Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2011

Στάση Πληρωμών απ τους πολίτες,ΤΩΡΑ!


Λοιπόν έχουμε και λέμε:
έχοντας πληρώσει την "κανονική" φορολογία μου,αυτή που υποτίθεται ότι γνωριζα πως θα έχουμε,(στην περίπτωση μου λίγο κάτω απ το 40% των καθαρών εσόδων),θα μου στείλουν ακόμα:
- έκτακτη εισφορά 3%(οι γλωσσοπλάστες του ΠΑΣΟΚ την βάφτισαν "εισφορά αλληλεγγύης"
-εισφορά υπέρ των ανέργων,άλλο ένα 3% (η προηγούμενη δεν λεγόταν" αλληλεγγύης"?)
- τελος επιτηδεύματος,300 ευρώ (καραμπινάτα αντισυνταγματικό αφού δεν επιβάλλεται στους μισθωτούς,κι αφού ΠΛΗΡΩΝΩ φόρους)
-Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 και 2011,διπλασιασμένο σε σχέση με το αρχική κλίμακα Παπακων/νου(ότι θα νοσταλγούσαμε τον πρακτορίσκο τόσο γρήγορα...)
Εχω ήδη πληρώσει ΕΤΑΚ 2009 και έκτακτη εισφορά πάνω σ'αυτό...
ήδη είμαστε πολύ πάνω απ το 50%...
Ταυτόχρονα το ίδιο το Κράτος έχει κάνει στάση πληρωμών προς τους πολίτες/προμηθευτές του και χρωστά πολλά παραπάνω απ 'αυτά που εμείς πληρώσαμε...
Και τώρα βγήκε το ανεκδιήγητο παχύδερμο,αυτό που χάριζε εκατομύρια στις ομάδες και οργανώσεις της εκλογικής του περιφέρειας,και ανακοίνωσε κι άλλο τέλος ,4-5 ευρώ ανά τμ σε όλα τα ακίνητα,δίχως μάλιστα να διευκρινίζει ποιόν αφορά,ενοικιαστή ή ιδιοκτήτη!!!
Παγκόσμια πατέντα...

Κι από κοντά,ο Εθνικός μας Σωτήρας,ο Μεσσίας που του ελαχε ο πιο διεφθαρμένος λαός για να σώσει,νε λέει
"Θα πάρουμε οτι επιπλέον μέτρα χρειασθούν"

Καιρός να δώσουμε και μεις την απάντηση μας: "Κι εμείς"!





Είναι πλέον ολοφάνερο οτι καμιά ανάπτυξη δεν τους ενδιαφέρει,καμιά δικαιοσύνη...
Μόνο μέλημα η υφαρπαγή ιδιωτικής και Δημόσιας Περιουσίας των Ελλήνων μέσα από εκληματική υπερφορολόγηση με ταυτόχρονη μισθολογική εξαθλίωση,ώστε να βρουν πρόθυμο "δυναμικό" οι "επενδυτές" τους,να δουλέψει με μισθούς Βουλγαρίας.
Δεν υπάρχει άλλη λύση απ την ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ σε αυτό το χουντο-καθεστώς,με συλλογική υπεράσπιση όσων το σύστημα πάει να τιμωρήσει προς παραδειγματισμό.
Τις υποχρεώσεις μας που μας είχατε πει τις πληρώσαμε.
Καιρός να εξηγήσετε φασιστόμουτρα πως και γιατί με τέτοιες περικοπές και τέτοια υπεροφορολόγηση καταφέρατε να ΑΥΞΗΣΕΤΕ το πρωτογενές έλλειμμα σε σχέση με το 2009!
Και μετά,αν έχετε ακόμα πρόσωπο,συζητήστε για νέα μέτρα...

ΥΓ. Και μην ακούσω πάλι το παραμύθι της πτώχευσης...
Ετσι κι αλλιώς μας πτωχεύουν κάθε 2 μήνες...
Κι αν οι δανειστές ενδιαφέρονταν για τη δημοσιονομική μας υγεία,θα είχαν στείλει σπίτι τους αυτούς τους ανίκανους ολίγιστους,και θα εφάρμοζαν μια περιστολή του περιττού Κράτους...αλλά είπαμε,δεν είναι αυτός ο στόχος...Θέλουν τα λεφτά τους σε Γη και πόρους,και τα θέλουν αμεσα και τζάμπα!

11 σχόλια:

celin είπε...

square, τωρα μεταξυ μας, καλη η πρωτη φωτογραφια σου, αλλα και οι δυο γνωριζουμε οτι μονο η δευτερη αποτελει τη λυση..και στο λεει καποιος που ουτε κουνουπι δε χτυπαει γιατι λυπαται να το σκοτωσει.

Οι ανθρωποι θελουν τον αφανισμο των Ελληνων. Η αυτοι η εμεις.
Και θα τα βρουμε ολα μετα, καμια σημασια δε πρεπει να διαδραματισει η πολιτικη ταυτοτητα του καθενος.

squarelogic είπε...

Celin,

δεν ξέρω αν γνωρίζεις,αλλά έχουν ήδη μεριμνήσει για το 1ο.Μπρούν να στα παρακρατήσουν απ το μισθό σου,εννοείται οτι δεν θα δίνουν φορολ.ενημερότηταένώ μπορούν να βάλουν χέρι και στις οικονομίες του κόσμου για ότι αναδρομικό χαράτσι σκαρφιστούν.Οπότε?
Οπότε μόνη ειρηνική λύση είναι το bank run:
Να ζητήσει ταυτόχρονα ένα μεγάλο ποσοστό καταθετών τα λεφτά του σε φυσική μορφή για φύλαξη όπου νομίζουν.Αυτό το τρέμουν.Μπορούν να το αντιπαρέλθουν με έκτακτη καταστολή.
Which brings us to the 2nd photo...

thinks είπε...

Πάντα λέω ότι άσχετα με το ποιος, πως, και γιατί φταίει –ή όχι, τώρα πια σε αυτή τη φάση του δράματος τον λόγο πρέπει δικαιωματικά να έχουν οι άνθρωποι της Ελλάδας.

Τι καλύτερο και πιο «πραγματικό» και αποτελεσματικό εναλλακτικό σκεπτικό για …δημοψηφίσματα και εκλογές, από την άμεση φωνή του λαού να λέει: «Άντε, να τελειώνουμε και να ξαναρχίσουμε από την αρχή με ελπίδα για κάτι καλύτερο»

Με άλλα λόγια, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Αρκετά.

Unknown είπε...

Κάνε τον σταυρό σου να μην συνεχίσουν και με άλλους φόρους τώρα που καλόμαθαν!!

Χριστάκης είπε...

Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν οι Ευρωπαίοι για να μας σώσουν είναι να φτιάξουν ένα ειδικό δικαστήριο σαν αυτό που δίκασε τον Μιλόσεβιτς, και να συλλάβουν τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη, και όλους τους υπουργούς τους που διέπραξαν παρανομίες.

Χωρίς να είμαι νομικός, είμαι σίγουρος ότι αν θέλουν μπορούν να βρουν νομικό πάτημα. Όλο και κάποια συμφωνία θα παραβίασαν. Και αν μη τι άλλο, παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, με την ατιμωρησία από το νόμο "περί ευθύνης υπουργών". Κατακλέβουν τους Έλληνες και στη χώρα δεν υπάρχει θεσμός που να μπορεί να τους σταματήσει. Μόνο ένας πανευρωπαϊκός θεσμός μπορεί να μας απαλλάξει από αυτούς.


Ξέρω ότι είναι ουτοπικό, αλλά θα ήταν η πιο δίκαιη λύση.

squarelogic είπε...

Χ.Β.

λες ο σταυρός να είναι αποτελεσματικό μέτρο?
Εγώ χθες πείστηκα οτι δεν υπάρχει όριο στην έξωθεν επιβαλλόμενη κρατική ΛΗΣΤΕΙΑ,ούτε ίχνος δικαιοσύνης.Ούτε οι έξω ενδιαφέρονται να υπάρξει σωστή κατανομή των βαρών στην Ελλάδα.
Αυτοί λένε για απολύσεις περιττών ΔΥ,οι πασόκοι ριχνουν ένα ισοδύναμο φόρο,η ύφεση βαθαίνει και μειώνοναι τα φορολογήσιμα έσοδα,οι τροικανοί διαπιστώνουν μαύρη τρύπα,και ξανά-μανά απ την αρχή...

squarelogic είπε...

Χριστάκη,
ισχύει οτι έγραψα και στον κ.Βαρδάκα.Οι τροικανοί δεν νοιάζονται για το ΠΩΣ θα προκύψουν τα νουμεράκια κι αν είναι δίκαιη η κατανομή,ΑΡΚΕΙ να παίρνουν τα λεφτά τους(μας).Παράπλευρη ωφέλεια αυτού του φαύλου κύκλου που περιέγραψα από πάνω,είναι η πλήρης απαξίωση των τιμών των ελλην.πλουτοπαραγωγικών πηγών και πόρων και του ΧΑΑ,και η απόκτηση τους από αυτούς σχεδόν ΤΣΑΜΠΑ!
Win-win situation...
Αν ενδιαφέρονταν για δικαιοσύνη και επιστροφή των κλεμμένων,δε νομίζεις οτι θα είχαν απ την αρχή τσουβαλιάσει όσους κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια,δεν θα είχαν δώσει στην δημοσιότητα τους βαρυφορτωμένους λογαριασμούς τους?

squarelogic είπε...

Thinks,

τους έλειπε,λεει,1,5 δις...
Θέλανε να γίνουν,'ηρωες?
Ρίχνεις από 50-100 χιλ.ευρώ για κάθε χρόνο υπουργικής θητείας σε όλους όσους κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια...Ετσι κι αλλιώς είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια...
Ετσι κι αλλιώς η πλειοψηφία εξ αυτών έχει βγάλει πολλάπλάσια.
Μ.Ο. 50 υπουργοί ανά σχήμα,επί 4 χρόνια κάθε φορά,200 υπουργο/'ετη ανά 4ετία επί 7-8 4ετίες=1600 επί 50-100 χιλ...
Ρίχνεις κι άλλο ένα 40ρι σε όλους όσους διετέλεσαν απλοί Βολευτές-φταίνε και αυτοί δια παραλείψεως ή ανοχής,και νάτο το δις,δημιουργώντας κι ένα αίσθημα
Δικαιοσύνης στον δοκιμαζόμενο κόσμο.

Χριστάκης είπε...

Πάντως από πλευράς αριθμών είναι καθαρή σχιζοφρένεια. Όσο πέφτει το ΑΕΠ τόσο ανεβαίνει το ετήσιο έλλειμμα ως προς το ΑΕΠ (9,5%), άρα είμαστε εκτός στόχων, άρα νέα μέτρα, άρα πιο κάτω το ΑΕΠ και η κατηφόρα συνεχίζεται.

Πιθανό βέβαια ο στόχος να είναι οι μισθοί όλων να γίνουν 700 ευρώ. Άλλωστε τόσο παίρνουν οι ογκολόγοι στην Τσεχία

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231073604


Και για μια άλλη ανάλυση, δείτε

http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2414.aspx

teleytaios είπε...

Έχει καταντήσει σαν κακογραμμένο σήριαλ β' διαλογής αυτό που γίνεται κάθε φορά πριν πάρουμε τη δόση μας!
Οπότε, σωστά λες, πρέπει να δράσουμε εμείς οι πολίτες. Ίσως πρέπει στις φωτογραφίες σου να προσθέσεις άλλη μια με ένα τεράστιο κανόνι! Το οποίο δε θα είναι καθόλου συμβολικό αλλά όλοι μας πραγματικά να κάνουμε στάση πληρωμών προς το δημόσιο. Άλλη λύση δεν υπάρχει...

Καλημέρα.

squarelogic είπε...

Δείτε εδώ τι θα πληρώσουμε για να καταλάβετε γιατί στο Λεξικό δίπλα στην λέξη "κουτοπονηριά" πρέπει να βάλουν τις φωτογραφίες Γιωργάκη και χοντροΜπενι

http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1281954

Περα απ το ότι είναι περίπου τα 2πλά απ οτι είχαν ανακοινώσει,αντί να μειώνεται το ποσό με την παλαιότητα,τα σχετικά πιο νέα σπίτια έχουν προσαύξηση!!!