Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

Θα Ξυπνήσουμε Ποτέ?

Μετά και απ'αυτό



(όχι οτι δεν το ξέραμε-ανατρέξτε στο τι έγραφα 1 χρόνο πριν)

μην μου πείτε οτι δεν είναι απόλυτο δικαιολογημένο αυτό το πανώ




και προσπαθείστε να θυμηθείτε τι μας έλεγε ο "Εφιάλτης-ΓΑΠ" τον περασμένο Φλεβάρη-Μάρτη,τι χιλιάδες μίλια είχε διανύσει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος(εξόδοις μας...)
δήθεν σε εναγώνια υψηλή διπλωματία(συκοφαντώντας αισχρά την χώρα και τους Ελληνες που μόλις τον είχαν ψηφίσει!),τι για περίστροφα πάνω στο τραπέζι είχε παρομοιάσει την προσφυγή στο ΔΝΤ(που ήδη δρομολογούσε...),τι οτι "δεν θα απαιτούσε το ΔΝΤ νέα μέτρα"
(και έχουμε φτάσει κιόλας στο 4ο ή 5ο Μνημόνιο..),κι αν δεν αισθανθούμε όλοι μαζί μ@..κες,τότε φαίνεται οτι έχουμε απωλέσει και αυτή την όποια ενσυναισθηση είχαμε....

Κι όσο κι αν αυτή η ανάλυση θα μπορούσε να απορριφθεί ως εμπαθής(κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διατρέξτε την...),
εντούτοις,εξηγεί πάρα πολύ λογικά, τι κρυβόταν πίσω απ'ολο αυτό το
Θέατρο
(γιατί θέατρο ήταν,που έγινε πιστευτό χάρη στην 100% ομόφωνη προπαγάνδα των χουντοκάναλων και του Τύπου σε συνδυασμό με το όνομα του Πορφυρογέννητου Τζέφρυ και την αγαθόφατσά του),
αλλά και τον
αλλιώς ανεξήγητο φανατισμό των πρωτεργατών της παρέας(Φοροκωνσταντίνου/Λοβέρδου-Βούρτση/ Παγκάλου κλπ),καθώς και τι σήμαινε η επιλογή του να ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ παντοιοτρόπως στο ΔΝΤ...

Όπως βροντοφωνάζει και ο τελευταίος των Μεγάλων,Μίκης Θεοδωράκης,πιο νέος
απ'ολους μας στα 90 και μόλις εξελθών απ το Νοσοκομείο...

"
Ξυπνάτε Έλληνες!!!"

(οι φωτογραφίες από εδώ)


χώστα Πιτσιρίκο!!!

8 σχόλια:

hroni είπε...

Θυμάμαι μια ταινία που ο Ιταλός διοικητής έδωσε μια νταμιτζάνα λάδι για το ρολόι του χωριού που είχε κολλήσει και από χέρι σε χέρι ίσα που έφτασε για μια φασολάδα.

Κι εξηγούμαι, ο Ελληνικός λαός είναι συνένοχος και συνυπεύθυνος για το χάλι που έχουμε. Το μαζί τα φάγαμε δεν σημαίνει ότι όλοι φάγαμε το ίδιο αλλά ότι για ένα δράμι λάδι, για τα ψίχουλα που μας πέταξαν, όλοι καναμε μόκο για το ξεπούλημα της ίδιας μας της πατρίδας.
Κάθε αύξηση που ζήτησες για την οποία ξέρεις ότι δεν πρόσφερες κάτι παραπάνω, κάθε διεκδίκηση για την δική σου συντεχνία έναντι του συνόλου, κάθε απόδειξη που δεν ζήτησες και κάθε μίζα που που έδωσες, σε καθέστησε συνεργό στο έγκλημα. Η βουλή δεν έχει γίνει ακόμα στόχος γιατί είμαστε όλοι διαπλεκομένοι, γιατί μιλάμε για διαφθορά σε τέτοιο βαθμό που κανέναν δεν συμφέρει τελικά να αλλάξει η κατάσταση. Γι αυτό ενώ όλοι συμφωνούν ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν, ο κάθε ένας ατομικά συνεχίζει το πλιάτσικο ενώ υποκριτικά διαμαρτύρεται, όχι φυσικά για το έγκλημα του ξεπουλήματος αλλά για την πληρωμή επειδή τώρα θα βγαίνει από την δική του τσέπη. Αυτός ο λόγος της ανάποδης λογικής σε όλα, ο δανειστής και κερατάς και δαρμένος. Κι εμείς οι παινεμένοι, τόσο δαιμόνιοι και πανέξυπνοι πως την πατήσαμε από τους κουτόφραγκους; Πόσο πασίβλακας πρέπει να είσαι για να μην καταλαβαίνεις, πόσο αυτάρεσκος στο χάιδεμα για να μην ξεσηκώνεσαι;

Η ώρα της Γενιάς της Βουλής θα έλθει και αίμα ηρώων θα χυθεί, χωρίς υποστήριξη και μάταια όμως αν ο καθένας μας δεν ανταμώσει πρώτα τον δικό του Εφιάλτη στο Καλλίδρομο της ψυχής του.

yannidakis είπε...

εσύ τώρα που μας έκανες τη χάρη και ξύπνησες, τι ζητάς;
Την υπέροχη Ελλάδα που είχαμε νωρίτερα; Αυτή που -αν δεν καταλήγαμε στο Μνημόνιο- θα είχε χρεωκοπήσει; Που δε θα είχε να πληρώσει τις συντάξεις των γονιών μας;
Αν ναι, τότε λυπάμαι :[

thinks είπε...

Είναι αναγκαίο να ξυπνήσουμε αλλά δεν ξέρω πως θα γίνει αυτό, μια και προυποθέτη να ξυπνήσουν όλοι μαζί και μονιασμένοι. Δύσκολο πράγμα...

hroni είπε...

...Ο πρώτος ενικός ελπίζω να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι, επικουρικά στο κάλεσμα του οικοδεσπότη για αφύπνιση και απευθύνεται σε όλους, σε αυτό το μέτρο. Βέβαια ο καθένας ξυπνάει και πάει όπου θέλει αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Locus Publicus είπε...

Το πόστ είναι σωστό, και δημιουργεί τους ανάλογους αναμενόμους συναισθηματισμούς απο τους οποίους βέβαια δεν μπορώ ούτε εγώ να δραπετεύσω.

Αλλα τί είδους ξεσηκωμός θα είναι αυτός; Με τι συνέπειες;

Κάποιες σκέψεις (τρελές ίσως), εδώ-

http://locus-editorium.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

squarelogic είπε...

hroni,
αν και έχεις δίκιο,συνεχίζω να επιμένω οτι το πόπολο διαπαιδαγωγήθηκε έτσι,και οτι οι ευθύνες του κάθε νεοέλληνα είναι πολύ μικρότερες από αυτές των ταγών.
Και αυτά,ξέρεις από κάποιον που δεν κοίταξε να επωφεληθεί από καμία αρπαχτή,που επί 10 χρόνια δεν ήξερε τι πάει να πει "κάθομαι για καφέ",έστω κι αν δεν ισχυρίζεται οτι
υπήρξε ο απόλυτα άσπιλος.
Αλλά και με το σταυρό στο χέρι να πήγαινες,πέρα από μ@λ.κα,το Ελλην.Κράτος θα σε θεωρούσε κλέφτη εκ προοιμίου,και θα σου έδινε να καταλάβεις πως γίνονται οι δουλειές στο Ελλάντα...
Και αυτό ξεκινούσε από πάνω...

squarelogic είπε...

yannidaki,
όχι δεν ζητάω πουθενά την "υπεροχη Ελλάδα που είχαμε".Σαφώς και αρμενίζαμε ολόστραβα,σαφώς και έπρεπε να γίνουν μεταστροφές και να επανέλθουμε στην ωμή οικονομ.πραγματικότητα από τις virtual σοσιαλίζουσες ιδεοληψίες στις οποίες είχαν όλοι εθιστεί.
Ομως αυτό δεν μπορεί να γίνει απ τους ιδιους που διέλυσαν την χώρα,δίχως κανείς τους να τιμωρηθεί,και,κυρίως,δεν μπορεί μια τέτοια Εθνική προσπάθεια να γίνει υπό κάποιον που-πέρα απ την καταφανή του ανεπάρκεια-μας ενέπαιξε κατά τέτοιο αισχρό τρόπο.
Αν εσύ είσαι διατεθειμένος να "βάλεις πλάτη" για κάποιον που σε θεωρεί ΜΑΛΑΚΑ και αναλόγως,σε δουλεύει,εγώ ΔΕΝ είμαι!

squarelogic είπε...

locus,
το δικό μου "ξύπνημα" ΔΕΝ αναφέρεται κατ'ανάγκη σε βίαιο ξεσηκωμό και σενάρια-πολύ πιθανά ομολογουμένως-σαν αυτά που αναφέρεις.
Αναφέρεται στην ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ καταρχήν,ότι δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ από το γνωστό πήγαινε-έλα απ τον Κώστα στον Γιώργο,κι από κει στον Αντώνη,την ντόρα ή την Αλέκα(λέμε τώρα...0.
Ολοι αυτοί είναι ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ και το διαωνίζουν σε βάρος των πολλών.
Αναφέρεται στην ουτοπία ενός σχεδόν καθολικού αιτήματος για συνταγματική Αναθεώρηση σχετικά με την ασυλία των πολιτικών,την τακτική τους λογοδοσία,την δυνατότητα πρόκλησης δημοψηφίσματος με λογικό αριθμό αιτήσεων όταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις αποδεικνύονται χονδροειδή ψέμματα,το όνειρο του να ζητήσει τα ηνία της χώρας μια ομάδα από άφθαρτους,εργασιακά καταξιωμένους ανθρώπους με όραμα και σχέδιο για ανάπτυξη συγκεκριμ.τομέων στους οποίους θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε συγκριτικά πλεονέκτήματα.
Με τσαγανό και ηθικό ανάστημα να μπορούν να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση των όρων των Μνημονίων,βάζοντας ταυτόχρονα τάξη στη δήθεν σοσιαλιστική ιδεοληψία που είχε παραλύσει την χώρα.
Και βέβαια, με αίτημα την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 30 χρόνια και αποδείχτηκαν τραγικά επιζήμιοι για το Συνολο(και εξαιρετικά επωφελείς για τους εαυτούς τους):πλήρης δήμευση περιουσιών,και αμοιβή ή σύνταξη,στα συνήθη επίπεδα των συντάξεων του ΙΚΑ...Ετσι,για να νιώσουν για πρώτη φορά,"ένα με τον λαό"...