπως τους συνέλαβες και μας τους παρέθεσες.

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση#1: 'βωμολοχήσω'

διόρθωση#2: 'εν προκειμένω'

ΥΓ1. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να έχουμε ξανά πρόσβαση στο σχόλιό μας και να διορθώνουμε λάθη συντακτικά, ορθογραφικά κλπ. :)
Ή θα μπορούσε το blog να μην δέχεται σχόλια με παραπάνω του 1 λάθη. :)

ΥΓ2. Πρέπει να είμαι πολύ συγχισμένη για να έχω κάνει τόσα λάθη! ! ! :)

squarelogic είπε...

v
νομιζω οτι γινεται,ή τουλαχιστον εχεις τη δυνατοτητα να διαγραψεις το σχολιο σου πατωντας το μικρο 'τενεκεδακι"κατω δεξια.Το κανει συχνα ο τελειομανης univers!

Πολυ μου αρεσε το "Λήπτες επιδοτήσεων και δότες δύο μαθημάτων, αυτού της έναρξης και αυτού της λήξης του εξαμήνου... "!
Εισαι ετοιμη να ποσταρεις!

SniperAthens είπε...

@square: 1. Επί του σχολίου σου περί "συζύγου Πετρουλάκη" καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά να σου βγεί το όνομα.
2. Ο univers απλά διαγράφει γιατί ΔΕ βλέπει καλά.



Επί του post: Δεν έχω εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις αλλά έτσι κι αλλιώς το θέμα που ετέθη ΔΕΝ είναι αποκλειστικά ιατρικό.

Το ΤηλεΙερατείο είναι στοιχειωδώς αμόρφωτο, το ΙατροΙερατείο είναι στοιχειωδώς αήθες, το Ιερατείο είναι και τα δύο - όλα δε τα Ιερατεία πάσχουν από έλλειψη κοινωνικής μόρφωσης και άφατο οπορτουνισμό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται όμως στον κόσμο που αρέσκεται σε αυτά τα ΣκουπιδοΙερατεία και ΔΕΝ αντιδρά. Τους αρέσει και ταυτίζονται. Γιατί? Γιατί η απογύμνωση των Ιερατείων από τη χλιδή και η αποκάλυψη του ότι είναι φθαρτά και τρωτά, τους φέρνει πιό κοντά στο μέσο φουκαρά τηλεθεατή, ασθενή, πιστό. Ο μέσος (αιώνιος μαλάκας κλασσικός Έλληνας) παρακαλάει κάποιος vip να "φάει χώμα" για να τον κατεβάσει από το βάθρο που ο ίδιος τον έχει τοποθετήσει. Και κατά περίπτωση τα διάφορα Ιερατεία είναι απλώς αγωγοί της καθόδου και του τεμαχισμού.

Univers είπε...

@ sniper (το ΙατροΙερατείο είναι στοιχειωδώς αήθες):

Ο αήθης, η αήθης το άηθες. Βλέπω άριστα...

SniperAthens είπε...

...θαύμα, θαύμα, φωνάξτε το ΤηλεΙερατείο, πέρασαν δύο μέρες κι ακόμη δεν έσβησε το σχόλιό του... :-ppppppp


(Σ' ευχαριστώ)

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Πολύ καλό άρθρο, και πολύ καλή γελοιογραφία επίσης.