Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2010

Ετσι τρώγονται τα Λεφτά των Ταμείων!

Προσέξτε τι θα πει εκπορνευμένη δημοσιογραφία και πως τρώγονται τα λεφτά των συντάξεων μας:
"Ένα άλλο δρόμο για τη δημιουργία κρατικού πυλώνα, με συμμετοχή ιδιωτών, και κυρίαρχα τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία, δείχνει ο πρόεδρος της Attica Bank κ. Γιάννης Γαμβρίλης.
Με τη διαφορά ότι η δική του πρόταση δεν «βλέπει» συνενώσεις μεταξύ κρατικών τραπεζών, αλλά τα τρία υγιή ασφαλιστικά ταμεία, που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΑΑ (Τομέας Ασφάλισης Νομικών) ήτοι: ΤΣΜΕΔΕ (ταμείο μηχανικών), Ταμείο Νομικών και ΤΣΑΥ, να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Τράπεζας Αττικής.
Τα ταμεία του ΕΤΑΑ έχουν ρευστά διαθέσιμα της τάξης των 6 δισ. ευρώ, τα οποία είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ΤΣΜΕΔΕ -που έχει χαρακτηριστεί ως το πλέον υγιές ασφαλιστικό ταμείο της Ευρώπης- κατέχει το 43% της Αττικής. Το ΕΤΑΑ, διαθέτει λοιπόν τους πόρους για να αποκτήσει το 42% της Αττικής που κατέχουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το ΕΤΑΑ θα έχει έτσι το 85% της Τράπεζας Αττικής (το υπόλοιπο 15% είναι ήδη στην αγορά) και αυτή με τη σειρά της θα μπορέσει να προχωρήσει σε εξαγορές και απορροφήσεις άλλων μικρότερων τραπεζών. "

Αν μέχρι εδώ διακρίνατε μόνο ενα "επιχειρηματικό σχέδιο",υποθέτω οτι πιστεύετε και στον ΑηΒασίλη και την Σταχτοπούτα.Ο απίθανος αυτός κύριος,κομματικά διορισμένος "manager",προτείνει να παιχτούν τα συνολικά διαθέσιμα του ΕΤΑΑ,και ιδιως του ΤΣΜΕΔΕ, σε μια πρόσκαιρα βολική για την κυβερνηση ζαριά,επενδύοντας σε μια παγκοσμίως άγνωστη Τράπεζα μιας υπό χρεωκοπία χώρας,εν μέσω παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης!!!
Και παραμένει στη θέση του!!!Δεν έχει ακούσει για διαφοροποίηση,για μοίρασμα κινδύνων, για ανάγκη ύπαρξης μετρητών για να καλυφθούν οι από 10ετίες ανειλημμένες υποχρεώσεις του Ταμείου απέναντι στους αιμοδότες του,τους ασφαλισμένους...
Γρηγορείτε απέναντι σε τετοια κοπρόσκυλα !

ΥΓ. Η "δημοσιογράφος" κ.Καραγεώργου που παραθέτει έτσι ασχολίαστα την ρηξικέλευθη πρόταση του κ.Προέδρου το έχει ξανακάνει,μοστράροντας σαν είδηση τα "συνταξιοδοτικά" των ασφαλιστικών εταιρειών,που ονειρεύονται την δόξα της Ασπίδος.Άξιος ο πρόσθετος "μισθός" της!

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Αρκετά τα πειράματα με την αξιοποίηση των διαθεσίμων των Ταμείων..

αθεόφοβος είπε...

Η ιστορία με τα δομημένα ομόλογα μας έχει κάνει να είμαστε δικαιολογημένα αρνητικοί σε κάθε πρόταση που αφορά τα αποθεματικά των ταμείων.
Πάντως επειδή η δημοσιογράφος που ξεχέζεις απλά αναγράφει ξένες δηλώσεις χωρίς να τις σχολιάζει ή να περνά προσωπικές της απόψεις.
Δεν την ξέρω ούτε την έχω ξαναδιαβάσει αλλά δεν μπορεί να κατηγορείται γι΄ αυτό.

squarelogic είπε...

Αθεόφοβε,
'οταν αρχίζει το άρθρο έτσι
"Ένα άλλο δρόμο για τη δημιουργία κρατικού πυλώνα, με συμμετοχή ιδιωτών, και κυρίαρχα τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία, δείχνει ο πρόεδρος της Attica Bank κ. Γιάννης Γαμβρίλης.Η πρόταση του κ. Γαμβρίλη, έρχεται να αποτελέσει μία εναλλακτικ'η
στις προτάσεις του κ. Σάλλα με τη διπλή εξαγορά του Τ.Τ. και της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς και την πρόταση Πανταλάκη"

είναι προφανές οτι περνά υπογείως μια θετική προδιάθεση απέναντι στα γραφόμενα.Δεδομένου οτι η κυρία δεν γράφει στην "Μανίνα" αλλά σ'ένα οικονομικό φόρουμ,φρονώ οτι επιβάλλεται να ζητούνται κάποιες στοιχειώδεις διευκρινήσεις και στοιχεία ώστε να κατανοεί κι ο ανυποψίαστος αναγνώστης καλύτερα το διακύβευμα.Αλλά αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός όταν αναπαράγονται ως ειδήσεις τα δελτία Τύπου.
Επιπλέον,της τα έχω φυλαγμένα από ενα άλλο "άρθρο" που ισοδυναμούσε με μπροσούρα των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων των τραπεζών/ασφαλιστικών εταιρειών.
Ο ειδικός δημοσιογράφος έχει υποχρεωση να ελέγχει και να φιλτράρει για λογαριασμό του αναγνώστη τουαυτά που του λένε.

squarelogic είπε...

ίσως βοηθήσει να αντιληφθούμε οτι δεν πρόκειται απλά για μια τεχνοκρατική πρόταση εάν αναλογιστούμε πως θα χαρακτηρίζαμε εναν Ελληνα κοντά σε ηλικία συνταξοδότησης με υποχρεώσεις,ασθένειες κλπ που ξαφνικά μετέτρεπε όλες του τις οικονομίες σε...μετοχές της Attica Bank!!!

Επίσης,στην απευκταία περίπτωση που προχωρούσε μια τέτοια πρόταση θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μαθαίναμε το μετοχικό trading του κ.Προέδρου και των συγγενών του...
Ο νοών νοείτο...

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...

Αν είναι απλή αναπαραγωγή δελτίου τύπου που φιλοδοξεί να παίξει ρόλο δημοσιογραφίας, τότε είναι δημοσιογραφία γ.τ.π. (η αποκρυπτογράφιση των κωδικών δική σας). Επειδή όμως σχεδόν τίποτε δεν γίνεται τυχαία, οι ενστάσεις του squarelogic είναι εύλογες.

Ανώνυμος είπε...

squarelogic έφα:...εάν αναλογιστούμε πως θα χαρακτηρίζαμε εναν Ελληνα κοντά σε ηλικία συνταξοδότησης με υποχρεώσεις, ασθένειες κλπ


univers έφα: Επειδή όμως σχεδόν τίποτε δεν γίνεται τυχαία, οι ενστάσεις του squarelogic είναι εύλογες.