Κυριακή, Απριλίου 12, 2009

Υπόκλιση στο μεγαλείο της Ανθρώπινης Ψυχής...

στη φωτο απ τα ΝΕΑ όρθιος ο κ.Ολιβερ Ζαμιτ με τον λήπτη της καρδιάς Κ.Γρίμπιλα...

Μέσα απ'τον ορυμαγδό των καταθλιπτικών και ψυχοφθορων ειδήσεων που μας βομβαρδίζουν καθημερινά πιστεύω οτι οφείλουμε να ξεδιαλέγουμε και ν'αναδεικνύουμε κάποιες που εμπνέουν ξεχασμένα ιδανικά και έννοιες,που οδηγούν την ψυχή και το νου στην πολυπόθητη Ανάταση...

Και μια τέτοια είναι ο ερχομός του Κυρίου Ολιβερ Ζαμίτ στην Ελλάδα, 9 μήνες μετά τη σοκαριστική δολοφονία απο ξυλοδαρμό του γιού του από μπράβους νυχτερινού κέντρου της Μυκόνου και την αναπάντεχη όσο και βαθύτατα ανθρώπινη απόφασή του να χαρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου του παιδιού, για να βοηθήσει εκ νέου στην καμπάνια για αύξηση των δωρητών οργάνων στην χώρα μας.

Προσπαθώ να συλλάβω την υπεράνθρωπη μεγαλοψυχία,τον έλεγχο πάνω στη φυσιολογική οργή,την ψυχραιμία που απαιτήθηκε προκειμένου μέσα σε λίγα λεπτά να λάβει την απόφαση να χαρίσει ζωή με τα όργανα του δικού του παιδιού,και μάλιστα σε συμπατριώτες των δολοφόνων του παιδιού του,εκεί που οι περισσότεροι θα πνίγονταν μέσα στο μίσος,και ομολογώ οτι αδυνατώ...

Κι όμως,ο άνθρωπος που αναγκάστηκε να μπει εσπευσμένα στο αεροπλάνο απ την άλλη άκρη της γης για να συμπαρασταθεί στον τραυματισμένο γιό του για να μάθει οτι τελικά πλήρωσε με την ζωή του την απόφαση του να έρθει διακοπές στην χώρα της νεοελληνικής παθογένειας,της ασυδοσίας των 'επιχειρηματιών της νύχτας",κατάφερε την ώρα της υπέρτατης οδύνης να δει πάνω απ τις ανθρώπινες μικρότητες,ν'αγγίξει τη Θεική σοφία και μεγαλοψυχία,και να προκρίνει το ευρύτερο Καλό...

Ενα μήνα πριν,ένας απ τους κύριους ωφεληθέντες της απόφασης της οικογένειας Ζαμίτ,ο 30χρονος αποδέκτης της καρδιάς του αδικοχαμένου Ντουζόν,Κώστας Γρίμπιλας πραγματοποίησε ενα ταξίδι-έκπληξη στο Σύδνευ για να δει τους "δεύτερους γονείς του" όπως τους αποκαλεί και να δώσει την ευκαιρία στη μητέρα του Ντουζόν να νιώσει το χτύπο της καρδιάς του παιδιού της στο δικό του στήθος!

ΤΟ 2008 οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς αυξήθηκαν κατά 220% και οι μεταμοσχεύσεις των υπόλοιπων οργάνων κατά 90%. Στο Ωνάσειο το 2008 έγιναν 19 μεταμοσχεύσεις καρδιάς/πνευμόνων έναντι 6-8 τα προηγούμενα χρόνια.«Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμόσχευσης και όσοι ασχολούνται με το θέμα θεωρούν πως το κομβικό σημείο ήταν η στάση της οικογένειας Ζαμίτ», υποστηρίζει ο Κώστας Γρίμπιλας.

"Σκεπτόμενος την πιθανότητα να χρειαστείς κάποιο όργανο για δικό σου άνθρωπο είσαι ηθικά υποχρεωμένος κι εσύ να δωρίσεις το όργανο κάποιου δικού σου ανθρώπου σ’ έναν συνάνθρωπό σου που το χρειάζεται», δήλωσε ο κ. Ζάμιτ που συνεχίζει την προσφορά του στην χώρα που του στέρησε το παιδί του με την συμμετοχή του στην καμπάνια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Όταν το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής χάρη και στις προόδους και εφευρέσεις του ανθρώπινου μυαλού καταργεί τα σύνορα και τις αποστάσεις και προσεγγίζει το Θείο....

5 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Και απέδειξε στους περήφανους για τον πολιτισμό των προγόνων τους Ελληνες, ότι ο πραγματικός πολιτισμός δεν έχει άλλη καταγωγή παρά μόνο από την καρδιά του ανθρώπου.

squarelogic είπε...

ΌΠως το λες πολύ όμορφα Αθεόφοβε...

gatti είπε...

Χρόνια Πολλά για τις γιορτές, χρόνια πολλά για TH Γιορτή!

Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τη ζωή σου!

:))

squarelogic είπε...

ευχαριστώ πολύ gatti!

Λωτοφάγος είπε...

Κι εμένα με συγκλόνισε το μεγαλείο των ανθρώπων αυτών. Που είναι μεγαλύτερο διότι δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους στη χώρα όπου δολοφονήθηκε! Δεν ξέρω αν θα το έκανα, και εύχομαι σε όλους τους γονείς να μην βρεθούν ποτέ σε τέτοια θέση! Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο!
Διάβασα συνεντεύξεις του λήπτη και νομίζω ότι η καρδιά του άτυχου παιδιού πήγε στον κατάλληλο άνθρωπο.
Χρόνια πολλά, φίλε μου.