Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2011

Και τώρα τι...?

Αυτό που όλοι φοβούνταν,εγινε: μετά τους 3 εργαζόμενους της Marfin είχαμε και νέο νεκρό...
Κι αυτή την φορά του ΠΑΜΕ,όχι κανένα τραπεζικό "του συστήματος"...και πλειάδα τραυματιών και εγκαυματιών,που την συγκαλύπτει συγκριτικά η "διακριτική" στάση των ελεγχόμενων ΜΜΕ...
Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως "εθισμένες πλέον πόρνες" ψήφισαν και πάλι την ληστεία του λαού για να "σωσουν την χώρα"...Ακόμα κι η Βασούλα,ως άλλος Βούρος,έδωσε "για τελευταία φορά" την ψήφο της...Τελευταία φορά ως τον Δεκέμβριο Βασούλα...τότε μάλλον θα χρειαστεί "να ξανασώσεις την χώρα"...
(Η πλειάδα των εισαγωγικών στις 6 αράδες είναι προφανώς αποτέλεσμα της επιστημονικής διαστροφής της γλώσσας μας που αποτελεί ειδικότητα και πατέντα του κυβερνώντος κόμματος).
Και τώρα τι?
Θα προσποιηθούμε οτι έφταιγε το ιατρικό ιστορικό του διαδηλωτή και ότι δεν υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί?
Θα συνεχισει να κυβερνά αυτή η Κυβέρνηση που υπέκλεψε κυνικά τις εκλογές προ 2ετίας με τα εντελώς αντίθετα συνθήματα απ'αυτά που ετοιμαζόταν να κάνει,και με το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας απέναντί της?
Θα συνεχίσει να κυβερνά απειλώντας να κόψει το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώνει οτι χαράτσι σκαρφίζεται ο Συνταγματάρχης του Οικονομικών?Στηριζόμενη στην βία των ΜΑΤ και συνεπικουρούμενη από παρακρατικούς κουκουλοφόρους?
Θα συνεχίσει "να μας σώζει" κάθε 3μηνο,με εβδομαδιαίο ορυμαγδό ευφάνταστης φοροτρομοκρατίας έως τελικής εξαθλίωσης της πλειοψηφίας των Ελλήνων και έως τελικού
ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου?
Θα συνεχίσει να σπρώχνει προς την απελπισία και την κατάθλιψη το σύνολο του λαού και τη νέα γενιά στη μετανάστευση?
Και η εναλλακτική μας λύση θα είναι η ισχνή σε βάθος πάγκου αντιπολίτευση,που συνεχίζει να βασίζεται σε στελέχη δοκιμασμένα και απορριφθέντα?Με τον υιό Ψυχάρη τοποτηρητή ώστε "όλα ν'αλλάξουν κι όλα τα ίδια να μείνουν"?
Νομίζω μας αξίζει κάτι καλύτερο!

3 σχόλια:

thinks είπε...

To CNN σήμερα λοιπόν είχε ειδικό ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι έξω από την Αθήνα, το μεγαλύτερο Ελληνικό αστικό κέντρο είναι η Μελβούρνη της Αυστραλίας, και εκεί η Έλληνες έχουν αναπτύξει την κοινότητά τους και την οικονομία τους και πάνε καλά. Είχε και ρεπορτάζ από έναν καλό άνθρωπο που αυτοπαρουσιάστηκε ως ΕλληνοΑυστραλός, ο οποίος είπε ότι μπορεί να βγάλεις τον Έλληνα από την Ελλάδα αλλά όχι την Ελλάδα από τον Έλληνα, και είπε επίσης ότι όλοι οι Έλληνες ξέρουν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους γίνονται αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, και ότι αυτοί από την Αυστραλία κοιτάνε την Ελλάδα με θλίψη και ντροπή. Και από πίσω στο μπακγκράουντ χορεύανε τσάμικο οι Έλληνες της Αυστραλίας. Βλέπω ότι τα διεθνή ΜΜΕ αρχίσανε να δίνουν γραμμή!

Το τι μας "αξίζει" squarelogic μου, είναι υποκειμενικό βέβαια, αλλά θα συμφωνούσα πως ότι και να μας αξίζει, ή όχι, σίγουρα μια κοινωνία έχει το δικαίωμα να απαιτεί η καταστροφή της να μην διευκολυνθεί από τους ίδιους τους εκλεγμένους υποτιθέμενους αντιπροσώπους της.

"Η ζωή τραβάει την ανηφόρα", και τα βήματα δεν βλέπω να αλλάζουν κατεύθυνση. Ίσως όταν πάνε τριπλάσια νούμερα στο Σύνταγμα, και δεν φύγουν, να βγούμε από αυτή την ανηφόρα και να πάρουμε άλλη -η οποία όμως θα είναι τουλάχιστον δικιά μας.

squarelogic είπε...

Προσπαθώ Δημητρη να μπω στο μυαλό του ΓΑΠ και των πραιτωριανών του.
Να θεωρήσω καλοπροαίρετα ότι από αίσθημα ευθύνης δεν θέλουν να παραιτηθούν γιατί τους έχουν πει οτι αυτό θα σημαίνει ταυτόχρονα εγκατάλειψη μας.Αυτό απ τη μια...
Απ την άλλη,να υποχρεώνονται κάθε 3 μήνες σε ξεφτιλισμό και ληστεία των συμπατριωτών τους,χωρίς δικαιοσύνη και προοπτική,με την ύφεση να βαθαίνει κάθε μέρα,και τον στόχο,το ΚΛΑΣΜΑ Ελλειμμα/ΑΕΠ να μένει ακλόνητο,αφού εκτός απ την μείωση,υποτίθεται του ελλέιματος με τις αιματηρές περικοπές του ελλ.λαού,μειώνεται κι ο άτιμος ο παρανομαστής,δηλ.το ΑΕΠ...Με την κοινωνία ολοκληρη εναντίον τους...με 3πλασιασμό των αυτοκτονιών,με διάλυση οικογενειών,με νεκρούς στα χέρια τους, ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ο γαίδαρος,
"Μηπως και κάνω κάτι λάθος?","Μήπως πρέπει να πω την αλήθεια και να ζητήσω την ψήφο του λαού"?
Δεν μου βγαίνει οτι γέρνει δήθεν η πλάστιγγα προς την πλευρά της Ευθύνης που το πόπολο δεν κατανοεί.
Μου βγαίνει οτι υπάρχει ακόμα "βρωμοδουλειά" να τελειώσει,πράξεις του σχεδίου να εκτελεστούν,οτι δεν υπάρχει ακόμα η εντολή απ τα Αφεντικά "οτι είσαι Ελεύθερος και μπορείς να φύγεις".

thinks είπε...

Μου φαίνεται ότι θα συμφωνήσω μαζί σου μέχρι και την τελευταία λέξη. Ουδείς με IQ άνω του 40 θα προχωρούσε χωρίς να αναρωτηθεί που πάει, όπως ακριβώς το λες. Είναι θέμα "ευθύνης" κλπ; Ας κοιτάξουμε το εξής:

Σεπτέμβριο του 2009 ο ένας "την έκανε" λέγοντας την αλήθεια που ήξερε ότι κανείς δεν θέλει να ακούσει ή να πιστέψει, και ο άλλος "μπήκε μέσα" λέγοντας "δεν τρέχει τίποτα, λεφτά υπάρχουν και θα χορεύουμε χέρι-χέρι στους αγρούς την άνοιξη". Και ψηφίσανε τον δεύτερο.

Το παραθέτω αυτό όχι για να πω ότι φταίνε αυτοί που τον χάψανε και τον ψηφίσανε, που φταίνε, αλλά για να πω κάτι πολύ απλό:

Ένας άνθρωπος που είπε αυτά που είπε τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Παπανδρέου, είναι ή ψεύτης ή ανίδεος ή πτωχός τω πνεύματι -άρα έρμαιο.

Οπότε, και να τα κάνει αυτά που κάνει από ειλικρινά αισθήματα ευθύνης, ο άνθρωπος δεν πρέπει να λάβει την παραμικρή εμπιστοσύνη από εμάς. Είχε από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι σήμερα. Δεν κατάφερε τίποτα. Τα έφερε σε χειρότερο αδιέξοδο. Είναι ώρα να φύγει. Αλλά για να φύγει πρέπει όπως είπα παραπάνω να κατέβουν τριπλάσια, τετραπλάσια νούμερα στο Σύνταγμα και να μείνουν εκεί.

Γιατί αν το επόμενο βήμα, είτε εκλογές, είτε Εθνική κυβέρνηση, αποφασισθεί και δρομολογηθεί μέσα από την Βουλή θα είναι απλά άλλο ένα βήμα στην προκαθορισμένη (από το εξωτερικό) πορεία. Πρέπει το επόμενο βήμα να ξεκινήσει απ' έξω από την Βουλή.