Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2009
Ασυνήθιστες αλήθειες
Ετσι ίσως εξηγείται γιατί προωθήθηκε μεθοδικά να γίνει πρωθυπουργός ο πολιτικός που, ως προπαγανδιστής του Σχεδίου Ανάν, είχε δώσει έμπρακτο δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη διαχείρισης ελληνικών κοιτίδων πολιτισμού. Και γιατί τώρα ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών με αναπληρωτή τον συγκεκριμένο εκλεκτό του.
Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (που εφευρέθηκε για να αποκλειστεί θεσμικά η αυθαιρεσία των κομματικών απολύσεων) αποδείχθηκε το ειδεχθέστερο κοινωνικό έγκλημα από την ίδρυση του ελλαδικού κράτους: Δημιούργησε ένα κράτος ραστώνης, ατομικού βολέματος, χυδαίας ιδιοτέλειας. Παρέδωσε τη διαχείριση της συλλογικότητας στους παραιτημένους από φιλοδοξίες. Οι δημιουργικοί Ελληνες ή μαραζώνουν ή φεύγουν.
Στεφ.Κασιμάτης:
Στη ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, από την εξαχρείωση της δημόσιας παιδείας ώς την υπέρμετρη διόγκωση του δημόσιου χρέους, βρίσκεται η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
και Νίκος Ξυδάκης περί παιδείας:
"Το μέγα ζητούμενο είναι να αποκτήσουν τα παιδιά γλωσσικό αίσθημα, να συνδέσουν το κείμενο που διδάσκεται με τη γλώσσα που μιλάνε, να δώσουν ονόματα στη σκέψη τους, στα αισθήματά τους... Κάθε χρονιά βλέπω ότι μπορώ να προσφέρω λιγότερα. Και κανείς δεν μου ζητά να είμαι καλύτερος, κανείς δεν αξιολογεί την εργασία μου, ο θεσμός του επιθεωρητή έχει καταργηθεί, οι σχολικοί σύμβουλοι δεν έχουν αποφασιστικό ρόλο, η επιμόρφωση είναι ανύπαρκτη ή μαϊμού, οι καθηγητές βαριούνται ή απλώς είναι ανεπαρκείς...
Οι απόφοιτοι των λυκείων έξι χρόνια αποστήθιζαν μόνο εξεταστέα ύλη. Και τώρα ανακαλύπτουν εμβρόντητοι ότι η γνώση δεν ήταν ποτέ στα SOS."
Κανένα περαιτέρω σχόλιο...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 σχόλια:
O αιχμηρός λόγος του κ. Γιανναρά σκιαγραφεί κάθε Κυριακή στις Επιφυλλίδες του, πικρές αλήθειες και αντικατοπτρισμούς. Συμφωνώ και με τα τρία άρθρα. Η λογική του Χρέους, η κυρίαρχη ιδεολογία της καταστροφολογίας στη σημερινή ελληνική κοινωνία που εκπορεύεται απο την Αριστερά, και μια έκκληση για γλωσσική και Ιστορική συνείδηση. Ωραία αρθρα.
Το τελευταίο λίνκ (που δεν δουλεύει καλά), αναφέρεται νομίζω στο άρθρο του κ. Λυγερού "O Eμφύλιος δεν είναι στα SOS".
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_01/11/2009_335590
Συγγνώμη, το άρθρο του κ. Ξυδάκη απο την Καθημερινή.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_01/11/2009_335590
Ναι Λόκους,ευχαριστώ για τη διόρθωση.
Δεν ξέρω,αλλά την ώρα της σύνταξης του ποστ ο blogger ή το λαπτοπ είχαν αυτονομηθεί και λινκάριζε όποιο κείμενο ήθελε εκείνο!
Θα πω ότι συμφωνώ σε πολλά.
Για το δημόσιο, στο οποίο ανήκω,
κρατώ επιφυλάξεις - για το λόγο και μόνο ότι υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις.
Όσο για την παιδεία.....
Πραγματικά δεν ήταν ποτέ στα sos
των κυβερνήσεων.
Τι είναι αυτά που λες για την ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς στην Ελλάδα;
Θα σε μαλώσει ο Αλέξης ο διωκόμενος...
Αυτό με το σχέδιο Ανάν με μπέρδεψε...Ασχετα από το αν η εκτίμηση του Παπανδρέου ήταν εσφαλμένη ή όχι, τουλάχιστον τοποθετήθηκε(κάτι που δεν δέσμευε την κυπριακή κυβέρνηση) και δεν κρύφτηκε σαν τον Καραμανλή που επαναλάμβανε το ποιηματάκι "η Κύπρος αποφασίζει κι εμείς στηρίζουμε" χωρίς ουσιαστικά να παίρνει θέση, ρίχνοντας το μπαλάκι στους Κύπριους...Ο Κώστας ήταν τουλάχιστον συνεπής, αφού επί 5 χρόνια την ίδια τακτική ακολουθούσε σε όλα τα θέματα: "Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα".
Μην ξεχνάμε ότι επί ημερών Παπανδρέου η Κύπρος μπήκε στην ΕΕ. Αν αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένης της κατάστασης στο νησί, τότε ποιά είναι; Ηταν ή δεν ήταν η πιο έμπρακτη μορφή στήριξης της Κύπρου απο ελληνική κυβέρνηση; Τα ξένα κέντρα τον ήθελαν και τότε τον Παπανδρέου ή μετά τους προέκυψε; Εκτός κι αν η είσοδος της Κύπρου στην ΕΕ δεν αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο των Ελληνοκυπρίων για την διασφάλιση των συμφερόντων τους και διαπραγματευτικα δεν έχουν ισχυροποιηθεί...
Δημοσίευση σχολίου