Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Ζήσε την καταδίκη σου στην Ελλάδα...



Οταν η είσοδος μιας πόλης σαν την Αθήνα θυμίζει περίχωρα Τιράνων με εγκαταλελειμένα παλιά εργοστάσια,παράγκες από τσίγκο και σκουπιδότοπους και δίνεται η ευκαιρία με ιδιωτικά κεφάλαια,να καθαριστεί και να αναβαθμιστεί με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Σταδίου και ενός glamorous εμπορικού κέντρου και την καταλυτική δράση αυτών στο οικιστικό προφίλ της υποβαθμισμένης περιοχής,και ταυτόχρονα,μια οικιστικά βεβαρυμένη περιοχή της Αθήνας,δίπλα σε μεγάλα Νοσοκομεία, έχει την ευκαιρία να αναπνεύσει με την δημιουργία ενός μεγάλου Πάρκου και η όλη επιχείρηση σκοντάφτει στην προσφυγή ορισμένων κατ'επάγγελμα διαμαρτυρομένων και στο επιχείρημα οτι οι 2 περιοχές της διπλής ανάπλασης δεν είναι όμορες...

Όταν όλοι οι "οικολόγοι"πολίτες αυτής της χώρας κόπτονται στα λόγια για την διαχείρηση των απορριμάτων και την καθαρή ενέργεια,αλλά προσφεύγουν διαρκώς στα δικαστήρια και κλείνουν τις εθνικές οδούς όταν οι ΧΥΤΑ ή οι ανεμογεννήτριες χωροθετηθούν κοντά στις περιουσίες τους...

Όταν 60 χρόνια μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, μια πόλη 5 εκατομ.κατοίκων έχει ένα(1) Αντικαρκινικό Νοσ/μείο (ενηλίκων) και κανένα για παιδιά,και μετά 25 χρόνια λαμπερά φιλανθρωπικά γκαλά για την ανέγερση του τελευταίου-κατά τη διάρκεια των οποίων η ισόβια Πρόεδρος του Συλλόγου και οι εξίσου προνομιούχες φίλες της είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις πανάκριβες τουαλέτες τους και τα χρυσαφικά τους μαζί με τις τελευταίες πλαστικές τους- τώρα περιφράχθηκε ο χώρος για να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του...

Όταν ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο χρονοβόρος στραγγαλισμός των προσφυγών γύρω απ την προμήθεια ενός ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος για τα παιδάκια με νεοπλασίες,είναι να γίνει δωρεά του μηχανήματος απ τον ΟΠΑΠ...

Όταν διαρκώς ομφαλοσκοπούμε,ηθελημένα τυφλοί μέσα στις μικροκομματικά/συντεχνιακά/τοπικιστικά μας στεγανά,αδυνατούμε να συνεργαστούμε για ενα ευρύτερο κοινό σκοπό,και αποδίδουμε τις κακοδαιμονίες μας πάντα σε κάποιους άλλους που μας επιβουλεύονται,
τότε δίκαια εισπράττουμε τις πολιτικές και οικονομικές καρπαζιές μας,και δίκαια θα λάβουμε την ανταμοιβή που μας αξίζει...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος, αδερφέ.
Ένας λαός με το αιώνιο άλλοθι της μετεφηβικής ανωριμότητας, σίγουρος ότι για τις κακοδαιμονίες του φταίει μόνο κάποιος που είναι πάντα μακριά και πάντα πολύ δυνατός για να ασχοληθεί μαζί του είναι καταδικασμένος να κυβερνιέται από την "κοινή γνώμη" που διαμορφώνεται ανάμεσα στις 8 και 8.30 κάθε βράδι από τους εκάστοτε Τσίπρες και Αλαβάνους.
Άλκμαν

αθεόφοβος είπε...

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν έχει αντίρρηση για την μεταφορά του γηπέδου εκεί.
Μέχρι στιγμής όμως κανένας μας δεν έχει καταλάβει καλά αν για να γίνει το γήπεδο πρέπει σώνει και καλά ο Βωβός να κτίσει ένα άλλο μεγαθήριο μαζί.
Γνωρίζω δε πολύ καλά πως ενεργεί για ξεπεράσει όλες τις υπάρχουσες διατάξεις και νόμους για να πετύχει τον σκοπό του από την προσπάθεια που έκανε στο Σούνιο με παρανομίες για να κτίσει ένα όλοκληρο χωριό εκεί που δεν επιτρεπόταν.

squarelogic είπε...

Αθεόφοβε

Δεν έχω καμιά πρόθεση να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του κάθε Βωβού και πράγματι,θα έπρεπε να είναι σαφές στον κόσμο του ΠΑΟ και τους πολίτες της Αθήνας πως ενεπλάκη το εμπορ.κέντρο του στην ιστορία της Διπλής Ανάπλασης.
"Μυρίζει" από μακριά μια απ'αυτές τις περίεργες διαπλοκές των Βαρδινογιανναίων που συνηθίζουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των πολλών.
Απ την άλλη,πρέπει να δει κανείς και την οικονομική βιωσιμότητα του σχεδίου χωρίς το Mall.
Μην ξεχνάμε όμως οτι
1.έχουν προηγηθεί οι αντιδράσεις κατοίκων για τη χωροθέτηση στο Γουδί
2.ενδεχόμενη κατασκευή του στη θέση του υπάρχοντος στη Λεωφόρο με υπογειοποίηση της Αλεξάνδρας και αξιοποίηση του χώρου των Προσφυγικών,πράγματι θα επιβάρυνε πολύ την περιοχή
3.ο Δήμος Αθηναίων έχει μια μεγάλη ομάδα και κανένα σύγχρονο Στάδιο,έστω και για τη διενέργεια εκδηλώσεων,Συνεδρίων κλπ.
4.Που ήταν οι Αλαβάνοι και Τσίπρες να εμποδίσουν τις εξώφθαλμες παρατυπίες στην κατασκευή του ορίτζιναλ Mall?
5.Που ήταν οι προσφυγές τους για το σκάνδαλο της ενθυλάκωσης του δημόσιου Καραισκάκη από εταιρείες συμφερόντων Κόκκαλη(και όχι ακριβώς ΟΣΦΠ)?Γιατί τότε ο μόνος που φώναζε ήταν ο Συρίγος(και κόντεψε να το πληρώσει με την ζωή του)?
Μήπως ακριβώς γι'αυτό απουσίαζαν τότε οι αυτόκλητοι φύλακες των...κορμοράνων του Βοτανικού?

vasikos metoxos είπε...

Squarelogic, χρειάζεται προσοχή γιατί εάν δεχτούμε τη λογική που λέει, ότι αφού έγινε το The Mall για το χατήρι του Λάτση ως τράμπα για το Ήλιδα το 2004, και το Καραισκάκη δώρο στο Γάβρο, ας κάνει και ο Βωβός τη μπάζα του με τις πλάτες των Βαρδινογιανναίων όπως πολύ σωστά γράφεις απαντώντας στο ακριβές σχόλιο του αθεόφοβου.
Ας ξεχωρίσουμε τα ζητήματα. Άλλο το γήπεδο και άλλο η Βωβοαρπακτή. Κι ας μην συντονιζόμαστε με συλλαλητήρια πίσω τους "εντεταλμένους συμβούλους", από τον Νικήτα και τον Παπουτσή γιατί αλλού έχουν αυτοί το νου τους. Το γήπεδο θα γίνει και δεν το πολεμά κανείς. Η βουβές αρπαχτές τύπου κτήματος Θώρν ας μείνουν στην άκρη γιατί η υπόθεση βρωμάει...

Ανώνυμος είπε...

εμένα με ενδιαφέρει το γήπεδο όπου κι αν γίνει, να έχει ράμπα για να μπορώ να ανεβάζω το καροτσάκι του παππού μου

Locus Publicus είπε...

Δεν έχω γνώμη επι του θέματος, και δεν γνωρίζω όσα προσάπτει στην υπόθεση ο Βασικός Μέτοχος. Θα επιθυμούσα όμως να δώ την μεγαλύτερη δυνατόν ανάπτυξη του χώρου. Εμπόριο παντού και πάντα φίλοι μου.

γ.κ. είπε...

τα στρέμματα του Βωβού (οπως και όποιου άλλου Έλληνα πολίτη) απαλλοτριώνονται με συνοπτικές διαδικασίες αν υπάρχει δημόσιο συμφέρον.
Δεν συζητάει το δημόσιο τους "όρους" του Βωβού (ιδιοκτήτη) απλά του γνωστοποιεί τον σχεδιασμό του.
Λέω λοιπόν ας αγοράσει το δημόσιο,
τα στρέμματα του Βωβού αν θέλει να εκμεταλλευτεί την Λεωφόρο.

Φαίνεται όμως πως ούτε αυτό ενδιαφέρει την Πολιτεία αφού κατέστρεψε ήδη το πάρκο Ελευθερίας για να κάνουν τέταρτη αίθουσα και κάτι αχρείαστα αίθρια οι Μεγαρίτες.

Να μην πω για το Πεδίο του Άρεως!
ποιος ξέρει τι θα μείνει...

υγ.γιατί αναβαθμίζει μια περιοχή η ύπαρξη ενός εμπορικού κέντρου;

καλό βράδυ

squarelogic είπε...

Βασικέ
απ'όσα έχω διαβάσει τις τελευταιες μερες για το θεμα σχηματισα την εντύπωση οτι τα πράγματα έχουν καπως έτσι...
προφανώς έχοντας καποια εσωτερ.πληροφορηση(ή μεγαλη διορατικοτητα)ο Βωβος γίνεται κατοχος της εκτασης ΕΤΜΑ ατον υποβαθμισμένο Ελαιώνα.Με τη χωροθετηση του γηπεδου εκεί παραχωρεί ενα τμημα του οικοπέδου του στον Δήμο(τμ.45 ) και σε αντάλλαγμα παίρνει 2πλάσιο συντελεστή για το υπόλοιπο(45α) ώστε να χτισει το εμπορ.κεντρο.
Αν ισχύσει η αναστολη του ΣτΕ πιάστηκε κορόιδο...
Τώρα τι συμφωνίες εχει κανει με την ΠΑΕ και τον Δήμο,και βαζουν αυτοί πλάτη για το (ηθικό) δικιο του Βωβού δεν ξερω...
Είμαι σίγουρος όμως οτι και τα κινητρα των 130 δεν είναι τόσο αγνα.
Δεν ειδα προσφυγες για το Athens Heart ,το Αθηνών αρένα,την παραμονή του Ελληνικού στην τσιμεντενια κατάσταση του...
Κι αν ήταν να γίνει πράσινος ο Ελαιώνας όπως προέβλεπε καποιο διαταγμα του 95,γιατί είναι ακομη σκουπιδότοπος 14 χρόνια μετά?
Κι αν δε γίνει το γηπεδο,σκουπιδότοπος θα μείνει...

squarelogic είπε...

Ψουξ
η ανωτερω απαντηση καλυπτει και εσενα.Να προσθεσω οτι σε σχεση με την τωρινη του εικονα,ακομα κι ενα εμπορ.κεντρο συνιστά αναβαθμιση...
Το όραμα να γίνει όλη η έκταση πράσινο το βρίσκω υπόπτως ουτοπικό για την Ελλάδα.Αλλα συμφέροντα υποκρύπτονται πίσω απ τις οικολογ.ανησυχίες.

vasikos metoxos είπε...

Ο βωβός δεν είναι κορόιδο. Τους έχει δέσει με χαρτιά. ΟΛΟΥΣ. Για αυτό τρέχουν.
Το γήπεδο δεν είναι το ζήτημα. Οι ειδικοί όροι δόμησης που τσίμπησε ο μάγκας Βωβός είναι το θέμα και αυτό μπάζει από παντού. Ο Σουφλιάς έει την επιλογή του ελληνικού αλλά δεν θα κάνει ρήση γιατί θα γίνει ρόμπα τώρα.

@ locus publicus

Εμπόριο παντού, φίλε. Καμία αντίρρηση. Ξέρεις τι ωραίο ποπ κορν σάμαλι, μπαλόνια και μαλλί της γριάς θα πουλάνε οι μικροπωλητές στην παρκάρα που θα δημιουργηθεί στην Αθήνα?