Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

"Καιρός Πολέμου" my ass...

Δηλαδή αν ο Στρος Καν κινδυνεύει με 55 χρόνια φυλακή για ένα μπουλκουμέ και αναφερόμενη "απόπειρα βιασμού",οι Παπανδρέου και Παπακων/νου,κατ'επανάληψη και καθ'εξιν βιαστές 10 εκατομυρίων Ελλήνων και της χώρας τους,πόσα χρόνια πρέπει να φάνε?

Κι αφού είμαστε σε "καιρό πολέμου",πως και οι "στρατηγοί" δεν δίνουν πρώτοι το παράδειγμα,περικόπτοντας τους παχυλούς μισθούς τους στο 50%,καθιερώνοντας και για την αφεντιά τους σύνταξη μόνο απ τον κύριο συνταξιοδοτικό τους φορέα(πριν εκλεγούν βολευτές του εαυτού τους),μειώνοντας στο μισό το βυσματούχο συγγενικό προσωπικό της Βουλής και τις αδιανόητες για όλους τους άλλους παροχές τους,απέχοντας από διεκδικήσεις πλαστών αναδρομικών,πετώντας με την πτήση της γραμμής κι όχι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο(200 χιλ/φορά ο "μαχητής" κ.Παπακων/νου),και μένοντας σε λογικού κόστους δωμάτια ξενοδοχείων κι όχι σε σουίτες 4 και 5 χιλ.ευρώ όπως ο ανεκδιήγητος Σπηλιωτόπουλος,
ΠΡΟΤΟΥ
βάλουν ειδικό φόρο κατανάλωσης και στο εμφιαλωμένο νεράκι και προτού ξεπουλήσουν μπιρ παρά τις βασικές μας υποδομές και τις κερδοφόρες εταιρείες του ελλην.Δημοσίου?

Ας θυμηθούν οτι στη Γαλλική επανάσταση ήταν τα κεφάλια της αριστοκρατίας που κύλησαν στο πάτωμα...Αν πράγματι δεν βλέπουν καμία άλλη διέξοδο από το πλήρες ξεπούλημα της χώρας και των πολιτών της,ας δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα...

ΥΓ.
Πάρτε και τον έτερο ταλιμπάν του Μνημονίου Α.Λοβέρδο,ο οποίος σε χθεσινή του συνέντευξη πρόβαλλε πίσω του (απ το 22sec και μετά..) εκπαιδευτικό φιλμάκι για την σχέση της κυβέρνησης του με τον ελληνικό Λαό( σε light εκδοχή για να είναι προσιτό σε όλες τις ηλικίες)!



12 σχόλια:

thinks είπε...

Χμμμ... η νομική διαφορά μεταξύ της κυρίας από την Γουινέα και των 10 εκατ., πολιτών της Ελλάδας είναι ότι η ερωτική πράξη κατά της Ελλάδας συνεπάγετο συναίνεση μια που οι κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου προσκαλέστηκαν από την πλειοψηφία μέσω εκλογών... στην προκειμένη περίπτωση, τα ζήταγε φαίνεται το θύμα...

squarelogic είπε...

thinks,
θα ενθυμείσαι οτι το "θύμα" συναίνεσε διότι του είχαν τάξει τα ακριβώς αντίθετα απ'αυτά που κάνουν.
και μην ξεχνάμε οτι είναι πολλοστή η φορά που μας θέτουν το ερώτημα "μέτρα ή χρεωκοπία"...Εχουν πλέον όλοι καταλάβει οτι το πηγάδι της εξαθλίωσης δεν θα έχει πάτο,πως σε ότι μέτρα και να συνανέσουμε στην επόμενη δόση θα μας ζητούν κι άλλα...
Οι λαοί δέχονται τις θυσίες αν κάποιος τους πείσει αφενός οτι είναι απολύτως αναγκαίες αφετέρου αν βλέπει ελπίδα στο βάθος...
Η Κυβέρνηση δεν πείθει ούτε για το πρώτο,όσο για το 2ο ούτε που τους περνά απ το μυαλό...

thinks είπε...

Δεν διαφωνώ καθόλου, αγαπητέ squarelogic, μάλιστα η παρατήρησή σου βοηθά το σημείο που θίγω. Ήμουνα κι εγώ να ψηφίσω στην Αθήνα στο 2009, και άκουσα το ντημπέητ. Δεν λέω φυσικά ότι ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλο, αλλά, εγώ, εκείνο το ντημπέητ, και τα συναφή, τα είδα με ένα πολύ απλό μάτι: Ο ένας έλεγε την αλήθεια, γιατί ήξερε ότι κανείς δεν θα τον πιστέψει (ή δεν θα θελήσει να τον πιστέψει), κι ο άλλος έλεγε ψέματα ξέροντας ότι ο κόσμος προτιμά τα όνειρα γλυκά και θα τα χάψουνε.

Ο παραμυθάς φταίει ή αυτοί που προτιμούν τα παραμύθια (τη στιγμή που κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος έπρεπε να ξέρει ότι παραμύθια ήτανε...); Από την δική μου, ίσως απλοϊκή σκοπιά, όποιος έχαψε τον Παπανδρέου το 2009 ζούσε στον πλανήτη "άρνηση", και εξεπλάγη τα μέγιστα 6 μήνες μετά; Το χρέος και η τραγωδία θεμελιώθηκε και άρχισε να χτίζεται το 1980, και στο Ευρώ μπήκαμε με ψέματα και μαγειρεμένα βιβλία το 2002. Το 2010 κατάλαβε ο κόσμος που πήγαινε; ή νόμιζε ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τους σώσει το 2009;

Locus Publicus είπε...

Μένω έκθαμβος, ειλικρινά, απο την κραυγαλέα πλέον ηλιθιότητα των κινήσεων των τελευταίων ημερών. Αναυδος, θα έλεγα. Δεν μπορούμε με τίποτα να πάρουμε μια καθαρή κουβέντα απο αυτούς τους ανθρώπους. Κάνει ο πρωθυπουργός μια ανακοίνωση, και μετά πετάνε 2-3 υπουργούς μέ αλλες δηλώσεις για θολούρα. Μια υπερπαραγωγή ερασιτεχνισμού. Κάθε μέρα και μια καινούργια γκάφα. Τώρα βρήκανε το νεφελώδες δημοψήφισμα. Είναι τραγικό να εκπροσωπείται η χώρα απο αυτο το τσίρκο.

Αναγκαστικά λοιπόν, προσπαθούμε να καταλάβουμε τί γίνεται απο τις δηλώσεις των έξω. Φίλε Σκουέαρ, εχω την εντύπωση πως οι ξένοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Θα μας λιανίσουν δια των "αξιοποιήσεων". Ωμό ξεπούλημα σε φτηνές τιμές. Μέσα σε 3-4 χρόνια θα έχουν στα χέρια τους όλη την Ελλάδα. Και επειδή το νέο Μνημόνιο θα μας πάει σε κάπου 500-600 δις χρέος που αποκλείεται να αποπληρωθεί, σκέφτονται τώρα τί να μας κάνουν στο μέλλον. Ειλικρινά δεν ξέρω τί θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα. Προφανώς ετοιμάζουν και το ενδεχόμενο Αντωνάκη για δοκιμή.

hroni είπε...

Έχει δίκιο ο thinks φίλε, trust but verify. Οι κατ' επάγγελμα πολιτικοί μας πρέπει να ελέγχονται από σοβαρούς πολίτες. Έλεγχος όχι για μόνο πόσο θα ωφεληθεί ο καθένας προσωπικά από την εκλογή του ενός παπάρα ή του άλλου, αλλά συνειδητοποίηση του ότι όταν όποιος πολιτικός κι αν κλέβει, τα παίρνει από όλους, δίνοντας μόνο ψίχουλα. Το δημοκρατικό έλλειμμα είναι πρόβλημα ατομικό αφού το μόνο που ενδιαφέρει τον μέσο ψηφοφόρο είναι τα ψίχουλά του να είναι πιο πολλά από του διπλανού αντί να μάχεται καθημερινά για όλους. Από τότε που άρχισαν οι παροχές, το συμφέρον αντικατέστησε την ιδεολογία.

Η υποκρισία δε συνεχίζεται όταν το κάθε λογής λαμόγιο κόβεται τώρα για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους και τον Άνθρωπο γενικότερα, προσπαθώντας να ανακόψει όποια αλλαγή (βρωμόστομα που το έχω) ώστε σε ένα περιβάλλον συνολικής αμφισβήτησης, να μην σταματήσει το φαγοπότι. Είμαστε όλοι παλιές πουτάνες και ποντάραμε ανάλογα στο κάλεσμα για συνεχιση της μάσας αλλά όταν είδαμε ότι τα λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν υπήρξε ανά την επικράτεια μια πρωτοφανής ανάπλαση του παρθενικού υμένα.

squarelogic είπε...

Πως κρίνετε ξενιτεμένοι φίλοι την παρέμβαση Δαμανάκη?
Παπαγαλάκι για να περάσουν τα ιδιαιτέρως επαχθή μέτρα ή αίσθημα ευθύνης?

hroni είπε...

Παπαγαλάκι με ψευδαίσθηση αισθήματος ευθύνης αφού ποτέ στο παρελθόν δεν σήκωσε ανάστημα. Δεν κατευθύνεται, απλά, όπως σχεδόν όλοι, αδιάβαστη είναι και ακολουθεί.

Locus Publicus είπε...

Πρόκειται σαφέστατα για παπαγαλάκι πασοκικής σκέψης.
Είναι απίθανοι:
Πρώτα ζητάει η Τρόικα απολύσεις 150 χιλιάδων και βγαίνει ο Γιώργος και το ψιλολέει στο συνέδριο του Economist στα Αγγλικά! Ακολουθεί ο Παπ με δήλωση πως "μπορεί και να απολυθουν", μετά ο Ρέππας που είναι εναντίον, και στο τέλος τους άρεσε και η ιδέα της "εργασιακής εφεδρείας" του Αντωνάκη. Και φυσικά το ... ΑΣΕΠ για πιο πολύ θολούρα.

Ακολουθεί ο Δασκαλόπουλος, η διάψευση Πεταλωτή, αλλα και η ανακοίνωση πως στον ΓΑΠ "αρέσουν" τα δημοψηφίσματα. Και αύριο η συνάντηση των αρχηγών. Κάτι πολύ σοβαρό επίκειται. Το μόνο σταθερό είναι η θέση των ξένων για "εγγυήσεις".

Το τσίρκο μάλλον διαλύεται, η ΕΕ θέλει τα λεφτά της, και η χώρα είναι πρακτικώς ακυβέρνητη.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη άλλα ολόκληρη η συζήτηση για το ποιος κλέβει, ποιος τα έφαγε, και ποια κολοκύθια τούμπανα είναι σε ηλίθια βάση, και στην ουσία σκοπό έχει απλώς να ρίξει λαικιστικά τις ευθύνες πιο πάνω, όπως έχει μάθει να κάνει όλη του την ζωή και ο τελευταίος Έλληνας που πχ δηλώνει σοσιαλιστής και μετά φοροδιαφεύεγει (αναιρώντας δηλαδή πέρα από τα ωραία τα λόγια αυτό που ισχυρίζεται)

Το πρόβλημα το βασικό είναι η έλλειψη ευρηματικότητας ανταγωνιστικότητας να πώ,΄ο φόβος να πάρει ο κάθε ένας το οποιοδήποτε ρίσκο. Πχ. δεν πουλάγαν την ζημιοφόρα ολυμπιακη γιατί φοβόταν μη δεν βρουν δουλειά οι εργαζόμενοι, πόσα και πόσα πληρώσαμε για αυτό και μόνο τον φόβο τους, ποιος φταίει για αυτά πάλι ο Πάγκαλος και οι τραπεζίτες; Μήπως ο φόβος της αποκρατικοποίησης μάς ωφέλησε σε τίποτα με τις τηλεπικονωνίες, που ο ΟΤΕ μέχρι να απελευθερωθεί η αγορά μας ρήμαζε (και μην πω σε τεχνικές λεπτομέριες μας ρήμαζε εις διπλούν σε μια φάση). Και αυτά είναι τραβηγμένα παραδείγματα αλλά είναι γεγονός ότι όταν σε κάποιο άλλο κράτος παίρναν ένα δάνειο, θα ρισκάραν να το δώσουν σε RnD, θα ρισκάραν να κλιμακώσουν προς τα πάνω κάποιο βιομηχανικό τομέα, εδώ πέρα μόλις το πάρουν το μοιράζουνε ο ένας στον άλλον σαν μια πυραμίδα, πρακτικά και μόνο να δοκίμαζε κάτι τέτοιο μια ελληνική κυβέρνηση θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων από άτομα που θα προτιμούσαν αυτά τα λεφτά να πάνε σε μισθούς δημοσιουπαλλήλων που δεν κάνουν τίποτα αλλά "τα δικαιούνται" αυτά τα "κομάτια της πίτας".

Σπβαρά ακόμα και μέσα σε όλη αυτήν την κρίση και τις φωνές από παντού, δεν ακούς να γίνεται καν λόγος για έλλειψη ανταγωνιστικότητας, μιλάμε είναι σαν κάτι το ταμπου στην Ελλάδα, και είναι παράλογο γιατί σε όποια άλλη χώρα να είχε βρεθεί ποτέ σε παρόμοια θέση αυτό θα ήταν από τα πρώτα που θα συζητάγαν (πχ και Ν.Κορέα και Ιαπωνία όταν βγήκαν απ τον τρίτο κόσμο)

squarelogic είπε...

ανώνυμε των 13.16

έχεις δίκιο,αν και το ψάρι βρωμά απ το κεφάλι.Οι αποκρατικοποιήσεις δεν προχωρούσαν όχι από φόβο μήπως δεν βρουν δουλειά οι της Ολυμπιακής,όσο γιατί η κρατική Ολυμπιακή ήταν προνομιακό πεδίο άσκησης ρουσφετολογικής συναλλαγής,ενώ προσφερόταν και για δωρεάν παροχές πολλών εκατομ.(βλ.δωρεάν μεταφορά πολιτικών,ψηφοφόρων κλπ).
Επιπλέον,τα 'εκλεκτά παιδιά" που είχαν διορίσει εκεί,στην ΔΕΗ,τον ΟΤΕ,τα ΕΛΠΕ,κλπ.απολάμβαναν προνόμια εντελώς δυσανάλογα προς τα προσόντα τους και συχνά,την ελάχιστη εργασ'ια που προ΄σεφεραν.

vasikos metoxos είπε...

Στο υπουργικό χθες, κάποιος υπουργός φέρεται να είπε "Σε ένα χρόνο αδειάσανε οι τράπεζες και γεμίσαν οι πλατείες". Όταν προσεχώς το κάδρο θα συμπληρωθεί με το φλεγόμενο κοινοβούλιο (τα παλαιά ανάκτορα δηλαδή), τότε θα καταλάβουν οι ένοικοι του τι έχει συμβεί.
Και εκεί θα αρχίσει ο γύρος των "τεχνοκρατών", που θα κληθούν να "σώσουν" τη χώρα...

Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Επίσης αδειάσανε οι καφετέριες και γεμίσανε τα μπαρ. Γουι αρ ολ ντουμντ!