Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

Κρίσιμες ερωτησεις για τον Ροβεσπιέρο της Οικονομίας...

Πως συμβιβάζονται κ.Παπακωνσταντίνου η δρακόντεια αυστηρότητα κατά του αυτοαπασχολούμενου πολίτη με την νομικίστικη επιείκια στην πολύ σοβαρότερη
υπόθεση εκβιασμού πολίτη από ελεγκτή του ΣΔΟΕ
(και συνδικαλιστικό στέλεχος,βεβαίως,του κυβερνώντος κόμματος στον χώρο του),και μάλιστα όταν έχετε εκχωρήσει υπερεξουσίες στους δήθεν αδιάφθορους φοροκομμάντος?
Ποιός σοβαρός άνθρωπος θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για να φορολογείται εξουθενωτικά με 45%,να είναι ανά πάσα στιγμή έρμαιος σε έκτακτες εισφορές,σε περαιώσεις(και μάλιστα περαιωθεισών υποθέσεων),και σε αναδρομικούς ελέγχους πόθεν έσχες,την στιγμή που ούτε ένας πολιτικός δεν έχει ελεγχθεί ουσιαστικά γι'αυτό?
Και τι είναι πάλι αυτή η κουτοπονηριά που σύμφωνα με το "Κεφάλαιο"(του Σαββάτου) ενσωματώσατε στο έτσι κι αλλιώς κατάπτυστο νομοσχέδιο για την περαίωση που βρίθει Συνταγματικών παραβιάσεων?
Οτι δηλ.και θα σας σκάσουν όσα ζητήσατε,και σε ενδεχόμενο έλεγχο θα πρέπει να αποδείξουν αναδρομικά ακόμα και την προέλευση των καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων,άλλως θα φορολογηθούν με 45%?Δεν είπε κάτι ο Πρωθυπουργός σας για "τράβηγμα γραμμής με το παρελθόν"?
Τις άλλες 2 φορές που λιγουρευτήκατε τις καταθέσεις,πέταξαν από καμιά 20ριά δις ευρώ και τρέχατε να κάνετε νομοσχεδια επαναπατρισμού...Τώρα που οι ελληνικές τράπεζες αδυνατούν να πάρουν χρήματα από την διατραπεζική αγορά και συντηρούνται ΄χαρη στις ενέσεις της ΕΚΤ και στις καταθέσεις των Ελλήνων,είναι τυχαίο ότι πάλι δημιουργείτε θέμα?
Από τις παρομοιώσεις με τους Τιτανικούς και την τεχνητή εκτόξευση του ελλειμματος στο 13%,τις τεχνικές διευκολύνσεις προς τους κερδοσκόπους των ελλην.ομολόγων ως τις παταγώδεις εισπρακτικές σας αστοχίες εξαιτίας της εξουθενωτικής φορολογησης,και της αυτονόητης εκτέλεσης ολόκληρων κλάδων της αγοράς(οικοδομή,αυτοκίνητο),οι γκάφες σας παραείναι ηχηρές και πανάκριβες για να είναι τυχαίες...Κι ας σας κάνουν αγιογραφίες εργολαβικά τα ξεπουλημένα ΜΜΕ...

12 σχόλια:

Univers είπε...

"Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι απόδειξη ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών πιάνουν τόπο" είπε ο αγαπημένος μας Σωτήρ, μνημονιοεφαρμοστής και τροϊκανοερμηνευτής με το μπριγιαντιναρισμένο μαλλί. Και ευθύς αμέσως ανακοίνωσε θύελλα αυξήσεως εμμέσων φόρων και εκτάκτων εισφορών!

Θράσος, πασοκικός σουρεαλισμός, ξεδιάντροπη προπαγάνδα, όλα μαζί;

Unknown είπε...

Μην απασχολείσθε! Δεν συμβιβάζονται!
Ούτε συμβιβάζονται ούτε και τους νοιάζει ότι δεν συμβιβάζονται..

squarelogic είπε...

Αφιερώστε λίγο χρόνο και πατήστε στα λινκς και θα δείτε να διαγράφεται ένα νομικό πλαίσο πρωτόγνωρης ομηρείας για επιχειρηματίες/ελεύθ.επαγγελματίες που...τολμούν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα του Παπακων/νου...
Μετά κάνουν οτι δεν ακούνε για το 74% των ερωτηθέντων νέων που θέλουν να φύγουν απ την χώρα τους.

jomarch είπε...

Δεν συνηθίζω να σχολιάζω εδω αλλα σε διαβαζω τακτικά και συνηθως συμφωνώ τόσο που κοινοποιώ τις αναρτήσεις στο Fb. Ειπα να το πω, γιατι το καλό πρέπει να λέγεται.

squarelogic είπε...

jomarch σε αυχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Έχω την "κατάρα"να πρέπει να στέκομαι στο ύψος του nick μου...
Fb meaning Facebook?
Στείλε κανένα σύνδεσμο...

Ανώνυμος είπε...

@"καταραμένο" (a.k.a. squarelogic): ναι, FB ίσον Facebook. Νέα κόλπα... Αλλά που να ξέρεις εσύ...

(Κι εγώ στο 74% ανήκω)

@Univers: περιμένω ενημερωτικό δελτίο δραστηριοτήτων. Μήπως δεν προλαβαίνεις να γράψεις γιατί είσαι ΠΟΛΥ απασχολημένος?

Univers είπε...

@ ανωνυμοεπώνυμος: Έχεις δίκιο καθυστέρησα αδικαιλόγητα. Δουλειά και "δουλειές". Υπολόγιζα να στα πω από κοντά αλλά μάλλον θα στα γράψω αυτό το ΠΣΚ...

jomarch είπε...

τι σύνδεσμο να στείλω; και που; δεν ειδα Mail επικοινωνίας στο προφίλ σου.

Ανώνυμος είπε...

@"καταραμένο" (a.k.a. squarelogic): As promised

Αν η κυβέρνηση είχε κότσια, και δεν άνοιγε τα πόδια στους τραπεζίτες, ο διάλογος που επιθυμούν οι συνδικαλιστές των αδειούχων αυτοκινητιστών θα έπρεπε να είναι ο παρακάτω.

Κυβέρνηση: «Κύριε αυτοκινητιστή μου λες πως αν επιμένω να θέλω το άνοιγμα του επαγγέλματος θα πρέπει να σου αγοράσω πίσω την άδεια. Ωραία δέχομαι»

Αυτοκινητιστής: «Ωραία!»
Κυβέρνηση: Για να δούμε λοιπόν. Πόσο σου στοίχισε η άδεια του Δ.Χ. φορτηγού.
Αυτοκινητιστής: Πριν τρία χρόνια που την αγόρασα 110.000 ευρώ.

Κυβέρνηση: Ωραία. 110.000 ευρώ. Θα αφαιρέσουμε όμως την απόσβεση που έχεις κάνει αυτά τα τρία χρόνια δηλαδή 110.000 μείον 110.000 επί 10% επί τρία χρόνια. Μας κάνει 33.000. Δηλαδή σου χρωστάω 77.000. Πέρασε με την δήλωση αγοράς, το τιμολόγιο και τα άλλα παραστατικά αγοράς της άδειας από το δημόσιο ταμείο να πάρεις τα λεφτά σου. Μην ξεχάσεις στην έξοδο να παραδώσεις την άδεια, την οποία εγώ θα διαθέσω ελεύθερα σε όποιον θέλει. Μπορείς να την πάρεις κι εσύ αν θέλεις.

Αυτοκινητιστής: Μα ξέρετε τα 110.000 δεν τα έδωσα με απόδειξη. Ήταν μαύρα. Δηλαδή θέλω να πω πως δεν έχω παραστατικά για την αγοραπωλησία. Έχω δηλαδή αλλά μόνο για 3.000 ευρώ.

Κυβέρνηση: Μάλιστα. Φοροδιαφυγή. Και συναυτουργία σε φοροδιαφυγή. Πόση είναι η ζημιά για τα δημόσια οικονομικά; Για να δούμε. 110.000 μείον 3.000 ίσον 107.000. Έχουμε και λέμε. Είσαι συναυτουργός για φοροδιαφυγή ποσού 40.000 ευρώ. Το οποίο αντιστοιχεί στον φόρο που έχασε το κράτος από τα μαύρα 107 χιλιάρικα. Σαράντα λοιπόν χιλιάδες συν πρόστιμο 100% επί του ποσού που έχασε το κράτος μας κάνει 80.000 ευρώ. Σου χρωστάω 77 χιλιάρικα μου χρωστάς 80 χιλιάρικα. Πέρασε από το δημόσιο ταμείο ρίξε τα 3 χιλιάρικα που μου χρωστάς και παρέδωσε και την άδεια. Α ξέχασα να σου πω. Ως φοροφυγάς για 5 χρόνια δεν έχεις δικαίωμα να εξασκήσεις το επάγγελμα του οδηγού φορτηγού Δ.Χ.


@Univers: H πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, ο αφέντης τρώει πολλές "δουλειές". Εύγε!!!

(είναι να μην πάρεις μπρος εσύ...)

squarelogic είπε...

jomarch,
εννοώ σύνδεσμο προς σελίδα-κοινοποίησης των αναρτησεων.Με το 'φατσοβιβλίο" δεν έχω ασχοληθεί.Αρκετή εξάρτηση έχω με το blogging που κλέβει τον λιγοστό χρόνο απ την οικογένεια και την αληθινή ζωή ή συνηθέστερα τον ύπνο μου.
email: nick μου @ gmail.com

squarelogic είπε...

Επώνυμε,"ανώνυμε",
σατανικό!Αξιο της λογικής του καραγκιοζη που διαχρονικά διέπει αυτό το Κράτος.Μόνο που οι αυτοκινηστές δεν είναι απ τα παιδάκια που τα τρώνε κάτι τέτοια με κάτω τα χέρια.Αυτοί ΒΑΡΑΝΕ...

Ανώνυμος είπε...

@"καταραμένο": Με κάτι τέτοια έχω πάθει ιδεολογική σύγχυση. Μεταλλάσσομαι σε νεοφιλελεύθερο κνίτη.

@"δουλειοφαγωμένο αφέντη": είμαι κρεμασμένος από το mail μου και αδημονώ να μάθω τι σε τρώει.