Πέμπτη, Απριλίου 15, 2010

Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κι αυτό...

Στάθης...

Ίσως αυτό εξηγεί πολλά απ τα ακατανόητα της "νέας διακυβέρνησης"...

Το σχέδιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας από τους διεθνείς κερδοσκόπους ήταν έτοιμο πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη και μπήκε σε εφαρμογή την …επομένη της εκλογικής νίκης του ΠαΣοΚ.
Στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου έλαβαν μέρος το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα την επομένη τωνεκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10.
Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους «σορτάκηδες» που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).

Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων ( όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.

Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα ) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια» , ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα.

Προς τον σκοπό αυτό μετέτρεψαν τη δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο «σορτάκιας» από υποχρεωτική σε … «προαιρετική»!!!
Δηλαδή , με το τέχνασμα αυτό μπορούσε κάθε «σορτάκιας» εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει από την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων ( πάντα χωρίς να τα έχει, …Αέρας κοπανιστός δηλαδή), να ακυρώνει την συναλλαγή μετά 10 ημέρες.

Και τα δικά μας, …δικά μας και τα δικά σας …δικά μας ! Σίγουρος τρόπος δηλαδή να κερδοσκοπήσει κανείς εναντίον της χώρας μας , χωρίς….κανένα ρίσκο!

Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα εθνικά μας συμφέροντα , διευκολύνοντας από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές , τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους ( «σορτάκηδες») να εξοντώσουν την ελληνική οικονομία , εκτοξεύοντας , με ανύπαρκτο ρίσκο, το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα από αυτό του …Ιράκ!!!




Δεν είναι τυχαίο ότι όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα , τα ελληνικά ομόλογα εκτινάχθηκαν ακριβώς από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη , τον περασμένο Οκτώβριο κατά την εκλογή του ΠαΣοΚ μέχρι σήμερα από 100 περίπου basis points σε …450!

Η ζημιά από την προκλητική αυτή «εθνική μειοδοσία» για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο , έχει ήδη γίνει και εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον τοκοχρεολύσια, τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού!
Άραγε , ….ο πρωθυπουργός τι λέει για όλα αυτά;

ΥΓ. Η αλλαγή του κανονισμού έγινε μάλλον παράνομα, δηλαδή μόνο με εντολή του διευθυντή της Διευθ. Οργάνωσης και όχι με πράξη του διοικητή , όπως έπρεπε! Γιατί;
Γιατί όταν μαθεύτηκε η πρακτική αυτή στους χρηματιστηριακούς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητή με αριθμό 158 της 10/2/2010 που θα νομιμοποιούσε τη μέχρι τότε πρακτική και την οποία υπέγραψε …..ο υποδιοικητής (ούτε εδώ η υπογραφή του διοικητή, Γιατί άραγε;), αλλά ….. δεν δημοσιεύτηκε ποτέ !!! Γιατί;
Γιατί μόλις την περασμένη Πέμπτη (8/4/2010) επιβλήθηκε ο διακανονισμός των short selling σε μια μόνο ημέρα (Τ 1); Μήπως γιατί έγινε αντιληπτό το σκανδαλώδες του θέματος; Μήπως γιατί αυτό που επιθυμούσαν διάφοροι κύκλοι ….επιτεύχθηκε;


και η συνέχεια σήμερα...
«Προς

Κύριο Olli Rehn,Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κύριο Dominique Strauss-Kahn
Managing Director
Δ.Ν.Τ.
Κύριο Jean-Claude Trichet
Πρόεδρο
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Αγαπητοί Κύριοι,
Σύμφωνα με τη δήλωση της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Παπακωνσταντίνου»

Για να ετοιμάζουμε το Γουδί....


20 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Μείναμε μόνοι μας πιστεύω, ένας στόχος, target practice, αλλά δεν γνωρίζω όλους τους σκοπευτές,Έλληνες και μη. Δεν περιμένα (ανόητα ίσως) να μην υποστηρίξει κανείς, καμία χώρα, τη χώρα μας. Όχι να μας χαριστούν, ούτε να μας λυπηθούν, απλά να αντιμετωπιστούμε ως ευρωπαίοι πολίτες, ευρωπαϊκή χώρα.
Θα μου πεις όταν εμείς οι ίδιοι μας τοποθετούμε αλλού.....

Εκτός της οικονομικής πτώσης μας, πονάει και η ηθική μας.

Ξέρω, είμαι εκτός πραγματικότητας.

Καλησπέρα Square

Unknown είπε...

Εάν αληθεύουν αυτά τα εξωφρενικά δεν πρέπει να κινηθεί ο Εισαγγελέας, ίσως πρέπει να αναστηθεί η 17 Νοέμβρη..
Μήπως όμως αυτά οφείλονται όχι σε πρόθεση αλλά στην στην απύθμενη ανοησλια και τον ερασιτεχνισμό των κυβερνώντων;
Μήπως επίσης δεν είναι έτσι τα πράγματα;
Δυσκολεύομαι να τα πιστέψω επειδή είναι η πρώτη φορά που τα μαθαίνω και επειδή (αν ήταν αληθή) θα έπρεπε η παιδική χαρά (που αυτοαποκαλείται κόμμα της Ν.Δ.) να τα έχει ως σημαία και να βομβαρδίζει καθημερινώς την κοινή γνώμη.

squarelogic είπε...

Δεν ξέρω ρε παιδιά αν είναι αλήθεια αλλά δίνουν ημερομηνίες και αριθμούς εγγράφων!Προφανώς και η αντιπολίτευση και ο Τέταρτη εξουσία(λέμε τώρα..) θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις και θα πρέπει να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις.
Θέση τύπου "λάθος μεσαίου στελέχους"
ΔΕΝ θα πείσει κανέναν σοβαρό άνθρωπο.
Θα το ψάξω και σήμερα...

squarelogic είπε...

Απ τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με τον Τσίπρα:
"Πώς να το κάνουμε δεν είναι δυνατόν να ζητάς την ψήφο των πολιτών και να την παίρνεις, λέγοντας θα κάνουμε την Ελλάδα Δανία του νότου και να την κάνετε Ουγγαρία του νότου."

squarelogic είπε...

"Ακόμη και οι Γερμανοί οι οποίοι θα μας δανείσουν, δεν θα μας δώσουν λεφτά, θα μας δανείσουν με 5% επιτόκιο ενώ δανείζονται με 3% θα το βάλουν στη Βουλή για να το περάσουν. Και σεις πως θέλετε να μας οδηγήσετε σε μια μακρά παρατεταμένη περίοδο αστάθειας χωρίς καμία νομιμοποίηση δημοκρατική"

ΑΝ ΟΧΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία στην Βουλή ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
Για να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του...
Αλλιώς σπίτι τους οι 300 βολευτές και να μείνουν μόνο οι αρχηγοί να τους πληρώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αν..η ΝΔ μας έστελνε στην κρεμάλα ΔΝΤ !!!!!

Κάντε και τις συγκρίσεις!
με το Μαλακογιώργο, τον άχρηστο,
πουλημένο, ανεγκέφαλο ρεμάλι
που κάνατε Πρωθυπουργό !!!!

ΠΟΥ.. Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που τον κορόϊδεψε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, έχει το θράσος και μιλάει!

Αν τον Απρίλη του 2009, ο κ. Αλογοσκούφης, υπέγραφε την επιστολή που έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου και με την οποία επισήμως η χώρα προσφεύγει στο Δ.Ν.Τ., φαντάζεσθε τι θα γινόταν στη χώρα:

1. Ο κ. Παπανδρέου θα «ανέβαινε» στα κεραμίδια της Βουλής και θα ζητούσε την παραίτηση της Κυβέρνησης, που «υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ»

2. «Αγανακτισμένοι πολίτες» θα περικύκλωναν τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι και στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα θα έφταναν!

3. Ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, ο κ. Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ και όλοι οι άλλοι μεγαλοσυνδικαλιστές θα κήρυτταν γενική απεργία με αίτημα την απόσυρση του αιτήματος και την παραίτηση της κυβέρνησης.

4. Η ΚΕΔΚΕ θα έκλεινε τους δήμους

5. Η ΠΟΣΔΕΠ θα έβαζε επ’ αόριστον λουκέτο στα Πανεπιστήμια.

6. Στα βραδινά δελτία ειδήσεων δε θα υπήρχε κανένα άλλο θέμα και το ΜΕGA, o ANTENNA, o ALPHA, το ALTER, ο SKY, το STAR και τα κρατικά κανάλια θα κατήγγειλαν την κυβέρνηση που ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση.

7. Κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων ο κ. Παπανδρέου θα απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Τα κανάλια θα διέκοπταν τις ειδήσεις και θα έδειχναν live όλη τη συνέντευξη.

8. Αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων, ο κ. Χατζηνικολάου, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Τσίμας, ο κ. Παπαχελάς, ο κ. Θεοδωράκης, κ.λ,π , θα έκαναν έκτακτες εκπομπές με το ίδιο θέμα.

9. Την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες με ξύλινα γράμματα θα έλεγαν για τον αποτυχημένο Καραμανλή, που έφερε τη χρεωκοπία.

10. Καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια θα παρέλυαν τη χώρα.

Εχει και τη λέξη ΑΗΔΙΑ το ελληνικο λεξιλόγιο ΠΙΘΗΚΙ Παπανδρέου.
Πες στα πουστράκια τα δουλικά σου να στην μάθουν.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
ΑρχιΜΑΛΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ;
(Επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας)
Μπουρλότο στον οικογενειακό νοικοκυριό βάζει το εκρηκτικό μείγμα ύφεσης, φόρων και ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να κινείται σχεδόν 30% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι!
Τον Μάρτιο οι αυξήσεις των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα εκτίναξαν τον τιμάριθμο στο 3,9% από 2,8% τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο ιλιγγιώδεις είναι οι ανατιμήσεις που πλήττουν ευθέως το λαϊκό εισόδημα με αυξήσεις 50,9% στη βενζίνη, 39,2% στο πετρέλαιο θέρμανσης, 36,6% στα εισιτήρια των υπεραστικών τρένων, 28,6% στα κόμιστρα των ταξί, 28,4% στα τέλη κυκλοφορίας – διόδια, 18% στα ασφάλιστρα μεταφορών, 9,2% στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, 5% στα τσιγάρα και 3% στα δίδακτρα.Επιπλέο, αυξήσεις 7% καταγράφονται σε τσιγάρα και ποτά, καθώς και στα διόδια, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και στις υπηρεσίες μεταφορών κατά 15,5% σε σχέση με τον Μάρτιο πέρυσι.
Τα στοιχεία της ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν αύξηση κατά 3,5% στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ενώ μείωση 1,6% σημείωσε μόνο ο δείκτης της ομάδας διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά.
ΑΜΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:


"Κυρίες και κύριοι,

Μας λένε ότι η επιλογή είναι ανάμεσα στον εύκολο και τον δύσκολο δρόμο. Κάνουν λάθος. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Το ερώτημα είναι, θα συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο ή θα κάνουμε νέες επιλογές, που μας πάνε μπροστά ως χώρα, πάνε μπροστά τους πολίτες, τις οικογένειες, τις επιχειρήσεις μας, τους εργαζόμενους;

Η πρόταση που ακούσαμε πριν από μια εβδομάδα, ήταν και είναι καταστροφική για τη χώρα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.

Χρειάζεται αντίθετα να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, τον τζίρο της αγοράς. Να μπει μπροστά η μηχανή. Γι' αυτό και θα θέσουμε σε άμεση εφαρμογή, στις πρώτες 100 ημέρες, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Ένα σχέδιο με τέσσερις άξονες, που αντιμετωπίζει άμεσα τα μεγάλα προβλήματα και βάζει τις βάσεις για τις μεγάλες αλλαγές.

1ο. Στήριξη του εισοδήματος. Με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο

2ο. Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ένεση ρευστότητας στην αγορά. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

3ο. Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων."


ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΜΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΛΕΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο κ. Παπανδρέου έλεγε «λεφτά υπάρχουν», ήξερε τι έλεγε;

α) Αν ήξερε και λεφτά υπήρχαν, τότε η ανεπάρκειά του είναι πρωτοφανής γιατί μέσα σε έξη μήνες διέλυσε τη χώρα!

β) Αν ήξερε ότι λεφτά δεν υπήρχαν και έλεγε ότι υπάρχουν, τότε είναι ένας αδίστακτος δημαγωγός, ο οποίος υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν νομιμοποιείται να κυβερνά διότι σφετερίστηκε την εξουσία.

γ) Αν νόμιζε ότι λεφτά υπήρχαν, και κανένας δεν βρέθηκε να του πει ότι δεν υπήρχαν, τότε η αφέλεια του είναι απίστευτη και το επιτελείο του για τα πανηγύρια.

δ) Αν ούτε νόμιζε, ούτε ήξερε, ούτε ενδιαφέρθηκε να μάθει, τι λεφτά υπήρχαν, τότε είναι εξαιρετικά επιπόλαιος και είναι επικίνδυνο να κρατάει στα χέρια του τις τύχες της πατρίδας μας .

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ

squarelogic είπε...

Ανώνυμε,
(καταρχήν γιατί ανώνυμα κι όχι με ένα nick για να υπάρχει μια ταύτιση απόψεων με περσόνα?)

Έχεις απόλυτο δικιο στα όσα γράφεις.
Είπε ψέμματα στεγνά,αλλά αυτό είναι ηθικό παράπτωμα.Τα όσα έκανε τους 6 μήνες που κυβερνά όμως εμπίπτουν στην κατηγορία των εγκλημάτων,μερικά δε στην κατηγορία "εσχάτη προδοσία"
Βέβαια,στην χειρότερη θα ισχυριστούν οτι δεν τα έκανε αυτός αλλά κάποιος αδαής συνεργάτης του.
Εάν 6 μήνες έχει γυρίσει 4 φορές τον κόσμο για να καταλήξουμε στο ΔΝΤ,ε,αυτό μπορούσαμε να το κάνουμε και δίχως να ξοδέψει ευρώ
σε καύσιμα και σουίτες.
Που είναι όμως οι αντιδράσεις?
Η γκεμπαιλική ικανότητα της επικοινωνιακής μηχανής του ΠΑΣΟΚ(πρακτικά σύσσωμα τα κανάλια!)
πέτυχε
α)να θεωρούμε τη χρεωκοπία σχεδόν δεδομένη
β)να μας πείσει οτι γιάυτήν ευθυνόμαστε εμείς και άρα δεν πρέπει να αντιδράσουμε.
Διανθισμένη με λίγη τσόντα(Τζούλια),τζόγο με extreme προσδοκίες και τρομοκρατία,για αποπροσανατολισμό...

Ανώνυμος είπε...

ε, αφού αναφέρατε τη Τζούλια, να προσθέσω και τα εξής:

Η τρύπα της Τζούλιας έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα.

1 μπαινοβγαίνουν διάφοροι
2 έχουμε γίνει ρόμπα διεθνώς
3 λεφτά δεν βγάζουμε, και
4 κουμάντο μας κάνουν τα πουστράκια

Ανώνυμος είπε...

.....μερικά δε στην κατηγορία "εσχάτη προδοσία"...

Πέραν της οικονομικής εσχάτης προδοσίας, ως αύτη εγώ αντιλαμβάνομαι και τα παρακάτω:


Το ξεπούλημα του Κυπριακού με την πρόωρη συμφωνία του με το Σχέδιο Ανάν, το ξεπούλημα του Μακεδονικού με την επίσκεψη στον συμπατριώτη του Ομπάμα, το ξεπούλημα των Ιμίων και τη δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο (απότοκο της υπογραφής από τον πατέρα του της μη-εξόρυξης των Ελληνικών πετρελαίων του Αιγαίου στο Νταβός το '87 - mea culpa), το ξεπούλημα του Οτσαλάν, το ξεπούλημα της υφαλοκρηπίδας.


Κατά τα λοιπά, "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Ψευδές, τώρα ανήκει στο ΔΝΤ με υπαιτιότητα του φιλέλληνα ("αγαπώ την Ελλάδα σαν Έλληνας κυρία Στάη") τουρίστα ποδηλάτη-κωπηλάτη.

squarelogic είπε...

"1 μπαινοβγαίνουν διάφοροι
2 έχουμε γίνει ρόμπα διεθνώς
3 λεφτά δεν βγάζουμε, και
4 κουμάντο μας κάνουν τα πουστράκια"

LOL!
Διαφέρουμε απ την Τζούλια μόνο κατά το 3.
Τουλάχιστον,αυτή βγάζει λεφτά
απ το μπες-βγες...

athinovio είπε...

Από το σχόλιο του ανώνυμου, σταματάω στο εξής: αν το ίδιο έκανε η νέα δημοκρατία, θα είχε γίνει χαμός (με διαφορετική διατύπωση, αλλά ,βασικά, αυτό).

Το θέμα με την προηγούμενη κυβέρνηση δεν είναι ότι έκανε λάθη, αλλά ότι δεν έκανε τίποτα, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν ακόμα χαμηλότερα τα πάντα.

Όταν για παράδειγμα μπήκε η αστυνομία σε πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια του ελληνικού οκτόμπερφεστ των "φοιτητών", η κοινή γνώμη ΔΕΝ το καταδίκασε, άρα το πολιτικό κόστος που επικαλούνταν όλοι οι προηγούμενοι (και το πασόκ) ήταν μπαρούφα.

Μπορεί οι πολιτικοί να είναι βρώμικη φάρα,όμως εξ'ίσου κλέφτες είναι και όλοι οι έλληνες που είπαν "αφού κλέβουν όλοι, ας κλέψω κι εγώ", κάναν τις επιδοτήσεις λάιφστάιλ αντί για ανάπτυξη και τώρα θέλουν κι άλλη ειδότηση, όχι για να κάνουν μία δουλειά της προκοπής αλλά για να συνεχίσουν τις κομπινούλες τους.

http://greekrider.blogspot.com/2010/04/blog-post_15.html

celin είπε...

Aυτο το παραμυθι οτι ολοι οι Ελληνες ειναι κλεφτες κ συνυπευθυνοι με τους πολιτικους για την οικονομικη καταρρευση,να τελειωνει
Ολη μερα τα πουλημενα ηλεκτρονικα ΜΜΕ που λειτουργουν ως φερεφωνα/κυβερνητικοι εκπροσωποι του διεφθαρμενου Καθεστωτος,αυτο το παραμυθι παιζουν
Αθηνοβιε,αν εσυ αισθανεσαι κλεφτης,δικαιωμα σου,βγες κ διατυμπανισε το κ κλεισου μονος σου στη φυλακη
Αλλα εγω κ πολλοι σαν εμενα δεν εχουμε κλεψει ουτε το κρατος ουτε κανεναν για αυτο δε θα καταδικαζεις συνολικα τους Ελληνες ως κλεφτες
Αντε γιατι το ξεφτιλισαν ορισμενοι με τη -ναζιστικης εμπνευσεως-συλλογικη ενοχη

Οταν ψηφιζεις,υπογραφεις-οπως ελεγε κι ο Τζον Λοκ-ενα κοινωνικο συμβολαιο με την εκλεγμενη κυβερνηση,της χαριζεις τρομακτικη δυναμη με ανταλλαγμα τη προασπιση των συμφεροντων σου
Κ η Κυβερνηση υποχρεουται να σε προστατευσει ακομα κ απο τον κακο σου εαυτο
Φυσικα κ πολλοι Ελληνες ειναι λαμογια,αλλα ουτε ολοι ειναι,ουτε ο ψιλικατζης της γειτονιας μου ειναι το ιδιο λαμογιο με τον απατεωνα τον Μισελ που γυριζει ολο τον κοσμο διακοπες με τα λεφτα που εκλεψε
Ενας ειναι ο ενοχος,αυτος που επετρεψε να γινουμε ΧΑΟΣ κ να επικρατησει ο νομος της ζουγκλας
Κ αυτος ειναι ο πολιτικος του Δικομματισμου[δεν τα λεει αυτα Αριστερος,τα λεει πρωην ψηφοφορος της Νεας Δημοκρατιας]

SQUARELOGIC,βλεπω οτι τα χωνετε χοντρα στον Γιωργακη
Δε διαφωνω σε τιποτα
Μαζι με τον Γιωργο μονο να μη ξεχναμε κ ολους τους προηγουμενους
Που σε μια ευνομουμενη πολιτεια θα ειχαν τη τυχη του Γουναρη
[Εννοειται οτι βαζω μεσα κ τη κυβερνηση Σημιτη,ετσι?δε βλεπω τους εχθρους του λαου-μεγαλοδημοσιογραφους να αναφερονται σε αυτην,μεχρι τον Καραμανλη φτανουν οι σιχαμενοι]

squarelogic είπε...

celin,
είχα γραψει σε προηγούμ.ποστ τουλάχιστον μια 12άδα ονομάτων τα οποία πέρα από νομικίστικες παραγραφές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν κατηγορίες εσχάτης προδοσίας.
Το φρέσκο νέο είναι οτι δεν τα λέμε πια λίγοι γραφικοί.Τις τελευταίες μέρες που ο κόσμος αισθάνεται καυτή την ...ανάσα του ΔΝΤ και ψυχανεμίζεται την ραγδαία επιδείνωση
της ποιότητας ζωής του,όπου σταθώ ακούω το αίτημα για ΤΙΜΩΡΙΑ (έστω και για συμβολικούς-μη ουσοαστικούς λόγους).
Δεν είναι δυνατόν να ζητάνε να 'βάλουμε όλοι πλάτη" για αυτά που 'εκλεψαν κατά βάση μερικές 100άδες+ μερικες χιλιάδες παρατρεχάμενοι,σιχαμερά ερπετά ελκόμενα απ την εξουσία.
Δεν είναι δυνατόν,η όποια Εθνική προσπαθεια ανάταξης( αν υφίσταται κάτι τέτοιο,προσωπικά πολύ αμφιβάλλω) να μην ξεκινά με κατάργηση του προκλητικού άρθρου 86 περί "ευθύνης"(λέγε με ατιμωρησία...)υπουργών και με περιορισμό των σκανδαλωδών προνομίων βουλευτών και των συγγενών τους,βολεψάκηδων,υπαλλήλων της Βουλής.
Αφού γίνουν αυτά,ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ μπορούμε να συζητήσουμε για εθνικές προσπαθειες κλπ αποπροσανατολιστικά.

celin είπε...

squarelogic,συμφωνω 100% με οσα λες κ διχως κολακειες,εχω συμφωνησει με ολα οσα εχω διαβασει ως τωρα απο σενα

να βαλουμε πλατη κ να μας πιουν το αιμα αν δεν υπαρχει αλλη λυση
αλλα προτου γινει αυτο,να σαπισουν στη φυλακη τα λαμογια κ να μας πεισουν οτι απο δω κ περα τερμα η ατιμωρησια κ τα αρθρα 86
γιατι αν δε σαπισουν στη φυλακη τα λαμογια κ εξακολουθησουν να υφιστανται τα αρθρα 86,δε θα πειστω οτι οι οικονομικες θυσιες που μας ζητανε δε προκειται να ξαναγινουν βιλες κ δεξιωσεις γαμου στο 4 season της Γαλλιας

Αν το επιτρεψουμε παντως θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας

Vincent Malloy... είπε...

Μετά απ'όσα διάβασα εδώ (κι όσα τόσο καιρό παρατηρώ να συμβαίνουν μ' όλους εμάς να μένουμε θεατές) δε ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα όταν βλέπω πως ακόμα και τώρα, εδώ, όπου ακούω φωνές να ουρλιάζουν "δε πάει άλλο", ο αγαπητός celin αναρωτιέται ακόμα..
"να βάλουμε πλάτη κ να μας πιουν το αίμα αν δεν υπάρχει άλλη λύση"
ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ!
Δεν μπορώ να δεχθώ πως για τα κι εγώ δε ξέρω αν μιλάμε πλέον για εκατομμύρια ή δις ευρώ, που κατέληξαν σε χέρια και τσέπες κάποιων "γνωστών - αγνώστων" (γιατί ναι, αυτοί δεν σπάζουν βιτρίνες ούτε καίνε αυτοκίνητα, καίνε τις ζωές όλων μας κι αυτό ακούγεται ακόμα πιο "διασκεδαστικό"..) θα πληρώσω εγώ, οι γονείς μου κι όλοι οι "έλληνες - κλέφτες" (κατάφεραν πολύ καλά ομολογουμένως να μας στρέψουν εναντίον υμών των ιδίων!!) αντί όλοι όσοι έπιναν το αίμα μας όλα αυτά τα χρόνια (μιας και με το καλαμάκι που χρησιμοποιούσαν δεν λέγαμε τίποτα, γιατί κουτσά στραβά κάπως τη βολεύαμε(..) ενώ τώρα είπαν να μας το αντλήσουν μια κι έξω χωρίς πολλά πολλά..)
Ας ξυπνήσουμε λοιπόν διότι διαφορετικά η οικονομική κατοχή από σενάριο, θα γίνει παράσταση, με πρωταγωνιστές εμάς..
Και το χειρότερο.. σκηνοθέτη αυτούς...

celin είπε...

vincent,καλα κανεις κ λες ολα οσα λες,ομως απο τα σχολια μου που μου εχεις διαβασει,νομιζω οτι ειναι ευδιακριτο οτι μονο για κελευσματα υποταγης δε μπορω να κατηγορηθω,για ο,τι αλλο θες,μαζι σου,να κανω αυτο κριτικη
Για αυτο δε χρειαζεται να βαλεις ουτε τα γελια ουτε τα κλαματα,συνεχισε μαχητικα τον αγωνα σου,με το ιδιο παθος γιατι αυτος που φωναζει,ελπιζει κ αυτος που ελπιζει,ειναι απαραιτητος,σημερα που φαινεται οτι οι περισσοτεροι χανουν την ελπιδα τους

squarelogic είπε...

vincent
Οι πολιτικάντηδες μας διαπρέπεουν στον σουρρεαλισμό!
Απ τη μιά ο Γιωργάκης,υπουργός του ΠΑΣΟΚ απ τη 10ετία του 90(τουλάχιστον) και πρίγκηψ-διάδοχος του κόμματος που οργάνωσε τον ανακατανομή του χρηματιστήριου και την μελοιιδεατική καταστροφή του 2004,προσπαθεί να μας πείσει οτι για τα 300+δις χρέος φταίει μονο η 5ετία της ΝΔ...
Κι απ την άλλη,οι Παναγιωτόπουλοι και οι Αβραμόπουλοι,να νομίζουν οτι ο κόσμος έχει λησμονήσει ήδη την απραξία και τις λαμογιές της κυβέρνησης τους....
Οι τύποι νόμιζαν οτι με την συλλογική αυτοενοχοποίηση θα την έβγαζαν καθαρή χωρίς να τιμωρήσουν κανέναν απ τους ομοίους τους.
Καθώς το ζωνάρι θα αρχίσει να σφίγγει και το καζάνι που βράζει θα ζητά εκτόνωση θα καταλάβουν πόσο λάθος έκαναν...