Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2007

SQUARE NEWS: Ο ψεύτης,ο κλεφτης και το καθαρό βλέμμα της επιβίωσης.











1.


Α.Πετρουλακης και παλι,Καθημερινή 22/10



Γ.Αλογοσκουφης,Υπουργος Οικονομικών:

"Ασφαλώς είχαμε σχέδιο αλλά είναι άλλες οι απαιτήσεις εφαρμογής της πολιτικής σε λεπτομέρεια όταν είσαι στην κυβέρνηση και άλλες όταν κάνεις γενικού χαρακτήρα εξαγγελίες "

...ειπε ο Καθηγητής-Υπουργος και μετετάχθη νοητικως, απο τους ακαδημαικους που καλουνται να συνεισφερουν στην Πολιτικη στον τομέα της ειδικευσης τους, στους κλασικους πολιτικους τυπου Μαυρογιαλουρου.

Συγγνωμε υπουργε μου,
αλλα οταν κανατε τις "γενικου χαρακτηρα εξαγγελίες" εισασταν 3,5 χρονια στο ιδιο ποστο και μαλιστα επαιρόσασταν για το σε ποσο καλό δρομο εχετε βαλει την Οικονομια μας.

Τι μεσολαβησε μεσα σε λιγες μερες για να δικαιολογησει εστω και τυποις αυτη τη "φοροκαταιγιδα"?Δεν γνωρίζατε τις "απαιτησεις λεπτομερους εφαρμογής"?Ή απλώς (και κλασσικα) ψευδοσασταν αδιάντροπα? Σταθης,παλιός αλλά πάντα επικαιρος...
Kαι μετα σου λένε για το δικαίωμα ψηφου(1 φορά καθε 4 χρόνια),και το ποσο σημαντικο είναι...Δε λέτε καλύτερα οτι ζητάτε λευκη επιταγή,να καταλαβαινομαστε καλύτερα...


2.
kathimerini.gr:

"Ο ανθυπαστυνόμος της Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλης Μελιόπουλος, που υπηρετούσε στην Τροχαία Βέροιας είναι ο ένας εκ των τριών δραστών της ένοπλης ληστείας που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι σε τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς......ακινητοποίησαν με την απειλή του όπλου υπαλλήλους και πελάτες κι αφού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο, εξαφανίστηκαν πυροβολώντας στον αέρα μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών....Σε βάρος του εκκρεμούσε έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για υποθέσεις έκδοσης πλαστών δελτίων ταυτότητας..."


θα ειχε ενδιαφερον να ερευνουνταν οι εισηγησεις βασει των οποιων ειχε προαχθει το "ανθος" αυτο της Αστυνομιας στο βαθμο του Ανθυπαστυνόμου,οι εκθεσεις των ανωτερων του εκει που υπηρετουσε,αλλα και ερευνα για τυχον δικη τους συμμετοχη στις ' παραλληλες δραστηριοτητες"του υφισταμένου τους...επισης θα ειχε ενδιαφερον να γνωριζαμε ποσο καιρό ηταν υπό ερευνα απο τη Διευθυνση Εσωτερ.Υποθεσεων.

Προσπαθω να φανταστώ το θρασος που χρειαζεται για να κανει ενοπλη ληστεια εν ενεργεια αστυνομικος!Καποιοι ισως να ελεγαν την 'απελπισία",αλλά δεν το νομιζω δεδομενου του "ενδοξου" παρελθοντος του με τα επικερδη πλαστα διαβατήρια.Περισσοτερο εχει να κανει με τη θεοποιηση του ατομικου πλούτου στην εποχη μας,και την κατάρρευση των όποιων εσωτερικων αναστολών...


3.



...και τωρα συγκρίνετε και δείτε την αποφασιστικότητα και το θαρρος στο πεντακάθαρο βλέμμα της 15χρονης Κοσοβαρας Αριγκονα Ζογκαι που εξαφανίστηκε και απείλησε μεσω των ΜΜΕ οτι θ'αυτοκτονούσε αν οι Αυστριακές Αρχές επεμεναν στην αποφαση της απέλασης της οικογενειας της(ηδη ο πατερας της και τα 4 αδελφια της ειχαν αναγκαστει να επιστρεψουν στο Κοσοβο).Κι επειδη δε χορταινω να βλέπω αυτο το πείσμα για μια καλυτερη ζωη,ξανα...






Φαντασθειτε τον απιστευτο συνδυασμό απελπισίας-θαρρους-ελπιδας για ενα καλυτερο αυριο-αγνοιας κινδύνου που εκανε αυτο το 15χρονο κοριτσι αντί να χαζευει τις βιτρινες των zara & bershka,να τα βαλει με ολοκληρη Κυβερνηση για λογαριασμό της οικογενειας της!Τελικα,μερικοι ανθρωποι γεννιουνται για μεγάλα πραγματα...





20 σχόλια:

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...

(1) Οι ψευδαισθήσεις περί "ισχυρής" οικονομίας του...εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκαν από τις πιο προσγειωμένες ψευδαισθήσεις περί "ανθεκτικής" οικονομίας της...Λαϊκής Δεξιάς. Είναι πιο κοντά στην αλήθεια, αλλά απέχουν ακόμα από αυτή. Ποιος όμως θα ήθελε να ακούσει την αλήθεια;

(2) Η αθώα έφηβος του post δεν έκανε τίποτε άλλο από αυτό που κάνουν όσοι προσπαθούν να άρουν εαυτούς πάνω από την μοίρα των υπολοίπων θνητών και να λύσουν τα προβλήματά τους κατά προτεραιότητα μέσω των ΜΜΕ. Προφανώς η νεαρά έχει το αξιόπλοον στα πελάγη και τους ωκεανούς της μηντιοκρατίας.

Η συγκεκριμένη ιστορία αγγίζει όπως και εκατομμύρια άλλες παρόμοιες. Όμως: Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά οι απειλές αυτοκτονίας προσωπικά δεν με συγκινούν.

Μήπως εδώ έπαιξε ρόλο και η σαγήνη του προσώπου; Ας ήταν κανένα σκιάχτρο και θα σου' λεγα εγώ ποιος θα χολόσκαγε...

(αναμφίβολα, βέβαια, κανείς κάνει ό,τι μπορεί με ό,τι μέσον έχει)

Όσο για τις βιτρίνες, ακριβώς εκεί που την στέλνει η Αυστρία δεν θα έχει καθόλου την ευκαιρία να χαζεύει απ' έξω από Zara & Bershka. Μήπως η ιστορία γίνεται και γι' αυτό;

Υ.Γ.: Μου λείπει η διάθεση απόψε για "πολιτικώς ορθά" σχόλια.

Univers είπε...

Επιπλέον, επειδή μίλησες για "φοροκαταιγίδα", να μην μπερδεύουμε την συστηματική προπαγάνδα του φιλοπασοκικού block ενημέρωσης με την πραγματικότητα. Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, και αυτές πιθανολογούνται από την τα πάντα κατέχουσα Μαρία Σπυράκη. Ποιον καινούργιο φόρο μας έχουν ήδη καλέσει να πληρώσουμε και δεν πήρα χαμπάρι;

Βεβαίως είμαι και εγώ αντίθετος με την ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ, αν γίνει. Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντοτε άδικοι, γιατί καλούνται να τους πληρώσουν και αυτοί που δεν φοροδιαφεύγουν. Να μην χρεώνουμε όμως στον Αλογοσκούφη ότι αυξήθηκε το πετρέλαιο και τα άλευρα...

Βέβαια, η κυβέρνηση θέλει να βρει έξτρα 6 δις ευρώ (κόστος εξαγγελιών). Αλλά κοινωνική πολιτική δεν θέλει η πλειοψηφία; Την ξέρετε την παροιμία για το πώς βάφονται (και πώς δεν βάφονται) τα αυγά. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να πληρώσουν την κοινωνική πολιτική οι 300 οικογένειες που απομυζούν τον άφθονο πλούτο που, κατά Παπαρήγαν, παράγεται στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αντί σχολίου αντιγράφω ένα απόσπασμα είδησης από Κυριακ.Ελευθεροτυπία, 21/10/07


Πουλάνε την ψήφο


Είδαν και αποείδαν κάποιοι αργεντινοί ψηφοφόροι με τη φτώχεια και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, και αποφάσισαν να πουλήσουν την ψήφο τους ενόψει των προεδρικών εκλογών στο τέλος του μήνα μέσω Διαδικτύου! Οι τιμές κυμαίνονται από 1 έως 300 πέσος (0,30-95 δολ.). Οπως δήλωσε ένας ενδιαφερόμενος γιατρός, ο οποίος πουλάει την ψήφο του για 20 πέσος (6 δολ.), «είναι μια μορφή διαμαρτυρίας με χιούμορ».

*Οι αρχές δεν μπορούν να εμποδίσουν την ενδεχόμενη πώληση των ψήφων, επειδή υπάρχει νομικό κενό!


Τι κρίμα που με τα λεφτά της πώλησης δεν μπορείς να πάρεις και τίποτε σπουδαίο (αν υπάρχει) στο εκεί zara!(κακό σχόλιο, δικό μου)


Όσο για την απελπισμένη έφηβη, ναι ξεχειλίζει από ευφυία και ενστικτώδη γνώση της "μοντέρνας δημοκρατίας των media" ['Ορα άρθρο Αρανίτση στο ίδιο φύλλο]

squarelogic είπε...

univers
η ενσταση μου δεν ειναι ΜΟΝΟ για την επιβολή νεων φορων(που ειναι βεβαιο οτι ΘΑ γινει)αλλα για την κραυγαλεα αναντιστοιχια προεκλογικων λογων και μετεκλογικων πραξεων/προθεσεων.

Οταν πρωτη σου μετεκλογικη πραξη ειναι να εξισωσεις τον φορο του πετρελαιου θερμανσης με αυτο της κινησης,επειδη ΔΗΘΕΝ δεν μπορεις να σταματησεις το λαθρεμποριο του τελευταιου,και αρα επιλεγεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΜΩΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗς ΤΗς ΔΙΑΦΟΡΑΣ,να χαρατσωσεις 10 εκατομ.κοσμο για να μην παρενοχλησεις 300 παρανομουντες,ε,τοτε απλα μουντζωνεις τον κοσμο που σε ψηφισε.

Οταν αντι να αναγγειλεις μετα 3,5 χρονια στην εξουσια ΠΟΥ και ΠΟΣΟ καταφερες να περικοψεις τις κρατικες σπαταλες,θελεις να αυξησεις το ΦΠΑ,πιθανον στο 21 %,δεν ειναι προκληση?
θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις οτι εκτος απο αδικος,ο τροπος αυτος εξευρεσης εσοδων εχει μια οροφη,και επιπλεον σοβαροτατες παρενεργειες(πληθωρισμος,εξοντωση των μικρων επιχειρησεων,περαιτερω μειωση αγοραστικης δυναμης και αρα εσωτερικης καταναλωσης)?

squarelogic είπε...

Για την Αριγκονα,ναι,η εφηβη επαιξε ενστικτωδως το τελευταιο της χαρτί εκμεταλλευομενη τα ΜΜΕ.
Δεν μπορω να ξερω κατα ποσο το εννοουσε,αλλα μην αμφιβαλλεις οτι σ'αυτη την ηλικια δεν ειναι καθολου δυσκολο να παρει κανεις στιγμιαια την λαθος αποφαση...

αλλωστε παιζει κανεις με οτι εχει...Τωρα για το προσωπο,εμενα δε μου φανεται για καλλονη-εχει ομως μια καθαροτητα στο προσωπο και στο βλεμμα,σε συνδυασμο με την αποφασιστικοτητα και την προκληση που ταιριαζουν με τα 15 της χρονια.

ΥΓ.
Βλεπω οτι τον διεφθαρμενο μπατσο τον ξεπερασατε ολοι ως ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ...

Unknown είπε...

Για τον Αλογοσκούφη. Αλίμονο εάν οι Κυβερνήσεις στην Ελλάδα τηρούσαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.. Η χώρα θα μπατίριζε..
Σε χώρες κοινωνικά περισσότερο εξελιγμένες (και με σοβαρότερους ψηφοφόρους και πολίτες) τα κόμματα προεκλογικώς δεν εξαγγέλλουν προγράμματα που δημιουργούν δαπάνες επειδή οι ψηφοφόροι θα τα καταψηφίσουν ως big spenders..
Όπως λέγεται σε αυτή την ζωή δύο πράγματα είναι βέβαια. Οι φόροι και ο θάνατος..
Θυμάμαι τον Α. Παπανδρέου που στις εκλογές τον Οκτώβριο του 1981 εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι.
Επειδή η εξαγγελία είχε επιτυχία στα Μ.Μ.Ε. μερικές ημέρες μετά εξήγγειλε (με διφορούμενους λόγους) την αναδρομική από το Πανεπιστημιακό έτος 1981-2 ισχύ του νέου συστήματος.
Ετσι πήρε, μεταξύ άλλων, και την ψήφο (ευφυούς κατά τα λοιπά) αειμνήστου φίλου μου, Επιμελητού τότε στο Ε.Μ.Π. και εν συνεχεία πρωτοβαθμίου Καθηγητού στο ίδιο Α.Ε.Ι.) του οποίου ο γιος δεν είχε πετύχει στις εξετάσεις.
Και ο Α.Π. τήρησε την υπόσχεσή του.. Κατήργησε τις πανελληνίους εξετάσεις και τις αντικατέστησε με τις Πανελλαδικές..

Univers είπε...

Περί πετρελαίου:

"...επειδη ΔΗΘΕΝ δεν μπορεις να σταματησεις το λαθρεμποριο του τελευταιου, και αρα επιλεγεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΜΩΡΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗς ΤΗς ΔΙΑΦΟΡΑΣ,να χαρατσωσεις 10 εκατομ.κοσμο για να μην παρενοχλησεις 300 παρανομουντες"

Λυπάμαι που θα διαφωνήσω απόλυτα (και θα σε κακοκαρδίσω). Κατά την δική μου ανάγνωση, η πρόθεση δεν ήταν να χαρατσωθούν 10 εκ. κόσμος αλλά να συλληφθεί η απίστευτα μεγάλη φοροδιαφυγή από ισχυρότατα lobbies περί την εμπορία του πετρελαίου. Το πρόβλημα είναι γνωστό, η διαφθορά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κυκλώματος (και του μηχανισμού ελέγχου) γιγαντωμένη και οι απαντήσεις δύσκολες.

Ναι, λοιπόν, τσαπατσουλιά εις το τετράγωνο για μια ανακοίνωση που έπρεπε να είχε μελετηθεί και προετοιμασθεί (και υπήρχε χρόνος, αυτοί κυβερνούσαν και πριν) από καιρό, αλλά όχι εικασίες περί ηθελημένης καταλήστευσης του κόσμου κοκ. Καμμία απόδειξη δεν υπάρχει γι' αυτό. Απλώς μας χτύπησαν την κουδούνα από την EU για το "τολμηρό" (διάβαζε ανέφικτο) των προβλέψεων του προϋπολογισμού, όπως εύσχημα είπε ο Αλμούνια.

Για τις κρατικές σπατάλες συμφωνώ, αλλά όποιος τις περιορίσει αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα να χάσει τις εκλογές, και μάλιστα λόγω καταψήφισης (και) από εκείνους ακριβώς που φωνάζουν για τις κρατικές σπατάλες. Για να μειωθούν οι κρατικές σπατάλες θα έπρεπε να γίνει πιο μικρός και πιο παραγωγικός ο Δημόσιος Τομέας. Για φαντάσου τι θα σήμαινε αυτό μπροστά στς κάλπες...

Για το κορίτσι: Εδώ περιγάφονται αναλυτικά τα όσα έγιναν και κάποιοι προβληματισμοί. Πάντως ο αγώνας του κοριτσιού δεν είναι για τη ζωή ή το θάνατο, αλλά για μια καλύτερη ζωή, αυτή που έμαθε, με ακριβώς τις φανταχτερές βιτρίνες και τις ευκαιρίες για ευζωΐα.

Ποιος δεν θα 'θελε να ζει στην Δυτική Ευρώπη... Το πρόβλημα είναι άλυτο. Το φαινόμενο "Αριγκόνα" έχει την γοητεία του, αλλά όσοι (τυχόν) έχουν εύκολες τις απαντήσεις, ας σκεφτούν αν θα μοιραζόντουσαν την στέγη του σπιτιού τους εύκολα με όποιον τους χτυπά την πόρτα, υποχωρώντας στο επιχείρημα του ότι εκεί που κανονικά μένει δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος.

Τώρα, με λίγη τύχη και καναδύο φωτογραφίσεις μπορεί να γίνει το...Αριγκόνα dream των συμπατριωτών της (και μπράβο της δηλαδή).

Univers είπε...

...Τέλος, η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι δα και καταστροφή για τις μικρές επιχειρήσεις, γιατί μέχρι σήμερα τουλάχιστον εισέπραττταν αυξημένο ΦΠΑ που ποτέ δεν κατέβαλλαν, λόγω του ότι δεν χτυπούσαν συστηματικά απόδειξη στο ταμείο. Θα "τσιμπήσει" το ψωμί, θα το πληρώνεις ακριβότερα και ο φούρναρης θα καρπώνεται τον αυξημένο ΦΠΑ! Αυτό γινόταν τουλάχιστον μέχρι τώρα, λόγω χαλαρότητας των ελέγχων (και περισσότεροι έλεγχοι να γίνουν δηλαδή, μπορεί αυτό να σημαίνει απλώς ότι μερικοί ελεγκτές θα γίνουν πιο...πλούσιοι, με εννοείτε)

Εκείνες που δεν κρύβουν τα έσοδα από ΦΠΑ είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, που συστηματικά εκδίδουν αποδείξεις. Τώρα, το αν περνάνε και από την Εφορία να πληρώσουν είναι άλλο θέμα...

squarelogic είπε...

Κε Βαρδακα
κλασικο παπανδρεικο!Μεγας παπατζης ο εκλιπών!

univers
ολο αντιρρησεις μου φερνεις!
Για σενα ΦΠΑ 23%!

vasikos metoxos είπε...

Πλευρές μιας πραγματικότητας : ο πολιτευτής - ψεύτης, ο μπάτσος - κλέφτης και η ελπίδα. Δεν θα άλλαζα ούτε λέξη.

σκουεαρλοτζικ : Άλλη φορά πριν ανεβάσεις ποστ να τα στέλνεις για προέγκριση και σχόλια στον γιούνιβερς. Βεβαία υπάρχει το ενδεχόμενο ότι αφού σου στείλει καμιά εκατοστή σελίδες σχόλια να αποφασίσεις να μην ξαναγράψεις. Ξέρεις εσύ, θα το φιλτράρεις. Ευτυχώς που δε πληρώνουμε το χαρτί για σχόλια.

Γιούνιβερς, κοίτα μην περιλάβεις εμένα τώρα επειδή κάνουμε πλάκα. ΟΚ?

Ανώνυμος είπε...

Ψεύτες, κλέφτες και παιδιά...
Οι ψεύτες και οι κλέφτες δεν υπήρξαν παιδιά; Τι χάλασε στην πορεία;

Όταν ο Καραμανλής ρωτήθηκε (νομίζω στο προεκλογικό debate από τη Στάη) αν θα αυξήσει το ΦΠΑ, απάντησε 'δεν είναι στις προθέσεις μου'. Έχω την αίσθηση ότι στο μυαλό των Ελλήνων η απάντηση ήχησε ως 'ναι, θα τον αυξήσω'. Όχι;
Τώρα απλά ο υπουργός του καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μα γι' αυτό εξάλλου ορίζονται οι υπουργοί, για να βγάζουν το φίδι από την τρύπα. Ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος μιας παράταξης, δε θα μπορούσε να αντέξει τέτοιο φορτίο. Και οι λοιποί βουλευτές της παράταξης υπάρχουν για να έχει υπόσταση μια παράταξη. Απλή στη λειτουργική της δομή η δημοκρατία! (εντάξει, ίσως να το υπεραπλούστευσα λιγάκι) :)

Ανώνυμος είπε...

Ο υπαστυνόμος έκλεψε μια τράπεζα! Εντάξει, ο συγκεκριμένος είπε να εμπλουτίσει το βιογραφικό του. Πέσατε όλοι να τον φάτε τον άνθρωπο!
Κανείς δεν σκέφτηκε πως απλά πέρασε στην αντίπερα όχθη για να νιώσει το ληστή, να καταλάβει πως δρα ο ληστής, πως οργανώνεται κλπ, ώστε να κάνει καλύτερα τη δουλειά του;
Και όλα αυτά με δικά του έξοδα! Άσκηση τραπεζικής ληστείας σε real time και χωρίς να επιβαρύνει το δημόσιο!

Υπαστυνόμε, κανείς δε σε νιώθει σ' αυτόν τον κόσμο...

Ανώνυμος είπε...

Στους δεκαπεντάχρονους, ο αγώνας της επιβίωσης έχει παγκόσμια κατανομή, μα το νόημα της επιβίωσης εμφανίζει γεωγραφική κατανομή.
Για παράδειγμα, στις αναπτυσσόμενες χώρες σημαίνει ζωή ήρεμη σε μια οικογένεια, σε ένα σχολείο, σε μια δουλειά αργότερα, σε μια νέα οικογένεια κάπου παρακάτω.
Στις αναπτυγμένες χώρες, επιβίωση μπορεί να σημαίνει μια θέση στο όνειρο του window shopping.

Δεν έχει να κάνει. Είναι δεκαπεντάχρονα και δεν ξέρουν τι αξίζει να θέλουν, αλλά τολμούν να ταρακουνάνε κυβερνήσεις...


ΥΓ. Κάποιος έκλεψε τον τόνο από τον 'κλεφτη' του τίτλου :)

Locus Publicus είπε...

Αφήνω το θέμα του ΦΠΑ σε άλλους σχολιαστές πιο ενημερωμένους απο μένα.

Το θέμα του ληστή αστυνομικού με αφησε άναυδο! Υπο έλεγχο ο άνθρωπος και είχε το θράσος για ληστεία! Στη μικρή μάλιστα κοινωνία της Βέροιας οπου αν κατέβεις στο καφενείο και ρωτήσεις ποιός είναι το καθίκι, θα σου δώσουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα. Πρόκειται για σύψη με θεατρικές διαστάσεις. Δικαιολογημένα ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.....

Το θέμα του κοριτσιού είναι τραγικό. Βεβαίως και εκμεταλλεύτηκε τα μίντια. Μένω όμως εντυπωσιασμένος με την ωριμότητα και ετοιμότητα της Αριγκόνας. Κατάλαβε το PR της υπόθεσης και ενήργησε ακαριαία.

Θα θυμίσω σε μερικούς πως πριν απο μερικά χρόνια, η Γερμανία δεν αναγνώριζε ως Γερμανούς τα γεννημένα στη Γερμανία παιδιά των μεταναστών. Σε κάποια φάση μάλιστα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδινε χιλιάδες μάρκες επιδόματα (ανα παιδί)στίς τουρκικές οικογένειες που θα δεχόταν να πάνε πίσω στη Τουρκία.

Οπως είπε κάποτε και ενας Ελληνορώσος - "στη Ρωσία είμασταν Ελληνες, μόνον στη Ελλάδα γιναμε Ρώσοι".

Squarelogic,
Eύγε για το συνδιασμό των τριών θεμάτων.

SniperAthens είπε...

H εναρμόνιση του ΦΠΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ είναι ντιρεκτίβα της Ε.Ε.


Τον (όποιο) Φ.Π.Α. νέμονται μόνο όσοι ΔΕΝ κόβουν αποδείξεις λιανικής. Όσοι εκδίδουν ΤΔΑ και ΤΠΥ ΔΕΝ μπορούν να ξεφύγουν.


Στο δε debate, η ερώτηση στον ΚΚ έγινε από την Τρέμη και απάντηση όπως την περιγράφει ο v ΔΕΝ υπήρξε. Η Στάη επίσης ρώτησε το ΓΑΠ περί του ΦΠΑ, ο οποίος απάντησε περί ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος και ανάπτυξης.

Μόνο η αναπτυξιακή πολιτική μπορεί να οδηγήσει μπροστά. Κι αυτή συγχρηματοδοτείται ΚΑΙ από φόρους. Αλλά όχι το ΦΠΑ που είναι έμμεσος φόρος.

Και ένα γενικό σχόλιο: Το ότι μειώνεται το έλλειμα σταθερά επί 3,5 χρόνια και οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι σταθεροί, είναι ήδη άθλος. Το ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου να φανούν τα ωφέλη στον πολίτη (τελικό καταναλωτή) είναι δεδομένο. Όμως ένας λαός με κατεστραμένο τον κοινωνικό ιστό επί 25 χρόνια και με τη νοοτροπία της νομιμοποίησης της λαμογιάς ΔΕΝ αλλάζει εύκολα. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κοινωνικό κι όχι οικονομικό με τη στενή έννοια.

Πιστέψτε με, χωρίς να θέλω να καταφύγω σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Όταν σήμερα σου ζητάνε μίζα στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να πάρεις μία δουλειά στην οποία είσαι μειοδότης, τότε τα πράγματα είναι άσχημα.

Όσο για τα ΜΜΕ, όποιος έχει μάτια βλέπει. Γραφεία Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πριν τις εκλογές. Η μόνη διαφοροποίηση πλέον είναι αν είναι ΓΑΠικού ή Βενιζελικού ΠΑΣΟΚ.

Unknown είπε...

Τι 21% τι 23% ΦΠΑ.
Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται..

squarelogic είπε...

@βασικο μετοχο

αν στελνω το ποστ προς εγκριση θα χασω τα σχολια του-ασε που οπως λες δε θα μου κανει καρδια να το δημοσιοποιησω.Ειναι...Παγκοσμιος ο univers!

v.
πρωτοτυπη η θεωρια σου για τον αστυνομικο.Λες να την χρησιμοποιησει για υπερασπιστικη γραμμη?

Μου αρεσε πολυ και η "γεωγραφικη κατανομη"του νοηματος μιας καλυτερης ζωης.

locus
ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Εχει πραγματι μια ιδιαιτεροτητα το να εισαι μεταναστης.Οποιος εχει ζησει εστω και για σπουδες στο εξωτερικο(ποσο μαλλον να εισαι οικονομικος ή πολιτικός μεταναστης)
γνωριζει αυτο το αισθημα του "μη ανηκειν".

sniper
δε διαφωνω οτι εχει παραχθει εργο,εχει γινει νοικοκυρεμα.Συμφωνω επισης οτι χρειαζεται επανεγκαθιδρυση κλιματος αξιοκρατιας και κοινωνικης υπευθυνοτητας,κατι ομως,που οσο ευκολο ηταν να ξεχαρβαλωθει στο ονομα της¨"Αλλαγής",τοσο δυσκολο ειναι να επαναδημιουργηθει.

Εκεινο που μ'ενοχλησε βαθια,ηταν η εξυπνακιστικη ατακα,στυλ "καλα,δεν ξερετε οτι αλλα σας ταζουμε και αλλα θα σας κανουμε?"

vasikos metoxos είπε...

Έτσι είναι φίλε. Άλλο τι μου λες και άλλο τι μου κάνεις, ε?

Mathilde είπε...

Το βλεμματάκι της κοπελίτσας είναι όντως όλα τα λεφτά.. Αποφασιστικότητα θάρρος και ΚΥΡΙΩΣ απώλεια γνώσης του κινδύνου είναι αυτά που χρειάζεται κάποιος για να αλλάξει κάτι..

Καλως σας βρήκα πάλι!

(Αρχίζουμε καταλήψεις, οπότε φαντάζομαι ότι το μπλογκ θα μπει πάλι κάπου μέσα στο πρόγραμμα..)