Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2011

Το ποντίκι που βρυχάται...





"Απάντηση σε αυστηρό τόνο στις υποδείξεις για αποκρατικοποιήσεις, που έγιναν από τους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χθες, Παρασκευή, απηύθυνε, με ανακοίνωσή του μετά τα μεσάνυχτα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής":

" Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξή τους, ήταν απαράδεκτη.Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν."

Εμ,αυτά να τα σκεφτόσαστε Γιώργο μας όταν οι αλλοι 2 Γιώργηδες,ο Ανθύπατος κι ο επί των Οικονομικών Δερβέναγας έκαναν οτι ήταν δυνατόν(βλ.ομολογία Σαχινίδη "το ΔΝΤ ήταν η μόνη μας επιλογή απ τις 5 Οκτωβρίου"),πέρσι τέτοια εποχή,για να μας οδηγήσουν σε αδυναμία δανεισμού και άρα στο ΔΝΤ.
Δεν ήξεραν,δεν ρώταγαν?
Πόσο φαιδρές ακούγονταν οι διαβεβαιώσεις τους μετά το 2ο μπαράζ μέτρων του Μαρτίου οτι "το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει νέα μέτρα"...Όχι μόνο τρίτα και τέταρτα και πέμπτα πακέτα μέτρων είδαμε(και τι θα δούμε ακόμα...),αλλά και διαταγές για εκποίηση όλων των κερδοφόρων(ΟΠΑΠ κλπ) ή και ζωτικών(ΕΥΔΑΠ)κρατικών επιχειρήσεων θα λαμβάνετε από τηλεοράσεως από ανώτερους γραφειοκράτες.
Αλλά μην πτοείσαι αγλαέ Πεταλωτή!
έχεις και τον άλλο λέοντα στο πλευρό σου,τον γίγαντα Μιχ.Καρχιμάκη:

«Οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεπέρασαν τα όρια. Τα όσα είπαν, χθες, είναι απαράδεκτα και αποδοκιμαστέα. Τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, η περιουσία του ελληνικού λαού, δεν δεχόμαστε από κανέναν. Και από κανέναν, δεν δεχόμαστε να κουνά το δάκτυλο του στον ελληνικό λαό, μέσα στο σπίτι του. Να το κουνάνε στα δικά τους σπίτια»
Σιγά Μιχάλη μας μην τσαντιστούν και μας κόψουν τη "δόση"...

Και τι θα κάνουμε μετά τα "πρεζάκια"...από δόση σε δόση μας πάνε...

EDIT: για δείτε τι υπέγραψε ο ,περιέργως εξαφανισμένος αυτές τις μέρες,άτυπος πρωθυπουργός κ.Παπακων/νου στην τρίτη επικαιροποίηση του Μνημονίου
"
Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων.
Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.
Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012."


Α,πα-πα, στα συντροφάκια του ποντικάκια,Πεταλωτή,Καρχιμάκη και Βενιζέλο,δεν το είπε?
MEGAλο δούλεμα τρώμε....

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Κύταξε
Πολλοί Έλληνες τα πιστεύουν!!

Ανώνυμος είπε...

"Καζάνι έτοιμο να εκραγεί» το ΠΑΣΟΚ!"


Ναι, τους σκίστηκαν τα καλσόν, τους ξέβαψε η μάσκαρα, τους έφυγε το ρίμελ, τους θάμπωσε το κραγιόν.

Από τις στενές επαφές με την Τρόϊκα συνέβησαν όλα αυτά. Μιλάμε για πολύ θυμό, που οδήγησε σε εργατικό ατύχημα....

Άραγε, αυτό το τρελλό αγόρι, το Πεταλωτή, τι μάρκα κραγιόν χρησιμοποιεί?

Ελπίζω να μη ξεβάφει γιατί αλλιώς οι Τροϊκανοί θα τον πλακώσουν και στα φαπίδια.

Μία λύση είναι να ρωτήσει τον Κίμωνα Κουλούρη. Αν και καλύτερα να ρωτήσει το Ρέππα, ξέρει αυτός από κραγιόν λόγω Μπόμπολα.

vasikos metoxos είπε...

Εμπρός στο δρόμο της αντίστασης που χάραξαν ο Ραγκούσης και ο Πρωτόπαπας. Και φυσικά πριν αλέκτωρ λαλήσει, αρχίζουν να τα μαζεύουν. Το Ταμείο έστειλε ανακοίνωση της τρόικας που λέει ότι είναι "λυπηρό" που παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις των κομισάριων, οι οποίοι απλώς ανακοίνωσαν -άτσαλα φυσικά σαν γνήσιοι γιάπηδες τεχνοκράτες- τη συμφωνημένη εκποίηση του εθνικού πλούτου, και εξέφρασαν με τη γλώσσα της κατοχικής δύναμης όλα αυτά που συζητούν με τους υπουργούς για τις απεργίες, τις αντιδράσεις και την αντιπολίτευση, αλλά και για αυτό τον αχάριστο λαό που θα τον ξεζουμίσουν μέχρι τέλους, δίχως έλεος. Γιατί απλά αυτή είναι η δουλειά τους.

Locus Publicus είπε...

Τον τελευταίο καιρό πλήθαιναν οι παροτρύνσεις πολλών αναλυτών να γίνει μια συνολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που να συμπεριλαμβάνει (1)κάποιες χρονικές επιμηκύνσεις στις πληρωμές, (2)επαναγορά χρέους υψηλότοκων ομολόγων με χαμηλότερα επιτόκια μέσω του επερχόμενου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (που θα τελειοποιηθεί και θεσμοθετηθεί τον Μάρτιο - το λεγόμενο "γερμανικό κουστούμι"), και (3)να μας χαριστεί κάπου 20 -30% του χρέους ωστε η χώρα να καταστεί βιώσιμη. Ενα τέτοιο "κούρεμα" θα ήταν περίπου της τάξεως των 50 δις ευρώ.

Aφου όμως τώρα ο κ. Παπακων/νου παραδέχεται επίσημα πως υπάρχει η δυνατότητα να "αξιοποιηθεί" δημόσια περιουσία με σκοπό την συνολική είσπραξη 50 δις, ποιός ο λόγος να συζητηθεί ενα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους; Εντάξει, η Ελλάδα δεν έχει 50 δις δημόσιας περιουσίας να εκποιήσει άμεσα (πέραν των νησιών και των μνημείων της), άλλωστε δεν έχει ακόμα καταγράψει τίποτα. Εχει όμως 10 δις για τώρα, και οι στόχοι ανασκευάζονται ανάλογα με τις συγκυρίες. Καταλάβατε;

vasikos metoxos είπε...

Το καταλάβαμε Locus. Θα σας καλέσω να πιούμε καφέ στο ζαχαροπλαστείο "Στρος Καν" στο ρουστίκ μαγαζί, στη ταράτσα με θέα τον Θερμαικό, που σήμερα ονομάζεται (προσωρινά) Λευκός Πύργος.

Univers είπε...

Αυτός ο φουσκομάγουλος ο Πεταλωτής είναι ίσως (εκ θέσεως) ο πλέον αντιπαθής, αλλά μάλλον όχι και ο πλέον επικίνδυνος...

Σε κάθε περίπτωση, είναι απίστευτες οι ανοχές του κόσμου σε αυτούς που πρώτα καθιστούν την έλευση του ΔΝΤ αναπόφευκτη με τις εγκληματικές τους επιλογές, μετά υπογράφουν φαρδιά - πλατιά, ύστερα ψεύδονται ασυστόλως σχετικά με τα όσα υπέγραψαν και τέλος εξεγείρονται αγανακτισμένοι για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που οι ίδιοι μεθόδευσαν (σχεδιασμένα ή από ανικανότητα)!

squarelogic είπε...

Ο Γιώργος και ο Τόμσεν έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση.
Τότε ο Τόμσεν σηκώνει το χέρι και ρίχνει μια σφαλιάρα στο Γιώργο.

Εξαλλος αυτός πετάγεται πάνω:

-Δεν μου λες Πωλ, στα αστεία ή στα σοβαρά μου έριξες τη σφαλιάρα ?
-Στα σοβαρά.
-Α ευτυχώς, επειδή ξέρεις εγώ δεν σηκώνω αστεία.