Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011

Ιατρομαχίες και Αλήθειες...

Την περασμένη εβδομάδα ήταν η σειρά του ιατρικού κλάδου να νιώσει τις "θωπείες" του κ.Λοβέρδου και των αφεντικών του.
Το Υπ.Υγείας κατέθεσε στην Βουλή νέο Νομοσχέδιο
που αλλάζει άρδην το τοπίο στην παροχή υπηρεσιών υγείας αγνοώντας προηγουμένως επιδεικτικά τους αντιπροσωπευτικούς φορείς των ιατρών.
Το Υπουργείο ισχυρίζεται οτι "φέρνει τον γιατρό πιο κοντά στον πολίτη" και σε μια πρώτη,επιφανειακή ανάγνωση έτσι φαίνεται να είναι.

Μόνο,που με εκπεφρασμένη στο Μνημόνιο την ανάγκη περικοπής 2,5 δις ευρώ απ τις δαπάνες Υγείας,μάλλον ΔΕΝ είναι έτσι τα πράγματα.
Ως είθισται σε τέτοιες καταστάσεις οι εργαζόμενοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις(κυρίως στο ΙΚΑ).Την 2η μόλις μέρα αυτών των κινητοποιήσεων το υπουργείο ρίχνει "πυρηνική ρουκέτα":

"από Δευτέρα,οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ θα μπορουν να επισκέπτονται τα ιδιωτικά ιατρεία των συμβεβλημένων με ΟΠΑΔ -ΟΑΕΕ ιατρών και να εξετάζονται δωρεάν",και το ΙΚΑ,λέει,θα πληρώνει τους γιατρούς μετά,με τα 20 ευρώ της επίσκεψης του ΟΠΑΔ. Ωραίο ακούγεται? ωραίο!
Μόνο που κανείς δεν ρώτησε τους ενδιαφερόμενους...Για όσους δεν γνωρίζουν οι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ γιατροί απολαμβάνουντον δυσθεώρητο μισθό των 450 ευρώ/μήνα για να βλέπουν τους ασφ/νους που τους έχουν επιλέξουν στην αρχή κάθε χονιάς,ενώ απ τον ΟΠΑΔ αμείβονται ανά ασθενή με κρατικά καθορισμένες τιμές που για τις ιατρικές πράξεις παραμένουν καθηλωμένες εδώ και 20 χρόνια!
Επιπλέον,ο ΟΠΑΔ και τα άλλα ταμεία(ΤΑΥΤΕΚΩ,ΝΑΤ ,ΕΤΑΑ) εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν προβεί σε
ανομολόγητη στάση πληρωμών,συσσωρεύοντας ανεξόφλητες απαιτήσεις δεκάδων χιλιάδων ανά ιατρείο και οδηγώντας σε προβλήματα ρευστότητας ή/και επιβίωσης,την στιγμή μάλιστα που μέχρι φέτος οι γιατροί καλούνταν να προκαταβάλλουν το φόρο για χρήματα που ΔΕΝ έχουν ακόμα εισπράξει!!!(αλλη μια απόδειξη oτι ο Ιονέσκο πρέπει να ήταν Ελληνας!)
Στην πραγματικότητα,οι ασθενείς που πληρώνουν μια ιδιωτική επίσκεψη,πιθανότατα θα μπορούσαν να απολαμβάνουν καλύτερων τιμών,αν δεν έπρεπε εκ των πραγμάτων να χρηματοδοτούν(μέσω των συμβεβλημένων ιατρών) την δωρεάν περίθαλψη των ασφαλισμένων του Δημοσίου!

Το ΙΚΑ δηλ.εχει την απαίτηση οι απλήρωτοι επί ενάμιση χρόνο ιατροί να εξετάζουν δωρεάν τους μέχρι τώρα επί πληρωμή πελάτες τους,στον ιδιωτικό τους χώρο,έναντι μιας νεφελώδους υπόσχεσης πληρωμής σε κρατικά καθορισμένη χαμηλή τιμή.
Εν τω μεταξύ βέβαια οι γιατροί θα πρέπει να βρουν "ζωντανό" χρήμα για να πληρώσουν το ενοίκιο τους,τους λογαριασμόυς ΔΕΗ,ΟΤΕ,κινητού,τη μισθοδοσία του προσωπικού τους και φυσικά,την εφορία.

Αν νομίζετε οτι η Σοβιετική Ενωση μας τελείωσε,να που νεκραναστήθηκε,στον χώρο της Υγείας!
Και φυσικά,όλα αυτά,ουδόλως αγγίζουν τους Καθηγητές των 250 ευρώ,τους Δντές κλινικών που κάνουν παράνομο ιατρείο με ταρίφα ένα μαύρο 100ρικο ή τους μεγαλογιατρούς που είναι πλασαρισμένοι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας ή στον προθάλαμο του Αγιου Πέτρου...

Φαντασθείτε τώρα ότι έχετε ένα μαγαζί,πχ ενα κρεοπωλείο και πουλάτε το μοσχαρίσιο κρέας 10 ευρώ/κιλό.Το αγοράζετε 6,προσθέτετε την αναλογία ενοικίου,εξόδων προσωπικού,φόρους,λογαριασμούς ΔΕΚΟ κι ενα ποσοστό κέρδους και καταλήξατε σε αυτή την τιμή ώστε να είστε εντός αγοράς.Φαντασθείτε οτι έρχετε το κράτος τώρα και σας λέει οτι απ την δευτέρα θα έρχονται οι ασφαλισμένοι με το βιβλιάριο τους και θα τους δίνετε το κρέας χωρίς να πληρώσουν,και εκ των υστέρων το ΙΚΑ θα σας δώσει 4 ευρώ το κιλό!Φαντασθείτε οτι ήδη έχετε προμηθεύσει αλλους κρατικούς φορείς με χιλιάδες τόννους κρέας και δεν έχετε δει ακόμη ούτε σεντς ενώ μάλιστα έχετε κληθεί να πληρώσετε ΦΠΑ και εφορία για αυτά που σας χρωστάνε!
Τι κάνετε?
Η μία, προφανής λύση είναι να αρνηθείτε...εκτός αν κάποιοι "πονηροί" συνάδελφοί σας κοιτάξουν να επωφεληθούν,οπότε αυτόματα τίθεστε εκτός αγοράς.

Αλλά μια στιγμή... εφόσον οι όροι είναι ασύμφοροι γιατί οι πονηροί (ή αφελείς...)θα συναινέσουν?
Είτε γιατί ήδη βαράνε μύγες(και ο νοών νοείτο γιατί...) είτε γιατί σκοπεύουν να κερδίσουν σκαρτεύοντας το εμπόρευμα.
Άρα,όπως καλά γνωρίζουν και οι έχοντες ΤΕΒΕ,οι γιατροί που θα εξαναγκαστούν να υποκύψουν στους όρους του Λοβέρδου,αφενός θα μεταφέρουν την παθολογία του ΙΚΑ στα ατομικά τους ιατρεία,κοιτώντας να "ξεπετάξουν" όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς,αφετέρου,μετά απο λίγο θα κοιτούν με μισό μάτι τους "τζαμπατζήδες" ασθενείς και θα εξαναγκάζονται να ψάξουν πλάγιους τρόπους συμπλήρωσης του εισοδήματος τους,με πολλαπλάσιο κόστος για το σύστημα.


Είναι διαχρονική μου πεποίθηση ότι το μεγαλύτερο λάθος του ιατρικού κλαδου είναι οτι
βολεύτηκε με πλάγιους τρόπους πλουτισμού αντί να απαιτήσει και να επιτύχει νόμιμες αμοιβές ανάλογες της ιδιαιτερότητας του έργου και της ευθύνης του,των πολύχρονων σπουδών και της ανάγκης για συνεχή,και πολυδάπανη ενημέρωση,και των πολλών παραπάνω ωρών εργασίας 'εναντι ενός απλού υπαλλήλου.Έτσι,όποτε βολεύει την Εξουσία,εγκαλούνται οι γιατροί για πλασματικές εφημερίες ή φακελάκια(τα οποία η ίδια Εξουσία νομοθέτησε ή ενθάρρυνε αντί αυξήσεων αποδοχών) ή για μίζες,για όποιους παίζουν το ρόλο τους στο "σύστημα" διαγωνισμών που και πάλι η Εξουσία-με το αζημίωτο,μη γελιέστε,-έστησε.

Αρα είναι προς το συμφέρον όλων μας,η όποια μεταρρύθμιση γίνει στην Υγεία,να γίνει με διαφανείς όρους που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη βιωσιμότητα των λειτουργών της και ικανότητα παρακολούθησης των επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων,και όχι με όρους που συντομότατα θα τους οδηγήσουν σε οικονομικό αφανισμό!
Εκτός,ΑΝ-όπως λενε πολλοί-ο
πραγματικός στόχος είναι να παραδοθεί η Υγεία στα γνωστά επιχειρηματικά super market που επιτέλους θα βρουν φτηνό κι απελπισμένο ιατρικό δυναμικό να εκμεταλλευτούν.
Είστε σίγουροι οτι σας αρέσει μια τέτοια προοπτική?

Θυμηθείτε τι έγινε με την παράδοση των παραλιών του ΕΟΤ σε ιδιώτες μετά την σκόπιμη εγκατάλειψή τους,πως πήγε το εισιτήριο απ τα 2 ευρώ στα 8 και τα 10,με αντάλλαγμα ένα βάψιμο και μια καντίνα με μουσική στη διαπασών...

EDIT: Να και η επιβεβαίωση...
Στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των "κλειστών επαγγελμάτων"
ΔΕΝ εξαιρείται το ιατρικό επάγγελμα.Αρα πρωτοβάθμια υγεία μπορεί να μας παρέχει πλέον και ο μεγαλομπακάλης της γειτονιάς,όπως είχε νομοθετήσει 2 μέρες πριν τις εκλογές ο εκλαμπρότατος κ.Αβραμόπουλος,το πήρε πίσω η κ.Μαριλίζα(το μόνο σωστό που είχε κάνει) και το ξαναφέρνουν τώρα οι ΛοβερδοΚουτρουμάνηδες.
Είναι σαφές οτι η έωλη και νομικά αστήρικτη κορώνα της εξέτασης των ασφ/νων του ΙΚΑ απ τους απλήρωτους γιατρούς του ΟΠΑΔ,δίχως τη συναίνεση τους αποσκοπεί απλά στο να στρέψει τους ασφαλισμένους εναντίον των γιατρών,κατά πάγια τακτική αυτής της Κυβέρνησης να στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης ώστε να εκτονώνονται μεταξύ μας οι αντιδράσεις,μέχρι να ψηφιστεί απ την "πλειοψηφία των προβάτων" το ύπουλο νομοσχέδιο.
Έτσι εξηγείται και η φαινομενικά αδιάλλακτη στάση των συνδικαλιστών των γιατρών που ζητούν απόσυρση του νομοσχεδιου.Διότι μετά την "απομάκρυνση απ το ταμείο,ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".
Αφού ψηφισθεί το νομοσχέδιο που θα εξαθλιώσει εντός έτους όλους τους μικρομεσαίους γιατρούς,θα νιώσουμε στο πετσί μας την ιδιωτική υγεία του μεγάλου κεφαλαίου.
.Άβε Λοβέρδο,οι κ.κ.Αποστολόπουλος,Λιακουνάκος,Βγενομπενόπουλος και σία σε χαιρετούν..

24 σχόλια:

Dr. Νεαρός είπε...

Παρακαλώ, από τούδε και στο εξής όταν μου απευθύνετε το λόγο ή αναφέρεστε σε εμένα, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, να το κάνετε με τον προσήκοντα σεβασμό, βάζοντας μπροστά από το όνομά μου το Δρ. ή Dr. Κι εγώ θα κάνω το ίδιο για εσάς, θα σας προσφωνώ Δόκτωρα/ες.


Γιατί, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας κύριος Λοβέρδος (τον είδα με τα ματάκια μου και τον άκουσα με τα αυτάκια μου) σε βίντεο που έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου (χθες), "στην απεργία συμμετέχει το 0,3% των γιατρών". Αμέσως μετά βγήκε στο ίδιο δελτίο ο Αναπληρωτής Υπ. Εργασίας κύριος Κουτρουμάνης. Όταν ρωτήθηκε από τον Τράγκα "μα γιατί η κυβένηση το θεωρεί μείζον θέμα αφού ο Υπ. είπε το 0.3% απεργεί", απάντησε "μα έχουν ακυρωθεί 300,000 ραντεβού".


Δια της απλής μεθόδου των τριών (της μαθηματικής μεθόδου εννοώ, όχι αυτής που μας δίνει η Κυβέρνηση τα τρία της), 0.3% απεργών ακυρώνει 300,000 ραντεβού, το 100% ακυρώνει πόσα? Το χ ισούται κλπ άρα το 100% απεργών ακυρώνει 100,000,000 (εκατό εκατομμύρια) ραντεβού. Αν ένας γιατρός κάνει 10 ραντεβού, τότε για να καλυφθούν οι ασθενείς, έχουμε 10,000,000 (δέκα εκατομμύρια) γιατρούς.


Κι επειδή οι Υπουργοί αυτής ειδικά της κυβέρνησης αποκλείεται να λένε ψέματα και να δίνουν ψεύτικα στοιχεία γιατί θέλουν το καλό μας (κι όποιος δε το πιστεύει είναι είτε φασίστας είτε κομμουνιστής και θέλει να ακυρώσει τη μεγάλη σοσιαλιστική προσπάθεια), γιατρός κι εγώ, γιατροί κι εσείς. Όλοι γιατροί είμαστε.

Λωτοφάγος είπε...

Εντυπωσιακός ο μαθηματικός υπολογισμός του προλαλήσαντος!
Άρα κι εγώ είμαι Δρ Λωτοφάγος!
Κατά τα άλλα, το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη έχει αναγάγει την αντιστροφή των εννοιών, που είχε εγκαινιάσει ο πατέρας του, σε επιστήμη!

αθεόφοβος είπε...

Σε όσα γράφεις για τις αμοιβές των ιατρικών πραξεων και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμής έχεις απόλυτα δίκιο.
Και για τα δύο θα έπρεπε να γίνει διακοπή των συμβάσεων αλλά ο φόβος φυλαει τα έρημα!
Το νομοσχέδιο που του εριξα μια βιαστική ματιά κινειται σε σωστή βάση,όπως γράφει και σύ,και για τον λόγο αυτό η απεργία που δεν προτείνει απολύτως τίποτα παρά μόνο την απόσυρση του για να το συζητήσουμε κτλ δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα.
Το νομοσχέδιο έχει και δυο πονηρά σημεία σχετικά με δυο φωτογραφικές διατάξεις για απόκτηση ειδικότητας και ιδίως ογκολόγου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ 1100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ .
ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 25Χ20 ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ 500 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ . ΣΕ 24 ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 500Χ24=12.000 ΕΥΡΩ !!!!!!!. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΔΩΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΞΕΤΑΣΘΕΝΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η φαιά δημοσιογραφία, η υπάλληλος των γραφεών του (νομίζαμε μακαρίτη…) Γκαίμπελς εκτελει κανονικότατα το ρόλο της. Το… “εξωνημένο” ίδρυμα με τους 7.000 συμβασιούχους των 1.200 Ευρώ ακόμα και με είκοσι χρόνια εργασία – οδηγείται σε διάλυση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει πρώτα να παγιωθεί η αντίληψη στο “λαό” ότι το ΙΚΑ δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες του…
Εχουμε λοιπόν και λέμε : 1.000 συμβασιούχοι που απολύθηκαν Χ Σαράντα (40) κατά μέσον όρο ραντεβού την ημέρα (25 κανονικά και 15 επείγοντα ) Χ πέντε (5) εργάσιμες μέρες επί Τέσσερις (4) εβδομάδες Χ (Δέκα) 10 μήνες ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!!
Να ποιός τίναξε στον αέρα το σύστημα των ραντεβού.
Στην φαιά δημοσιογραφία μοίρασαν μετά το καλοκαίρι την (απελπιστικά γελοία) πληροφορία ότι οι γιατροί του ιδρύματος κλείνουν με το “184″ τα ραντεβού τους με ανύπαρκτους ασθενείς ώστε να οδηγούνται αναγκαστικά οι ασφαλισμένοι στα ιατρεία τους. Πως γίνεται όμως και τα ιατρεία σημειώνουν πτώση της κίνησης της τάξεως του 40% αυτό έιναι απορίας άξιον…
Τα επόμενα βήματα θα είναι απλά: Η απαξίωση της ιατρικής επίσκεψης απο τα είκοσι στα δεκαπέντε, στα δέκα και τέλος στα πέντε Ευρώ θα είναι παιχνιδάκι.
Και τότε θα εκλείψει δια παντός η φορολογητέα ύλη “επάγγελμα ιατρός” από τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας με ευθύνη όλων ημών που ποτέ δεν γίναμε σμήνος.

με τιμή

ΕΠΑΜ. ΤΣΙΓΚΑΣ
Νευρολόγος
Θεσσαλονίκη

Dr. Νεαρός είπε...

Dr. Λωτοφάγε,


Κύριε συνάδελφε, όπου γιατρός βάλε ότι επάγγελμα βλέπεις να βάλλεται από τα συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, π.χ. το Μεγκά-λο κανάλι και τον βόθρο (που νομίζει ότι είναι ουρανός) του Φαλήρου.


Όχι ότι δεν υπάρχουν στρεβλώσεις αλλά πρώτον, η Κυβέρνηση θέλει τη δημιουργία καρτέλ across the board και δεύτερον θέλει να μας βάλει σε συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού, όπου η μία επαγγελματική τάξη θα οικτίρει την άλλη. Γνωστή Γκεμπελική μέθοδος και κατάπτυστη.


Αλλά είναι και διάφανη, τουλάχιστον για όλους όσοι ούτε τρώνε αμάσητο το κουτόχορτο που τους σερβίρουν τα συστημικά ΜΜΕ ούτε είναι τυφλοί υποστηρικτές της Κυβέρνησης και του συστήματος, είτε από βλακεία, φανατισμό, συνήθεια είτε από συμφέρον.


Οπότε και γιατρός και φορτηγατζής και φαρμακοποιός και ΔΥ και Ιδιωτικός Υ και αγρότης και και και... Και οπωσδήποτε όχι λωτοφάγος (με πεζό "λ" - no pun intended).

thinks είπε...

Όσοι αισθάνεστε την παραμικρή ανησυχία σχετικά με τα εδώ λεγόμενα περάστε από το Ιατρείο μου για μια συνταγή με μανιτάρια του βουνού και μην ξεχάσετε το φακελάκι!
Dr. Thinks

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να ειρωνεύεστε την κατάσταση τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Οι γιατροί αποδεικνύονται εύκολη λεία σε μια κατάσταση όπου σεβασμό χαίρουν όσοι κατεβάζουν διακόπτες και τραβάνε χειρόφρενα. Η πολυδιάσπαση των γιατρών, τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και η αδυναμία αποτελεσματικών κινητοποιήσεων (στα νοσοκομεία απεργούν μόνο οι συνδικαλιστές και αν)οδήγησαν εδώ τα πράγματα. Όλοι πληρώνονται από το δημόσιο προϋπολογισμό αλλά χαίρουν διαφορετικού νομικού καθεστώτος (πανεπιστήμιο, ΕΣΥ, ΙΚΑ κλπ). Τι περιμένετε λοιπόν; Βλέπετε την απαξίωση από τα ΜΜΕ. Το ξήλωμα είναι τελικά εύκολο και γρήγορο. Μακάρι να διαψευστώ.
ΑΛΚΜΑΝ

celin είπε...

square,πολυ χρησιμη ενημερωτικη κ κατατοπιστικοτατη η αναρτηση σου,οπως και τα σχολια που την εμπλουτιζουν,Ετσι για να μαθαινουμε με λπεπτομερειες και στοιχεια τι παιζεται.

squarelogic είπε...

Δρ.Νεαρέ,
τα μαθηματικά είναι αμείλικτα!
Δυστυχώς το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού αδυνατεί να κάνει αυτές τις αναγωγές την ώρα που αποχαυνώνεται στην τηλεόραση.

squarelogic είπε...

Αθεόφοβε,

είναι οδυνηρό γεγονός οτι οι ηγεσίες των διαφόρων ιατρικών ομάδων δεν μιλούν με ανοιχτά χαρτιά και δεν πείθουν την στιγμή που το Υπουργείο λαικίζει ψευδόμενο ξεδιάντροπα.
Δεν καταλαβαίνω τι κακό υπάρχει να μιλήσουν ανοιχτά για τον επιχειρούμενο αφανισμό (όπως έκαναν και σε άλλους κλάδους) του μικρομεσαίου αυτοαπασχολούμενου με απώτερο σκοπό μια τυχερή-άτυχη μειοψηφία να γίνει φτηνό εργατικό δυναμικό κάποιων ολιγοπωλίων.
Ναι στο άνοιγμα του συστήματος αλλά με όρους και αμοιβές λογικές που εξασφαλίζουν απαιτήσεις ποιότητας και βιωσιμότητας δίχως παρανομίες!

squarelogic είπε...

Thinks,

καλοδεχούμενη η συνταγή,αλλά τα πράγματα είναι πέρα από ανησυχητικά!
Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΡΙΣΙΜΑ!

aLKMAN,
Εχεις φυσικά απόλυτο δίκιο.
Μακάρι να διαψευστούμε και να τους διαψεύσουμε!

squarelogic είπε...

celin,

η σοβιετικοποίηση του συστήματος είναι το απαραίτητο πρώτο στάδιο
για τον αφανισμό της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων.
Το δεύτερο σταδιο θα είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συστήματος μέσω των συμβάσεων εκχώρησης του Ενιαίου Ταμείου στα μεγάλα super markets της υγείας.
Εσύ,ο πολυδιαβασμένος,θα τα έχεις ξαναδεί αυτά...

Dr. Νεαρός είπε...

@ΔΡ. ΑΛΚΜΑΝ: επειδή δεν είναι ξεκάθαρη η θέση σας κύριε συνάδελφε, διαφωνείτε με τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση?

Ανώνυμος είπε...

Για τον Dr Νεαρό.
Ο κοινωνικός αυτοματισμός στον Ιατρικό χώρο είναι γεγονός εδώ και πολύ καιρό και είναι αποτέλεσμα ΚΥΡΙΩΣ της συμπεριφοράς και του πληθωρισμού των γιατρών.
Η κάθε κυβέρνηση μπορεί πολύ εύκολα να σκυλεύσει επί των πτωμάτων μας. Το ξαναλέω: μια διασπασμένη κοινωνική ομάδα που προβάλλεται κυρίως αρνητικά είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεφλουδιστεί.
Και μην ξεχνάτε ότι αποτελεσματικές κινητοποιήσεις ΔΕΝ μπορούν να γίνουν (προσωπικό ασφαλείας, αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα κλπ). Δεν είναι ούτε ηττοπάθεια ούτε πεσσιμισμός. Παρακαλώ, ας μου πει κάποιος ότι δεν είναι έτσι.
Άλκμαν.

Dr. Νεαρός είπε...

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση Δρ. Άλκμαν. Κλίνω με σέβας το νεαρό μου γόνυ έμπροσθέν σας, χαρούμενος που οι νεαρές απόψεις μου ταιριάζουν με τις δικές σας. Η συνταγή διάσπασης της Κυβέρνησης είναι ίδια για όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες. Γι' αυτό και όλες οι ομάδες πρέπει να την τιμωρήσουν με τον ίδιο τρόπο.


Διάλογος στη σύγκρουση Γιατρών-Ματατζήδων σήμερα. Γιατρός στο Ματατζή (όπως γήπεδο) "3 και 60 παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε". Ματατζής: "Ε και? Κι εσείς 3 και 60παίρνετε, γιατί φωνάζεις"

(δε συνέβη, τώρα το σκέφτηκα βλέποντας τις ειδήσεις, αλλά πόσο αληθές είναι...)

squarelogic είπε...

Πέρασε λοιπόν το Νομοσχέδιο με τις λίγες βασικές εξαγγελίες και τις χιλιάδες ασάφειες που θα αποσαφηνιστούν-δημοκρατικότατα-με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.
Αντί δηλ.οι βασικές του προβλέψεις να τεθούν υπό την κολοβή και κομματικοποιημένη,έστω, κρίση των εκλεγμένων βουλευτών,αυτά θα καθοριστούν απ την βούληση 2-3 ανθρώπων (και των "αφεντικών" τους...).\
Είναι σα να σου αδειαζουν στον κήπο ένα φορτίο τούβλα και σακιά τσιμέντο και να σου λένε
"να ή σούπερ μεζονέττα σου"!

squarelogic είπε...

Το θέμα είναι βέβαια οτι για αν δουλέψει το σύστημα θα πρέπει να βρει και ανθρώπους που ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ και ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να το υπηρετήσουν κι όχι ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΑ,εξαθλιωμένα γιατρουδάκια.
Του τα είπε και η Κυρία Σοφ.Σακοράφα,του τα είπε κι ο δικός του Σαλαγιάννης(απ το λίγο που είδα),όμως οι Λοβερδοι-Κουτρουμανηδες προτιμούν τη γνώριμη τους τακτική του ψεύδους,του αιφνιδιασμού και της εξαπάτησης.

Καραμούζα είπε...

1. O Ιονέσκο ΗΤΑΝ έλληνας, από την Κώ!
Ίων ες Κώ.
Όπως και ο Χάρρυ Μπελαφόντε που κατάγεται από το Μέτσοβο!
Χαρίλαος Μπελαφούντης (γνωστή εκεί οικογένεια)

2. Μη μού πειράζετε τον Λοβέρδο!
Τί θα έχουν τα παιδιά μας στο Μουσείο ως απαράμιλλο δείγμα ψευδολογίας, θρασύτητας, αρριβισμού;;;

3. Περάστε από το κονάκι μου. Έχω ...πράμμα που σαλεύει!

«Less fakelaki»

4. Καλό Σαββατοκύριακο.

- - - -
Υ.Γ.
Για τους μη αρχαιομαθείς: ες=εις

athinovio είπε...

Ως ασθενής, δεν είδα να δουλεύει το προηγούμενο σύστημα, ούτε είδα να προτίθεται κανείς να κάνει τίποτα για αυτό.
Με εξαίρεση μερικές φαεινές περιπτώσεις, είδα αδιαφορία και κατάχρηση δικαιωμάτων και εξουσίας από τους γιατρούς και δε μιλάω για την τιβή αλλά για πράγματα που συνέβησαν μπροστά στα μάτια μου ή σε εμένα την ίδια.

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρίσκονταν υπό πίεση εδώ και καιρό και όλοι κάπως έτσι (με κομπινούλες) τη βγάζαμε καθαρή, όμως όταν βλέπω έναν μορφωμένο επιστήμονα να αναβάλει χειρουργεία (του πεθερού μου) ή να αρνείται να εξετάσει ένα παιδί με σπασμένο χέρι για 10 ώρες (τον ανηψιό μου) τότε κλονίζεται η πίστη μου.

Και ερωτώ: γιατί να ρωτήσει ο οποιοσδήποτε (πόσο μάλλον το λαμόγιο ο λοβέρδος) κάποιον που έχει ευτελίσει το λειτούργημα που ασκεί?

squarelogic είπε...

karamouza ωραίο!

Αθηνά,
σίγουρα δεν είναι όλοι οι γιατροί άγγελοι,αλλά δεν βοηθούν και οι συνθήκες.Από χρόνια οι ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι-κατά γενική ομογία ειδικών- διοικητικά εξαιρετικά υποτιμημένες.
Αυτό είχε το αποτέλεσμα να εφευρεθούν ή να ενθαρρυνθούν πλάγιοι τρόποι αναπλήρωσης των αμοιβών που κανονικά έπρεπε να δίνει το κράτος,που τελικά βέβαια,κόστιζαν πολύ περισσότερο
(μίζες από προμήθειες,πλασματ.εφημερίες αντί αυξήσεων κλπ).Υποψιάζομαι οτι προκρίθηκαν αυτοί οι τρόποι και γιατί δεν φαίνονταν να δίνουν στους γιατρούς περισσότερα(κάτι που θα ξεκινούσε διεκδικήσεις και απο αλλους κλάδους),και γιατί έτσι ΄eβγαιναν δουλειές με μίζες για τους πολιτικούς που έπαιρναν τις αποφάσεις.
Απ την άλλη,"οτι την εποχή του μνημονίου αποσιωπούμε τις λαμογιές του συστήματος του παρελθόντος ελαττώνουμε το μπατζετ στο 0,6% του ΑΕΠ για τον ΕΟΠΥ και διπλασιάζουμε τους δικαιούχους παροχών, στοιβάζουμε για την ακρίβεια , δεν μπορούν να μιλούν για ελεύθερη επιλογή γιατρού και για δελεαστικές τιμές επίσκεψης παρά για ένα λόγο. Την παραμυθία μιας επερχόμενης προεκλογικής περιόδου. Εκεί που βαπτίζεις το θέλω μπορώ για να μεταθέσεις την νηστεία στην μετεκλογική περίοδο."
Τάδε έφη Διόνυσος...

http://e-epiloges-dionysos.blogspot.com/2011/02/blog-post_10.html

Dr. Νεαρός είπε...

Για τους μη αρχαιομαθείς: ες=εις"


Ευχαριστώ. Γιατί ο συγγραφεύς του πονήματος, που τα παίζει τα αρχαία στα δάχτυλα, δεν έκανε τον κόπο να μας το εξηγήσει.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

ωραία κουβέντα μόνο που αν ήσασταν δόκτωρες όλοι θα σας είχε βαρεθεί η ψυχή μου,εξη χρόνια παράλληλα με τον Ευαγγείσμό μου κόστισαν από τη ζωή μου αυτά τα δυο γραμματάκια που συμβαλίζουν την μεταπτυχιακή υπερειδική μετα εξειδίκευση. Ο Αθεόφοβος τόχει μάλλον.Εγώ δυο πράγματα πολιτικά και συνδικαλιστικά.
1.Οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ δεν προετοίμασαν,αιφνιδιάστικαν.
2.Το υπουργείο που πήρε άριστα στη συκοφαντική προπαγάνδα βρέθηκε με ένα ευκολα κερδισμένο νομοσχέδιο σαν το Ξηρό με τη σκασμένη μπόμπα στο χέρι, ανεφάρμοστο νομοσχέδιο.
3.Κουβεντιάζετέ τα όλα αυτά με τον κόσμο γύρω μας, ακόμα και με τους ασθενείς, το κάνω χρόνια και δεν έχασα ούτε σε ανταλλαγή απόψεων ούτε σαν πελατεία. Κοντά τους και κοιταγμα στα μάτια.
4. Ο άλλος λόγος είναι αυτό το εδάφιο που έπιασε ο ενορατικός σκουέρικ, πάμε για εκλογές θέλουν τους γιατρούς στο ...άρμα του θριαμβου των μπαλκονιών τους αλλά η υλοτεχνική υποδομή τους προδίδει.
5. Που βρίκαν ξαφνικά 70 εκατ για εφημεριες επαρχιακών νοσοκομείων;;
6.Αναφέρω πως οι φαρμακοποιοί έπεσαν στα μαλακά
7. Γιατροί του ΙΚΑ και ελευθεροεπαγγελματίες οι μεγάλοι χαμένοι αλλά επαναλαμβάνω προσωρινά. Εκλογές και απαλλαγή από μνημόνιο ελπίζω.
8. Εγείρονται φοβερά νομικά ζητηματα και υλοποίηση αποφέσεων που δεν τους νοιάζει, για 2-3 προμήθειες ζούν.
9. Τις μέρες της κατάληψης ανα΄τρίλεπτο σύμβουλοι και συνεργάτες του υπουργού παρέκαμπταν τα ΜΑΤ και ανέβαιναν κυρίως στο γραφείο Πολύζου.! Ρουσφέτια
10. Τα παιδιά των ΜΑΤ πολύ χλωμα και κουρασμένα,μάλλον μας βλαστήμαγαν που δεν τους έκατσε ματσ στο Καραισκάκη.Οποια μάνα με διαβάζει ΜΑΤΑτζη ας προσέξει το παιδί της γιατί από την μαμά πατρίδα δεν νογάω πολλά πράγματα...

athinovio είπε...

"...3.Κουβεντιάζετέ τα όλα αυτά με τον κόσμο γύρω μας, ακόμα και με τους ασθενείς, το κάνω χρόνια και δεν έχασα ούτε σε ανταλλαγή απόψεων ούτε σαν πελατεία. Κοντά τους και κοιταγμα στα μάτια...."

Να το δω κι αυτό.....