Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2008

Όλοι οι άνθρωποι του Βασιλιά....

Μετά την πάροδο της φθινοπωρινής ισημερίας που συνέπεσε και με την πτώση της θερμοκρασίας σε αποδεκτά απ τον...θερμοστάτη μου επίπεδα,δεν υφίσταται πλέον η δικαιολογία της αποχής που έδινε ο τίτλος του αμέσως προηγούμενου ποστ.
Βεβαίως σχεδίαζα να επανέλθω νωρίτερα, έχοντας γράψει ενα κείμενο για τον Βουλγαράκη και την βεβιασμένη φοροεπιδρομή Αλογοσκούφη τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη,πριν ο πρώτος εκστομίσει το κορυφαίο,ενδεικτικό της αλαζονείας που μπορεί να καταλάβει όσους είναι "ψηλά" "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".Δεν το ανέβασα εγκαίρως ,και μετά οι αποκαλύψεις έλαβαν μορφή χιονοστιβάδας,οπότε απέμεινα σιωπηλός θεατής,έκθαμβος μ'αυτά που συμβαίνουν...

Πόσο μακρινές φαίνονται οι μέρες της ανοιξιάτικης Ζαχοπουλιάδας με τα dvd και τους "δημοσιογράφους" της λίγδας να αλληλοσφάζονται...Μεσολάβησε το σκάνδαλο Siemens,ο εκδρομές του Λιάπη παρέα με το αφεντικό της τελευταίας,η εμπλοκή Παυλίδη σε ενα συνηθισμένο για την Ελλάδα σκάνδαλο,σοβαρότητας ανάλογης με την εποχή που δημοσιοποιήθηκε,για να ρθούμε στο "κυρίως γεύμα", του εντιμότατου κ.Βουλγαράκη και της μεγάλης των Πελέκηδων Σχολής,τόσο με αδιαφανείς real estate business με έντονο το άρωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος,όσο-και κυρίως- με την ιστορία της Μονής Βατοπεδίου,μια σπάνια και αποκαλυπτική ματιά στις κρυφές κοσμικές δραστηριότητες της Εκκλησίας και την (απίστευτη για τους ανυποψίαστους) διαπλοκή της με τους πολιτικούς και τους θεσμικούς φορείς του κράτους.Κι ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την σπουδή με την οποία το Κράτος αποδέχθηκε τουρκικά χρυσόβουλα αμφιλεγόμενης νομιμότητας,παραιτήθηκε απ'τις δικαστικές ενστάσεις του,εδέχθη αποτίμηση των γαιών που εκείνο προσέφερε στο 1/10 της αντικειμενικής αξίας που οι δικές του υπηρεσιες προσδιόριζαν,απαξίωσε να ζητήσει πιστοποίηση οτι οι εκτάσεις αυτές δεν ήταν δασικές ή αρχαιολογικής αξίας ('οπως ακριβώς θα έκανε σε καθέναν απο μας δηλ...) και μένει να μάθουμε που πήγε το (πολύ) μαύρο χρήμα που πρέπει να διακινήθηκε σ'αυτην την ιστορία,όπως και τη γενικότερη συσχέτιση των εκκλησιαστικών περιουσιακών διεκδικήσεων ανά την επικράτεια με οικοπεδοφαγικά κυκλώματα και τις "τυχαίες"ετήσιες θερινές πυρκαγιές,σκάει και η σημειολογικά "χαριστική βολή" της καταδίκης του Συμβούλου του Πρωθυπουργού don Κεφαλογιάννη για προστασία εμπόρων ναρκωτικών!!!

Για μια Κυβέρνηση η οποία εκλέχτηκε με λάβαρο την "Ηθική", η τόσο στενή χρονικά εμπλοκή τόσο πολλών "ανθρώπων του Βασιλιά" σε απίστευτης φαυλότητας ιστορίες,και μάλιστα σε περίοδο που ζητούνται οικονομικές θυσίες από τους πολλούς,πρακτικά ακυρώνει τη νομιμοποίηση της να κυβερνά και να νομοθετεί.Η δε εμπλοκή τόσο πολλών απ το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον θέτει σε ανοιχτή αμφισβήτηση κατ'ελάχιστον την ευθυκρισία και την αντιληπτική ικανότητα του "άφθαρτου" έως τώρα Πρωθυπουργού.Πόσο "έντιμος,σεμνός και ταπεινός" μπορείς να ισχυριστείς οτι είσαι όταν-για να διασφαλίσεις εσωκομματικές ισορροπίες-διορίζεις σαν εξ απορρήτων Σύμβουλό σου,κάποιον που ένα ολόκληρο Νησί ψιθυρίζει ότι είναι ο capo της ανομίας και των αδίστακτων δολοφόνων-ναρκοκαλλιεργητών?

Τα ίδια βέβαια συνέβαιναν και με τους 'ανθρώπους" του προηγούμενου Βασιλιά:ο ¨έντιμος" Σημίτης είδε τον Παπαντωνίου να ενορχηστρώνει την ληστεία του Χρηματιστηρίου,το περιβάλλον του Υπ.Αμύνης να ξεκοκκαλίζει 2-3 εξοπλιστικά προγράμματα,τους Τσουκάτους,Νεονάκηδες,Μανίκες κλπ να πιάνονται με τα χέρια στο μέλι,τον μέτρ Λαλιώτη πρωταγωνιστή στις φημολογίες αλλά "άπιαστο" στην πραγματικότητα κ.ο.κ.
Αυτό αναδεικνύει εύστοχα και λιτά εδώ κι ο φίλος Βασ.Μέτοχος.
Και προσωπικά είμαι σίγουρος οτι το ίδιο θα συνέβαινε κι αν κάποιο απ τα μικρότερα κόμματα αποκτούσε με καποιο μαγικό τρόπο την εξουσία.Προφανώς δεν είναι μόνο θέμα επιλογής προσώπων.Είναι
πρωτίστως θέμα αξιών της κοινωνίας,και γι'αυτό είμαι απολύτως απαισιόδοξος για το μέλλον.
Απ τη στιγμή που ο προκλητικός προσωπικός πλούτος έπαψε να είναι μια χαμηλών τόνων προσωπική υπόθεση,κι έγινε μεσω των lifestyle περιοδικών και εκπομπών αυτοσκοπός και όραμα του καθενός,δεν είναι ν'απορεί κανείς που όποιος βρεθεί "κοντά στο μελι" κοιτά να βουτήξει ολόκληρο το βάζο.Δεν έχει σημασία αν στην βίλα στη Μύκονο ή την Πάρο πηγαίνει max 15 μερες το χρόνο.Αρκεί να βρει τα χρήματα να την αποκτήσει άσχετα ποιοί θα τα στερηθούν.Τόνομα του παιχνιδιού είναι "διαρκής αύξηση των μεγεθών",το παιχνίδι του πιο άγριου καπιταλισμού,στην διεφθαρμένη βαλκανική του εκδοχή.Όταν άνθρωποι σαν τον Γιανναρά(και στην ηλικία του) αισθάνονται την ανάγκη να δημοσιοποιήσουν μια τόσο έντονη κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης καταλαβαίνουμε όλοι οτι οδεύουμε ολοταχώς προς τον πάτο.Απομένει μόνο η χρονική στιγμή που θα πρέπει να πούμε "Δυστυχώς,επτωχεύσαμε",όχι βέβαια σαν άτομα,αλλά σαν κρατική οντότητα.
Κι όσο και να φαινεται σαν αμυδρή ελπίδα η δυνατότητα ν'ακουστούν κάποιες φωνές ενεργών πολιτών μέσα απ τα blogs και τις άλλες διόδους που παρέχει η σύγχρονη εποχή,μέχρι να δω αντίθετες συμπεριφορές,δηλ.διατήρηση της προτέρας ακεραιότητας και αντίσταση στο πνεύμα του δίχως μέτρο υλισμού και πλουτισμού,απ'όσους καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας,δε μπορώ παρά να είμαι απαισιόδοξος.

11 σχόλια:

γ.κ. είπε...

Δεν είναι δυνατόν να μην συμφωνήσω σε όλα!
οι πιο κάτω παράγραφοι όμως μου άρεσαν ιδιαίτερα και σαν περιγραφή αλλά και σαν λογική συνέχεια ....


-η τόσο στενή χρονικά εμπλοκή τόσο πολλών "ανθρώπων του Βασιλιά" σε απίστευτης φαυλότητας ιστορίες,και μάλιστα σε περίοδο που ζητούνται οικονομικές θυσίες από τους πολλούς,πρακτικά ακυρώνει τη νομιμοποίηση της να κυβερνά και να νομοθετεί.-

-Το όνομα του παιχνιδιού είναι "διαρκής αύξηση των μεγεθών",
το παιχνίδι του πιο άγριου καπιταλισμού,στην διεφθαρμένη βαλκανική του εκδοχή.-

αν βάλεις και την κατάθλιψη που τρως όταν στην προσπάθειά σου να απομακρυνθείς από αυτούς κοιτάζεις προς τα "έξω" και βλέπεις μία από τα ίδια.

προβλέπω ζόρικο χειμώνα.

Να είσαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Φθινοπωρινή συνέχεια των σκανδάλων. Τα σκάνδαλα αποκαλύπτονται, οι εποχές εναλλάσσονται, η χώρα τυχαίως ζει.

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε, που μάλιστα κάνει κοιλιά μετά από seasons επαναλαμβανόμενης άτεχνης διακυβέρνησης :)
Η τέχνη του κυβερνείν δεν άνθισε ποτέ στη νεότερη Ελλάδα...


Καλό φθινόπωρο, squarelogic! Xαιρόμαστε πολύ που επανήλθες!

Locus Publicus είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα φίλε μου. Είμαι απο κείνους που υποστήριξα τον κ. Καραμανλή. Τουλάχιστον, θεώρησα πως αξίζει ψήφο για δύο εκλογικές περιόδους. Αλλά το θέμα αρχίζει να μοιάζει με ρωσική μαφία. Είναι πλέον φανερό, πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει μελετήσει καλά το θέμα του Leadership, δεν διάβασε τις εμπειρίες άλλων ηγετών, μεθόδους διοίκησης. Εχει δυσκολία στο να παίρνει αποφάσεις, δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα κατάματα, αλλά τα αποφεύγει.

Μία πολύ γνωστή υπόδειξη, σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, και κυρίως στις επαγγελματικές, είναι αυτό που λένε οι Αμερικανοί, "set expectations from the beginning". Απόλυτα ειλικρινώς, και με σαφή γλώσσα, καθόρισε τις προσδοκίες. Τι να περιμένουν οι άλλοι απο σένα, τα όρια. Στην Αμερική σπούδασε ο πρωθυπουργός, αποκλείεται να μη το ξέρει. Προσδοκίες προς τον κόσμο, προσδοκίες προς τους συνεργάτες. Γιατί αν παραβιάσει ο ηγέτης αυτή την αρχή, τότε η αξιοπιστία του πάει περίπατο. Και ο περίπατος στη σημερική διοίκηση είναι μεγάλος. Ζαχόπουλος, Λιάπης, Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Κεφαλογιάννης, κλπ, τα λές υπέροχα και στην περίληψή σου.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο του κ. Γιανναρά. Βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. Δεν θα ψήφιζα ποτέ το ΠΑΣΟΚ. Αν και ο Γιώργος προσπαθεί να διαφοροποιηθεί, το γεγονός είναι οτι ο πατέρας του και οι συνεργάτες του διαχειρίστηκαν έναν τεράστιο πλούτο που για πρώτη φορά ήρθε δώρο απο την ΕΕ στην Ελλάδα, με ελάχιστο έργο. Κατηγόρησαν του δωρητές μας ασύστολα, πυραμιδοποίησαν τη ρουφιανιά στη χώρα μέσω των κλαδικών, εμπέδωσαν φιλοσοφικά την έννοια του ισοπεδωτικού κομμουνιστικού λαικισμού, έφεραν τον αμορφωτο λαό στην εξουσία.

Τα υπόλοιπα μικρά κόμματα ειναι σε reactive mode, υπάρχουν μόνον για αντίδραση. Χωρίς προτάσεις, χωρίς δυνατότητα εξουσίας.

Την επόμενη μέρα των εκλογών, δεν θα ψήφιζα κανένα. Θα κρατούσα μία αξιοπρεπή προσωπική θέση, μέσα απο ένα μπλόγκ, και θα σχεδίαζα τη ζωή μου χωρίς αυτούς, όσο θα μπορούσα. Θα σπούδαζα το παιδιά μου σε κάποια ευρωπαική χώρα, θα έκανα επιχειρήσεις με την Ευρώπη. Θα έψαχνα δηλαδή για διεξόδους μακριά απο αυτούς.

Και μη γελιόμαστε. Αν ο Καραμανλης αποτύχει στις επόμενες εκλογές, η νέα κυβέρνηση θα είναι κάποια αριστερόστροφη συμμαχία με τον Συνασπισμό. Ενας βαλκανικός αυτοσχεδιασμός που θα φέρει στην εξουσία κουλτουριάρηδες κομμουνιστές, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, καμμία στρατηγική για τη νέα εποχή.

Ο πάτος, φίλε squarelogic, θα βαθύνει κι' άλλο.

γ.κ. είπε...

@locus publicus

1.Τον βαλκανικό αυτοσχεδιασμό που αναφέρεις νομίζω οτι τον ζούμε πολύ καιρό τον αναφέρει χαρακτηριστικά και ο square:
"Το όνομα του παιχνιδιού είναι "διαρκής αύξηση των μεγεθών",
το παιχνίδι του πιο άγριου καπιταλισμού,στην διεφθαρμένη βαλκανική του εκδοχή."
Τι να φοβηθούμε περισσότερο μια Αριστερόστροφη συμμαχία;

Ασε που αυτό θα είναι και κάτι καινούργιο! μιας και στο παρελθόν έχουμε δει μόνο τα αποτελέσματα της συμμαχία της ΝΔ με το ΚΚΕ.

Ειδάλως θα πρέπει, αν κατάλαβα καλά, να ψηφίσεις ξανά Ν.Δ ή να αποποιηθείς το δικαίωμα (για μερικούς υποχρέωση)της Ψήφου.
Δεν λέω κάτι τέτοιο Δηλώνει μια στάση αλλά δεν διορθώνει τα πράγματα .
Προσωπικά πιστεύω πως το καλύτερο θα ήταν κάθε χρονιά εκλογών ο στόχος των πολιτών να είναι αλλαγή της μέχρι τότε κυβέρνησης(πέτρα που κυλά ποτέ δεν χορταριάζει).

2.Το φαινόμενο "αλλού είναι καλύτερα" δεν υφίσταται(πολιτικά μιλάω)αφού και στην Αμερικάνικη Δημοκρατία (την πιο σφριγηλή σε επίπεδο θεσμών)οι πολίτες της θα πληρώσουν 1τρις για τον πόλεμο και τους πετρελαιάδες και 1τρις ακόμα για τα bonus και την πλεονεξία των τραπεζικών τους Αστεριών, χωρίς να να τους έχει ρωτήσει κανείς.

Φαντάζομαι μάλιστα πως μερικοί αμετανόητοι Ρεπουμπλικάνοι που τον ψήφισαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα σκέφτονται
"Είναι βλακεία να χάνουμε κάθε τετραετία και 1τρις, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω Δημοκρατικούς, δεν μου πάει γεννήθηκα Ρεπουμπλικάνος" καταλήγοντας να τον ψηφίσουν και τρίτη φορά.
Οπως ακριβώς έκαναν εδώ μερικοί αμετανόητοι Πασοκοι ή μπορεί να κάνουν τώρα κάποιοι ΝΔημοκράτες.
Γιατί όπως λέει και η "βαθιάς κουλτούρας" λαϊκή σοφία "Ο φόβος φυλάει τα έρμα"....
και "η πόλωση το υποτιθέμενο Ιδεολογικό υπόβαθρο" συμπληρώνω εγώ.

Δεν έχει πιο κάτω φίλε locus, είμαστε στον Πάτο πολλά χρόνια τώρα και οι μόνοι που θέλουν να μείνουμε εκεί είναι όσοι ελπίζουν πως με τον καιρό θα βγάλουν ΒΡΑΓΧΙΑ
ή ότι ο Φίλος τους, στο κόμμα, θα τους χαρίσει φιάλη οξυγόνου με διορισμό η πληροφόρηση για τον ΟΛΘ ή τις Γενικές Αποθήκες.
Δυστυχώς όμως αυτοί είναι πολλοί και ανίκητοι (σαν την βλακεία).
Δυστυχώς όλοι βλέπουν "πως είναι τα πράγματα" αλλά ελάχιστοι σκέφτονται "ναι, μα θα μπορούσαν να είναι και αλλιώς"

Μας λείπει δυστυχώς αυτογνωσία γιατί ζούμε σε πίεση! ετσι δεν προλαβαίνουμε να δούμε τι μας λείπει και τι πραγματικά έχουμε Ανάγκη(και σαν άτομα και σαν σύνολα)έτσι βιαζόμαστε να ρίξουμε ανάθεμα και να ταμπουρωθούμε.

Φίλε μου χάρηκα που σε συνάντησα το ποστ σου "Speculation" ήταν καταπληκτικό -όπως και τα σχόλια του !!(μπήκα και τα ξαναδιάβασα)

καλό βράδυ

Unknown είπε...

Φτύνω πάνω;Φτύνω τα γένεια μου!!
Φτύνω κατω; Φτύνω τα αρχ..α μου!!
Δεν συμφωνώ με το κυνήγι μαγισσών κατά του Εφραίμ...
Δεν ψάχνουμε για Πρωθυπουργό;
Δεν συγκεντώνει μεγάλο αριθμό προτιμήσεων στις δημοσκοπήσεις ο κ. Κανένας;
Ποιός καλλίτερος Πρωθυπουργός από το φτωχό Κυπριωτάκι (δεν τον λένε Καραμανλή, δεν τον λένε Παπανδρέου, δεν τον λένε Μητσοτάκη) που τον πατέρα του έσφαξαν οι Τούρκοι το 1974 και ενώ παρέλαβε μια ερειπωμένη Μονή -και υπο κατάρρευση Μονή- με 6 γηραιούς και αγράμματους καλόγερους και σήμερα έχει φίλο και φιλοξενεί τον Διάδοχο της Μ. Βρετανίας, συνομιλεί με τον Πούτιν, έχει στην επιρροή του μεγαλοϋπουργούς και απο τα δύο κόμματα κλπ κλπ;
Για το θέμα της νομιμότητος της Εκκλησιαστικής περιουσίας στις λεγόμενες Νέες Χώρες και την ισχύ των Τουρκικών τίτλων ιδιοκτησίας θα γράψω κάτι προσεχώς.
Φοβάμαι όμως ότι δυστυχώς δεν θα αρέσει..

vasikos metoxos είπε...

Σε μία κοινωνία που δεν αντιστέκεται γιατί είναι συνένοχη βιώνουμε την Ελλάδα της Απάτης. Όλη η χώρα μία τεράστια απάτη. Και το παραμύθι ότι αυτό ήταν πασοκικό δημιούργημα έλαβε τέλος από τα λαμόγια της νέας διακυβέρνησης. Η νεοελλαδική αφασία φταίει.
Δεν τη γουστάρω αυτή τη χώρα και δεν αξίζει σε όσους θέλουν να διαχωρίζονται από τη λούμπεν πραγματικότητα όπως ο φίλος οικοδεσπότης να λούζονται τους απατεώνες να διαδέχονται τους προηγούμενους απατεώνες.
Φτάνει πια. Ας βγει πρώτος ο "Κανένας" που λέει και ο κύριος Βαρδάκας. Δεν ψάχνουμε για τον ηγέτη του Locus ούτε για πρωθυπουργό αλλά για το αυτονόητο: Τίμια διακυβέρνηση και άμεση δημοκρατία. Τέλος στους Μαντούβαλους και στους Τσουκάτους.
Το μέλλον το περιγράφουν κάποιοι ως συγκυβέρνηση της αριστεράς με το Πασοκ. Το σενάριο παίζει για να "καεί".
Ο οικοδεσπότης θα θυμάται ίσως από πέρυσι τη θέση μου όταν αναρωτιόμουν γιατί έγιναν εκλογές. Το μενού έχει Ντόρα με το υγιές Πασοκ.
Εδώ θα είμαστε.

Καλή σεζόν φιλε squarelogic και καλά ξεμπερδέματα.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Η αντιπαράθεση με τους ισχυρούς στην οικονομική θέση αναδεικνύει την αξία του πολιτικού. “ Τω όντι αληθινός άρχων ου πέφυκε τω αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι, αλλά τω αρχομένω” λέει ο Πλάτων στη Πολιτεία του για τα καθήκοντα ηγετών. Προσέξτε τα λάθη τους ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και η ελληνική πραγματικότητα μας διδάσκει ότι η μεγαλύτερη φουρτούνα που βλέπουμε είναι οι αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και την κομματική άλωση της κρατικής μηχανής από δοτούς και ανάξιους αξιωματούχους, χωρίς αρχές και πολλές φορές βουτηγμένοι στην απληστία.
Η δημοκρατία έχει ελεκτικούς μηχανισμούς για τα σκάνδαλα, τα προβλήματα ποιός τα λύνει και για ποιανού το όφελος είναι η κουβέντα αγαπητοί μου.!

Univers είπε...

Σε ένα πολύ εύστοχο κείμενο ο Π. Μανδραβέλης διακρίνει την μοναστηριακή περιουσία σε αυτή που αποκτήθηκε από δωρεές και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε να δημευθεί και σε αυτή που αποκτήθηκε με "χρυσόβουλα" μοναρχών και είναι κατάλοιπο της φεουδαρχίας. Η τελευταία θα έπρεπε να έχει τέτοια ισχύ όση και τυχόν διεκδικήσεις απογόνων του Λουδοβίκου του 14ου επί των περιουσιακών στοιχείων της πάλαι ποτέ μοναρχίας...

squarelogic είπε...

Ψουξ,v

ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Χ.Β

Λέτε να προωθησουμε την υποψηφιότητα του κ.Κουτσού για prime minister?
Μα οι επιτυχίες του οφείλονται στην επιρροή που άσκησε σε θρησκόληπτους-δηθεν θρήσκους/μικροπολιτικάντες καιροσκόπους(με όποια σειρά θέλετε).
Πιστεύτε οτι θα είναι εξισου επιτυχής στις διαπραγματευσεις με Αγγλους,Γαλλους,Γερμανούς?
Είστε επίσης σίγουρος οτι δεν θα πουλήσει ολόκληρο...το "οικόπεδο"?

Λόκους
Η ψύχραιμη και απέξω οπτική σου είναι πάντα πολύτιμη.Ναι το σενάριο που καθαρά προδιαγράφεις μου φαίνεται εξίσου απωθητικό.Και ναι,αν μπορούσα να σκεφτώ δίχως συναισθηματισμούς και να τολμήσω μια (δύσκολη) νέα αρχή κάτι τετοιο θα έπρεπε να κάνω(και γω και όσοι άλλοι σκεφτονται ανάλογα).Πόσο δύσκολο όμως να κανει κανείς τετοιες ριζοσπαστικές κινήσεις ειδικά όταν θα επηρεάσουν και αλλες ζωες...

BM

Τόχω ακούσει και γω το σενάριο..
ακούγεται οτι διαμορφώνεται και κίνηση επιφανών πολιτών με δημόσια φωνή(Δήμου,Χ.Τσούκας,Κόλμερ κλπ) που σκέφτονται παρέμβαση...
Νάναι για καλο,ή νάναι η προσπάθεια επιβίωσης των ίδιων οικογενειών κάτω από άλλο όχημα και σήμα?θα δείξει....

squarelogic είπε...

Διόνυσε
δυστυχως οι ελεγκτικοι μηχανισμοί είναι ελεγχόμενοι απ'αυτούς που ενίοτε καλούνται να ελέγξουν...
Κι όταν καποιος εξ αυτών αποδειχθεί μη συνεργάσιμος υπάρχει και η φόρμουλα της απομάκρυνσης(όρα θέμα Ζορμπά).
Επιπλέον οι πολιτικοί εχουν φροντίσει για την απαλλαγή τους με γνωστό (και κατάπτυστο) νόμο που ψήφισε η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ πριν πέσει.
Το παιχνίδι ελέγχεται καλά...

ΥΓ.καταιγιστική κι η δικη σου ανάλυση,ως συνηθως...

univers
καλως επιστρέψατε!
Σωστός ο διαχωρισμός,αν κι ο Λόκους είχε ανεβασει ενα πολύ διαφωτιστικό ποστ για το πως η Εκκλησία αποκτά τόσες δωρεές...
Δεν είναι και τόσο αυθόρμητο το θεμα...

Unknown είπε...

Για τις ικανότητες του Εφραίμ είμαι απολύτως βέβαιος!!
'Οπως και όλοι μας!!
Δεν έχει κατηγορηθεί για ιδιοτέλεια άλλωστε. Αλλά μόνον για την προώθηση του νομικού προσώπου στο οποίο ηγείται.
Γιατί; Αυτός "στραβώνει και πουλάει" όπως λέει λαϊκή έκφραση...
Αμφιβάλετε για τις διπλωματικές του κλπ ικανότητες;
Στην πολιτική, στον πόλεμο και στις επιχειρήσεις δυστυχώς μόνον το αποτέλεσμα μετράει.
Ειδικότερα δε για τις διπλωματικές του ικανότητες δεν είναι θαυμαστή η επιτυχία του να πείσει την (τοπική) Κυβέρνηση της Καταλωνίας να αποζημιώσει την μονή Βατοπεδίου για κάτι ζημιές που της έκαναν Καταλανοί μισθοφόροι τον 13ο αιώνα; Και να ζητήσει επί πλέον (η Κυβέρνηση της Καταλωνίας) και δημόσια συγγνώμην;
Γνωρίζετε κάποιο Έλληνα πολιτικό να έχει επιτύχει κάτι ανάλογο;