Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2008

Απ τη Λεττονία με ...φαντασία

Γνωρίζουμε όλοι τα θλιβερά πρωτεία πανευρωπαικά της χώρας μας σε τροχαία ατυχήματα,συνέπεια ενός καταστροφικού μίγματος ακατάλληλων δρόμων με ασυνείδητους οδηγούς.Οι κατά καιρούς διαφημιστικές καμπάνιες του Υπ.Υγείας λίγα έχουν συνεισφέρει στην μείωση των ατυχημάτων κι ακόμα λιγότερα τα αστρονομικά πρόστιμα του νέου(εισπρακτικού)ΚΟΚ που όμως επιβάλλονται σε 1 άτυχο στους 100 ασυνείδητους.
Στη Λεττονία όμως βρήκαν ενα ευφάνταστο τρόπο να ταρακουνήσουν το κύριο target group,δηλ.άνδρες 20-35 ετών για τους οποίους η υπερβολική ταχύτητα είναι στυλ ζωής
και στους οποίους οι παραδοσιακές καμπάνιες κατήχησης ή προβολής σοκαριστικών εικόνων
θεωρείτο απίθανο να αποδώσουν.
Αντί για κλήση/πρόστιμο η αστυνομία τους υποχρεώνει να υπογράψουν την κάτωθι δήλωση
δωρητή οργάνων

Πιστοποιητικό Δωρητή Οργάνων

Υπάρχουν άνθρωποι που θα έδιναν τα πάντα για να βρίσκονται στη θέση σου, και εάν βρίσκονταν, δεν θα έπαιζαν ποτέ με τη ζωή τους. ΣΚΕΨΟΥ!

Εγώ ο/η , ____ _____. Εφόσον έχω την τάση να υπερβαίνω το όριο ταχύτητας στο δρόμο και/ή να οδηγώ επιθετικά, με το παρόν δηλώνω ότι η ζωή μου δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για μένα και ευχαρίστως θα την αποχωριζόμουν. Έχοντας σώας τας φρένας, κατανοώ ότι αργά ή γρήγορα θα εμπλακώ σε ατύχημα και αφού αυτό συμβεί, αφήνω την καρδιά μου, τα νεφρά μου και όποια άλλα όργανα του σώματός μου δεν καταστραφούν από το ατύχημα, σε εκείνους που τα χρειάζονται πραγματικά.

Επίσης, ζητώ εκ των προτέρων να με συγχωρέσουν οι άνθρωποι και τα αγαπημένα πρόσωπα εκείνων για τους οποίους είμαι εγώ υπεύθυνος για το θάνατο ή την αναπηρία, εξαιτίας ατυχήματος.

__, _______, 200_.

Υπογραφή

Αποδείχτηκε οτι μπορεί οι νεαροί οδηγοί να μην θυμόνταν ένα οποιοδήποτε διαφημιστικό, όμως δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν ποτέ την ημέρα που, άθελά τους, έγιναν δωρητές οργάνων.Τα θύματα τροχαίων μειώθηκαν κατά 29%!
Πιστεύω και γω οτι αφενός δίπλωμα οδήγησης θάπρεπε να χορηγείται μετά τα 21,ώστε να ωριμάζει λίγο το μυαλό και αφετέρου πριν την χορήγηση του θα έπρεπε ο φέρελπις νεος οδηγός να υποχρεούται σε εθελοντική προσφορά εργασίας ολίγων ημερών στο πλησιέστερο τραυματιολογικό κέντρο.Κανένα επιχείρημα δεν είναι πειστικότερο απ'οσα βλέπουν τα μάτια μας και μυρίζουν τα ρουθούνια μας.

5 σχόλια:

squarelogic είπε...

να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη απ'οσους διαβάζοντας "Λεττονία" στον τίτλο εισήλθαν προετοιμασμένοι για κατι πιο "πικάντικο".

αθεόφοβος είπε...

Εξαιρετικά ευφυές!

Unknown είπε...

Δυστυχώς δν πιστεύω ότι οι Ελληναράδες οδηγοί θα κολώσουν εαν τους ζητηθεί να υπογράψουν τέτοια δήλωση.
Πάντως αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας Λεττονία περίμενα κα΄τι άλλο..

squarelogic είπε...

Χρίστο
δεν ξερω αν θα "κωλώσουν" την ώρα που θα υπογράφουν,είμαι όμως σίγουρος οτι θα το σκέφτονται συνέχεια...θα βοηθήσει και η ενδημούσα στον Ελληνα δυσπιστία μήπως τον αντιμετωπίσουν ως δεξαμενη οργάνων σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού του.

Unknown είπε...

Αμην!!