Δευτέρα, Απριλίου 14, 2008

25 χιλιάδες Χαμένοι στις Πύλες του Ασυνείδητου...


Ώστε μία απο τις μεγαλύτερες αυθόρμητες συναθροίσεις ανθρώπων κάθε ηλικίας και κοινωνικοοικονομικής τάξης,ανθρώπων που τους ένωσε μόνο η αγάπη και το νοιάξιμο για μια ομάδα και κυρίως για τις απειλούμενες με εξαφάνιση αξίες που αντιπροσώπευε κάποτε αυτή η ομάδα "δεν υπέπεσε"καν στην αντίληψη των περισσότερων ελληνικών ΜΜΕ?

Των ίδιων ΜΜΕ που έχουν κάνει την κρυφή κάμερα και τη λαθραία μαγνητοφώνηση και των πιο ιδιωτικών στιγμών καθημερινή πρακτική?

Της κρατικής ΝΕΤ προεξάρχουσας (που όλοι την πληρώνουμε υποχρεωτικά ώστε υποτίθεται να μην υπόκειται στις πιέσεις της αγοράς και να μπορεί να παρέχει αξιόπιστη και σφαιρική ενημέρωση και ποιοτικές εναλλακτικες τηλεοπτ.λύσεις)που δεν θεώρησε υποχρέωσή της ούτε μια απλή αναφορά στην 4ωρη α(θ)λητική της εκπομπή στη μεγαλειώδη ειρηνική πορεία 25.000 ανθρώπων?

Του in.gr του ΔΟΛ,συνεταίρου του Βαρδινογιάννη στο επίσης σιωπηλό επι του θέματος Μega?

Μια πρωτοφανής,ειρηνική,4ωρη συγκέντρωση 25.000 ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας,μιας Αθήνας που ειχε γεμίσει απο μέρες με τις αφίσσες "ο Παναθηναικος σου σε χρειάζεται" , πως είναι δυνατόν "να διέλαθε στις Πύλες του Ασυνείδητου"?

Αντιλαμβάνεστε πως αν πέφτει τέτοια λογοκρισία για κάτι τόσο εμφανές όσο και ανώδυνο,και απο τα κρατικά μέσα,για να μην κακοκαρδιστεί ενας πλούσιος ιδιώτης,μόνο να φανταστεί μπορεί κανείς τι άθλια και κατασκευασμένα παραμύθια σερβίρονται για τα σοβαρά θέματα.Φαντασθείτε δηλ.τι εικονικές εκδοχές μας προβάλλουν για πολύπλοκες υποθέσεις που διεξάγονται μεσα σε προεδρικά και υπουργικά γραφεία(πχ.ομόλογα,μίζες Siemens,εξοπλιστικά κλπ)
Αντιληφθήκαμε όλοι χθες,περίτρανα πλέον, οτι η υποτιθέμενη πολυφωνική μας ΄δημοκρατία" είναι στην ουσία μια εξαιρετικά ύπουλη δικτατορία,μια δικτατορία του αδίστακτου πλούτου.Και αν η καταπίεση της Χούντας ήταν ορατή και απτή και γι'αυτό εξ ορισμού θνησιγενής και ανατρέψιμη,αυτή η υπόγεια και αθέατη σιδηρά χειραγώγηση μέσα απ την υπερπροσφορά άχρηστης "πληροφορίας" και την επιλεκτική διαχείρηση(προβολή ή απόκρυψη) των ειδήσεων είναι το μέσο με το οποίο η κατ'επίφασιν αντιπροσωπευτική(μεγάλη εφεύρεση αυτό...) Δημοκρατία μας εξυπηρετεί πολύ καλύτερα τα συμφέροντα των Ολίγιστων!
Τεράστια εξέλιξη στην ιστορία του ελέγχου των λαών!
Προς γνώση και συμμόρφωση όσων θεωρούν θέσφατα "οτι πει η τηλεόραση".
Αντίστροφα όμως,αυτή η άκομψη και πρωτόγονη απόπειρα ελέγχου της κοινής γνώμης αποκαλύπτει και τον τρόμο των εμπνευστών της μπροστά στην κατασταλαγμένη και ώριμη πλέον άποψη/γνώμη της μάζας.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σ'όσους μας άνοιξαν τα μάτια συμμετέχοντας σε τέτοια προκλητική ενέργεια φίμωσης και παραχάραξης των ειδήσεων,και ειδικά στους "ασκούντες λειτούργημα" ψωμοδεείς 'δημοσιογράφους" που όποτε τους συμφέρει έχουν το θράσος να επικαλούνται το επαγγελματικό τους απόρρητο,χωρίς να εμποδίζονται καθόλου τον υπόλοιπο καιρό να λειτουργούν περιχαρέστατοι ως πόρνες των αφεντικών τους.

ΥΓ 1.Ειδική μνεία χρήζουν οι 2 άρρενες παρουσιαστές της ιστορικής Αθλητικής Κυριακής της ΝΕΤ,οι οποίοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την γκαρνταρόμπα της ευειδούς συμπαρουσιαστριας τους Αννας Καραμανλή απαλλασσόμενοι έτσι από το άγχος της επιλογής της σωστης γραβάτας:'ετσι κι αλλιώς τα παντελόνια τσάμπα τα φοράνε!

ΥΓ.2. Πάλι καλά που ο blogger δεν ειναι ιδιοκτησια Βαρδινογιάννη ή των συνεταίρων του!

19 σχόλια:

squarelogic είπε...

θερμές ευχαριστίες στον φίλο εξαίρετο γραφίστα Π.Ν.που επιφορτίσθηκε να υλοποιήσει την ιδέα μου περί Jiggerix!

Locus Publicus είπε...

Πόστ απόλυτα σωστό σε ύφος και επιχειρηματολογία. Πιο παρατηρητικός απο το προηγούμενο πόστ, βλέπω πια πως παντού η διαπλοκή έχει χτυπήσει κόκκαλο. Ούτε μια αναφορά στο θέμα της συγκέντρωσης 25.000 ανθρώπων!

Βλέπω μόνον δύο ελληνικά δελτία ειδήσεων, ANT καιMEGA μέσω ίντερνετ. Το ΑΝΤ με τον Ευαγγελάτο το έκοψα. Δεν αντέχεται το πριζομένο ύφος και τρέξιμο χωρίς ουσία. Ο τύπος κάνει μόνον για πλειστηριασμούς. Το MEGA είναι διασκεδαστικό. Με 6 παράθυρα απο παρουσιαστές γλάστρες, και συνεργάτες τύπου Καμπουράκη και Οικονομέα (μιλάμε για επίπεδο), χωρίς καμμία προετοιμασία, ούτε κάν νέα είδηση, οι καλωδιoμένοι εκφωνητές με κάνουν και γελάω. Εκείνος ο Πρετεντέρης, παρακολουθεί εκατό τηλεκοντρόλ καθώς μιλάει.

Τι μας πουλάνε στα σοβαρά θέματα; Aγνοια και μπουρδολογία. Με τί γνώσεις να διαχειριστούν πολύπλοκα θέματα όπως τα ομόλογα, το Ασφαλιστικό, εξωτερική πολιτική; Με τί στελέχωση, τί μάνατζμεντ, τί στρατηγικές; Eίδατε πουθενά στοιχειώδη γνώση και προετοιμασία για ανάλυση; Aκούσατε το επίπεδο αγγλικών της κυρίας που "επικοινωνεί" με Κίνα;

Ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, αθλητές, μοντέλα, πολιτικοί, έχουν και τον νταβατζή τους. Φερέφωνα του κάθε εργοδότη νταβατζή, με τη μίζα στο μυαλό σαν μόνη σκέψη. Σωστά μιλάει ο οικοδεσπότης. Η Δημοκρατία των Ολίγιστων.

Και η μεγάλη ανησυχία είναι η διάβρωση της ελληνικής δικαιοσύνης απο τους νταβατζηδόπληκτους. Αν χάσουμε και αυτό, το τελευταίο προπύργιο, χάσαμε τον πόλεμο.

Κώστας είπε...

Καλά τα λές, δυστυχώς.
Άνοιξα και εγώ την 'Αθλητική Κυριακή' για να ενημερωθώ. Μετά από μία ώρα την έκλεισα γιατί κατάλαβα ότι το 'ξέχασαν'.
Μπήκα στο contra.gr και στον Old Boy και ενημερώθηκα.
Ειδήσεις έχω σταματήσει να βλέπω εδώ και είκοσι! χρόνια -ήδη από το '88 είχε φανεί η κατρακύλα. Όμως, ότι και στις αθλητικές ειδήσεις θα έπεφτε τέτοια λογοκρισία, δεν το περίμενα. Κατά τα άλλα, ο κ. Κατσαρός θα ξαναεισπράξει του χρόνου, ως ανταμοιβή από τα αφεντικά του , το βραβείο Αρίων για την καλλίτερη αθλητική εκπομπή.
Με τις υγείες μας.

gatti είπε...

Πάνω κάτω περίμενα τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση. Αυτό που ήταν έκπληξη ήταν το μέγεθος της φίμωσης. Εντάξει η κρατική τηλεόραση, έχει δείξει ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον κόσμο που την συντηρεί κι ας ήταν η πρώτη που έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα, εντάξει και το Mega ή τo Star, αλλά ΟΛΟΙ; Μα ΟΛΟΙ;
Ετσι κι αλλιώς, όμως, οι ειδήσεις όπως πλασάρονται πια στην τηλεόραση λίγο με αφορούν. Ενημερώνομαι περισσότερο από το Ιντερνετ και πιστεύω ότι η καθολική υπεροχή του θα έρθει πολύ πιο γρήγορα απ΄ όσο φανταζόμαστε γιατί όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται ότι μόνο σ΄ αυτό μπορεί να βρει τις αληθινές ειδήσεις.
Η ευρυζωνικότητα που τόση προσπάθεια κάνουν να την καθιερώσουν παντού θα είναι η ταφόπλακα της τηλεόρασης. Οι γέροι του Αυτιά πεθαίνουν, οι μεσόκοποι είναι είτε πολύ κουρασμένοι, είτε "μπασμένοι" στα κόλπα του Διαδικτύου, ενώ οι νέοι γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στην τηλεόραση και την λειψή και ύποπτα μεροληπτική ενημέρωσή της.

ΥΓ. Πολύ εύστοχο ποστ, τα συγχαρητήριά μου και στον Π.Ν.

Βάσκες είπε...

square μου, διάβασα και το χθεσινό σου ποστάκι (όπως όλα).

Ενώ συμφωνώ με το ύφος και το στυλ έχω μια μικρή διαφωνία.

Μην παρατραβάς το αυθόρμητη σύναξη.

Ως ένα βαθμό ήταν, ως ένα άλλο όμως...

Βάσσια είπε...

Πολύ απλά ας γίνει κατανοητό ότι τα ΜΜΕ δεν ενημερώνουν, αλλά "διαπλέκουν" στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Square, εδώ λογοκρίνουν και στρουθοκαμηλίζουν άλλα ζητήματα, σε αυτό θα είχαν ενδοιασμούς;

Μια χαρά στο διαδίκτυο ενημερωνόμαστε.

Το άρθρο του Νίκου Ασημακόπουλου στην Ελευθεροτυπία για το θέμα, προσωπικά, το βρίσκω πάρα πολύ καλό.
Πώς θα κόψει το καρπούζι

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

'Oμως η πραγματικότητα δεν είναι πάντα ότι δείχνει η τηλεόραση! Tο συγκεκριμένο θέμα δε με συγκινεί και πάρα πολύ, η πρακτική των καναλιών όμως είναι άθλια και μας αφορά. Eιδικά της δημόσιας EΡT η οποία πληρώνεται από τους φόρους μας για να μην εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα.

Βάσσια είπε...

Σφήνα σχόλιο :-)
Square στο γράφω κι εδώ ότι το Miller's crossing έχει κυκλοφορήσει εδώ και κάποιο καιρό σε dvd
:-)
Και δεύτερον, είδα στο προφίλ σου ότι έχεις τον "Εκκλησιαστή" στα αγαπημένα σου βιβλία.
Διάβασα λίγες σελίδες και κάπου το άφησα, μου φάνηκε κάπως.
Να συνεχίσω;;;

squarelogic είπε...

Βάσσια
άλλα θέματα τεχνικο-οικονομικά είναι πιο εύκολο να τα παρουσιάσουν όπως θέλουν.25-30 χιλιάδες κόσμο στο κεντρο της Αθήνας είναι αλαζονικά,κραυγαλέα προκλητικό να τον 'εξαφανίζουν".

Βάσκες
Δεν ξέρω αν οι πρωτεργάτες ήταν "αυθόρμητοι" ή κατευθυνόμενοι.Ξέρω οτι η συντριπτικη πλειοψηφία κατέβηκε αυθόρμητα,ότι είναι άνθρωποι που δεν συνηθίζουν να κατεβαίνουν στο δρόμο (και ίσως αυτή η "γεύση" τους το κάνει πιο εύκολο..),που δεν προσδοκούν να κερδίσουν τίποτε εκτός απ την χαρά να ξαναδούν την ομάδα τους(που αποτελεί-όσο κι αν δυσκολευονται πολλοί να το κατανοήσουν-προσδιοριστικό στοιχείο της προσωπικότητας τους)να μεγαλουργεί.

squarelogic είπε...

gatti
Αν το Μέσο που επικρατήσει ειναι το Ιντερνετ να είσαι σίγουρη οτι θα προσπαθήσουν κι αυτό να το ελέγξουν με όλους τους τρόπους.
Π.χ.απ το να μπει κάποια συνδρομή στο
blogger,μέχρι να υπαλληλοποιήσουν τις σημαντικότερες φωνές των μπλογκς,μέχρι προσπάθειες ελέγχου(βλ.press.gr και εξαγγελθ.νομοθετ.ρυθμίσεις)...

Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε διατηρώντας αυτό το ανεπίσημο δίκτυο αλληλοπληροφόρησης.

de masame
αυτό είναι ακριβώς η αιτία που έγραψα το ποστ,την επομένη του προηγούμενου.Το θέμα μου προφανώς δεν αφορά μονο τους Παναθηναικους,αλλά ολους μοας σαν πολίτες!

Κώστα
ναι,στην παραλαβή θα μπορεί να φορά φούστα κλαρωτή!

vassia
Σωστό το άρθρο.
Έχω εξαφανιστεί τελευταία απ τα βιντεοκλαμπ και δεν το είδα ότι βγήκε επιτέλους.Θα σπεύσω,και ελπίζω η ανάμνηση να μην απομυθοποιηθεί.
Το βιβλίο θα αποζημιώσει την επιμονή σου.Είναι αλήθεια οτι στην αρχή τα τοπωνύμια και ο εναλλασσόμενος τρόπος γραφής μπερδεύει.Μόλις ξεκαθαρίσεις ποιος γράφει τι,είναι σαν ενα ευρυγώνιο παράθυρο σε μια εποχη για την οποία στην Ελλάδα ξέρουμε ελάχιστα,αλλά διαμόρφωσε εν πολλοίς την σύγχρονη Ευρώπη.

Greek Rider είπε...

Η δύναμη των διαφημίσεων από τις μεγάλες επιχειρήσεις σχηματοποιεί τον έλεγχο των πάντων από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα. Έτσι οι έχοντες και κατέχοντες τα περισσότερα χρήματα μπορούν να προβάλουν τις εικόνες που έχουν στο μυαλό τους πάνω στην τηλεόρασή μας και να διαμορφώνουν τη θα υποστηρίζουν οι πολίτες.

γ.κ. είπε...

Τέλειο ποστ.
Υπάρχει απροκάλυπτη προπαγάνδα στα δελτία ειδήσεων-επιλέγουν ειδήσεις
επιλέγουν θέματα, επιλέγουν προβολή τρόπου ζωής, επιλέγουν....αλλά εμείς τους γράφουμε ολοένα και περισσότερο και το ξέρουν.
-------------------------
η Αθλητική Κυριακή αυτή την εποχή δεν βλέπεται!Ντρέπομαι για μένα, αν δώ έστω και λίγο!!

Αυτοί οι "καλεσμένοι" (οι 2 -με τον Αντωνίου δεν έχω πρόβλημα)
τι κάνουν;
Είναι καλεσμένοι
ή συνεργάτες;
Πληρώνω δηλαδή για ν' ακούω έναν σχεδόν μουγκό και τον Μίχο να καλύπτει τον προβληματισμό της θύρας 7 (με την βαριά φανέλα και την ψυχή του πρωταθλητή)

ή κανείς άλλος δεν αποδέχεται την πρόταση των "παρουσιαστών" και έτσι αναγκαστικά μένουν οι ίδιοι "καλεσμένοι".

Υπάρχουν παλιοί ποδοσφαιριστές πχ ο Νιόμπλιας που μπορούν να μιλήσουν, για το αντικείμενο, με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο.

υγ.Μήπως έχουν τέτοιο "δόντι" που θα πρέπει να πάρουμε απόφαση πως....θα τους απολαμβάνουμε χρόνια.

καλημέρα square

Βάσσια είπε...

Square :-)
Η ταινία είναι αριστούργημα!
Δεν θα σε απογοητεύσει λεπτό.
(είδες σιγουριά) ;

Θα κάνω το εγχείρημα, γιατί εμπιστεύομαι τη γνώμη σου, μιας και το έχεις διαβάσει.
:-)

Ο άλλος είπε...

Στα ΜΜΕ, πολλές φορές οι βασιλικότεροι του βασιλέως είναι οι αυλικοί. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ήτο εντολή του βασιλέως. Αυτοπροσόπως

vasikos metoxos είπε...

Ολιγοπώλιο παντού. Για να καταλαβαίνουμε που ζούμε , αγαπητέ. Μέχρι και ο Τζίγγερ στο απυρόβλητο.

αθεόφοβος είπε...

Είμαι παντελώς αδιάφορος για τα ποδοσφαιρικά αλλά η είδηση είναι είδηση.
Αυτόητο βέβαια είναι η ιδιωτική τηλεόραση να προασπίζει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της αλλά η κρατική;
Μετά απορούν γιατί αυξάνει η αξιοπιστία στο ιντερνετ σε αντίθεση με τα ΜΜΕ.
Βέβαια δεν παύει να είναι τραγελαφικό να μαζεύονται τόσες χιλιάδες κόσμος για να πεί στον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας τι θα πρέπει να την κάνει!

squarelogic είπε...

greek rider
Σωστος!Μονο που δε νομιζω ο Βαρδινογιαννης να δινει πολλή διαφημιση στη ΝΕΤ.Στη ΝΕΤ που πληρωσε τους 2 μεγαλους πολυ περισσοτερα χρήματα(δικά μας!)απ'αυτα που θα έπαιρναν απ το συνδρομητικο ή τα Ιδιωτικα καναλια.Και αντι αυτος να χρωστα στη ΝΕΤ,εμφανίζεται η ΝΕΤ υποχρεωμένη!
Μάλλον 'παιζει" η γενική ισχύς του Ντον Βαρντίνο...

Ψουξ
Νομιζω οτι οι "σχολιαστές" αμείβονται(παλι με δικα μας χρηματα) και εχουν "προσληφθει" ε τη συμφωνη γνώμη των 3 μεγάλων της Αθήνας.Όπως ισως θα εχεις προσεξει τη νεα μοδα,σε καθε αγώνα να εχουν 2 ρεπόρτερ,καθενας εκ των οποιων μιλά για λογαριασμό της μιας εκ των 2 ομάδων,και όχι σαν ρεπόρτερ...
Φαντάζομαι σε σοβαρους ειδησεογραφ.οργανισμους του εξωτερικου,οταν δηλώνεις οπαδός μιας ομάδας,είναι πιθανον να σε βαζουν επιτηδες στο ρεπορταζ μια αλλης,για να είσαι πιο αντικειμενικος.

squarelogic είπε...

Αλλος
Για να το λες ετσι εμφατικά κατι θα ξέρεις.Ακομα κι έτσι,είναι πολυ ρομαντικό να περιμένω εναν(1)δημοσιογράφο με αξιοπρέπεια που να πει "Εγω δεν βγαίνω σε τέτοια αθλητ.εκπομπή απόκρυψης"?
Ούτε ενας δε θεωρεί οτι η επαγγελματικη του τιμή και προσωπικη αξιοπρέπεια αξιζει μακροπροθεσμα ισως κατι περισσοτερο απ το μισθουλάκι του?

Αθεόφοβε
η ειδοποιος διαφορά ειναι οτι οι ΠΑΕ δεν ειναι οποιαδηποτε ΑΕ.Αφορούν(καλώς ή κακώς) εκατομμύρια κόσμο που τις βλέπει ρομαντικά.Και αυτος ο κόσμος ειναι οι πελάτες τους και πρεπει να μενει ικανοποιημένος.Κανένας δε θα ξεσηκωθει αν ο Τζιγγερ κάνει την AVIN μπάχαλο!

SniperAthens είπε...

Κανένας δε θα ξεσηκωθει αν ο Τζιγγερ κάνει την AVIN μπάχαλο!


Μην παίρνεις όρκο