Σάββατο, Απριλίου 05, 2008

Η κατάρρευση των Μύθων

Κανείς δε μπορεί να προδικάσει για ποιο λόγο θα μείνει καποιος στην Ιστορία.Συχνά οι τελευταίες εντυπώσεις είναι και οι πιο ισχυρές ειδικά αν αναιρούν τον μέχρι τότε βίο.Έτσι ο Ζαχόπουλος θα περάσει στην ιστορία για την πτώση του στο κενό εκβιαζόμενος απο ενα αθλιο ροζ dvd,ο Βαρθολομαίος για το γελοίο τέλος του στα σκαλιά του διαμερίσματος της σιτεμένης ερωμένης του,ο Βουλγαράκης για τα "λιγα δεντράκια που κάηκαν" στον Κρονιο Λόφο(καλά αυτός προλαβαίνει να κάνει και μεγαλύτερες πατάτες),ο Κεντέρης με τη Θάνου για την ντροπή του "ατυχήματος" την παραμονή της τελετης Εναρξης και όχι για τις απρόσμενες και περήφανες νίκες τους.
Απροσμενες?
Οχι ακριβώς...
Αποδείχτηκε πλεον χτες οτι ήταν καρπός ενός κρατικου-κομματικού προγράμματος για τη δημιουργία της ψευδαισθησης μιας αθλητικής υπερδύναμης,ψευδαίσθηση ιδιαίτερα χρήσιμη για την αντανάκλαση της και σε άλλους τομείς της πολιτικης και οικονομικης ζωης.Η ψευδαίσθηση οτι το Κράτος πηγαίνει καλά,ότι έχει τους "καπάτσους" ανθρώπους που μπορούν να μας βάλουν στα κόλπα και να μας βγάλουν απ την επαρχιώτικη αφάνεια μας.Κανείς δεν ήθελε να κάνει ενοχλητικές ερωτήσεις,κάποιες καταγγελίες τέθηκαν στην άκρη σαν γραφικες ή ανθελληνικές και όλοι δακρύσαμε βλέποντας τις ηρωικες προσπάθειες του Πυρρου και του Βαλέριου,τον άνεμο Κεντέρη να αμφισβητεί κατ'επανάληψη την γενετική αθλητική υπεροχή της μαύρης Φυλής.




Και πίσω απ την λάμψη των μεταλλίων και πάνω σ'αυτην χτίστηκαν πολιτικές καριέρες,φτιάχτηκαν ονόματα,δημιουργήθηκε μια κουλτούρα δια βίου τακτοποίησης γύρω απ τους αθλητές,ενώ στο παρασκήνιο κάποιοι επωφελούνταν τα μέγιστα απ τον Μύθο που κατανάλωναν οι πολλοί.Η ίδια ψευδαίσθηση στις νεοανακαλυφθείσες υπερικανότητες μας βοήθησε να στηθεί η πυραμίδα του Χρηματιστηρίου,βοήθησε να γίνει πιστευτή η -μέσα σε λίγους μόλις μήνες -άλωση του Αιγαίου απο μια νεόκοπη εταιρεία που οδήγησε στην τραγωδία του Σάμινα,επέτρεψε στους ανθρώπους που τώρα μάθαμε οτι ρωτούσαν τους στρατηγούς 'αν τους πειράζει να βγεί η Σημαία απ τα Ίμια" ή παρότρυναν να πουν ¨οτι την πήρε ο αέρας",να σταθούν ως "η καταλληλότερη κυβέρνηση" για δυο 4ετίες και να παρουσιάζουν ανθηρές οικονομικές επιδόσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν με βαση την παραγωγικότητα της χώρας.



Και ενα -ενα ολα αυτά τα θαυμαστά αποδείχτηκαν Μυθοι...Μυθος το Χρηματιστήριο των 7000 μονάδων,μύθος το ελλειμμα του 2,7% που εγινε τελικά 7%,Μυθος το "μαχαίρι στο κόκκαλο" για το Σάμινα και την Ρικομέξ,μύθος οι Τζέκος,Κεντέρης και Θάνου ,μύθος απο χτες και η ανίκητη dream team της Άρσης Βαρών και ο εθνικός γκουρού Χρήστος Ιακώβου που σημειωτέον,είχε σταματήσει την αθλητικη του καριέρα καταγγέλοντας πιέσεις την ομοσπονδίας για να ντοπαριστεί.Κι ας κρύβεται πίσω απ το δάχτυλό του ο τότε "πατέρας της αρσης βαρών",μετέπειτα ΓΓΑ και νυν Νομάρχης Αθηνών,ο συμπαθης Γ.Σγουρός οτι η χθεσινή "βόμβα" δεν αντανακλά στις προηγούμενες επιτυχίες της Εθνικής...Λες και δεν υποψιαστήκαμε όλοι οταν στα απόνερα της υπόθεσης Κεντέρη η ομάδα της Αρσης Βαρών καταποντίστηκε στους αγώνες του 2004 ή οταν μια Χρυσή Ολυμπιονίκης αλλάζει ξαφνικά αθλημα(Πατουλίδου).
Και βέβαια έτσι εχουν τα πράγματα στον χωρο του Πρωταθλητισμού.Όποιος θέλει να πανηγυρίσει μετάλλια πρέπει να παίξει το παιχνίδι σύμφωνα με τους βρώμικους κανόνες προσέχοντας όμως να μην πέσει στα δίχτυα των επίσημων κανόνων .Γιατι το 'Σύστημα" πρέπει να φαίνεται και τίμιο.
Το πρόβλημα είναι όταν αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας κρατικά οργανωμένης επιχείρησης και από μια χώρα που αρέσκεται να δηλώνει θεματοφύλακας του Ολυμπιακού ιδεώδους και να προβάλλει μία (πλαστή...) ηθική ανωτερότητα.Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο γιατί όταν κάποιος έχει εθιστεί σε τόσο μεγαλεπήβολους Μύθους του είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσει ή να χαρεί τις πραγματικές επιτυχίες του εφικτού.Και ακόμα πιο δύσκολο να δεχτεί να πληρώσει τον λογαριασμό που δημιούργησαν οι μύθοι που κατανάλωνε τόσο καιρό.

edit:'Εθνικόν είναι το αληθές" ειχε αποφανθεί ο Εθνικός Διον.Σολωμός.
'Εθνικόν είναι αυτό που μας κολακεύει,που υπογραμμάζει την υπεροχή μας" διόρθωσαν οι σύγχρονοι σολωμοί Ιωάννης Σγουρός,Γεώργιος Λιάνης,Ανδρέας Φούρας κλπ.
"Εθνικά" είναι τα χρυσά της Πατουλίδου,της Θάνου,του Κεντέρη,του Σαμπάνη...
Οι΄ψιθυροι,τα 'ατυχήματα",οι ντόπες και η ντροπή είναι δικά τους...Οι ηγεσίες και η κοινή γνώμη δεν ήξερε τίποτε,οπότε δικαίως "σοκάρεται"....

Φημολογείται οτι ο Ολυμπιονίκης μας είναι ντοπέ?"Ανθελληνική συνωμοσία,θέλουν να μας φάνε"κλπ.Αφού δεν πιάστηκε όλα καλά συννενοούμαστε μεταξύ μας.Μαγκιά του.Όπως κι αυτουνού που βρηκε θεση παρκινκ κλείνοντας την διάβαση των ΑΜΕΑ,αυτουνού που εχτισε τη βίλα του στα καμμένα,αυτουνού που εχει offshore εταιρείες και δεν πληρώνει μία στην εφορία,αυτουνού που έπιασε μια θεσούλα στην πολεοδομία ή την εφορία ή τον Δήμο και "τα παίρνει" για να προχωρησει το οτιδήποτε...
Τι να ξέρουν οι ξενέρωτοι της WADA απο μαγκιά?

37 σχόλια:

Unknown είπε...

Αναφέρομαι στην Εθνική Άρσης Βαρών.
Μα σε παρακαλώ τι τσιγγουνιά ήταν αυτή!
Κινεζικα αναβολικά βρήκαν να τους δωσουν; Χάθηκαν τα Ευρωπαϊκά και τα Αμερικάνικα;
Δεν έχουν ακούσει τα ηλεκτρικά σίδερα από την Κίνα που σε στελνουν αδιάβαστο;
Ήθελές τα έπαθές τα!

vasikos metoxos είπε...

Η απάντηση στο ερώτημα "τι αθλητισμό θέλουμε?" αθωώνει τις ντόπες στη συνείδηση του κόσμου. Η χαρά της επιτυχίας είναι πάνω από κάθε ηθική αξία και συνειδησιακό ζήτημα. Όταν ο Κωνσταντινίδης τα έλεγε τον έβγαλαν τρελό και εμπαθή.
Πρωταθλιστισμός και μετάλλια χωρίς ντόπα δεν υπάρχει. Προτάσεις? Ή να τα αφήσουν ελεύθερα, να αυτοκτονούν για τα μετάλλια και τη δόξα οι "αθλητές" ή να απαγορευτεί ο πρωταθλητισμός...
Όλα μούφα φίλε.
Όμορφο ποστ και ωραία αναφορά στο κυνήγι του τίποτα και της ουτοπίας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σωστή η σφαιρική θεώρηση με την οποία αντιμετωπίζεις τη συγκεκριμένη περίοδο. Το συλλογικό άλλοθι της άγνοιας αλλά και το εύκολο ανάθεμα που δεν φθάνει ποτέ στην τιμωρία αποτελούν αδυναμίες του χαρακτήρα μας. Χειρότερο όμως είανι η υστερική τύφλωση ή μήπως μυωπία που δεν μας επιτρέπεουν να σκεφτούμε, να παραδεχθούμε και στο τέλος να διορθωθούμε. Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι όλη η ανθρώπινη ιστορία είναι ένα παιχνίδι εξαπάτησης και στρογγυλοποίησης οπότε keep on rocking.
Alkman

Ο άλλος είπε...

Δεν είναι μύθοι φίλε μου, απ αυτούς τους γοητευτικούς που φτιάχνει η ζωή για να ποδρά καμιά φορά. Είναι παραμύθια. Κατασκευασμένα παραμύθια με δράκους (για να φοβόμαστε) και ήρωες (για να προσκυνάμε)
Στην περίπτωση των αναβολικών, όπως λες χτίστηκαν καριέρες και νοιώσαμε εθνικώς υπερήφανοι, ξέροντας πως πέρναμε απλώς τη ντόπα μας, κάνοντας τα στραβά μάτια σε μια ιστορία με πολύ ντόπα.

Βάσσια είπε...

Καλημέρα Square

Αναρωτιέται κανείς τελικά η ιστορία διαμορφώνεται από αυτούς που τη γράφουν ή από αυτούς για τους οποίους γράφεται.

Πιστεύω ότι η ανάγνωση των γεγονότων είναι υποκειμενική δυστυχώς και τότε διαμορφώνει γνώμη κι όχι ιστορία.

Όσοι ζούνε τα γεγονότα, όπως εμείς σήμερα, θα θυμούνται μεν, αλλά σε πόσους θα μεταφέρουν αυτά που γράφονται ή αυτά που δεν γράφονται, δηλαδή τα πιο σημαντικά.

Εαν η υπόθεση του "Σάμινα" , του Ζαχόπουλου, των ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ, της siemens, των αναβολικών, δεν είναι σοβαρά ζητήματα, τότε ποια είναι;

Προφανώς αυτά που θα μείνουν "ως ιστορία"

Και ο νοών νοήτω.

squarelogic είπε...

Χ.Β.
Προφανως κανετε χιουμορ,αλλά δε νομίζω οτι ήταν θεμα προέλευσης των αναβολικών.Ηταν θέμα οτι δεν περίμεναν τον έλεγχο.Οπως καλά γνωρίζετε ενας αυστηρος Νομος απλά αυξάνει την αξία του απαγορευμ,προιόντος γι'αυτούς που μπορούν να τον παρακάμψουν.

Βασ.Μετοχος
Πραγματι,η χαραξη πορείας σε τέτοια περιρέουσα ατμόαφαιρα είναι εξαιρετικά δύσκολη.Ή διατηρείς την ηθική ανωτερότητα αποδεχόμενος τις τελευταίες θεσεις μέχρι να λάμψει η Αλήθεια ή κάνεις μόκο και παίζεις το παιχνίδι.Και ηθική ανωτερότητα και να κάνεις οτι και αυτοι που κατηγορείς,δε γίνεται.

squarelogic είπε...

Αλλος

Φυσικά το 'Μυθος" χρησιμοποείται με την έννοια του παραμυθιού,του νανουρίσματος της κοινης γνωμης.

vassia

Θίγεις ενα πολυ σημαντικό θέμα,αλά αυτό απαιτεί ξεχωριστό(-ά) ποστ.Ισως ο Βασικος Μετοχος θα ήταν ο ιδανικός για κάτι τέτοιο.

alkman
οτι η επισημη ιστορια είναι προιον στρογγυλοποιησης και εξωραισμου είναι βέβαιο.Τουλάχιστον τώρα που η ιστορια είναι in the making να γραφούν και μερικές αλήθειες οι οποίες να μείνουν και για τους επερχόμενους.

SniperAthens είπε...

Ένα σχόλιο στα γρήγορα, γιατί θα επανέλθω στο θέμα αναλυτικά.


Δεν είναι περίεργο να γράφει ο square για το doping τη στιγμή που είναι πανκοίνως γνωστό και μη-αμφισβητίσημο ότι υπήρξε ο επίσημος προμηθευτής της Πυθίας με τα μαστουρο-ντοπο-ματζούνια με τα οποία έδινε τους χρησμούς?

Βάσκες είπε...

Δίκιο τετράγωνε, δίκιο.

Μην ξεχνάμε όμως πως μόνο μύθους έχουμε και μόνο μύθος μπορούμε να έχουμε.

Η πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει μαζική, η αλήθεια δεν γίνεται να συνεπάρει.

Δεν είναι το πρόβλημα οι μύθοι - το έχω ξαναπεί - αλλά το τί μύθους έχουμε.

τώρα μας έμεινε η υποκρισία μας - όχι της ντριμ τιμ, η δικιά μας - στο χέρι.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Univers είπε...

Φαίνεται ότι διεθνώς γίνεται προσπάθεια για μείωση (ρεαλιστική διατύπωση...) της χρήσης των αναβολικών. Δεν πλήττεται μόνον η φήμη του ελληνικού αθητισμού, υπερδυνάμεις έχουν πληγεί από διασυρμό των λαμπερών αστεριών τους (βλέπε πχ. Μάριον).

Είναι περίεργο ακόμα και σήμερα, μετά το κραυαγαλέο αυτό ολίσθημα της ομάδας Άρσης Βαρών, να εξακολουθούν να εμφανίζονται μερικοί που διατυπώνουν ευθαρσώς την άποψη ότι όλα οφείλονται σε διεθνή συνωμοσία εναντίον της Ελλάδος. (Άλλος ένας μύθος! Παντού υπάρχει ένας μύθος τελικά...)

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο άνεμος που πνέει διεθνώς είναι προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της χρήσης των αναβολικών. Και στην αλλαγή αυτή οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Δεν καθορίζουμε εμείς τους όρους του παιχνιδιού (ούτε εδώ) αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να κλαψουρίζουμε και να μηρυκάζουμε τα περί διεθνών συνωμοσιών.

"Εδώ καράβια πνίγονται, βαρκούλες μου πού πάτε;" λέει η λαϊκή θυμοσοφία...

Ανώνυμος είπε...

Οι μύθοι και η διάθεση ενός λαού να τους αποδέχεται και να τους συντηρεί είναι φαινόμενα ανάλογα της παρακμής του λαού αυτού. Χαίρομαι όταν οι μύθοι συντρίβονται. Πονάει, αλλά δείχνει μια προσπάθεια αντιρρόπησης της φθήνιας και της διαφθοράς, που μας έχει περιβάλλει...

squarelogic είπε...

επι του πιεστηρίου:
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Κάθε χρήση απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα. Το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετηθεί επανειλλημένα και πολύ καθαρά επ΄ αυτού. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, ζητάμε να αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν αυτές βρίσκονται"

Είστε εντελώς εντελώς σίγουροι?Τους δικούς σας τους ρωτήσατε?

Locus Publicus είπε...

Squarelogic, η επιχειρηματολογία του πόστ σου με καλύπτει απόλυτα. Θέτει το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις. Οπως όλα στη χώρα, έτσι και ο αθλητισμός, περιέχει τη δική του μυθοπλασία. Και το στοιχείο της υπερβολής, έντονο κι' αυτό στις αντιδράσεις μας.

Θα θεωρούσα απόλυτα σωστό ο κάθε αθλητής μας που παίρνει μετάλλιο και φήμη, να κάνει τα λεφτά του στον ιδιωτικό τομέα. Ας κάνει διαφημίσεις αθλητικών, απορρυπαντικών, ας προσφέρει ιδιωτικές συμβουλές σε σωματεία και οργανισμούς που το επιθυμούν.

Το να μοιράζουμε άδειες ταξί(!) σε αθλητές, διορισμούς δημοσίου, βαθμούς στρατιωτικούς, το θεωρώ απαράδεκτο. Το να ονομάζουμε πλατείες, και ναυαρχίδες στο όνομα αθλητών, είναι υπερβολικό. Ο στρατός, για παράδειγμα, θα πρέπει να είναι χώρος επιβράβευσης αυτών που συνειδητά επέλεξαν να τον υπηρετήσουν, και όχι άσχετων που απλά επιθυμούν προνόμια. Δημιουργεί η Πολιτεία λάθος πρότυπα προς μίμηση.

Παντού υπερβολή. Και κρατική επιβράβευση, ανοχή, λαικισμός. Είμαστε γρήγοροι στους πανηγυρισμούς, στη μυθοποίηση, γρήγοροι και στην αποκαθήλωση, το αίσθημα του "προδομένου".

Ισως η λύση να είναι η κατάργηση κάθε ελέγχου στους αθλητές. Να ντοπάρονται όσο θέλουν. Να ξέρουμε και εμείς πως ο τύπος που έτρεξε τα 100μ σε 5 δευτερόλεπτα μάλλον ήταν ντοπαρισμένος.

Unknown είπε...

@squarelogic
Φυσικά λαι κάνω πλάκα με τα Κινέζικα αναβολικά!! Αλλά και καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει! Έψαχναν ίσως τα φτηνά για να περσσέψουν χρήματα για κάτι άλλο προφανώς... Φαντάζομαι ότι Αμερικανικά ή Ευρωπαϊκά αναβολικά μπορεί να μην άφηναν και ίχνη..
Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω!
Όταν αποφασίζουν στο ΠΑΣΟΚ να μιμηθύν τον Τσίπρα τέτοια και χειρότερα θα λένε..

Locus Publicus είπε...

Είδες τι κάνει ο αντιαμερικανισμός φίλε Βαρδάκα; Χάλια φάρμακα. Αφού το ξέρουμε οτι το κινεζικό μοντέλο δεν τραβάει..

Locus Publicus είπε...

Mάλλον θα χρειαζότανε ζωμό Θιβετιανού αρουραίου ανακατεμένο με ινσουλίνη πάπιας Πεκίνου, αλλοιώς δεν εξηγείται..

scarface είπε...

Τα πράγματα τα κρίνεις σωστά , με τετράγωνη λογική θα έλεγα.

Σιγά σιγά όλες οι σταθερές που έχουμε απομυθοποιούνται.

Ακόμα και το Ηράκλειο...

Ανώνυμος είπε...

Για τη Μακεδονία ρε γαμότο!!!

Δυστυχώς έχεις δίκιο σε ό,τι διαπιστώνεις και δυστυχώς νομίζουμε ότι ακόμη δεν επτωχεύσαμεν.

Βάσσια είπε...

Αν δεχθούμε ότι κάθε μετάλλιο ανήκει και σε κάποιο σκεύασμα τι μένει να κάνουμε;

Να μην παρακολουθήσουμε ποτέ ξανά αθλητικά γεγονότα.

Ή να παρακολουθούμε και να περιμένουμε ποιος θα νικήσει, η ναδροναλόνη, η τεστοστερόνη , οι αμφεταμίνες .........

Είναι μια λύση κι αυτή, δεν λέω!

Καλησπέρα

gatti είπε...

Μιας και μιλάμε για Μύθους...

Παρακολουθώ μια εκπομπή του Χατζηνικολάου για το ντόπινγκ στο "Αλτερ" με
πανελίστες τους Συρίγο, Μπαζίνα, Γεωργίου, Λιάνη, Κεφαλογιάννη, Πατουλίδου, Κούγια, Βούλτεψη, Αυλωνίτου, Δανίκα και μόλις πριν λίγο η Πατουλίδου αναφέρθηκε σε έναν ακόμα Μύθο.

Προσπαθώντας να πείσει πως δεν ντοπάρονται "σώνει και καλά" όλοι οι αθλητές
ανέφερε πως τα ρεκόρ και οι επιτυχίες οφείλονται και στην ιδιαίτερη "τρέλα" που κουβαλάει ο Ελληνας.

Αγριεμένος Συρίγος εξανέστη και της λέει: "Mα τι είναι αυτά που λες! Ντροπή! Ποιοι είμαστε, ο περιούσιος λαός; Αυτά που λες είναι φασιστικά"...

Υπάρχει κι αυτός ο Μύθος περί Ελλήνων. Θυμίζω και το λογίδριο της Χαλκιά μετά την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς, όταν μίλησε για το ελληνικό DNA.

Aυτό ...εξηγεί βέβαια και το λόγο που όλοι οι "κακοί" ξένοι ντοπάρονται, ενώ τα περήφανα αγνά Ελληνόπουλα πετυχαίνουν επειδή έχουν ψυχή!

ΥΓ. Εξαιρετικό το ποστ, "τετραγωνισμένη" η επιχειρηματολογία, εξαιρετικά και τα σχόλια...

squarelogic είπε...

Gatti
Ναι,η εθνική μας Βούλα,που μας τρέλλανε τότε το 92 που δεν την περιμέναμε,και που-για να είμαστε ειλικρινείς-τις όποιες αμφιβολίες μας για το απίστευτο του επιτευγματος της τις αφήσαμε στην άκρη λόγω της πρωτόγνωρης χαράς!
Μόνο που μετά εγινε η πρώτη Χρυση Ολυμπονίκης που άλλαξε αθλημα για να γίνει μια μέτρια άλτρια του μήκους,και τα ερωτηματικά πύκνωσαν...
Βλέπετε η Βούλα στάθηκε νουνεχής και δεν διακινδύνευσε να πιαστεί κάλπικη.Αλλωστε σαν πρώτη της φουρνιάς των υπεραθλητών ε'ιχε περίπου εξασφαλισμένη την αποκατάσταση σ'οποιο πεδίο κι αν επέλεγε.
Αλλοι σταθηκαν πιο αχόρταγοι και διέπραξαν ύβριν.Και κάποιοι τιμωρήθηκαν...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μα πως να βγεί ο Σγουρός να πάρει το μέρος του Ιακώβου;
Γιατί να το κάνει:
Μήπως εβάσισε την πολτική σταδιοδρομία του φωτογραφιζόμενςο με τον Ιακώβου και την ομάδα της άρσης βαρών;
Ξεκουράζεται άλλωστε αφού πλησιάζει το Πάσχα και ετοιμάζεται για το ετήσιο σαφάρι του στα κανάλια μπροστά από τα τσιγκέλια των κρεοπωλείων της Βαρβακείου αγοράς!!

SniperAthens είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
squarelogic είπε...

ΥΓ.sniper +anonymous 11.52,6/4

Δεν ειχα μεχρι τωρα ασχοληθει να βρω τον τροπο να σβησω το προσβλητικο προς τον πρωτο,σχόλιο,θεωρώντας οτι μη δίνοντας σημασία σε κάτι αυτόματα το ακυρώνει,αλλά επειδή υπήρξε ανάλογου ύφους απάντηση και δεν επιθυμώ εδώ καβγάδες επι προσωπικού,με αναγκασατε να ψαξω και εν τελει να βρω τον τροπο να σβησω για 1η φορά σχόλια.

Ανώνυμε,
ο sniper τον εαυτό του αδικεί επαναλαμβάνοντας διαρκώς το ίδιο inside joke ειδικά οταν ξέρω πως θα είχε πολλά αξιόλογα να πει για το συγκεκριμένο θέμα.Κατι ξέρει βλέπεις απο doping στην ηλικία του!
(προσωπικώς δεν με ενοχλεί το αστειάκι.Θάθελα ομως πότε-ποτε νάγραφε και καμια σοβαρή κουβέντα).
Ελπίζω το θέμα να θεωρείται λήξαν.

SniperAthens είπε...

@square: Δεν μπορώ να γράψω περί doping γιατί είμαι πλακωμένος με Deca Durabolin επειδή την Κυριακή το απόγευμα έχω αγωνιστικές κινητοποιήσεις


:-ppppppppppppppppppppppppppppppp


(από το '87 και μετά, όλα είναι "λερωμένα")

Βάσσια είπε...

Swuare διαβάζω καθημερινά τόσα άρθρα για τα αναβολικά.

Και σκέφτομαι....
Μετά την καταιγίδα σε ποιο σημείο θα βρεθούμε;

Ο αθλητισμός έχει μολυνθεί εξ ολοκλήρου;
Διάβαζα σήμερα για το χάλκινο του κολυμβητή μας Δρυμωνάκου ΣΤΑ 400 μικτής, και ομολογώ ότι έκανα σκέψεις... κι αυτό δεν είναι σωστό, ούτε για μένα , ούτε για τον αθλητή.

SniperAthens είπε...

vassia,

την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα κι εγώ. Και το χειρότερο είναι ότι και πολλοί άλλοι την έκαναν ή θα την κάνουν κι ακόμη χειρότερο όχι άδικα.


Είναι πλέον κοινή γνώση ότι ο πρωταθλητισμός σε αυτό το επίπεδο δεν γίνεται με καλαμποκόσπορο. Αλλά κι αυτό θα ξεχαστεί με την πάροδο του χρόνου.


Για μένα σχεδόν όλα είναι αμφισβητήσιμα - εκτός λίγων περιπτώσεων. Και σου το λέω μετά λόγου γνώσεως γιατί έχω εκτεθεί σε αυτά εδώ και χρόνια - ήθελα να γράψω ένα "σεντόνι" αλλά δεν μπορώ να γράψω όσα ξέρω γιατί επειδή θα γράψω ονόματα, είναι μηνύσιμο.

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...

...........
...........
...........
Φάρμακα, φάρμακα Ομέρ Βρυώνη
Η μπάρα λύγισε και μας πλακώνει!


(Για όσους θυμούνται το ομόηχο δίστιχο από ποίημα του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη )

"Είναι πολλά τα κιλά", λοιπόν, λυγίζουν και τα σίδερα, πόσο μάλλον τα κορμιά... Κάποια επίπεδα πρωταθλητισμού είναι, νομίζω, βιολογικώς αδιανόητα χωρίς "αναβολική" υποβοήθηση.

squarelogic είπε...

vassia
ο αντίκτυπος αυτου του μαζικού ντόπιγκ δεν θα είναι μόνο η αμφισβήτηση των αθλητικών μας επιτυχιών(Φυσικά και θα βρεθούν στο στόχαστρο τόσο η Εθνική Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι,όσο και η Εθν.Μπάσκετ-ελπιζω να εχουν γνώσιν οι φύλακες).
Θα είναι η γενικότερη αμφισβήτηση της αυθεντικότητας και εντιμότητας σε οτιδήποτε κάνουμε.
Θα κανει πχ.ενας Ελληνας επιστημονας μια σημαντική ανακοίνωση και η πρώτη σκέψη θα είναι απο πού την έκλεψε.
Και αυτό δεν ισοσκελίζεται με όλα τα(βρώμικα) μετάλλια του κόσμου

Locus Publicus είπε...

Ερασιτέχνες κυβερνούν ερασιτέχνες. Το σκηνικό είναι κωμικό. Ο επικεφαλής εθνικής αθλητικής ομάδας ("κάτσε κάτω απο τη μπάρα"), με κυβερνητικό προυπολογισμό εκατομμυρίων, πάει στον πρώην γυψοσανιδά της Λάρισας ("πες μου πότε τρέχεις να σου κάνω πρόγραμμα"), ο οποίος ξέρει όλα τα κόλπα με την Κίνα. Οι κινέζοι (οι οποίοι δουλεύουν γενικώς μόνον στη ζούλα), μάλλον μας έδωσαν ό,τι βρήκανε μπροστά τους. Η ντόπα πάει σε ορκισμένο φαρμακοποιό (σπουδαγμένος με κοινά χρήματα, ιατρικός λειτουργός του ελληνικού κράτους), ο οποίος ανακατεύει ό,τι γουστάρει χωρίς ερωτήσεις, τα οποία καταπίνουν τα πειραματόζωα (αμόρφωτα παιδιά τύπου Δήμα - ακούσατε και την ανακοίνωσή του). Η ομοσπονδία κάνει τον Κινέζο, μόνον στις νίκες εμφανίζεται. Μα τί υπευθυνότης, τί σύστημα! Ελληνικά πράγματα.

Πάω στοίχημα πως αν ψάξουμε κι' αλλο, θα βρούμε και εισαγωγές με Βουλγάρες και ανασφάλιστους Ινδούς. Και στο βάθος ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας να τιμά το κάθε φρόκαλο που "έκατσε κάτω απο τη μπάρα".

Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία μετα τις τεράστιες επιτυχίες της στις υποθέσεις του χρηματιστηρίου, των ομολόγων, των υποκλοπών, των δικαστικών, του Βαβύλη, της Siemens, των καθηγητών της Παντείου, του δικαστή Καλούση, και δεν συμμαζεύεται (ξέχασα την υπόθεση Ζαχόπουλου, Θέμου, κλπ), θα πρέπει να βρεί ακόμα ένα τρόπο για νέο κουκούλωμα.

Τελευταία ακούω και το σενάριο πως φταίνε οι Αμερικανοί..

Βάσσια είπε...

@ Sniper, ίσως να είναι άδικο,

από την άλλη, οι "καθαροί" αθλητές παίρνουν μετάλλια;

Θέλω να πιστεύω πως ναι.
:-)

Square,

Με δεδομένη τη χαρά που πήρα όταν η Εθνικής μας κέρδισε το Euro, θέλω να πω ότι με τον τρόπο που παίζουν, μόνο για ντόπινγκ δεν μπορούν να κατηγορηθούν - για καταστολή ίσως;;;;
(σατιρικώς ομιλούσα)

:-)

squarelogic είπε...

locus
αριστη σύνοψη!

vassia
δεν υποννόησα οτι η εθν.Ποδοσφαίρου χαπακώνεται.Αλλά οτι θα την περιένουν στην γωνία για ελέγχους μετά τα τωρινά γεγονότα,αυτό το θεωρώ βέβαιο.

by the way
Χρόνια πολλά και στον sniper.
Σήμερα 13/4 το εορτολόγιο δείχνει του Αγίου Γεροντίου!

Βάσσια είπε...

Square ήταν κατανοητό αυτό που έγραψες :-)
Εγώ το σχολίασα διαφορετικά.
:-)

SniperAthens είπε...

@vassia:

όχι ΔΕΝ παίρνουν. Παράδειγμα: ο Ιακωβάκης τι μετάλιο έχει πάρει? υποψιάζομαι (γιατί για κανέναν ΔΕΝ παίρνω όρκο) ότι δεν παίρνει γιατί δεν "παίρνει". Παρατήρησέ τον σε βάθος χρόνου - ούτε σπυράκια, ούτε μακρύ σαγώνι, ούτε ακρομεγαλία. Αλλά και πάλι, ποτέ ΔΕΝ ξέρεις...


Δε βλέπεις και το γέρο square που γράφει από απόσταση 3 μέτρων από το πληκτρολόγιο? Με τόση γεροντολογική ντόπα, είναι πλέον σα μούμια!!!

:-ppppppppppppppp (@square)