Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

Απόπειρες Λογικής ερμηνείας παράλογων γεγονότων

σκίτσο Μακρή απο Καθημερινή 6/12/08

Δεν ξερω κατά πόσο η γραμμή που έχει επιλεγεί απ την Κυβέρνηση σχετικά με το μείζον σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου,η γραμμή του "δεν ξέρω,δεν είδα,παραπλανήθηκα απ τις υπηρεσίες" νομικά-και σε συνδυασμό με τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών-διασφαλίζει την
νομική απαλλαγή των εμπλεκομένων.Το σίγουρο είναι οτι αποτελεί την πολιτική καταδίκη του Καραμανλή:
ο συντονισμός 4 διαφορετικών υπουργών-υφυπουργών σαφώς και δε γίνεται αφ'εαυτού τόσο γρήγορα και ομαλά αν δεν υπάρχει πίεση από ...πολύ άνωθεν..
Και αυτό το "άνωθεν" με 2 τρόπους μπορεί να ερμηνευτεί:είτε γινόταν απ τους
αντ'αυτού,οπότε η κάθαρση θα απαιτεί τον αυτοακρωτηριασμό του στενού περιβάλλοντος,είτε γινόταν εν γνώσει του ιδίου....Στην "καλή"πρώτη εκδοχή η θυσία του αμαρτωλού περιβάλλοντος μπορεί να σημάνει την πτώση της οριακής πλειοψηφίας.Θα πέσει όμως τουλάχιστον σαν καθαρός,σχετικά συνεπής προς την προεκλογική του ηθικολογία.Στην περίπτωση που εμμείνει στην τωρινή γραμμή μιλάμε απλά για το χρονικό μιας προαναγγελθείσης πτώσης...

Πτώση,που καθίσταται πολύ πιο ορατή,μετά το γενικευμένο ξέσπασμα βίας και τρόμου που ακολούθησε τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη.Πέρα απ την αυτονόητη καταδίκη του συμβάντος (άλλο ένα προαναγελθέν γεγονός για τους παροικούντες...),ερωτηματικά προκαλεί η-σε πολύ σύντομο χρόνο-πανελλαδική οργάνωση εστιών τυφλής βίας και τρομοκράτησης των απλών πολιτών.
Τόσο,που ο νηφάλιος παρατηρητής να αναρωτιέται τίνων τα συμφέροντα εξυπηρετούν τελικά οι δήθεν "αντιεξουσιαστές"?πέρα απ το τι πιστεύουν οι ίδιοι και τα μικροπολιτικά κομματικά οφέλη όσων τους καλύπτουν θεωρητικά,υπάρχει
η ευρύτερη εικόνα,εντός της οποίας πιθανότατα εξυπηρετούν τα σχέδια εκείνων που διακηρύσσουν οτι μισούν...
Η γενικευμένη τρομοκρατία και καταστροφή περιουσιών αθώων πολιτών τελικά θα γιγαντώσει το αίτημα για περισσότερο έλεγχο και αστυνόμευση ενώ η αποσταθεροποίηση μιας ήδη κλυδωνιζόμενης(τόσο απο εσωτερικά σκάνδαλα όσο κι απ τη διεθνή οικονομική λαίλαπα) Κυβέρνησης εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να τιμωρήσουν την ανυπακοή της κατά τη σύναψη ενεργειακών συμφωνιών που της εξασφαλίζουν μια σχετική ενεργειακή και πολιτική ανεξαρτησία απ τους χρόνιους "προστάτες" της.
Ή μήπως η παθητική στάση της Πολιτείας στον απόηχο της δολοφονίας καθιστά μια δυναμική πρωθυπουργική παρέμβαση πολύ πιο ανέξοδη απ'οτι στην περίπτωση του Βατοσκανδάλου ή της υπόθεσης Ζήμενς?

5 σχόλια:

gatti είπε...

H τελευταία σου παράγραφος τα λέει όλα! Στο τέλος θα παρακαλάμε να ...μας αστυνομεύσουν για να αισθανθούμε περισσότερο ασφαλείς.

Οσο για την κυβέρνηση, ας πρόσεχε όταν έκλεινε συμφωνίες με τον Πούτιν...

αθεόφοβος είπε...

Δεν μου είναι τόσο εύκολο να αποδεχτώ ότι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν τόσοι πολλοί εν αναμονή καποιου γεγονότος προβοκάτορες και ότι οι καταστροφές δεν έιναι αποτέλεσμα μιας βεντέτας αντιεξουσιαστών με την αστυνομία που κρατάει από πολλά χρόνια πολύ πριν από την συνθήκη με τον Πούτιν.

squarelogic είπε...

gatti
και που έμενε τόσα χρονια πιστή στη μεγάλη σύμμαχο τι κατάλαβε?
Αναγκάστηκε να λέει γονυπετής ευχαριστίες την επομένη της ορκομωσίας του νέου πρωθυπουργού και πιάστηκε αφόρητα να αποδεχτεί σχέδια Ανάν.
Καλά έκανε και αναζήτησε κι άλλες επιλογές.Οτι θα υπήρχε τίμημα ήταν βέβαιο...

Αθεόφοβε,
προφανώς δεν εννοώ οτι όλοι οι συμμετέχοντες μασκοφόροι είναι προβοκάτορες εν αναμονή.Εχοντας όμως ζήσει την δράση τους στα μεσα της δεκαετίας του 80,κι έχοντας δει την ιδιότυπη ασυλία τους απ την Αστυνομία,είμαι πεπεισμένος οτι οι υποκινητές τους είναι όργανα του Παρακράτους...Τώρα ποιοί είναι τα απώτερα αφεντικά,πιθανόν να μην το ξερουν ούτε οι ίδιοι...

squarelogic είπε...

"πιέστηκε" για το σχεδιο Ανάν,
οχι πιάστηκε...

hroni είπε...

Προς το παρόν έχουμε την ανταλλαγή τεσσάρων υπουργών με δυο μπάτσους, σύντομα ένα και αν δεν κάνω λάθος σε δύο εβδομάδες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα.