Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

Ο Κλέφτης των Αστεριών


...κατόπιν "παράκλησης" της δ/δος Squarelogic....

Σάββατο 13 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕ'Ι'ΚΟΥ 8,30 μ.μ

Η μουσικός και Θεατρολόγος κ.Ελένη Ζιώγα μαζί με τους συνεργάτες της και την παιδική μουσικοθεατρική ομάδα "Κόκκινη Κλωστή Δεμένη" παρουσιάζει το έργο της Ζωής Βαλάση "Ο Κλέφτης των Αστεριών" στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πνευματ.Κέντρου Δήμου Γαλατσίου μεθαύριο,Σάββατο 13 Ιουνίου στο θεατράκι του Άλσους Βεϊκου.
Με αληθινό κέφι,δημιουργικότητα,αγάπη και γνώση προετοίμασε ολόκληρη τη χρονιά τους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές της προσφέροντας τους ταυτόχρονα και μια εμπειρία Ζωής,πχ.σχετικά με το πόσο κόπο απαιτεί κάτι φαινομενικά τόσο απλό όσο μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση,πως ένα σύνολο ατόμων παραμερίζουν το Εγώ τους για να μεταμορφωθούν σε μια λειτουργική Ομάδα όπου κάθε μέλος βοηθά το άλλο...
Πιστεύω οτι θα είναι μια όμορφη βραδιά όπου οι κόποι των παιδιών και των δασκάλων τους θα ανταμειφθούν με μια άρτια παράσταση ως επιστέγασμα της σύνθετης όσο και πολύτιμης μαθησιακής διαδικασίας που ακολούθησαν όλο το χρόνο.

Ή όπως γράφουν τα παιδιά...

"Ελατε στην παιδική , αστεία ,διασκεδαστική και περιπετειώδη παράστασή μας που θα σας γεμίσει το απόγευμα με ένα ενδιαφέρον παραμύθι, που θα σας ταξιδέψει στην χώρα του θεάτρου ,στο μαγικό εργαστήρι του σοφού μάγου Τζιχάρ, στην πόλη και στο εργαστήριο των αστρονόμων . Η είσοδος είναι ελεύθερη στο ανοιχτό μας θέατρο. Θα κανουμε οτι μπορούμε για να περάσετε ευχάριστα. Μην την χάσετε."

Παίζουν : ΚΑΛΥΒΑ ΕΛΠΙΔΑ , ΚΑΝΣΟΛΑΚΗ ΕΒΕΛΙΝΑ , ΜΗΤΣΙΩΡΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΝΤΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ- ΝΕΦΕΛΗ , ΡΕΠΟΥΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ , ΤΣΑΚΟΣ ΔΙΑΜΙΑΝΟΣ, ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ ΕΥΗΤΑ, ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
Μουσική:Σπύρος Παπαδάτος,
Σκηνικά/κοστούμια:Έρρικα Μερόπη Αλαβάνου

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Παράκλησης ή εντολής;

squarelogic είπε...

...πως φαίνεται η πείρα Χρίστο...
"παράκλησης" με την πειστικότητα μιας...Βέρμαχτ!Αλλά είχα δώσει την υπόσχεσή μου,και η τήρησή της είναι σημαίνουσα σ'αυτές τις ηλικίες.

Locus Publicus είπε...

Καλή επιτυχία σε όλους σας! Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους συμμετέχοντες.

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
univers είπε...

Συγχαρητήρια!

Να μας πεις και ποια είναι στη φωτογραφία η Δις Squarelogic, να την καμαρώσουμε.

squarelogic είπε...

univers

κάτω αριστερά με το μπλε κωνικό καπέλο.

Χτες είχαμε την σχολική θεατρική παράσταση.2 διαφορετικά έργα σε 2 μέρες!Πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το επίπεδο των περισσότερων παιδιών,την υπέρβαση του συνήθους εαυτού τους στα πλαίσια της ερμηνείας του ρόλου τους,την εξαιρετική δουλειά που έκανε η θεατρολόγος του Ολοήμερου σχολείου,
την οικογενειακή παρουσία της πλειοψηφίας των δασκάλων,την ενεργό φροντίδα και αγάπη του Δ/ντή του σχολείου πέρα και πάνω από οποιαδήποτε στείρα δημοσιουπαλληλική υποχρέωση.
Στους ανθρώπους αυτούς που κρατάνε ψηλά την σημαία του Δημόσιου Σχολείου χρωστώ μια ειδική ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Ηταν μια καταπλητκική παράσταση, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις επαγγελματικές. Τα πιτσιρίκια ήταν άνετα, με χιούμορ και δεν έπαιζαν απλώς τον ρόλο, τον ζούσαν.
Μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά στην ανηψούλα, που αναδεικνύεται σε ταλεντάκι.
Αδελφάκι, όλες μου τις ευχές για σήμερα. Να είμαστε όλοι γεροί και αγαπημένοι.

gatti είπε...

@squarelogic: Δεν πρόλαβα να ευχηθώ καλή επιτυχία, αλλά από ό,τι διαβάζω την είχε και η παράσταση και η δίδα squarelogic (είναι η υδροχοϊνα που έχει ίδια μέρα γενέθλια με τον Βύντρα, ή υπάρχει και άλλη;).

Συγχαρητήρια!

squarelogic είπε...

γαττι

αυτή είναι-και έλεγα με ποιον "δικό μας" είχε ίδια μέρα γενέθλια...την ίδια μέρα είχε και ο Α.Γ.Παπανδρέου όπως είχα ακούσει-προς απελπισία μου-καθόδόν για το μαιευτήριο!!!

Πραγματικά ήταν πολύ καλή η παράσταση.Δυστυχώς,πειραματιζόμενος με τη νέα μου lumix τράβηκα αποσπάσματα απ το έργο σε HD που το παλιωμένο μου λαπτοπ αδυνατεί να "δει" και να επεξεργασθεί ρπος ανάρτηση.Τα γνωστά προβλήματα με τις τεχνολογίες αιχμής.Το διόρθωσα στο τέλος οποτε και τράβηξα αυτό το βίντεο σε νορμάλ ανάλυση(και πάλι πολύ καλή για τα δεδομένα του youtube)