Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

Ένας ακόμη Έξω...

kathimerini.gr:

"Αποφυλακίζεται ο Ευάγγελος Καλούσης, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής του. Όπως υποστήριξε, η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρυμένη.Υπενθυμίζεται ότι ο Ευάγγελος Καλούσης είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2008 σε κάθειρξη 26 ετών και δύο μηνών, για παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία σε αυτήν και αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης."

Κι αυτός?
Ενώ αν ήταν ακόμα στην Έδρα και τα έπαιρνε κανονικά,υποθέτω θα ήταν καλά στην υγεία του
και θα μπορούσε να κάνει τις "κρουαζιέρες με τις 2μετρες τσέχες" σε γιωτ υποδίκων?
Βρε,τι ανθυγιεινό πράγμα η Δικαιοσύνη....

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Προφανώς έμαθε ότι κυκλοφορούν νέου τύπου μετροταινίες, χωρίς ταινία, με λεϊζερ, με τις οποίες μπορείς να μετράς εξ αποστάσεως.
Και βγήκε για να ενημερωθεί..

vasikos metoxos είπε...

OΟι εξελίξεις παρουσιάζουν την αποτελεσματικότητα του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος. Το πρόγραμμα "ανοιχτές φυλακές" είναι πλέον μία πρωτοπόρα πραγματικότητα. Οι φυλακές έχουν πλέον τα πάντα. Αεροδρόμια, νταβατζήδες σε δράση, φονιάδες σε πλήρη επιφυλακή και κυρίως υπουργούς δικαιοσύνης και αρχιφύλακες Αραβαντινούς να εγγυώνται τη λειτουργία των θεσμών.

Με το καλό και η Μπουρμπούλια...

Ναπoλέων είπε...

Κάπου θα τους «κρατάει» κι αυτός...
Για να βγεί στον χρόνο απάνω...

Όπως και ο Λούβαρης... Προ εικοσαετίας περίπου... Που υποτίθεται ότι θα πέθαινε σε λίγους μήνες, άντε 1-2 χρόνια, κι ακόμα ζεί και ...ολυμπιακεύει κοτσονατώτατος.

Τον θυμάστε τον Λούβαρη, έ;
Το ιατρικό φαινόμενο που συνέτριψε την τρομερή -ως τότε...- ασθένεια της "σκλήρυνσης κατά πλάκας"!

Το μόνο κακό με το να μείνουν οι τέτοιοι φυλακή και να μπούν κι άλλοι μέσα {οι γιατροί π.χ. κι οι δικαστές που τους αποφυκλακίζουν} είναι ότι θα χρειαζόμαστε πολλαπλάσιες φυλακές, διότι ήδη είναι υπερπλήρεις οι υπάρχουσες.

Και κοστίζει πολύ η κατασκευή τους!
Μηχανικός είμαι, κάτι ξέρω.

α-α-ε
Ν.

squarelogic είπε...

Χρίστο,
δεν τόχω καθόλου απίθανο να λαμβάνει και τα "χοντρά" αναδρομικά που ψήφισαν στο Μισθοδικείο,όπως τελικά να βρεθεί και με..σύνταξη!

Βασικέ,
προφανώς το σύστημα μπάζει απο παντού γι'αυτούς που ξέρουν τα κόλπα ή μπορούν να τους πληρώσουν.Είναι όμως χαστούκι στις παρειές όσων προσπαθούν να ζήσουν έντιμα η ατιμωρησία!Και η έλλειψη πίστης στη λειτουργία των θεσμών φυτίλι στα θεμέλια της οργανωμένης κοινωνίας.

squarelogic είπε...

Ναπολέοντα,
ελπίζω και γω ναρθεί κάποτε η μέρα που οι μεγαλοσχήμονες γιατροί που υπογράφουν τέτοιες γνωματεύσεις σαν του Λούβαρη ή τον αυτοκτονικό ιδεασμό του ΓΣΕΕ Νικολουτσόπουλου να βρεθούν δίχως άδεια ασκήσεως επαγγέλματος,εκπεσόντες απ τα αξιώματά τους και διωκόμενοι.2-3 φορές να γίνει αυτό να δούμε πότε θα σταματήσει η φάμπρικα με τα a la carte πιστοποιητικά.
Από κοντά και τα δικαστικά συμβούλια που δεν ζητάνε ανεξάρτητες γνωματεύσεις με κρυφή την ταυτότητα (όποτε είναι εφικτό)του ασθενούς και στη συνέχεια δίωξη των πλαστώς γνωματευσάντων...
Αλλά βεβαια γιάυτό οι θέσεις Δντών ΕΣΥ και καθηγητών είναι θέσεις πολιτικές και κρίνονται με άλλα κριτήρια πρωτίστως κι όχι με αμιγώς επιστημονικά.

Unknown είπε...

Squarelogic
Τα αναδρομικά που του αντιστοιχούν στο διάστημα μέχρις της τελεσιδικίας της αποπομπής του από το Δικαστικό Σώμα θα τα πάρει οπωσδήποτε..