Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2011

Λέτε?

Μήπως τελικά το δημοψήφισμα δεν ήταν μια βλακώδης έμπνευση ενός αλλοπρόσαλλου ελληνα πρωθυπουργού?Μήπως ήταν μια κίνηση-καταλύτης κατόπιν εντολών Κέντρων που ίσως κρύβονται πίσω από όλα όσα ζούμε τα τελευταία 2-3 χρόνια?

Γιατί εκτός απ τη δυνατότητα για απεριόριστη κερδοσκοπία που έδωσε σε όσους ενδεχομένως γνώριζαν,δείτε τι προκάλεσε:
- σκληρά μέτρα λιτότητας σε Ιταλία-Γαλλία-Κύπρο και έπεται συνέχεια...
-ενδεχομένως να επιτάχυνε την διολίσθηση της Ιταλίας προς την αδυναμία δανεισμού στα πλαίσια μιας γενικευμένης αρνητικής προδιάθεσης προς τις χώρες του Νότου
-αλλαγή κυβέρνησης σε Ελλάδα-Ιταλία,με ανάθεση της πρωθυπουργίας σε μέλη της Trilateral Commission!
Τυχαίο?

Πάμε όλοι μαζί: Δε νομίζω!
Ευρωπαίος Προέδρος ο μέλλων πρωθυπουργός της Ιταλίας κ.Μαριο Μόντι.
Μέσα και ο πρώην Fed,Paul Volcker...και φυσικά,ο ιδρυτής,εντιμότατος κ.Ροκφέλερ...
Και απο Ελλάδα μεριά οι κ.Παπαδήμος,Οδ.Κυριακόπουλος,Παν.Βουρλούμης και Αλ.Παπαχελάς (της εξόχως μνημονιακής Καθημερινής).

Και όλη αυτή η φαρσοκωμωδία της τελευταίας βδομάδας φαίνεται,οτι είχε σκοπό να μας κάνει να δεχθούμε με ανακούφιση την προαποφασισμένη επιλογή Παπαδήμου.
Οφείλω να υποκλιθώ στους σκηνοθέτες όλου αυτού του Έργου που παρακολουθούμε τα τελευταία 2 χρόνια:δικαιούνται Οσκαρ...

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν ο κ.Παπαδήμος αξιοποιήσει το καλό του όνομα προς όφελος της Ελλάδος και των κατοίκων της ή αν συνεχίσει να υπηρετεί πιστά το κλειστό elite club που τον ανέδειξε τόσο ψηλά.Προσωπικά θα ποντάριζα στο δεύτερο σενάριο...

EDIT: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης επιβεβαιώνει τους φόβους μας.
Βασικά η ίδια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με άλλον Παπα- επικεφαλής,και
γαρνιτούρα ολίγην από ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Α,και 6 επιπλέον υπουργούς απ τοπροηγούμενο "ευέλικτο" σχήμα
στα πλαίσια της λιτότητας φαντάζομαι...Και ο ογκόλιθος Παγκαλος
αμετακίνητος...Η δραχμούλα πλησιάζει απειλητικά...

18 σχόλια:

thinks είπε...

Όπως ξέρεις, από κάτι μέρες τώρα συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη σου παράγραφο. Δεν νομίζω ότι ο ΓΑΠ θα μπορούσε να κάνει τόσο αριστοτεχνική κίνηση από μόνος του. Ή η Ελλάδα από μόνη της. Επίσης συμφωνώ και με τις δύο πιθανότητες της τελευταίας παραγράφου, αλλά ελπίζω για την πρώτη -δεν ποντάρω ακόμη στην δεύτερη. Αυτό θα φανεί σε καιρό και όχι σε λίγες μέρες, νομίζω. Στο τέλος, πράγματι, η οπτική για αυτά τα θέματα εξαρτάται από το "Ναι" ή Όχι" του καθένα μας προς στην ιδέα της Ευρώπης. Γιατί, Ευρώπη, σημαίνει επίσης αδιαχώριστα με οτιδήποτε άλλο, και την κουλτούρα που καταγγέλλεις στο κυρίως ψαχνό της ανάρτησης.

squarelogic είπε...

Δημήτρη μου δεν κατήγγειλα καμία ευρωπαική κουλτούρα!Δεν μίλησα καν για Ευρώπη αλλά για τς κλειστές Λέσχες που αποφασίζουν πριν από μας για μας,και που,αριστοτεχνικά,μας περνάνε στην Μετα-Δημοκρατία:
άλλο θα ψηφίζει ο κόσμος,άλλο θα κάνουν οι ψηφισθέντες,και άλλοι θα κυβερνούν.Έκτακτα...
Καιρός να ξεσκονίσουμε τον ΌΡΓΟΥΕΛ...

thinks είπε...

Αγαπητέ μου Squarelogic, καμία αντίρρηση. Όπως το είπες και τώρα το είχα καταλάβει εξ' αρχής. αυτό που εννοούσα είναι ότι οι κλειστές λέσχες, κλπ., κλπ., είναι μέρος αδιαχώριστο της πραγματικότητας της Ευρωπαϊκής "κουλτούρας" των Γότθων, Βίκινγκ, ιμπεριαλιστών, βαρβάρων... που βόρεια της Μεσογείου βασίζεται σε κοινωνικό ιστό πολύ διαφορετικό από τον δικό μας...

Unknown είπε...

Μην υποτιμάτε το αήττητον της ανθρωπίνης βλακείας!
Ούτε και τους βλάκες!
Η βλακεία κινεί την γη!
Από κάποια δημοσκόπηση που είχε γίνει εξετίμησα (στην ανάρτηση που μνημονεύω πιο κάτω) ότι οι βλάκες αποτελούν το 35% στον Ελληνικό πληθυσμό.

http://christosvardakas.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

squarelogic είπε...

Διαβάστε και την ένσταση του Βαρουφάκη στο ίδιο οτ Ιερό Δισκοπότηρο της συμφωνίας της 27/10
(τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα ανταλλάγματα της οποίας αγνοούμε,όχι μόνον εμείς,αλλά φοβάμαι και πολλοί απ 'οσους θα την επικυρώσουν)

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10155

thinks είπε...

Σχετικά με το άρθρο του κυρίου Βάρδακα, τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλείται για τον προσδιορισμό του ποσοστού ως 35% είναι νομίζω ακράδαντα. Με 48% να υμνούν τον μέγα λαοπλάνο και 40% την κυβέρνησή του, αφού αφαιρέσουμε τα 10-15% στα οποία σίγουρα ταιριάζει χαρακτηρισμός βαρύτερος, μας μένουν πράγματι κάπου 35% Ω-η-βε! Εγώ πάντως δεν είμαι τόσο γνώστης των αποχρώσεων της γλώσσας για να προσδιορίσω την πρέπουσα λέξη μεταξύ των "βλαξ", "ηλίθιος", "χαζός", και τόσες άλλες που το πλούσιο λεξιλόγιό μας προσφέρει...

Όσο για το τι δεν έχουμε ιδέα για τις λεπτομέρειες της Εθνοσωτήριας συμφωνίας, νομίζω πως οι εταίροι μας τις έχουν ήδη προσδιορίσει απλώς ως "Μέσα-ή-Έξω" ανεβάζοντας την έννοια του "Γουρούνι στο σακί" σε νέα επίπεδα. Κάτι σαν αυτούς που ζητάνε υπέρογκα ποσά από κάποια κακόμοιρη από τον τρίτο κόσμο για να την περάσουν στην Ευρώπη λαθραία, εκείνη μπαίνει στο φορτηγό και πρέπει να έχει την πίστη ότι θα καταλήξει στην πιάτσα ντελ πόπολο και όχι σε κάποιο οίκο ανοχής...

Unknown είπε...

Για εμένα ο σημαντικότερος κίνδυνος από τις γενόμενες και μέλλουσες να γίνουν ρυθμίσεις είναι ότι ενώ το Ελληνικό χρέος ερυθμίζετο από το εσωτερικό Ελληνικό δίκαιο (βλ. και τον α.ν. 40/1994 -του Σβώλου-που παρέγραψε όλο το χρέος δημόσιο και ιδιωτικό Ελληνικό και ξένο) τώρα θα ρυθμίζεται από το αυστηρό Αγγλικό Δίκαιο.
Επίσης και το γεγονός ότι ενώ το 2009 χρωστούσαμε σε πολλούς και ποικίλες μη κρατικές οντότητες τώρα το χρέος συγκεντρώνεται σε δύο ισχυρούς, στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.
Τέλευταίο αλλά όχι έσχατο οι απαράδεκτες εθνικά δεσμεύσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου στο 1ο μνημόνιο. (Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με διάφορους τρόπους).

Locus Publicus είπε...

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η πρωθυπουργία του κ. Παπαδήμου θα προάγει βασικά κάποια συμφέροντα της Trilateral Commission, εναν οργανισμό που όπως καί άλλους παρόμοιους, πάντα προσωπικά αντιμετώπιζα απλά ως ενα είδος οπου διάφοροι ελιτιστές συναντιούνται για να συζητήσουν διάφορα θέματα τα οποία για προφανείς λόγους οι απλές λαικές μάζες είτε απλά δεν κατανοούν, είτε για πρακτικούς λόγους δεν έχουν στις καθημερινές του προτεραιότητες.

Επειδή όμως έχει περάσει απο το πετσί μου και η εμπειρία και ο καυμός της ξενητειάς (για να πώς απλά και ίσως και λίγο Ξανθοπουλικά), και επειδή έχω γνωρίσει πολλούς έλληνες της διασποράς που αισθάνονται μέσα τους μια συναισθηματική ίσως, και συνάμα φιλοσοφική έλξη προς την έννοια της Πατρίδας, δεν θα αφαιρούσα χωρίς σκέψη απο τον κ. Παπαδήμο τη προσωπική του διεκδίκηση και επιθυμία να βοηθήσει απλά την πατρίδα του.

Για πιο λόγο να αφήσει τη διεθνή λαμπρή καρριέρα του και τις περγαμηνές του, για να βρεθεί δίπλα στον Πάγκαλο, τον Αβραμόπουλου και τον Αδωνη Γεωργιάδη; Είμαι σίγουρος πως καταννοεί απόλυτα το επίπεδο των συνεργατών του. Το κάνει μόνον για να υπηρετήσει κάποια συμφέροντα της Trilateral Commission;

Δεν έχω την απάντηση, και δεν αμφισβητώ την ερώτηση του πόστ, απλώς θέτω το ερώτημα.

Ούτε αμφισβητώ όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης, είτε το σχόλιο του κ. Βαρδάκα περι αγγλικού δικαίου. Προσωπικά δεν γνωρίζω το περιεχόμενο των διαφόρων Μνημονίων, ειδικά το κομμάτι εκείνο των εγγυήσεων. Αν κάποιο τέτοιο κείμενο υπάρχει και είναι δημοσιο (ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται πως το έχει διαβάσει), τότε τον παρακαλώ να μας πεί που βρίσκεται για να το μελετήσουμε και εμείς.

Και αυτονόητα (διότι μάλλον δεν είμαστε ηλίθιοι), να επανορθώσουμε τυχόν γνώμες που έχουμε εκφράσει λανθασμένα.

Λωτοφάγος είπε...

Φυσικά και δεν ήταν βλακώδης έμπνευση, Squarelogic. Άλλωστε, οι βλάκες δεν έχουν εμπνεύσεις.
Αν κάνεις μια λεπτομερή αναδρομή στα 2 χρόνια της θητείας του, βλέπεις πως τίποτε δεν ήταν τυχαίο. Όλα μάς οδήγησαν στα μνημόνια χωρίς καν να το καταλάβουμε. "Ανεπαισθήτως", που θά΄λεγε κι ο Ποιητής.

squarelogic είπε...

Χρίστο 'εχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τη μετατροπή του χρέους σε διακρατικό και υποκείμενο στο αγγλικό δίκαιο.Το έχουν(-με) επισημάνει πολλοί απ το 1ο Μνημόνιο.

Locus,
δεν έχω την πρόθεση αν αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις του κ.Παπαδήμου.
Απλά,ο άνθρωπος,σε όλη του τη ζωή βοηθήθηκε και προωθήθηκε από ορισμένα "κέντρα" εξουσίας και γνωρίζει πολύ καλά πως δεν μπορεί να τους εναντιωθεί τώρα.Επιπλέον,οι ανθρώπινες σχέσεις του,είναι με αυτούς,με τον Τρισέ,φίλος του Μπιάνκι απ το ΜΙΤ,
στην Ελλάδα κολλητός του Ράπανου...
Και να θέλει,δεν μπορεί να καταλάβει τον Μήτσο απ το Πέραμα,ούτε τον όποιον μικρομεσαίο που από νοικοκύρης ξαφνικά μετατρέπεται σε επαίτη...

squarelogic είπε...

Λωτοφάγε,
αναρωτιέμαι αν η ιστορική έρευνα θα μπορέσει ποτέ να διαφωτίσει τα κίνητρα του ΓΑΠ...
Πιθανολογώ,έναν συνδυασμό ευαγγελικού μεσσιανισμού(τον είδαμε κάθε φορά που έλεγε πως αυτός θα μας "σώσει"),επικίνδυνης αφέλειας(να θεωρήσει οτι το ΔΝΤ και οι Γερμανοί
θα μας κάναν με το ζόρι ανθρώπους σκεφτόμενοι το δικό μας καλό),χρόνιας υποτέλειας στις εντολές των ΗΠΑ, με την ψευδαίσθηση οτι επιτέλους παίζει ρόλο στην πρωτη Σκηνή του κόσμου with the big Boys...

Roadartist είπε...

Δυστυχώς συμφωνώ απόλυτα με τις σκέψεις σου Squarelogic. Τόσο αυτές του post, όσο και τις απαντήσεις στα σχόλια. Σε ότι έχει γράψει μέχρι τώρα ο κ.Βαρουφάκης έχει πέσει μέσα.

hroni είπε...

Ε δεν μας το' πες ότι οι Τριλάτεροι μας πηδάνε τόσα χρόνια, θα άλλαζα σώβρακο μετά από κάθε σωβρακοξεσκίστρα. Από εφορία μεριά έχεις κόψει καμιά βόλτα; Πολεοδομία χανούμ; Η ανηθικότητα μας τέτοια που η μόνη μας επιλογή πλέον είναι μεταξύ ενός τεχνοκράτη που υπηρετεί το χρήμα και των συνήθων πλανοδίων που το λατρεύουν.

Κάνει και κάτι αστόχαστες δηλώσεις του στυλ "Έως τις 15 Δεκεμβρίου η εκταμίευση της έκτης δόσης." Καλά καλά, μάουντεν μπάϊκ έχει; κανό; Κανένα τοπονύμιο, Μακεδονία© ναούμ έχει δωρίσει σε κανά γείτονα; Και 73% αποδοχή, ποιός είσαι ρε θεόρατε ο Ντάρθ Βέϊντερ; Το ξέσκισες γαληνότατε κι άντε να κάνω ανέκδοτο τώρα. Σε 100 ημέρες, ο Έλληνας ψηφοφόρος θα αποτάξει το κράτος της κομματοκρατίας/πελατοκρατίας στο πυρ το εξώτερον; Μπορεί να δούμε Παπαδήμος 73%, ΝΔ 10%, ΠΑΣΟΚ 8%...; Αμφίβολο, και η Ελλάδα της δυνατής δραχμής, που δεν προκρίθηκε σαν λύση πριν 2 χρόνια έρχεται τώρα σαν αποτέλεσμα, αφού ο Έλληνας δεν έχει τα άντερα για οτιδήποτε άλλο.

Χριστάκης είπε...

Ο τρόπος που μιλάει ο ΓΑΠ (όταν δεν διαβάζει κείμενο) δεν σας λέει κάτι για τις ικανότητές του;;;

Επίσης, το πόσο καλά μιλά τα Ελληνικά!... Δεν είναι δικαιολογία το "δεύτερη γλώσσα" γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια κινέζα γιαγιά που μετανάστευσε στα 50 της, αλλά για κάποιον πλούσιο που είχε πρόσβαση στους καλύτερους δάσκαλους.

Τέλος, στη συζήτηση για ποσοστά ανθρώπινης βλακείας να θυμόμαστε ότι το 50% του πληθυσμού έχει IQ κάτω από 100. Εξ' ορισμού!!! Το τραγικό είναι ότι έχουμε δει αρκετούς από αυτούς υπουργούς, βουλευτές, διοικητές οργανισμών κλπ.

Εγώ συμφωνώ ότι η βλακεία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε σαν χώρα. Από τη μια δεν έχουμε institutions με παράδοση για να κρατάνε κάποιο επίπεδο σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, και από την άλλη έχουμε τους γλύφτες και τους βλάκες των κομμάτων που κάνουν κουμάντο σε όλα...

Χριστάκης είπε...

Επίσης square, δεν γνωρίζω τι θα πει η ιστορία για τον ΓΑΠ, αλλά πιθανότατα πρόκειται για άτομο πολύ χαμηλών ικανοτήτων. Τρομακτικά χαμηλών ικανοτήτων. Αλλά μεγάλης φιλοδοξίας. Δηλαδή ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός.

Τις περισσότερες φορές απλώς διάβαζε αυτά που του έγραφαν. Επειδή οι σύμβουλοι που του τα έγραφαν ήταν και αυτοί μέτριοι, το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ήταν κάτω του μέτριου. Κάποιες ελάχιστες φορές που πήρε πρωτοβουλίες ή άκουσε τα λάθος άτομα, τα έκανε μαντάρα.

Πάντως μόνος του, δεν νομίζω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ικανός για τίποτα. Από περιέργεια και μόνο θα με ενδιέφερε να μάθω τι IQ έχει. (Ξέρω ότι το IQ δεν είναι πανάκεια, αλλά είναι κι αυτό μια ένδειξη.)

Χριστάκης είπε...

Τέλος, να προτείνω να διαβάσετε την παρακάτω εξαιρετική ομιλία του Ρούζβελτ "Message to Congress on Curbing Monopolies":

http://www.presidency.ucsb.edu/ws/index.php?pid=15637

Η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει και τον ορισμό του φασισμού:

΅Unhappy events abroad have retaught us two simple truths about the liberty of a democratic people.

The first truth is that the liberty of a democracy is not safe if the people tolerate the growth of private power to a point where it becomes stronger than their democratic state itself. That, in its essence, is Fascism—ownership of Government by an individual, by a group, or by any other controlling private power.

The second truth is that the liberty of a democracy is not safe if its business system does not provide employment and produce and distribute goods in such a way as to sustain an acceptable standard of living.

squarelogic είπε...

Χριστάκη,

δεν ξέρω αν έχουμε μεγαλύτερα πσοσοστά βλακών από άλλες χώρες,αλλά νομίζω είμαστε απ τις λίγες χώρες που οι βλάκες δεν περιορίζονται στην θέση που τους πρέπει,αλλά μέσα απ τους μηχανισμούς της κομματικής συναλλαγής και της αναξιοκρατίας μπορούσαν να αναρριχηθούν οπουδήποτε!
Ακόμα και στη πρωθυπουργία!

Οσο για τον ΓΑΠ,η φιλοδοξία του ήταν κληρονομικό δικαίωμα και υποχρέωση:όπως κι ο Κωστάκης,είμαι σίγουρος οτι προτιμούσε να έκανε κάτι άλλο απ'αυτό που το όνομα
"επέβαλλε".
Οτι είχε δώσει απτές αποδείξεις πόσο Ολίγιστος ήταν είναι σαφές:
η αδράνεια του προκατόχου του όμως σε συνδυασμό με την εσκεμμένη παραπλάνηση("Λεφτά υπάρχουν!") ενός λαού που ήθελε να παραπλανηθεί,τον έκανε να φαίνεται
ως η "λογική επιλογή"

squarelogic είπε...

Ντράγκι(ΕΚΤ)-Μοντι (Ιταλία)-Ππαπαδήμος (Ελλάς)

το τρίο της GS:
http://news247.gr/kosmos/diethnis-politiki/oi_treis_swmatofulakes_ths_goldman_sachs.1491960.html?fb_ref=recArt