Δευτέρα, Απριλίου 19, 2010

Ενορχηστρωμένη Σιγή Ασυρμάτου...

Πάει ήδη μια βδομάδα που έχει βγει το τεχνικό μεν,"καυτό" δε θέμα του προηγούμενου ποστ,και παρά το προφανές ενδιαφέρον έχει πέσει οργανωμένη σιωπή ασυρμάτου απ τα ΜΜΕ.Το θέμα είχε γραφεί ακόμα και 2 μέρες νωρίτερα δίχως τις συσχετίσεις περί οργανωμένου σχεδίου εδώ.
Ακόμα και η "παιδική χαρά" της αντιπολίτευσης δεν ζητά εξηγήσεις.Σε συνδυασμό και με την χθεσινή τοποθέτηση της κ.Μητσοτάκη αρχίζει να διαγράφεται η συναίνεση της έξωθεν επιλεγμένης ελλην.ελίτ στην παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ.
Και μπορεί κάποια απ τα αντιδημοφιλή μέτρα που θα επιβάλλει το Ταμείο να έπρεπε έτσι κι αλλιώς να τα είχαμε πάρει μόνοι μας εδώ και χρόνια,όμως ο τρόπος με τον οποίο τρομοκρατήθηκε η ελλην.κοινωνία ώστε να μουδιάσουν οι αντιστάσεις είναι πρωτοφανής!
Από το προεκλογικό "υπάρχουν λεφτά" και την υπερκάλυψη της 1ης απόπειρας δανεισμού των 5 δις κατά 5 φορές με επιτόκιο(αν θυμάμαι καλά γύρω στο 5%) στην οποία πήγαμε πάσο για τα παραπάνω κεφάλαια περάσαμε στο μπαράζ αρνητικής δημοσιότητας για την ελλην.οικονομία και δημόσια διοίκηση δια στόματος του ίδιου του Πρωθ/γού(και του 'σπασίκλα" υπ.Οικονομικών),με αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους δανεισμού,στις απίστευτα αυτοκαταστροφικές παρομοιώσεις περί Τιτανικού και "εξάσφαιρων" και εν τέλει στην απειλή προς του Εταίρους της προσφυγής στο ΔΝΤ,για να λάβουμε-φυσικά- την ευλογία τους στο να γίνουμε η "Ουγγαρία του Νότου".
Στο εσωτερικό μεσολάβησε βέβαια η πλήρης απαξίωση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης ("όχι σε αύξηση ΦΠΑ"-+2% επάνω,"Όχι" κόψιμο δώρων,-30%,"οχι" σε ΔΝΤ-Το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ),όπως παραδέχθηκε προχθές ο πρωθυπουργικός ανασυνδυασμός Πινόκιο και Άβερελ, η άκρατη φημολογία για την τύχη των καταθέσεων,για τύπωμα δραχμών,για χρεωκοπία,που έκανε όλους να βλέπουν ως μη χείρον βέλτιστον την δανειοδότηση από τον ΔΝΤ,που μπορεί στην αρχή να μην ζητήσει πολύ σκληρότερα μέτρα,καθώς όμως η ελλην.οικονομία θα βυθίζεται στην ύφεση και δεν θα αποδίδει τα προυπολογισθέντα,όλο και θα σφίγγει το "κουστουμάκι" που μας έχει ράψει. Κι όλα αυτά με την πλήρη "κάλυψη" των ΜΜΕ,που δεν έβλεπαν ουδέν το μεμπτόν στους χειριμούς του κυβερνητικού επιτελείου και τώρα που τα πράγματα ήρθαν(προγραμματισμένα...) στην αδυναμία δανεισμού ζωγραφίζει ως "απολύτως αναγκαία και εθνικά υπεύθυνη" την καταφυγή στο ΔΝΤ.
Και φυσικά οι (τραγικά...) άστοχες επιλογές της αυτοαπαξίωσης,της αντιπαράθεσης με τις 'αγορές' και τους "κερδοσκόπους",της στρατηγικής του "δεν ζητάμε λεφτά"(αλλά φροντίδα και προδέρμ..) αποδίδονται στους συνεργάτες του αρχηγού,λες και η ικανότητα να επιλέγει κανείς σωστά ποιόν θα ακούει δεν φιγουράρει στην κορυφή των αρετών που πρέπει να έχει ενας ικανός πολιτικός ηγέτης.
Αλλά φαίνεται οτι ο άνθρωπος,και μερικοί απ τις επιλογές του,απλά εκπληρώνει τον ρόλο για τον οποίον τον προετοίμαζαν σε όλη του την ζωή...Γι'αυτό,τα ξένα Αφεντικά,3 οικογένειες ξερουν και αυτές εμπιστεύονται στην χώρα,70 χρόνια τώρα....

ΥΓ. Πέρα και απ τον οικονομικό αρμαγεδώνα τον οποίον θα υποστούμε,η αληθινή τραγωδία
θα είναι το Σ...κοπιανό
μ Οίρασμα του Αιγαίου
Κυπριακό

των συμφωνιών-εθνικών παραχωρήσεων που
αναπόφευκτα θα συνοδεύουν τα παζάρια της εθνικής υποτέλειας.Σε αυτό άλλωστε δεν μπορούμε να του προσάψουμε οτι μας είπε ψέματα:" Σήμερα απωλέσαμε μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας" είχε παραδεχθεί ο αρχηγός του συγκροτήματος George and the Κωπηλάτες,λίγο αργότερα απ την έγκαιρη προειδοποίηση Γιανναρά.

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Λόγω των ανελαστικών δομών της Ελληνικής Κοινωνίας, της ανελαστικότητος του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος, της αδυναμίας ασκήσεως Εθνικής Πολιτικής λόγω ΟΝΕ η ανάρρωση στην Χώρα μας θα αργήσει δυστυχώς πολύ..

squarelogic είπε...

Μου μετέφεραν οτι ο Μίχαλος χθες στην εκπομπή του Πρετεντερη επιβεβαίωσε το άρθρο,και είπε οτι ο εν λόγω δ/ντής έφυγε απ την ΤτΕ.
Μάλιστα.
Όπως είχα προβλέψει,θα θεωρηθεί άστοχη απόφαση ενός μεσαίου/ανώτερου στελέχους.
2-3 ερωτήσεις μόνο:
1)έφυγε παίρνοντας την σύνταξή του,μετατιθέμενος σε αλλη δ/νση/τράπεζα ή προσωρινά?
2) πόσο συχνά τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται (δήθεν)ερήμην του Διοικητή?
Είναι δυνατόν να ισχυριστεί κανείς κάτι ΄τετοιο?Και τότε γιατί ο Διοικητής αμοίβεται με πάνω από 1 μύριο το χρόνο?
3)υπάρχει κάποια σοβαρή εκτίμηση πόσο στοίχισε στον ελλην.λαό η 'αστοχία" του δ/ντού απ την εκτόξευση του κόστους δανεισμού?
4)Δικαιούται κάθε Ελληνας πολίτης και φορολογούμενος να μάθει το ονοματάκι του σύγχρονου Πήλιου Γούση,τη θέση του,τις αποδοχές του καθώς και αν πρόκειται να δικαστεί.

squarelogic είπε...

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1643385

"Κερδοσκοπία με τους όρους τους θέλουν να κάνουν με τα ελληνικά ομόλογα οι ξένες τράπεζες, όπως φαίνεται από τις ενστάσεις που προβάλουν στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να επιβάλει την κάλυψη των θέσεων «short» σε ελληνικά ομόλογα στο τέλος κάθε ημέρας από υποχρεωτικές δημοπρασίες repos.
με τον υποχρεωτικό δανεισμό που επιβάλει καθημερινώς ο διαχειριστής του συστήματος μέσω δημοπρασιών repos, όσοι αναγκάζονται να καλύψουν θέσεις short σε ομόλογα επιβαρύνονται με επιτόκια της τάξεως του 10% - 15%.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, οι ξένοι primary dealers επιθυμούν να μην γίνονται καθόλου δημοπρασίες repos για τον δανεισμό των τίτλων που δεν διαθέτουν και να συνεχίσει να υφίσταται το καθεστώς των εκκρεμών συναλλαγών ή στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς εμμείνει στην απόφασή της το επιτόκιο του δανεισμού τους να καθοριστεί στο euribor συν 2%! Επιθυμούν, δηλαδή, να κάνουν την κερδοσκοπία τους, αλλά να είναι σίγουροι ότι δεν θα κάψουν τη γούνα τους με ακριβά επιτόκια.."

Unknown είπε...

Με συγχωρείτε! Πρόκειται για πράξη κανονιστικής ισχύος.
Αποκλείεται να είχε χορηγηθεί μετεξουσιοδότηση σε πρόσωπο που δεν ανήκει στην Διοίκηση, δηλ. σε πρόσωπο άλλο από τον Διοικητή ή τον Υποδιοικητή.

Univers είπε...

Όντως, εξόχως ύποπτα τα πράγματα...