Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2009

Εικονογραφημένη Ανατομία της Κρίσης


The Crisis of Credit Visualized from Jonathan Jarvis on Vimeo.

Ενα πολύ διαφωτιστικό animation/ανατομία της κρίσης και για όσους δεν σκαμπάζουν από οικονομικά.

2 σχόλια:

hroni είπε...

Αφού χωρίς να το παίξουμε καν μου δίνονται τα ζάρια, το βιντεάκι είναι όντως μια πολύ καλή περιγραφή της αρχικής κατάστασης, οι παχουλοί τραπεζίτες δε και οι ανεύθυνοι θεριακλήδες δανειολήπτες, απίθανοι.

Όπως και ο πλέον ανίδεως της απάτης που λέγεται είτε Τραπεζικό Σύστημα ή Κοινωνική Ασφάλιση, Τράπεζα της Ελλάδας, Η.Π.Α. και Μπανανίας, Κρατικά Ομόλογα, Στεγαστικά Δάνεια καταλαβαίνει, η κρίση έχει επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζει τους πάντες. Σε μικρότερο βαθμό στην Ελλάδα φυσικά αφού τα δικά μας τα Ευρώπουλα τα φτιάχνουμε με μεράκι και κατά τι αφού το ποσοστό της παραοικονομίας επι του ΑΕΠ όπως και η διαρκής αναδιανομή του εθνικού πλούτου από τα γονικά στους κανακάρηδες, δόξα του έθνους, που εξαιρουμένης της παρέας είναι η πλειοψηφεία των ιθαγενών κάτω των 50 ετών, εξομαλύνουν τις οικονομικές διακυμάνσεις. Τι και αν η ναυτιλία και ο τουρισμός πάνε κατά διαόλου, οι Έλληνες είμαστε ο εξυπνότερος λαός του κόσμου, διαόλου κάλτσα που κι αν δεν σκαμπάζεις μαθηματικά να απαλείψεις το διάολο από την εξίσωση, τότε σίγουρα πίσω από το ντουμάνι θα διακρίνεις το σπινθηροβόλο βλέμμα μας και τα γρανάζια που σε αέναη κίνηση ψάχνουν τη λύση σε προβλήματα κοινωνικά, οικονομικά και άλλα που μαστίζουν τον πλανήτη.

Λύση δεν υπάρχει αφού σε εκατοντάδες τράπεζες ανά τον κόσμο το κεφάλαιο, να το πω απλά, δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις Όπως εξήγησαν οι Καραμανλής -Αλογοσκούφης σε κοινή εργασία το 1867, ναι από τότε έκρουαν τον κώδωνα:
“Όσοι κατέχουν κεφάλαια θα ενθαρρύνουν την εργατική τάξη να αγοράζει ολοένα και περισσότερο ακριβά καταναλωτικά αγαθά, κατοικίες και τεχνολογικά είδη, ωθώντας τους στη λήψη όλο και περισσότερο ακριβών δανείων, μέχρι τα χρέη της να γίνουν αβάστακτα. Οι απλήρωτες οφειλές θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία τις τράπεζες, οι οποίες θα υποχρεωθούν σε κρατικοποίηση και το κράτος θα πάρει το δρόμο που θα οδηγήσει τελικά στον κομμουνισμό." Άλλο αν οι νεο-Έλληνες έχουμε αποχαυνωθεί τόσο απο το εδώ παπάς, εκεί παπάς των Ζαγοράκη - Καλομοίρας - Ρουβά που ούτε κομμουνισμό μπορούμε πια να κάνουμε.

vasikos metoxos είπε...

@ polycronis

!!!!!!!