Σάββατο, Απριλίου 28, 2007

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ


Μια ολοενα και ενισχυομενη εντυπωση μου τον τελευταιο καιρο,αποτελεσε την αφορμη για μια μικρη,καθημερινη στατιστικη στους δρομους της Αθηνας,σχετικα με την συνεχη χρηση του κινητου ειδικα απ τις γυναικες.

Απο τις 7 το πρωι που πανε για τη δουλεια τους,βλεπεις τις νεωτερες κυριως γυναικες να περπατανε μιλωντας διαρκως στο κινητο τους.Οδηγουν με το clamshell κολλημενο στο αυτι και βεβαια το ενα χερι (και το 80-90% της εγκεφαλικης τους λειτουργιας) απασχολημενο...
παρκαρουν/ξεπαρκαρουν μιλωντας,λες και δεν μπορουν να περιμενουν να τελειωσουν τη συνομιλια για να βγουν στο δρομο...τελευταια,ειναι πολυ της μοδας να μιλουν στο κινητο κι ενω "γυμναζονται",δηλ.οταν κανουν διαδρομο σε ταχυτητα..βιτρινοθεραπειας στην Τσακαλωφ βεβαια(τι χαρη να εχει μια ξελαχανιασμενη συνομιλια?).Σε παρεα ή με τον καλο τους, μεγαλο μερος του κοινου χρονου αναλισκεται σε συνομιλια με αλλους "που θα πατε,τι θα κανετε,ποιος θα ελθει..."-μα αν καλη μου ηθελες να συζητησεις αυτα,γιατι καθεσαι τωρα με αυτο τον δυστυχη διπλα σου? γιατι και με αυτους που συνομιλει συνεχως στο κινητο να ηταν,παλι θα μιλουσε με αλλους...δηλαδη μονιμα απουσες απ τον παροντα χρονο σε διαρκη αναζητηση ενος διαφορετικου,αλλα τελικα τραγικα ομοιου εγγυς μελλοντος...

Γιατι ρε κοριτσια?

περα απ την γνωστη και καθιερωμενη ροπη προς τη γυναικεια φλυαρια,τι ειναι αυτο που πρεπει οπωσδηποτε να πειτε και το οποιο πριν 12-15 χρονια δεν ειχατε τη δυνατοτητα να λετε? δε νομιζω να αλλαξαν τοσο πολυ οι αναγκες-ειναι κλασικη περιπτωση οπου η παρουσια μιας δυνατοτητας οδηγει σε υπερμετρη καταχρηση της.Εκατομμυρια ωρες συνομιλιων-επαφων-εξηγησεων-gossip και παλι η συνεννοηση αποδεικνυεται ουτοπια...
Κι ας φωναζουν οι ειδικοι για τα ελαχιστα λεπτα που πρεπει να περναμε τη μερα με το κινητο στο αυτι μας,για την διασπαση της προσοχης που προκαλει κατα τη διαρκεια της οδηγησης,για την αντενδειξη καταχρησης απο αναπτυσσομενους οργανισμους-δε νομιζω να υπαρχουν πλεον πολλα 12χρονα χωρις δικο τους κινητο.Και οι δυστυχεις γονεις που θα θελησουν να επιβαλλουν μια αναβολη της αποκτησης κινητου θα βρεθουν αντιμετωποι με μια λιστα-καταπελτη ολων των συμμαθητων που διαθετουν την πολυποθητη συσκευη και τον κινδυνο κοινωνικης απομονωσης του παιδιου τους,οποτε ανακρουουν πρυμνη...

Ακομα και η χρηση hands-free κατα τη διαρκεια της οδηγησης εχει διαπιστωμενα συσχετισθει με
τετραπλασιασμο των ατυχηματων.Ποσο μαλλον η οδηγηση με το ενα χερι απασχολημενο με το κινητο ή τον απολυτο τρομο,την αποστολη SMS την ωρα της οδηγησης που απασχολει και τα 2 χερια και τα 2 ματια!Η δυνατοτητα ελιγμων και αποφυγης μειωνεται δραματικα σε συνθηκες εγκεφαλικου multitasking.

Φυσικα δεν ειναι γυναικεια αποκλειστικοτητα τα παραπανω...πολυ συχνα συναντω και ανδρες που κανουν τα ιδια,συνηθως οδηγους τεραστιων τζιπ/διθυρων κουπε/"φτιαγμενων" supermini.Απλα η στατιστικη που κανω καθημερινα στους δρομους ειναι συντριπτικη υπερ της γυναικειας καταχρησης.Η πατροπαραδοτη παροιμια "
οσα δε φερνει η ωρα τα φερνει η στιγμη"εχει απολυτη εφαρμογη εδω.Ευτυχισμενες ζωες μπορουν να καταστραφουν σε δευτερολεπτα,ανθρωπινες απωλειες,πονος, μηνες και χρονια αποκαταστασης μπορουν να χρειασθουν για ενα ανοητο τηλεφωνημα.Πραγματικα δεν αξιζει!

33 σχόλια:

Univers είπε...

Πες τα χρυσόστομε! Επιτέλους, άργησες αλλά πέτυχες διάνα.

Το κινητό και τα εδώ του παρατράγουδα είναι ο ασφαλέστερος δείκτης της νεοελληνικής αποβλάκωσης.

Ασφαλώς και κατ' ουσίαν για τους περισσότερους τίποτε καινούργιο και τίποτε πιο επείγον δεν υπάρχει να ειπωθεί σε σχέση με πριν λίγα χρόνια, όταν το κινητό απουσίαζε. Πρόκειται για κλασσικό δείγμα καταναλωτικής αδηφαγίας, σπατάλης χρόνου και χρήματος που πληρώνεται ακριβά από την χώρα μας.

Από δεκάδες έως εκατοντάδες € εκταμιεύονται μηνιαίως από τους οικογενειακούς ή προσωπικούς προϋπολογισμούς μας. Πού πάνε; Εν μέρει στους εργαζομένους στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (το μόνο παρήγορο, δημιουργήθηκαν κάποιες θέσεις εργασίας). ΑΛΛΑ στο μεγαλύτερο μέρος τους σε εταιρείες ξένων συμφερόντων (και δεν μιλώ μόνον για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και γι' αυτές που παρέχουν την τεχνογνωσία, το λογισμικό κτλ.). Ποια και πόση είναι η αύξηση του ετήσιου κατά κεφαλής παραγομένου εθνικού προϊόντος που επιτρέπει τέτοια σπατάλη; Πόθεν ο σπαταλώμενος πλούτος; Όχι βέβαια από την ανύπαρκτη αύξηση της ελληνικής παραγωγικότητας.

Univers είπε...

Όσο για το τι λέγεται διά της ασυρμάτου οδού, ε! δεν χρειάζεται και προσπάθεια να το υποψιασθείς, λίγη λαθρακρόαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στο δρόμο αρκεί. ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΝΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

Univers είπε...

Το ιδανικό του νεοέλληνα σε όλο του το μεγαλείο: ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ. Και αυτό περιλαμβάνει βέβαια απαραιτήτως και την ανεμπόδιστη πολύωρη ημερήσια κινητο-παρλαπίπα. Γιατί το κινητό είναι "η ζωή μας", το alter ego μας, η προέκταση της αβάστακτης ελαφρότητας του ατομικού μας είναι, διά της οποίας μπορούμε πλέον (και) διά των ραδιοκυμάτων να κοινωνούμε την κενότητα του ρευστοποιημένου από τον καταναλωτισμό εγκεφάλου μας στους ομοίους μας.

Δείτε τις φράσεις-αρχέτυπα που επαναλαμβάνονται συχνότατα στις διαφημίσεις προϊόντων κινητής αποβλάκωσης: "ΘΕΛΩ", "ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ", "ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ", "ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ". Φράσεις που έλκουν σαν πυροφάνι μέσα στα μεσάνυχτα του καταναλωτικού ευδαιμονισμού μας.

Univers είπε...

Και βέβαια, στην προσπάθεια αλώσεως της Πόλης οι εταιρείες ψάχνουν πάντοτε την κερκόπορτα. Και η κερκόπορτα του καταναλωτισμού είναι η γυναίκα. Πείσε την γυναίκα ότι κάτι είναι της μόδας, ότι την δείχνει πιο in, πιο σέξυ, πιο αυτόνομη κοκ. και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Άσε τους άλλους μετά εις μάτην να προειδοποιούν για κινδύνους από την χρήση του τάδε ή του δείνα προϊόντος. Οι γυναίκες θα πειστούν για την ανάγκη να μειώσουν την κινητο-μπαραμπούρα όσο θα πεισθούν και να μειώσουν την καλοκαιρινή τους έκθεση στον ήλιο (παρ' ότι έχει βουΐξει ο κόσμος για τους κινδύνους καρκίνου του δέρματος), όσο θα μειώσουν και το κάπνισμα στο οποίο είναι μακράν οι πρωταθλήτριες (παρ' ότι ο καρκίνος του πνεύμονα θερίζει στους καπνιστές).

Univers είπε...

Υπάρχουν όμως κίνδυνοι από την χρήση (και κατάχρηση) των κινητών; Παρ' ότι δεν είναι ακόμη αποδεδειγμένο, είναι πολύ πιθανόν.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, οι δυνητικοί κίνδυνοι δεν προέρχονται από τις κεραίες βάσεως αλλά κυρίως από τις συσκευές, που εκπέμπουν δίπλα στο αυτί μας. Αντιθέτως, η προσπάθεια ορισμένων ζηλωτών να απομακρύνουν τις κεραίες από την πόλη αυξάνει την ένταση του σήματος που εκπέμπεται από τα κινητά και άρα την ακτινοβόλησή μας.

Univers είπε...

Ο απόλυτα βεβαιωμένος κίνδυνος είναι όμως η ομιλία στο κινητό κατά την διάρκεια της οδήγησης. Και εδώ ας μην ξεγελιόμαστε με τα bluetooth, handsfree κτλ. Το μείζον αίτιο απόσπασης της προσοχής δεν είναι η συμμετοχή των χεριών, αλλά η συμετοχή στην συνομιλία αυτή καθ' εαυτή.

Μου έχει τύχει να μιλήσω επανειλημμένως (με bluetooth) οδηγώντας, και όταν ολοκληρώθηκε η συνομιλία (μερικών λεπτών) να μην θυμάμαι τι μεσολάβησε στο δρόμο αυτό το διάστημα... Το απόλυτο κενό μνήμης.

Θα μου πεις, όταν έχεις συνοδηγό και μιλάς μαζί του δεν είναι το ίδιο; Ε! λοιπόν, όχι. Συνήθως ο συνοδηγός είναι και αυτός με κάποιο τρόπο συμμέτοχος στην οδήγηση και δεν σε αποσπά, ιδίως όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος. Επιπλέον, με κάποιο τρόπο φαίνεται ότι το γεγονός πως έχεις τον συνομιλητή δίπλα σου σε βοηθά με το να μην αναγκάζει την φαντασία σου να τον αναπλάθει ολοκληρωτικά από τον ήχο του τηλεφώνου και σε αποσπά λιγότερο (προσωπική μου υποκειμενική εκτίμηση).

Univers είπε...

Τέλος πάντων, συνοψίζω λέγοντας ότι οι μόνες βεβαιωμένες βλάβες που προκαλούν τα κινητά είναι:

(1) Η αυξημένη πιθανότητα ατυχήματος κατά την οδήγηση.

(2) Η - περαιτέρω - αποβλάκωση των μανιωδών χρηστών τους και η απομόνωσή τους σε παραδείσους ψευδο-επικοινωνίας (Έχετε προσέξει ότι σε παρέες, ιδιαίτερα εφήβων, ο καθένας απασχολείται με την συσκευή του; Προς τι τότε η συνάντηση, αν τα σημεία αναφοράς της επικοινωνίας τους είναι πάντοτε εκτός της σύνθεσης της παρέας;)

(3) Η καταχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και η διαφυγή στο εξωτερικό, με την σέσουλα, των € που με κόπο μαζεύουμε ως κράτος από τις ελάχιστες πηγές παραγωγικότητας που μας έχουν απομείνει ως κράτος...

Τώρα, αν "βγει" και η ιστορία με τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας, χαίρε που καήκαμε!

Univers είπε...

ΥΓ.: Ίσως να ήμουν λίγο άδικος προς τις γυναίκες, προηγουμένως.

Αλλά ας με διαψεύσουν κλείνοντάς το και λίγο το ρημάδι το κινητο-αποχαυνωτήρι! (αυτό ισχύει βέβαια και για μας που κατουρούμε όρθιοι).

Univers είπε...

...Εκτός και αν όλοι εμείς, άρρενες και θήλεις μανιώδεις χρήστες του χαυνο-τηλέφωνου δεν τολμούμε να αντιμετωπίσουμε την σιωπή της απόλυτης κενότητας του εγκεφάλου μας, που επιβάλλεται εκκωφαντικά μόλις πάψει το μπαρα-μπούρα του κινητού...

squarelogic είπε...

Καταιγιστικος και καιριος οπως παντα univers!

το ηξερα οτι το θεμα θα σε εξιταρει.Κατσε να δουμε μονο τις γυναικειες αντιδρασεις(πηρα κρανος).

Και για την επιλογη της φωτογραφιας δε μπορεις να πεις τιποτε,ε?τεφαρικι!

Univers είπε...

Τι να πω!

Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις! Παρέλυσα μόλις την είδα.

Univers είπε...

Για να αντιληφθούμε πάντως το μέγεθος της υπερβολής στην χρήση του κουτο-κινητού εδώ στην Ελλάδα, αρκεί να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στον αριθμό των συνδέσεων (με δευτεραθλητές τους Ισπανούς και τους Ιταλούς, νομίζω - τι σύμπτωση!).

Είμαστε πολύ πιο μπροστά από χώρες που παράγουν το προϊόν και που, επιπλέον, λόγω αποστάσεων, αραιοκατοίκησης και κλιματικών φραγμών το έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη (Σουηδοί, Φιλανδοί).

Τι σου είναι αυτή η Μεσόγειος ρε παιδί μου! Όπως έλεγε και ο Ζάχος Χατζηφωτίου, όταν κάποιος βρέξει τα πόδια του στην Μεσόγειο γίνεται άλλος άνθρωπος. Ανεπιστρεπτί.

Mathilde είπε...

Σοβαρά τώρα, θα το χρειαστείς το κράνος. Μάλλον τυχαίνει λόγω του φύλου σας να προσέχετε (δε σου μιλάω στον πληθυντικό, μιλάω και στον univers) περισσότερο τις γυναίκες που βλέπετε στο δρόμο παρα τους άντρες -και λογικό εδώ που τα λέμε- ή μπορεί να σας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό ένας άντρας να μιλάει στο κινητό ενώ περπατάει, οδηγάει, τρέχει, δουλεύει ή συνοδεύεται τέλος πάντων, ενώ για μία γυναίκα σας φαίνεται πολύ παράξενο.

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με το ποστ, αηδία έχουν καταντήσει όλοι. Εγώ μία φορά είχα ξεχάσει για 4 μέρες το κινητό μου κάτω από το κρεβάτι μου και δεν το είχα αναζητήσει καθόλου. Το κατάλαβα όταν τα μισά άτομα από την παρέα μου μου κράταγαν μούτρα που δεν τους απαντούσα στα τηλέφωνα.

Απλά θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι κοινό και για τις 2 μεριές.
Μάλλον πρέπει να σας πειράζει κυρίως το ότι όταν οι γυναίκες μιλάνε χρησιμοποιούν το 80-90% της φαιάς ουσίας που διαθέτουν στη συνομιλία, ενώ οι άντρες ξέρουν να εξισορροπούν τις δυνατότητές τους και μπορούν άνετα να μιλάνε στο κινητό,και ταυτόχρονα να οδηγούν, να παίζουν τέτρις, να στέλνουν μέιλ στην εταιρία, να καπνίζουν και να στέλνουν και μήνυμα από το άλλο κινητό τους χωρίς κανένα κίνδυνο..

Καλά,οκ, υπερβάλλω λίγο, δεν είπατε ακριβώς αυτό, αλλά ξέρω ότι σίγουρα θίξατε το θέμα της ρηχότητας των συζητήσεων μεταξύ γυναικών. Συγγνώμη, το ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ξέρω και βάζουν προγράμματα λεπτών ομιλίας για να μιλάνε για το στοίχημα και το ποδόσφαιρο και το πλέι στέισον? Έχω ακούσει τον αδερφό μου να μιλάει τουλάχιτον για μιάμιση ώρα με ένα φίλο του στο τηλέφωνο και να μην ΛΕΝΕ τίποτα. Από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσα να βρω το θέμα της συζήτησης. Ήταν κάτι τέτοιο:
-Πες τίποτα ρε μαλάκα.
-Τίποτα μωρέ εσύ?
-Καλά μωρέ.. Κανένα νέο?
-Μπα.. Τίποτα.
-Ωραία, τι άλλα?
-Αυτά.
-Εγινε τίποτα καινούριο?
-Τσου, εσύ?
κλπ κλπ...
Εγώ πχ δεν θυμάμαι ποτέ να έχω πάρει ποτέ κάποιον τηλέφωνο, έτσι χωρίς να έχω κάτι να του πω, μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσω το κινητό μου. Δεν λέω ότι μιλάμε για φιλοσοφικά ζητήματα, αλλά κι εσείς δεν πάτε πίσω λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Ματιλδη,εδω δε μιλαμε για αντικειμενα οφθαλμολουτρου,αλλα για οσους βλεπω καθημερινα στο δρομο να μιλουν ενω οδηγουν,και μου αναβουν τα λαμπακια-αρα δεν ειναι στατιστικο bias(προκαταληψη).

Αν ειχες χασει το κινητο 4 μερες χωρις να παθεις υστερια εισαι ο ανθρωπος μου!!!(τι κριμα που το προφιλ σου λεει οτι εισαι 7!)

Για το μημειωδες τηλεφωνημα του αδερφου σου
-ή κατι ηθελε να συζητησει αλλα τοφερνε γυρω-γυρω γιατι δισταζε

-ή ηθελε να κοιμηθει,αλλα μπερδευτηκε και πηρε τηλεφωνο και μισοκοιμηθηκε "συζητωντας"

και παντως το λεω,οτι δεν ειναι δικη σας αποκλειστικοτητα-απλα,νομιζω οτι σαφως υπερτερειτε,και μαλιστα,αυτο που βλεπω καθημερινα στο δρομο(γιατι και γω υπο προυποθεσεις σηκωνω λογω φυσης της δουλειας το κινητο στο δρομο,αλλα συντομα,κοφτα και με τυψεις..)ειναι οτι οι γυναικες που περνανε αδιαβαστα τα ΣΤΟΠ ή αρμενιζουν επικινδυνα αναλογα με τις διακυμασεις της συνομιλιας τους,αν τους πεις τιποτε(ευγενικα...),δεν εχουν καμια απολυτως ενοχη/κατανοηση του κινδυνου που προκαλουν-στην καλυτερη σου χαριζουν ενα δολοφονικο βλεμμα,στην χειροτερη,ευχες για την... σεξουλικη σου ζωη!

Mathilde είπε...

Πώς φαίνεται ότι
1)Δεν έχετε δει το προφίλ μου
2)Δεν διαβάσατε όλο το ποστ μου.

20 λέει το προφίλ μου ότι είμαι..

Ναι, πείτε μου τώρα ότι οι γυναίκες βρίζουν πιο πολύ από τους άντρες στο δρόμο...
Βασικά θεωρώ ότι ποτέ δεν πρεπει να γενικεύουμε γιατί πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και είναι άδικο. Αλλά, εδώ που τα λέμε, όλοι ίδιοι είστε!

Ανώνυμος είπε...

"Αλλά, εδώ που τα λέμε, όλοι ίδιοι είστε! "
Συμφωνω,προπαντος να μη γενικευουμε!

Μιλουσα για την αλλαγη που ηθελες να κανεις στο προφιλ σου στο τελευταιο ποστ σου,που ναι,τοσες μερες το διαβασα ολο αρκετες φορες!

Οχι,στο βρισιδι μαλλον το Υ χρωμοσωμα εχει τα πρωτεια(ανκαι αμφισβητειται εντονα εσχατως,σε βεβαιωνω...).Ομοιως και στο πτυειν...

Οπως και ναχει,πρεπει να εισαι περηφανη που αποτελεις(μαλλον..)εξαιρεση και επιβιωσες 4 ολοκληρες μερες χωρις το κινητο.
Ελπιζω επισης να θυμασαι το ποστ οταν αρχισεις την οδηγηση-ετσι θα αποφυγεις να βριστουμε ετσι και σε πετυχω στο δρομο(:-pppp)

Καλως ηρθατε πισω!

Ανώνυμος είπε...

Μα γι'αυτό το'πα καλέ (το "Όλοι ίδιοι είστε")!

Αλήθεια? Πόσες φορές? Εγώ δεν το έχω διαβάσει ολόκληρο από την ώρα που το έγραψα!

Βασικά το γεγονός ότι δεν είμαι εξαρτημένη από το κινητό είναι μερικές φορές πρόβλημα γιατί το ξεχνάω πολύ συχνά όταν φεύγω από το σπίτι και δε μπορούν να με βρούνε.
Κι επίσης έχω και γκρίνια όταν απαντάω στα μηνύματα μετά από 2-3 ώρες ή δεν το σηκώνω όταν χτυπάει(μονίμως αθόρυβο).
Ξέρετε τώρα, "Πού ήσουνα, με ποιον, γιατί δεν το σήκωνες, τι έκανες" και άμα του εξηγήσεις "Μη μου λες ψέματα, δεν γίνεται να μην το είδες τόση ώρα, πού ήσουνα?".

Έχω οδηγήσει πολλές φορές και δε θυμάμαι να είχα ποτέ κινητό μαζί μου.. (Μην αρχίσετε τώρα για την οδήγηση, 1)οδηγάω άψογα 2)δε βγαίνω σε κεντρικούς δρόμους ή μάλλον σε καθόλου δρόμους)

Univers είπε...

Δεν έχω καμμία αμφιβολία για την πιστότητα του διαλόγου που μεταφέρει η Ματίλδη. Άλλωστε, όλα αυτά τα προγράμματα με τις CU παρέες, τους What's up φίλους και τα παρεμφερή τερατουργήματα του greeklish (με τα φθηνά λεπτά ομιλίας από αριθμό σε αριθμό της ίδιας εταιρείας κινητής αποβλάκωσης) αυτό ακριβώς ευνοούν, την αέναη μπουρδολογία.

Ξυπνάει ο πρώτος της CU παρέας και καλεί τους άλλους...μαλάκες (τώρα και σε video-κλήση) για να μάθει αν ξύπνησαν ("ξύπνησες ρε μαλάκα;") και αν...έστησαν την τέντα το βράδυ ("είχα κάτι καύλες ρε μαλάκα ψες"). Και ακολουθεί το μείζον θέμα του πώς και πού θα κοπροσκυλιάσουν τη μέρα ("πάμε ρε μαλάκα στο Μπουρνάζι για καφέ, έχει κάτι μωρά") και έτσι πάει το πράμα μέχρι το βράδυ.

Univers είπε...

Φανταστείτε τώρα να βγει αληθινό ότι η ακτινοβολία των συσκευών είναι βλαπτική (που είναι εξόχως πιθανό): 500 λεπτά το μήνα με το κινητό στο αυτί! Ο Θεός βοηθός.

Univers είπε...

Χθες περίμενα απόγευμα στην στάση "ΚΑΤ" του ηλεκτρικού. Στην αποβάθρα κάποια στιγμή βρισκόντουσαν 4 άτομα, 2 γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί (που συνοδευόταν από τη μία από τις δύο γυναίκες).

Λίγα λεπτά αφ' ότου έφθασαν στην αποβάθρα και μην έχοντας με τι να απασχολήσουν τα χέρια τους (το τραίνο αργεί λίγο περισσότερο στο ΚΑΤ, καθώς το 1/2 της κίνησης σταματά κάτω από τον σταθμό της Ειρήνης) το...βγάλαν έξω και αρχίσαν να το παίζουν και οι τέσσερις! Ναι, και το παιδί! Εννοώ το παρλο-κινητό βέβαια. Χωρίς να μιλάνε με κάποιον.

Γιατί, κυρίες και κύριοι σχολιαστές, όλοι μας γράψαμε για τους βλακώδεις διαλόγους, τα απύθμενης ανοησίας μυνήματα και την ρηχή επικοινωνία του βλακο-κινητού, αλλά μας διέφυγε μία άλλη μείζων πτυχή της υπόθεσης: το βλακο-κούτι αυτό αποχαυνώνει και διά της απλής παρουσίας του, χωρίς καν επικοινωνία.

Δεν έχω με ποιον να μιλήσω, δεν έχω τι να σκεφτώ (τι περίεργο) και τι να ονειροπολήσω, μου τέλειωσαν τα λεπτά ομιλίας ή εξαντλήθηκε η CU/What's up παρέα μου στο μπίρι-μπίρι και δεν έχει κέφι για παρλα-πίπες; Βγάζω έξω το αποχαυνωτήρι και σεργιανάω στο μενού και τη βρίσκω: κάτι τα παλιά μηνύματα, κάτι τα MMS, κάτι τα screensavers, κάτι το 'να κάτι τ' άλλο, κάπως θα φτιαχτώ.

Univers είπε...

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΥΤΙΣΜΟΣ. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΕΙΑΣ!

Univers είπε...

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΧΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ STYLE, ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!

Univers είπε...

...ΚΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΙΑΣ.

Mathilde είπε...

Μπουρνάζι.... Κι έλεγα πού θα πάμε σήμερα, ευχαριστώ!

Βασικά, αυτό είναι αλήθεια, όταν περιμένεις το μετρό ή τον ηλεκτρικό τέλος πάντων,και δεν μπορείς να καπνίσεις, το κινητό είναι μία λύση. Αλλά όταν είσαι μόνος σου. Αν μπορείς να μιλήσεις με κάποιον γιατί να χάσεις την ώρα σου? Σε γενικές γραμμές το κινητό μου το βγάζω από την τσάντα μόνο αν αντιληφθώ ότι χτυπάει (και αν) γιατί είναι πάντα κάτω από όλα τα άλλα πράγματα και ειναι μεγάλο ζόρι να το βρεις..(squarelogic, μπορείς να γράψεις για το χαμό που γίνεται στις γυναικίες τσάντες. Εκεί ναι, θα έχεις δίκιο ό,τι και να πεις..)

Ανώνυμος είπε...

univers κοντεψα να πεσω απ την καρεκλα απ τα γελια!πως και δεν συναντηθηκαμε χτες στον σταθμο?(εφτασα γυρω στις 7.30)

Ματιλδη κωλυομαι να γραψω για τις γυναικειες τσαντες
α)γιατι δε μπορω να ονομασω τα μισα απ τα περιεχομενα μιας τυπικης γυναικειας τσαντας(οποτε χρειαζομαι τη βοηθεια του κοινου)

β)γιατι και στη δικη μου τσαντα γινεται συνηθως ενας χαμος απο χαρτια,λογαριασμους,καρτ-βιζιτ,περιοδικα, οποτε "δεν δικαιουμαι για να ομιλω"

Univers είπε...

"Σαν θα πεθάνω βάλτε μου το κινητό στο μνήμα
και μη με θάψετε βαθειά γιατί δεν θα 'χει σήμα."

Τελευταία επιθυμία Έλληνος κινητομανιακού.

Univers είπε...

Μαντέψτε και γιατί δεν έχει επιτύχει τα προσδοκώμενα σε εμπορική διείσδυση η video-κλήση σε κινητά και σταθερά (και ούτε θα επιτύχει κατά την γνώμη μου).

...Γιατί θα ήταν πολύ άβολο για το ήμισυ του πληθυσμού να χρειάζεται φτιάξιμο στον καθρέφτη πριν σηκώσει το τηλέφωνο, τουλάχιστον στις "ενδιαφέρουσες" κλήσεις.

(κινδυνεύω να κατηγορηθώ ως σεξιστής)

Ανώνυμος είπε...

καλα,δεν παιζεσαι!

παντως τελευταια βλεπω ολο και περισσοτερους να μιλουν ακομα και πεζοι ή καθημενοι μονο με bluetooth handsfree,φοβουμενοι τις παρενεργειες-δυστυχως ομως δεν τις φοβουνται οταν οδηγουν,οπου ισως το handsfree τους ενοχλει στην απολαυση των τελευταιων σουξε των Βισσοβανδηδων.

Να φανταστεις πηρα και γω,που σπανιως μιλω ταν οδηγω-και γενικα δεν καταναλωνω ουτε τον προπληρωμενο χρονο μου.Βεβαια απαντω σε κλησεις αλλων....

squarelogic είπε...

ανακαλυπτω και γω σιγα-σιγα τα μυστικα της καινουριας μου συσκευης(μετα 2,5 χρονια...)και θαυμαζω τι εχουν χωρεσει μεσα σε ενα τοσο δα πραγματακι:
κινητο τηλεφωνο,καμερα(φωτο/βιντεο)2MP,φλας,ραδιοφωνο που λαμβανει και RDS πληροφοριες,mp3 player,παιχνιδια,οrganizer,alarm...

αμα αρχισουν και καλυπτουν και τις ερωτικες αναγκες ως υποκαταστατα(για τη δονηση ηδη εχουν φροντισει..),για τους περισσοτερους θα εξαλειφθει η αναγκη για ανθρωπινη επαφη.Θα παιρνουν ενα απεριοριστο προγραμμα LU( lick you...)και θα τη βρισκουν...μεχρι εξαντλησεως της μπαταριας.

Παει,ξεφυγαμε!

Ανώνυμος είπε...

Σα δε ντρέπεστε λέω γω...

Univers είπε...

Ακριβώς όπως τα λες τετράγωνε...

Το κινητό είναι η αυταπασχόληση σε όλο της το μεγαλείο.

Univers είπε...

Ματίλδη, αποκλείεται να σοκάρεσαι...

squarelogic είπε...

προς τελευταίο σχολιαστή

βγαίνουν εντελώς ακαταλαβίστικοι χαρακτήρες.Τι encoding χρησιμοποιείς?
Το δικό μου είναι ρυθμισμένο σεunicode TF8,αλλά και σε αλλες κωδικοποιήσεις που το γύρισα,αδυνατώ να σε διαβασω.