Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

Η κολοκυθιά και το Έλλειμμα...


Και γιατί να είναι 6% κι όχι 8%(ΝΔ,λίγο πριν τις εκλογές-παράδοση εξουσίας του 09)
Και γιατί να είναι 8% και να μην είναι σχεδόν 10%(Προβόπουλος,λίγες μέρες πριν και μετά τις περσινές εκλογές)
Και γιατί να είναι 10% και να μην το κάνουμε 12,7%?(Παπακων/νου,τον Δεκέμβριο του 09)
Και μετά μας πήρε ο διάολος...
Η αξιότιμη Eurostat που τόσα χρόνια δήθεν κατάπινε αμάσητο το κουτόχορτο που την τάιζαν οι ελληνικές (και όχι μόνο...) Κυβερνήσεις ξαφνικά άρχισε να βρίσκει συνέχεια νέα ελλειμματα,τα οποία φυσικά,απαιτούν και νέα μέτρα...Η κυνική χθεσινή ομολογία του Γιουνκέρ ότι "σας αφήσαμε να χρεωκοπήσετε" επειδή τόσα χρόνια θησαύριζαν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, αποδεικνύει ότι όπως ο "ήσυχος ύπνος" επί τόσα χρόνια της ΕΕ ήταν πολιτική απόφαση,έτσι και η συνεχής αναθεώρηση των ελλην.ελλειμμάτων επί τα χείρω την στιγμή που έχει υποθηκευτεί πλέον η χώρα με την υπογραφή του Μνημονίου,είναι πολιτική απόφαση και πηγάζει απ την αδιαφορία των δανειστών για το επίπεδο διαβίωσης του ελλην.λαού: το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν όσο περισσότερους τόκους μπορούν βραχυπρόθεσμα ενώ ξεφορτώνουν τα ελλην.ομόλογα στην ΕΚΤ,ώστε να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες τους,και μεσοπρόθεσμα περιμένουν την ανακοίνωση αδυναμίας εξυπηρέτησης του ελλην.χρέους για να μπουν και να κατάσχουν τους πόρους της χώρας.
Ετσι,το 12,7% του "φορατζή του Μνημονίου" Παπακων/νου αναθεωρήθηκε σε 13,5 % την άνοιξη,και τώρα,μια και πέρασαν 4-5 μήνες δίχως "νέα μέτρα",το παιχνιδάκι της κολοκυθιάς συνεχίζεται:
"και γιατί 13,5 κι όχι 14,5%,μπορεί και 15,1%" μας λένε τώρα...
Πάω στοίχημα ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα θυμηθούν οτι φλέρταρε με το 20%!

Κι όσοι αναρωτηθούν "και μας τι μας νοιάζει",ας περιμένουν να δουν το νέο τσουνάμι μέτρων,
φυσικά μετά τις δημοτικές εκλογές.Στις οποίες φυσικά,μας "προετοιμάζουν" γκαιμπελικά ότι πρέπει να υπερψηφίσουμε τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος για να μην δωσουμε το λάθος μήνυμα στις "αγορές" και "μας" κόψουν την δανειοδότηση...
Αλλά να ψηφίσουμε υπέρ του Μνημονίου ώστε να υπάρχει απόλυτη νομιμοποίηση μετά για τα νέα πακέτα μέτρων που θα επιβάλλει ο δουλοπρεπής,υπερδραστήριος βασιλιάς της γκάφας.
Η δική μας λογική όμως λέει τα αντίθετα:
ότι δηλ.μόνο μια ηχηρή εκλογική αποδοκιμασία 'οχι τόσο του "Μνημονίου",γενικώς και αορίστως,αλλά κυρίως της αταβικής,ακατανόητης υποταγής των λαών σε κάποια νούμερα-φετίχ των τραπεζιτών και χρηματιστών μπορεί να τους κάνει να σκεφτούν ότι ίσως έχουν παρατεντώσει το σχοινί και κοντεύει να σπάσει,και τότε κινδυνεύουν και οι ίδιοι να χάσουν αυγά και πασχάλια...Μια ηχηρή ήττα,ίσως αναγκάσει την κυβέρνηση των ανδρεικέλων και αυτούς που κινούν τα νήματά της,να λασκάρουν λίγο το ασφυκτικό κεφαλοκλείδωμα στον ελληνικό λαό μια και οι στόχοι και τα νούμερα και κυρίως το χρονικό διάστημα της προσαρμογής, είναι εντελώς αυθαίρετα:
κανείς δεν εξηγεί πχ.γιατί το έλλειμμα προκύπτει όλο και περισσότερο ή γιατί πρέπει να μειωθεί 5 κι όχι πχ .4 ή 3,5 ποσοστιαίες μονάδες τον 10 χρόνο ή πως η εφαρμογή ενός τόσο δρακόντειου προγράμματος που θα οδηγήσει σε αύξηση του χρέους στο 160% του ΑΕΠ βοηθά παρά ταύτα την χώρα ενώ την βυθίζει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης-λιγότεροι τζίροι-λιγότερα φορολ.έσοδα-άνοδος φόρων-μεγαλύτερη ύφεση κ.ο.κ.
Ένα ισχυρό φρένο λοιπόν τους χρειάζεται,γιατί μέχρι τώρα με το δίλημμα "χρεωκοπία ή υποταγή" έχουν εξασφαλίσει αδιανόητη ανεκτικότητα...



ΥΓ. Εννοείται βέβαια ότι όλοι εκείνοι οι πολιτικοί,σε θεσεις ευθύνης που έβλεπαν το πρόβλημα να γιγαντώνεται και το μόνο που τους ένοιζε ήταν ο προσωπικός τους πλουτισμός,η πολιτική τους επιβίωση και να κρύψουν τα προβλήματα κάτω απ το χαλί,όλοι εκείνοι που στην καλύτερη περίπτωση επέδειξαν εγκληματικά κοντόφθαλμη λογική,θα έπρεπε να δουν τις περιουσίες που με τόση "πείνα" δημιούργησαν να δημεύονται,και οι ίδιοι να δικαστούν με την κατηγορία της προδοσίας της χώρας...Κι ας αφήσει τα "μαζί τα φάγαμε" ο αχόρταγος Πάγκαλος: τον ρυθμό στον οποίον χόρευε η κοινωνία οι ίδιοι τον καθόριζαν!

11 σχόλια:

celin είπε...

Ολα σωστα τα λες κ φυσικα προσυπογραφω το υστερογραφο με τα χερια κ με τα ποδια κ με τη ψυχη μου ολοκληρη.Για προδοσια να δικαστουν οι σιχαμενοι ολοι

Locus Publicus είπε...

"Το νούμερο είναι μονοψήφιο και βαίνει προς διψήφιο" είπε λένε ο Προβόπουλος όταν συνάντησε Γιώργο και Κωστάκη (οι οποίοι θυμούνταν άλλα νούμερα μετά την συνάντηση - 4% ο Κωστάκης, 6% ο Γιωργάκης).. Δηλαδή έχουμε χώρο και για αλλαγές, μια και το διψήφιο νούμερο πάει μέχρι 99%.

Δεν υπάρχουν νούμερα φίλε Σκουέαρ. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Καλά περνάγαμε, εμείς, καλά και οι Βρυξελιώτες, μόλις έσκασε η βόμβα άρχισαν οι αυτογνωσίες. 30 χρόνια τάρταρα.

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Λίγες μίζες στην κορυφή και το κράτος δικό τους. Απο την πλευρά μας, μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Οι έλληνες πολιτικοί κυριολεκτικά πούλησαν την Ελλάδα.

athinovio είπε...

μου θυμίζει ένα ντιμπέητ που είχε γίνει πριν από καιρό, πάλι περί ελλείματος

http://athinovio.blogspot.com/2009/09/blog-post_7429.html

jomarch είπε...

προσυπογράφω κι εγω

Ανώνυμος είπε...

@"καταραμένο": Είπα στο άλλο ποστ ότι "Με κάτι τέτοια έχω πάθει ιδεολογική σύγχυση. Μεταλλάσσομαι σε νεοφιλελεύθερο κνίτη."

Ανακαλώ. Η μόνη λύσις διά την σωτηρίαν του Έθνους είναι το Στράτευμα. Αναπολώ και αναμένω να ακούσω ερπυστρίας επί του οδοστρώματας και εμβατήρια παιανίζοντα υπό των ραδιοφωνικών σταθμών.


(Μην ανησυχείτε "καταραμένε", εσείς άλλωστε γνωρίζετε να εκτελείτε ΑΨΟΓΩΣ τα στρατιωτικά παραγγέλματα. Παρουσιάστε ΑΡΜ!)

Βάσσια είπε...

Square νιώθω εντελώς "χαμένη".

Αυτή η βρωμιά πάει τόσο πίσω, δεν περιλαμβάνει τίποτα καθαρό και κανέναν.

Που ήμασταν τόσα χρόνια;
Τόσο τυφλοί πια;

Αυτά είναι πλέον το ξεχειλισμένο ποτήρι της χώρας μας.

Καλησπέρα

squarelogic είπε...

Το απίστευτο φίλοι μου είναι οτι ενώ έχουν γίνει όλα αυτά τα εγκλήματα 30 χρόνια τώρα,η ίδια η κάστα που τα έκανε και κυρίως επωφελήθηκε από αυτά θεωρεί ότι θα μοιράσει τον λογαριασμό στο σύνολο του λαού και μάλιστα,δίχως να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Κανείς δεν τους ζητά πλήρεις εξηγήσεις πχ.πως και γιατί είναι άδεια τα ασφαλιστικά Ταμεία ενώ το Κράτος όριζε διοικήσεις,έδινε εντολές ,καθόριζε παροχές και εισφορές...
Εκεί που θάπρεπε να υπάρχει αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα,υπάρχει εκκωφαντική σιωπή...
Αυτά,όσον αφορά και την "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη.
Τα έχουμε ξαναπεί με τον celin:
Τετοια κατάντια δεν θα ήταν εφικτή αν λειτουργούσε στοιχειωδώς η διάκριση των εξουσιών.

squarelogic είπε...

Locus,αυτό που λες στην τελευταία σου παράγραφο ομολόγησε χθες ο Γιουνκέρ,και το συμπεριέλαβα στην ανάρτηση.
Δυστυχώς,δεν υπήρξε διαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς.Στην κρισιμότερη στιγμή φρόντισαν να έχει αναλάβει αχυράνθρωπος,ένας ανεπάγγελτος Πορφυρογέννητος με νεφελώδη σκέψη και την επικίνδυνη βεβαιότητα ότι είναι προορισμένος για μεγαλύτερα πράγματα...
Γιάυτό και "δεν κάθεται σπίτι του" όπως μας είπε...

Univers είπε...

Ο Γιούγκερ ξεστόμισε αυτονόητο: Ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα στην μεθόδευση να αγνοούνται επί τόσα χρόνια οι τερατώδεις ανακρίβειες των greek statistics και η προφανής αναντιστοιχία μεταξύ τρόπου ζωής των Ελλήνων και παραγωγικότητας της Ελληνικής οικονομίας.

Τώρα, αν οι αρχιμάστορες της μεθόδευσης αξιολόγησαν την εγγενή αδυναμία της ΕΕ για επιβολή μέτρων στα κράτη - μέλη της (πιθανή έλλειψη πλαισίου) και θεώρησαν ότι μόνον αν σκάσει η φούσκα της καταναλωτικής "ανάτπυξης" λόγω αδυναμίας δανεισμού, τότε θα πειθαναγκασθούμε να συμμορφωθούμε ή αν θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να ξοδεύουμε από τα δανεικά (και να αγοράζουμε μεταξύ άλλων και προϊόντα τους) μέχρι να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και μετά, με πρόσχημα την αδυναμία συμμόρφωσης σε κάποιο Μνημόνιο να μας πάρουν ό,τι αξίζει στην χώρα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, αν και κλίνω προς το δεύτερο.

squarelogic είπε...

Είπα να ομορφύνω λίγο το ποστ με τις πνευματώδεις γελοιογραφίες των Ιωάννου-Μαραγκού απ το φιλοκυβερνητικό κιόλας ΕΘΝΟΣ...

Univers,
Τον ΓΙΟΥΝΚΕΡ,ως πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου,κρατιδίου που υφίσταται χάρη στην ανοχή της Γερμανίας(κυρίως..) και της Γαλλίας,και ευνοημένο απ την χωροθέτηση εκεί υπηρεσιών της ΕΕ,δεν τον έπαιρνε να αντιταχθεί στα συμφέροντα των μεγάλων!
όσο δηλ.οι "φίλοι μας",ειδικά οι Γερμανοί θησαύριζαν με την πατενταρισμένη μέθοδο του λαδώματος(Siemens,Ferrostaal,MAN etc) υπερτιμολογώντας 2 και 3 φορές τις ελλην.παραγγελίες δεν είχαν λόγο να ψειρίσουν τα στοιχεία της Στατιστ.Υπηρεσίας.
Με την κρίση που γιγαντώθηκε μετά την κατάρρευση της Lehman Br.,όλοι έγιναν πολύ πιο προσεκτικοί και λιγότερο ανεκτικοί.
Προσθέστε και την ορατή πλέον αδυναμία της ελλην.'αγελάδας" να συνεχίσει να τροφοδοτεί τις γερμαν.εταιρείες και αντιλαμβάνεστε γιατί αλλαξαν τον σκοπό τους οι Εταίροι...

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου φίλε μου.Σε συνάντησα σε κείνους τους "άθλιους" τους Πειρατές,που μαζί κάνουμε τα ρεσάλτα μας.
Μιας και ο λόγος για τις εκλογές, η υπόθεση να ξέρεις είναι με σημαδεμένα τα χαρτιά.
Άκουγα σε μια συνέντευξή του τον οικονομολόγο Καζάκη και έλεγε χαρακτηριστικά .Ότι το μνημόνιο δεν προβλέπει άπλα κρατικοποιήσεις, αλλά και ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς.
Οι Δήμοι ήδη είναι υπερχρεωμένοι η κεντρική εξουσία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους δήμους, (από τους φόρους μας βέβαια) Έτσι δίνεται σε μάνατζερ η οικονομική διαχείριση των δήμων με σκοπό τάχα μου την ανάταξη των οικονομικών τους.Ο Δήμος της Αθήνας είναι ο πλέον υπερχρεωμένος δήμος.Ενδιαφέρον έχει εκφράσει ήδη μια Γερμανική εταιρία, η οποία μάλιστα έχει αναλάβει και μια Κομητεία στην Βρετανία.
Και αφού ξήλωσε όλο το υγειονομικό της σύστημα, τάχα μου να το εκσυγχρονίσει καταστρέφοντας το παραδοσιακό δίκτυο αποχέτευσης, κατάφερε,ώστε η πόλη να δέχεται καθημερινά επιδρομές ποντικιών, αρουραίων,, από τον Τάμεση.Οι κάτοικοι κινδυνεύουν και έχουν ξεσηκωθεί διεκδικώντας την λήψη μέτρων.Και η απάντηση του μάνατζερ,ΦΑΚΕΣ!!!
Θα πληρώνουμε διόδια για να πάμε στην δίπλα γειτονία να μου το θυμάσαι.Ένας τρόπος υπάρχει μόνον ένας.Η αυτοί ή εμείς αλλιώς υπογράφουμε την καταδίκη μας και των παιδιών μας.
Με την ευκαιρία ρίξε μια ματιά στο Μπάνερ που έχει αναρτήσει και ο Πειρατής δεξιά επάνω στην σελίδα του.Θα το βρεις και σε μένα και αν συμφωνείς διάβασε την πρόταση στα τελευταία σχόλια στην ανάρτησή μου θα βρεις και τρόπο στο σχόλιο της Ντρουσίλα για να το αναρτήσεις εύκολα ξαναλέω αν συμφωνεις.Είναι ένας ελάχιστος τρόπος να πούμε μέσα από το διαδίκτυο ΟΧΙ και να δούμε αν μπορούμε να συντονιστούμε.
Καλό ξημέρωμα.