Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2011

The Maria Antouanetta moment...


Ο αστικός μύθος θέλει την Μαρία Αντουανέττα τόσο αποκομμένη απ την πραγματικότητα των υπηκόων της,ώστε να αναρωτιέται,"γιατί,αφού δεν έχουν ψωμί,δεν αγοράζουν παντεσπάνι..."

Οι τόσο αποθρασυμένοι εθνοπατέρες,που τολμούν να ζητούν πλασματικά "αναδρομικά"εκατοντάδων εκατομυρίων την στιγμή που ο ελληνικός λαός σφαγιάζεται κυριολεκτικά υπό το βάρος των έκτακτων φόρων που οι ίδιοι ψηφίζουν(και εν πολλοίς οι ίδιοι προκάλεσαν με το πελατειακό κράτος-οπερέττα που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια),προφανώς ήταν σε ομαδική κοπάνα απ το σχολείο όταν διδασκόταν η Γαλλική Επανάσταση...
Γι'αυτό ίσως να τους διαφεύγει και το
τέλος της Μαρίας Αντουανέτας...

8 σχόλια:

squarelogic είπε...

και για την Ιστορία οι "αντουανέτες":
Οι 48 του ΠΑΣΟΚ: Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα - Νόρα Κατσέλη - Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.


Οι 60 (!!!)της ΝΔ: Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου - Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Ακόμη, αγωγή έχει καταθέσει η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού (΄89-΄93) και του ΚΚΕ (΄93-΄04), Ιουλία Κοσιώνη και ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ, Εμμ. Μπακόπουλος.

thinks είπε...

Σωστό το σκεπτικό σου (κι ας μην έχει βάση στην πραγματικότητα η φράση που αποδίδουν στην Αυστριακή δεκατετράχρονη νύφη ενός σεξουαλικά αδιάφορου συζύγου -η ταινία της Κόπολα πάντως υπέροχη και πιστή στην ιστορία).

Ανησυχώ μπας και θυμηθεί κανείς την Γαλλική επανάσταση και τρέχουμε πάλι να αποκεφαλίζουμε με τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα, χαλκευμένες κατηγορίες και δίκες-θέατρα-σκιών, κατηγορώντας την χήρα Καπέ (veuve Capet) ως έχοντας πράξει αιμομιξία με τον μικρό γιό της, μόνο και μόνο για να καταλήγουμε υπήκοοι της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Ναπολέοντα που θα έχουμε αναδείξει από τις γραμμές των οδοφραγμάτων...

squarelogic είπε...

Δημητρη όλα παίζουν...κανείς δεν ξέρει ποιός θα αναδειχθεί απ το επερχόμενο σάρωμα...αυτό όμως δεν είναι λόγος για να μην αντιδρούμε...

Στόχος της ανάρτησης ήταν να αναδείξει πόσο ξεκομμένοι απ την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολλοί είναι οι δικές μας 'αντουανέτες' ώστε να μην διστάζουν να ζητήσουν ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ(όπως εντελώς πλασματικά και παράνομα ήταν και των δικαστών!)εκατομύρια,που θα πληρωθούν από αυτούς που τους έχουν φέρει σε σημείο να μην μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους ή να πάρουν τα φάρμακα τους!
Οταν μέσα στους ενάγοντες βλέπεις τον Ακη των offshore και των εκατοντάδων εκατομ.ευρώ,τον Μαντέλη,τον Παυλίδη,τον Δούκα των δομημένων,ε, δεν μπορεί να μην εκραγείς εμπρός στην απύθμενη απληστία και την προκλητική έλλειψη ενσυναίσθησης...

thinks είπε...

Όσα περισσότερα τέτοια όσοι περισσότεροι κάνουν, τόσο κοντύτερα φέρνουν το "σαρωμα" το οποίο μάλλον έρχεται. Συμφωνώ απόλυτα και με την ανάρτηση και το σχόλιό σου φίλε Squearelogic. Απλά εύχομαι να μην καταλήξουμε αλλά Γαλλική Επανάσταση... να πάμε λίγο καλύτερα. Και ελπίζω να ξυπνήσουμε γρήγορα και να κάνουμε αυτό που πρέπει...

athinovio είπε...

Και οι ηγεσίες των κομμάτων, ούτε μία διαγραφή, φυσικά, ούτε καν για τα μάτια του κόσμου.

Και μετά "καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται"...

Μωρε στην καρμανιόλα, λέω!

hroni είπε...

Εκατοντάδες ρωγμές στο βυθό, από τις οποίες αναβλύζουν τεράστιες ποσότητες μεθανίου, ανακαλύφθηκαν από ρωσική αποστολή στα νερά έξω από την Ανατολική Σιβηρία. Οι ερευνητές δηλώνουν έκπληκτοι και ανήσυχοι, δεδομένου ότι το μεθάνιο είναι 20 φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα ως αέριο του θερμοκηπίου. «Σε μια πολύ μικρή περιοχή, μικρότερη από 10.000 τετραγωνικά μίλια [26.000 τ.χλμ], μετρήσαμε πάνω από 100 "σιντριβάνια" [...] από τα οποία το μεθάνιο αναβλύζει μέσα από τη στήλη νερού και φτάνει κατευθείαν από το βυθό στην ατμόσφαιρα» αναφέρει ο Σεμιλέτοφ.

Πακιστανοί και Νιγηριανοί ερευνητές βεβαιώνουν την ύπαρξη 300 παρόμοιων ρωχμών σε επιφάνεια μόλις 1.000 τμ στην ξηρά, στο κέντρο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Παρόλο που η ακριβής συγκέντρωση του μεθανίου είναι αδύνατο να εκτιμηθεί λόγω της αφάνταστης μπόχας, η αύξηση της θερμοκρασίας είναι προφανής αφού ακόμη και σε περίοδο έντονης χιονόπτωσης ποτέ δεν στρώνει χιόνι. Οι έλληνες επιστήμονες, χρηματοδότες της έρευνας με το 5% του σχετικού κονδυλίου της ΕΕ, όταν εντοπίστηκαν στο Άριστον να τσακίζουν τυρόπιτες και άλλα σφολιατοειδή, δήλωσαν ατάραχοι παρά την παντελή έλλειψη όζωντος πάνω από το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο. Έκδηλος ήταν ο ενθουσιασμός τους αφού εντοπίστηκαν δε μορφές ζωής που βρίθουν σε αυτό το αφάνταστα τοξικό περιβάλλον ενώ συμπλήρωσαν ότι ακόμα και 17 μισθούς να τους έδιναν, αυτοί δεν θα πλησίαζαν με τίποτα.

teleytaios είπε...

Μόλις έμαθα την είδηση, νόμισα ότι επρόκειτο για μια κακόγουστη φάρσα. Τελικά ήταν πραγματικότητα, μια ζοφερή πραγματικότητα που έχει ξεπεράσει και τα πιο τρελά σενάρια επιστημονικής φαντασίας...

Την καλησπέρα μου.

squarelogic είπε...

Οι τύποι Τελευταίε μου ζουν σε άλλο πλανήτη...γιατί να καταλάβουν γιατί ο λαός δεν τρώει παντεσπάνι?
Στον πλανήτη αυτό δεν υπάρχουν έξοδα μετακίνησης γιατί μπορείς πάντα να πάρεις την υπηρεσιακή λιμουζίνα με τον οδηγό...δεν υπάρχουν ελλέιψεις στα σχολεία γιατί το σχολείο της Βουλής έχει τα πάντα.κ.ο.κ.
Αν δεν έχει θεσμοθετηθεί οτι μαζί με την καρεκλα υποχρεούσαι να ζεις όπως κι οι ψηφοφόροι σου,πως να τους νιώσεις?