Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2010

Ουγγαρία,όπως Ελλάδα? Καμία Σχέση!!!


Για όσους νομίζουν οτι δεν υπήρχε ή δεν υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν της συνεχούς ληστείας του ελληνικού λαού,είτε μέσω υπερφορολόγησης,αύξησης ΦΠΑ,μείωσης μισθών και συντάξεων,υποβάθμισης Υγείας και Παιδείας και λοιπών παροχών (που υποτίθεται οτι παρέχει το Κράτος γι'αυτο και μας φορολογεί),είτε μέσω μονομερούς στάσης πληρωμών στο εσωτερικό:

"Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν.
Με αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου. …
Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε… 3,8% του ΑΕΠ το 2010.
Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων. Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν. «Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».
Αμ’ έπος αμ’ έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες
Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.
Οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος! «Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.


Το πιο ωραίο όμως είναι πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα προς όφελος της Χώρας κι όχι των δανειστών τους:
"Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό – δηλαδή στο 10% – τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων. Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%
(45% σε μας!!!).
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών – μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.


Εδώ έχουμε τον 'ατεγκτο" Παπακων/νου να απειλεί με αυτόφωρο όποιον δεν κόψει μια απόδειξη των 5 ή των 30 ευρώ,την ίδια ώρα που οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ(και συνδικαληστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ) στους οποίους δίνει πρωτοφανείς υπερεξουσίες που μέχρι τώρα ήταν αρμοδιότητα των δικαστηρίων,πιάνονται να εκβιάζουν και να λαδώνονται και αφήνονται ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
και τον αμετροεπή εξυπνάκια Πάγκαλο των 58 ακινήτων και 168 κιλών να δηλώνει ανερυθρίαστα οτι "μαζί τα φάγαμε" και να αποθεώνεται,ακόμα κι από σοβαρούς,υποτίθεται δημοσιογράφους, ως "κυνικός σοφός" για την προκλητική ΜΙΣΗ αλήθεια που ξεστόμισε,
την ίδια ώρα που ο "πρωθυπουργός του ΔΝΤ" δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι έχουμε δημόσια περιουσία 270 δις για "σκότωμα" κι ενώ έχει εκτοξεύσει το κόστος της κυβέρνησης με τις στρατιές συμβούλων που έχει προσλάβει αλλά και με τις συνεχείς αναδιατάξεις και μετονομασίες υπουργείων και οργανισμών.
Ας βγάλει καθένας τα συμπεράσματά του για τις προθέσεις των κυβερνώντων μας...


5 σχόλια:

celin είπε...

Ti να πρωτοσχολιασω εδω,εισαι καταιγιστικος,διαβαζοντας σε μου ανεβαινε η πιεση.
Κορυφαιο ολων πιστευω ειναι η φρικιαστικη-απιστευτη-τρομακτικη-neversaidbefore δηλωση του ΓΑΠ για τα 270 δις (ουσιαστικα ο τυπος ειπε ξεπουλαμε τα παντα,οποιοι πιστοι προσελθουν)
ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ.
Δε γινονται,αυτα ρε γαμωτο.
Κ ομως γινονται..

Ανώνυμος είπε...

«Είμεθα αποφασισμένοι να ανεξαρτισθώμεν, ως έθνος αυτόνομον και ανεξάρτητον» Η απάντηση αυτή αποτελεί τρανή διακήρυξη πως ο Έλληνας σε ζητήματα ελευθερίας δεν κάνει συμβιβασμούς. Την ελευθερία τη θέλει γνήσια και ολοκληρωτική, διότι «πάσα άλλη λύσις, όπως η εισαγωγή μεταρρυθμίσεων ή η δωρεά ψευδοελευθεριών τινων εκ μέρους του κυριάρχου αποτελεί παραφθοράν και κίνδυνον».
Β εθνοσυνέλευση Αστρος 1823

Ύστερα ήρθαν οι προστάτιδες δυνάμεις ...........και δεν έφυγαν έκτοτε
Άλκμαν

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο βήμα για τη σωτηρία της χώρας είναι να απομακρυνθεί η ενδοτική κυβέρνηση του bravoyorgo Τσολάκογλου.


Μόλις κρεμαστεί όλος ο εσμός των πασοκτζήδων (παλαιοπαπανδρεϊκών, εκσυγχρονιστών, νεοπασόκων, όψιμων πασόκων, bravoyorg-ακικών), τότε έχουμε μία κάποια ελπίδα να σωθούμε.


Ειδάλλως, εκτός από τη φτώχεια, θα θα μας μικρύνουν και τα σύνορα με το πρόσχημα "πουλάμε για να σωθούμε". Ήδη το παραμύθι έχει αρχίσει.


Μη μασάτε από την προπαγανδιστική μηχανή των σοσιαΛΗΣΤΩΝ. Έίναι ίδια με των λιμανίσιων αρουραίων. Τυχαίο? Δε νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μία ιστορική μαλακία του bravoyorgo Τσολάκογλου

Ανώνυμος είπε...

imimatheia...