Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2012

1+ 1 κάνουν...

Η απαίτηση της Γερμανίας για παράδοση του προυπολογισμού σε Γερμανό επίτροπο,ο οποίος θα διασφαλίζει πρώτα απ'ολα την αποπληρωμή του χρέους και ΜΕΤΑ οποιαδήποτε πρωτογενή δαπάνη(μισθούς,συντάξεις,υγεία,παιδεία,στρατιωτ.δαπάνες)
σε συνδυασμό με
πληροφορίες ευρωπαικών κύκλων οτι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει άμεσα,
με κάνουν να πιθανολογώ οτι η γερμανική άρχουσα Τάξη έχει αποφασίσει ενδεχομένως να απεμπλακεί απ το "Ελληνικό πρόβλημα",και το μεθοδεύει,προβάλλοντας αξιώσεις που ξέρουν οτι ΔΕΝ μπορούν να γίνουν δεκτές.
Επιπλέον,η συνταγή που έχουν ετοιμάσει για μας,είναι να μας κάνουν ένα πολύ επώδυνο παράδειγμα προς αποφυγή για τις άλλες "μή ανταγωνιστικές" χώρες...
Εμείς είμαστε έτσι κι αλλιώς χαμένοι,αλλά οι "εταίροι μας" καλό θα είναι να ψάξουν καλά τι ακολούθησε την επιλογή των ΗΠΑ να αφήσουν την Lehman να πτωχεύσει...και η Lehman ήταν απλά μια μεγάλη επενδυτική τραπεζα,όχι μέλος μιας Ένωσης Κρατών,της οποίας και άλλα μέλη σύντομα θα βρεθούν ενώπιον παρόμοιων διλημμάτων...Τα άλλα "γουρουνάκια"(Portugal,Italy,Spain) ακούν?

1 σχόλιο:

thinks είπε...

Φυσικά συμφωνώ μαζί σου σχεδόν κατά λέξη, αλλά το πρόβλημα βέβαια δεν είναι της Ελλάδας, ούτε των άλλων τριών γουρουνιών. Ο Αϊνστάιν είχε πει ότι "δεν ξέρω πως θα είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο τέταρτος θα γίνει με τόξα και βέλη και ακόντια". Τώρα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε στα προεόρτια του τρίτου.