Δεν ξέρω ειλικρινά τι να (πρωτο) θαυμάσω εδω...
Το γεγονός οτι όλοι οι καταδικασθέντες για τις προκλητικές καταχρήσεις στο Πάντειο βρίσκονται πριν συμπληρωθει καν 9μηνο απ την δικαστικη ετυμηγορία, εκτός φυλακής για λόγους υγείας?
Να υποθέσει κανείς οτι ήταν τόσο άμεση η αντιδραση της Μοίρας/Τύχης ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι ενόσησαν βαριά μετά την καταδίκη τους?
Δεν αποτελεί αυτή η σύμπτωση στο σύνολό της,μια προκλητική,κοροιδευτική ρεβάνς απέναντι σε καθε έννοια δικαίου?
Δεν βαζει στο μυαλό του κάθε απλού ανθρώπου την βάσιμη υποψία οτι όσο πιό υψηλά ιστάμενος ο παραβάτης ,και όσο μεγαλύτερα τα κερδη απ την παράβαση,τόσο ευκολότερα θα διαφύγει απ τις δαγκάνες της δικαιοσύνης?
Τα παραπάνω δεν αναφέρονται αποκλειστικα στην αποφυλάκιση του ευειδούς κ.Μεταξόπουλου,ο οποίος στο κατω κατω επικαλείται βαρύτατη ασθένεια που είναι και εύκολο ν'αποδειχθεί αν υπάρχει ή οχι...Αναφέρονται στην συνολική εικόνα,καθώς δεν γνωρίζουμε τι δικαιολογίες επικαλέσθηκαν οι άλλοι αποφυλακισθέντες,γνωρίζουμε όμως άλλους επιφανείς "πατριώτες",οι οποίοι αν και απέφυγαν την φυλάκιση επικαλούμενοι "ανήκεστον βλάβη",περιέργως,συνεχίζουν να μεγαλουργούν 20(Λούβαρης) και 10(Μακης Ψωμιάδης)μετά τις "καταδικαστικές διαγνώσεις"
Κι επειδή η κατάρα της Ελλάδας είναι ότι "είναι μικρή χώρα",και όλοι βρισκόμαστε "κάπως γνωστοί" και υποχρεωνόμαστε σε" φιλικές εξυπηρετήσεις" και" εκπτώσεις" στα στάνταρντς μας,μήπως ο ιατρικός φάκελος σε κάθε τέτοια περίπτωση θάπρεπε να στέλνεται με καλυμμένα τα ονόματα σε τυχαία κληρωμένα κέντρα(1 εσωτερικού κι ένα εξωτερικού σε τετοιες ευαίσθητες υποθέσεις) για ανεξάρτητη εκτίμηση?
Δεν μπορεί όμως κανείς παρά να ανατριχιάσει και απέναντι στην σκληρότητα και την κοντόφθαλμη θεώρηση που επέδειξαν (και παραδοσιακά επιδεικνύουν όπως λένε μεταξυ τους οι δικηγόροι...)οι δικαστίνες της υποθεσης.Όταν η Εισαγγελέας Έδρας,άνθρωπος υποτίθεται μορφωμένη και κριθείσα αρμόδια να απονέμει δικαιοσύνη στους ανθρωπους, φτάνει να αμφισβητεί την ασθένεια του αιτούντος απαντώντας «Κι αν έχει κίνηση η Μιχαλακοπούλου πώς θα το αντιμετωπίσετε;» στο επιχείρημα οτι το σπιτι του βρισκεται σχετικά πλησίον του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται,και να ζητά εγγύηση 300.000 ευρώ απο καποιον που δεχεται τελικά οτι είναι βαριά ασθενης και χρειάζεται αντιστοιχο ή και μεγαλυτερο ποσό για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος,τότε τι να πεις?
Δεν είναι πολύ πιο αξιοπρεπες να βεβαιώνεται το δικαστηριο για την αληθινή υπόσταση των αιτιάσεων με την διαδικασία που ανέφερα πιο πάνω αντί να τις αμφισβητεί με "μπακαλίστικα",και πάντως ποτισμένα με καχυποψία,αστεία επιχειρηματα?
Το μέλλον βέβαια θα δείξει αν για μια ακόμα φορά η Δικαιοσύνη υπονομεύτηκε από μια καλοστημένη πολυπαραγοντική "παράσταση" εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων...
Τρίτη, Μαρτίου 04, 2008
Ολα τα "καλά παιδιά" ΕΞΩ...
Posted by squarelogic at 10:54 μ.μ.
Labels: Δικαιοσύνη, Μεταξόπουλος, Παντειο
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
17 σχόλια:
Δεν αποτελεί αυτή η σύμπτωση στο σύνολό της,μια προκλητική,κοροιδευτική ρεβάνς απέναντι σε καθε έννοια δικαίου?
Bεβαίως και αποτελεί φίλε squarelogic. Θρασύτατη αποφυλάκιση. Απο 25 χρόνια σε 9 μήνες. Θα πρέπει να αποτελεί νέο ρεκόρ.
Πιθανολογώ στο επόμενο βήμα. Αφού η υπόθεση κρυώσει λίγο, η ποινή θα μετατραπεί σε "κατ΄οίκον κράτηση" (υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Έλλάδα?). Και ο νοών νοείτω.
Βεβαίως και θα έπρεπε να υπάρχει εξωτερική επιβεβαίωση της διάγνωσης. Την ώρα που ο κ. Νικολιτσόπουλος έχει ταμπουρωθεί σε κλινική για "αυτοκτονικό ιδεασμό", και ενώ αναμένουμε όλοι την κατάληξη της Ζαχοπουλειάδας, θα σου θυμίσω πόσο εύκολα μάξεψε τις ιατρικές διαγνώσεις οι Κεντέρης και η Θάνου για το "ατύχημα".
Εχω την εντύπωση πως μόνον οι μπλόγκερς που συνομιλώ δεν είναι διαπλεκόμενοι.
Το σύνδρομο της οξείας δικαστίτιδος είναι λίαν δεδομένο στον Ελληνικό πληθυσμό και κυρίως μεταξύ των κατηγορουμένων και καταδικασθέντων.. (Σύνδρομο συνήθως ονομάζουν στην ιατρική την ασθένεια την οποία οι ιατροί δεν καταλαβαίνουν ή δεν γνωρίζουν..). Απολιπομένου (στο σύνδρομο αυτό) του αιτίου ο ασθενής θεραπεύεται (αναδρομικώς μάλιστα, σαν να μην είχε ποτέ ασθενήσει!!) εντυπωσιακά γρήγορα. Βλ, πχ Λούβαρη, Ψωμιάδη κλπ
Η μεγάλη (δεν θα την έλεγα και τόσο μεγάλη, λαμβανομένω υπ' όψιν των περιστάσεων και του ποσού της καταχρήσεως) εγγύηση σκοπο έχει να λειτουργήσει ως αντικίνητρο στον συγκεκριμένον κατάδικο να την "κοπανήσει" στο εξωτερικό. Πράγμα ευχερέστατο στην Ελλάδα, αν διαθέτεις τόσα χρήματα, με τόσες ακτές, τόσο τουρισμό, τόσα κότερα που προσεγγίζουν οπουδήποτε και τόση αδιαφορία (για να μην πω τίποτε άλλο!!) των αρμοδίων φυλακτικών Αρχών.. Πιθανόν να μην έπεισε απολύτως και το Δικαστήριο για την ασθένειά του. Χαρτιά από μερικούς γιατρούς προμηθεύονται όλοι ή σχεδόν όλοι. Θυμηθείτε τον Στρατιωτικό ιατρό (Δ/ντή νομίζω) στο ΝΙΜΙΤΣ που έβγαλε Ι5 μερικά συντάγματα στρατευσίμων (με το αζημίωτο!!) , τον Λούβαρη, τον Ψωμιάδη και πολλούς άλλους αφανείς..Εάν επρόκειτο περί ήσσονος οικονομικής καταστάσεως καταδίκου (και πράγματι ασθενούς) πιθανότατα η εγγύηση, εάν υπήρχε, θα ήταν ασήμαντη..
Λείπει, φίλε η τσίπα από την χώρα αυτή.
Και δεν την βλέπω να βρίσκεται δηλαδη...
Σαφώς και αποτελεί σκάνδαλο μια αποφυλάκιση σε χρόνο - ρεκόρ σαν αυτή, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει κατ΄ επανάληψη με κάθε μεγαλόσχημο από όποιο χώρο κι αν προέρχεται.
Και από την άλλη, είναι εξαιρετικά μικρόψυχη η αντιμετώπιση του θέματος από τις δικαστίνες της υπόθεσης (έχω την αίσθηση ότι παραδοσιακά οι γυναίκες δικαστικοί είναι συνήθως πιο αυστηρές από τους αντίστοιχους άνδρες συναδέλφους τους), πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που δέχονται ως ισχύουσα την επικαλούμενη βαριά ασθένεια.
Η εξωτερική επιβεβαίωση της όποιας διάγνωσης σαφώς και είναι η πιο δίκαιη λύση, αλλά ακριβώς γι΄ αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ μια τέτοια λύση.
Και τι απογοητευτικό, αλήθεια, για τον οποιονδήποτε - μέσο - Ελληνα πολίτη έχει μπλεξίματα με το νόμο, να γνωρίζει εκ των προτέρων και να επιβεβαιώνει εκ των υστέρων ότι η δικαιοσύνη ούτε τυφλή είναι στην απονομή της, ούτε ίση μεταχείριση για όλους προσφέρει.
Βασικό γνώρισμα των "δυτικών" δημοκρατιών είναι ότι ο νόμος ισχύει για όλους και η δικαιοσύνη ανεξάρτητη. Αν δείτε πώς λειτουργούσε και πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη σ' αυτή τη χώρα θα συμφωνήσετε ότι το πολίτευμα είτε δεν έχει ενηληκιωθεί είτε δεν είναι αυτό που νομίζουμε....Αλήθεια ποιά είναι τα γνωρίσματα της δημοκρατίας για τους νεοέλληνες;
προς ολους
Παράπλευρη συζήτηση ουσιώδους όμως σημασίας αποτελεί φυσικά και η αυστηρότατη τιμωρία των γιατρών που χορηγούν πλαστές ιατρ.βεβαιώσεις!
Βέβαια στην χωρα μας θεωρείται περίπου αυτονόητη υποχρέωση του γιατρού να βεβαιώσει οτι ζητά ο...πελάτης,αλλιώς θα θεωρηθεί ανάποδος,στριφνός,αντικοινωνικός...
Αυτά σε επίπεδο καθημερινότητας,αναρρωτικών αδειών,βεβαιώσεων για αναβολές δικαστηρίων κλπ.
Σε επίπεδο βέβαια αναστολης εκτέλεσης καταδίκης,μιλάμε για άλλα παιχνίδια και άλλους όρους.
Για να πεσουν όμως μερικά "ηχηρά κεφάλια" αν διαπιστωθεί απο ανεξάρτητη ιατρική γνωμοδότηση οτι οι βεβαιώσεις που χορήγησαν είναι ψευδείς ή σκοπίμως αβάσιμες,να δούμε πως συμμαζεύεται η κατάσταση...
Κι οταν λέμε να "πεσουν κεφάλια",εννοούμε πολύμηνη αφαίρεση αδειας ασκησεως επαγγέλματος την 1η φορά, ως οριστική παύση σε καθ'εξιν υπότροπους.Δυστυχως,δεδομένης της άρρωστης νοοτροπίας του ελληνα,η αρχή πρέπει να γίνει από αυτούς που χορηγούν τις βεβαιώσεις,έστω κι αν συγκριτικά ισως φταίνε λιγότερο...
Το μόνο που μπορεί να σεβαστεί ο νεοέλλην,είναι οτι ο άλλος δεν έχει λόγο να βαλει το κεφαλι του στον ντορβά.
Το άλλο που θελω να παρατηρήσω,ειναι η παρουσίαση του θέματος απ τον Τύπο:
απ τις ιστοσελιδες μερικων απ τις μεγαλυτερες και πιο οργανωμένες εημερίδες της χωρας,απουσιάζει η συνολική παρουσίαση του θέματος,δηλ.οτι μετά την καταδικαστικη αποφαση,ενας-ενας οι καταδικασθέντες πετυχαν αναστολη εκτέλεσης της ποινής επικαλούμενοι λογους υγείας.
Αν αυτά τα θυμάται απο σκόρπια δημοσιεύματα που ετυχε να πεσουν στην αντιληψη του ενας μπλογκερ,ποσο δυσκολο είναι για τους επαγγλεματιες που ασχολουνται με τετοια θεματα να κανουν ενα αφιέρωμα στο θέμα?
Προφανώς δεν θέλουν,αυτοί ή τα αφεντικά τους,αφού μερικοι εκ των καταδικασθέντων ειναι σημαίνοντα προσωπα που στο προσφατο πρασινο παρελθον κατείχαν υψηλές θέσεις,ενώ καθόλου δεν αποκλείω πίσω τους να κρύβονται κι άλλοι,ανώτεροι,που επωφελήθηκαν κι εκείνοι απ τα "οργια" που γίνονταν στο Ιδρυμα.
Θελει μια ορισμένη αφέλεια να πιστέψει κανείς οτι όλα εκείνα εγιναν χωρίς καμία εκ των εποπτικών αρχών να πάρει χαμπάρι...
"Αλήθεια ποιά είναι τα γνωρίσματα της δημοκρατίας για τους νεοέλληνες?"
Με προκαλείτε τώρα...
Μα φυσικα το δικαίωμα του καθε νεοελληνα να κάνει ότι γουστάρει την ιδια στιγμή που θα εγκαλεί το Κράτος που δεν ελέγχει τους αλλους νεοέλληνες όταν κανουν τα ιδια μ'αυτόν(και φυσικά τον ενοχλούν!)
Διαφωνείς με τον ορισμό μου?
Γίνεται προσπάθεια να εμφανισθεί πως το πρόβλημα προέρχεται από κάποιους επίορκους δικαστές. Όχι.Είναι η ίδια η ελληνική Δικαιοσύνη. Ο τρόπος λειτουργίας της, η κουλτούρα της είναι ακριβώς αυτή. Αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως παραθεσμό πάνω από το κράτος με δικαίωμα κρίσης πέρα απ τους νόμους. Εκεί που βγάζουν οι γνωριμές, η διαπλοκή, η προαγωγή. Δεν είναι θέμα πως κάποιοι τα πιάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν πως διοικούν τη χώρα. Απολογούνται οι περισσότεροι σε παραχριστιανικές οργανώσεις, δίκτυα και στοές. Ούτε στη δημοκρατία , ούτε στη Δικαιοσύνη.
Αν ψάξετε τις αποφάσεις των συμβουλείων Χαρίτων είναι γεμάτες από αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών. Ο κύριος Καλίγερος που απασχολεί τις μέρες αυτές την επικαιρότητα, με δεκάδες καταδίκες, πήρε χάρη για να γίνει κυβερνητικό στέλεχος.
Ο κύριος Γιγουρτάκης, ιδιοκτήτης του Ρομέο, με καταδίκες για απόπειρα ανθρωποκτονίας πήρε χάρη και συνεχίζει.
Θα βρείτε δεκάδες Ψωμιάδηδες, μαφιόζους, μπράβους να έχουν πέσει στα μαλακά ή να αποφυλακίζονται.
Η εξουσία στην Ελλάδα πατάειστην παραεξουσία. Όχι πάντως στη λαική θέληση. Ο βουλευτής γλύφει σκοταδιστες παπάδες για να πάρει ψήφους. Ο υπουργός γίνεται υπουργός μέσα από τη σχέση του με τους χρηματοδότες του κόμματος που ξεπλένουν χρήμα. Και ο διακστής πρέπει να διαφυλάττει αυτές τις σχέσεις ( με το αζημίωτο βέβαια), αθωόνοντας
Η εικόνα της ατιμωρησίας είναι η θλιβερότερη ματαίωση της δημοκρατίας. Όπως ειπώθηκε εύστοχα από άλλους, οι νόμοι στην Ελλάδα είναι σαν τον ιστό της αράχνης: Τα μικρά έντομα πιάνονται μέσα, τα μεγάλα τον σχίζουν και περνάνε ανενόχλητα.
Παρεμπιπτόντως, η ριζική ίαση μετά την αποφυλάκιση μου θυμίζει την θαυματουργή ίαση των βαρέως πασχόντων μεταγραφέντων εν Ελλάδι από πανεπιστήμια Ν. Ιταλίας και Βαλκανικής, άμα τη ολοκληρώσει της μεταγραφής.
univers
Θλίβεσθε αντί να χαίρεσθε για την ισχυρά κράση της Φυλής μας που δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά και αναρρώνει ταχύτατα;
Συζητάμε για την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη;
Που φυλακίζει τους άρρωστους χρήστες, τους μικροπαραβάτες;
Για τα παραδικαστικά...
Για άτεγκτους δικαστές;
Για εκείνους, και όχι όλους, που δικάζουν ζαρντινιέρες;
Φευ!
ΔΙΕΥΚΡΊΝΗΣΗ:
Στο ποστ δεν υπάρχει μομφή περί ευνοϊκης μεταχειρισης εκ μερους των συγκεκριμένων δικαστών.Η μομφή απευθύνεται σε ενα ολόκληρο σύστημα γύρω και μέσα στα δικαστήρια,το οποίο απαρτίζουν δικηγόροι,δικαστικοί υπάλληλοι,γιατροι-πραγματογνώμονες κλπ,το οποίο σε συνδυασμό με το πλαίσιο(νομοθετικό,υπηρεσιακό,φόρου εργασίας) στο οποίο καλείται να κινηθεί ο δικαστής,οδηγεί-παρά ίσως την προσωπική του γνώμη- μοιραία,σε τέτοιες ευνοϊκές(για τους εχοντες τα μεσα να τις εξασφαλισουν)αποφάσεις.
Για παράδειγμα ενας πολύ εύσχημος τρόπος να "ακυρώσεις" πρακτικά μια μεγάλη ανακριτικη έρευνα ,είναι να φορτώσεις τον συγκεκριμένο ανακριτη
και με άλλες ογκώδεις υποθέσεις(που κανονικα θα απαιτουσαν αφοσιωμένη ερευνα ετών) παινεύοντας τον ως "ικανοτατο" και 'έντιμο",την ιδια ώρα που καθιστάς ανθρωπίνως αδύνατη την σωστή τέλεση των καθηκ΄ντων του.Θυμάστε που ολες οι μεγαλες υποθεσεις (Χρηματιστηριο,Σαμινα κλπ) έπεφταν στους ώμους ενός-δυο ανακριτων?
Επιπλέον το "Συστημα" ειναι ετσι φτιαγμένο ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί εδώ το φαινομενο Ντι Πιέτρο,δηλ.εισαγγελεις με τετοιες δικαιοδοσιες που να μπορουν ν'ανοιξουν "κλεισμενες" υποθεσεις,να τις συσχετισουν με άλλες,ωστε να φτασουν σε επικινδυνες αλήθειες.
Άρα,δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι είναι θεμα διεφθαρμένων δικαστών(υπαρχουν σαφώς και τετοιοι),όσο θέμα γενικότερου Συστήματος,φτιαγμένου σαν "ιστος αράχνης" που λεει κι ο univers.
Δεν έχω ουσιαστικά να προσθέσω τίποτα περισσότερο σε όσα έγραψες εσύ και οι άλλοι σχολιαστές.
Απλά μια διόρθωση σε αυτό που έγραψε ο κ.Βαρδάκας.
Εγραψε...Σύνδρομο συνήθως ονομάζουν στην ιατρική την ασθένεια την οποία οι ιατροί δεν καταλαβαίνουν ή δεν γνωρίζουν..).
Βεβαίως σύνδρομο είναι το σύνολο των συμπτωμάτων που καθορίζουν μια αρρώστια.
@squarelogic
Προφανώς αστειευόμουν.. Το έκανα φαίνεται πειστικά.. Πάντως συνήθως μετά την λέξη σύνδρομο ακολουθεί και το όνομα ιατρού..
@άλλος: Περί Γιγουρτάκη σφάλλεις. Την ξέρω την ιστορία πρώτο χέρι - καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και εξέτισε ποινή κανονικά.
(η πρόσφατη απουσία μου οφείλεται σε ασθένεια - προς απογοήτευση του γηραλέου διδύμου που με ζηλεύει ΔΕΝ πέθανα)
@ sniper για την υπόθεση Γιγουρτάκη δόθηκε χάρη με υπογραφή Μπενάκη η οποία ήταν υπουργός Δικαιοσύνης. Η υπογραφή του υπουργού είναι βέβαια τυπική,αλλά το σημειώνω για να δώσω τα στοιχεία της περιόδου.
Δημοσίευση σχολίου