Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

Αλαζονείας Ψυχογράφημα...


Βλέποντας στιγμιότυπα απ την Κυριακάτικη συνέντευξη τύπου του Σ.Κόκκαλη με έπιασε έντονη στομαχική δυσφορία:τέτοια κακόγουστη επίδειξη αλαζονείας,επιβολής και κομπορρημοσύνης με τόσο ασυνάρτητο λόγο δεν ειχα ξαναδεί.Το μήνυμα όμως ήταν ξεκάθαρο:"L'état, c'est moi"(Το Κράτος είμαι εγώ).
Εδω και χρόνια the name of the game για τον Σωκράτη Κόκκαλη δεν είναι η δημιουργία της πιο ισχυρής ομάδας με τον καλύτερο προπονητή που θα επικρατήσει δίκαια σ'ενα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.Τ'όνομα του παιχνιδιού είναι η επιβολή της θέλησης του,η
βροντερή επίδειξη δύναμης.Γι'αυτό και η 10ετής κυριαρχία του Ολυμπιακού εδραιώθηκε με τις επιδεικτικές "σφαγές" των κύριων αντιπάλων του,ακόμα και μέσα στην έδρα τους.Το "μήνυμα" έπρεπε να είναι αρκετά ηχηρό ώστε να ακούγεται και πέραν των ποδοσφαιρικών στίβων:και στον πολιτικό και στον επιχειρηματικό στίβο. Με τον καιρό ο κύκλος έκλεισε:αυτό στο οποίο είχε μπεί για την εξασφάλιση ενός στρατού οπαδών που θα λειτουργούσε σαν ασπίδα ασυλίας για τις άλλες του δραστηριότητες κατέληξε να κολακεύει τόσο την ματαιοδοξία του ώστε να τον απορροφά όλο και περισσότερο,και οι επιτυχίες που εξασφάλιζε με τον δικό του,ιδιαίτερο τρόπο καλλιέργησε την αυτιστική ψύχωση της επιβολής.
By the way,κάποιος αμύητος (στα Κοκκαλικα)Σλοβενος προπονητης που διέγνωσε εύστοχα αυτην την ψύχωση "έφυγε" την άλλη μερα.
Το Αφεντικό απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια οτι δεν ανέχεται κανέναν αυτόφωτο δίπλα του,παρα μόνο κλακαδόρους που υπηρετούν το προσωπικό του μεγαλείο.Ετσι η καλυτερη σχέση που μπορεί να έχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος με εναν τετοιον τύπο είναι καμία σχέση,ούτε καλή,ούτε κακή.Κάτι που κατάλαβαν οδυνηρά οι Μπάγεβιτς,Λεμονής κλπ. Κι αν την Κυριακή ειδαμε αυτη τη γραφική υπερχείληση αλαζονείας σήμερα ακόμα κι αυτή υπερκεράστηκε κατα κρατος:
sport-fm.gr:
Ο Ολυμπιακός δεν θα περιοριστεί στην αγωγή εις βάρος του Ριβάλντο, με την οποία ζητεί 5 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη, αλλά είναι αποφασισμένος να προχωρήσει περισσότερο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, έδωσε εντολή στον νομικό Τάκη Μιχαλόλια να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα κατά του Βραζιλιάνου μέσου της ΑΕΚ, ζητώντας να δεσμευθούν η κινητή και η ακίνητη περιουσία του «Ρίμπο»
Μετά τις δικαστικές του επιτυχίες σε βάρος του μεγαθηρίου που λέγεται Καλαμαριά(αλλά και σε βάρος ΑΕΚ,ΠΑΟ που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα) το αφεντικο πήρε φόρα και ζητά να δεσμεύσει όσα ο μεγάλος Ριβάλντο κέρδισε μέσα στα γήπεδα επειδή αμφισβήτησε αυτά που ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη κέρδισε εν πολλοίς σε κάποιες παράγκες εκτός γηπέδων.
Αυτο θάναι και το μοιραίο επικοινωνιακό λάθος του Κόκκαλη:επειδή τον Ριβάλντο τον γνωρίζει όλος ο Κόσμος ενώ τον Κόκκαλη εκτός Ελλάδος(και πρ.Ανατολ.Γερμανίας...) ελάχιστοι,κι επειδή ο διεθνης Τύπος δεν αποτελείται απο κλακαδόρους-έμμισθους οπαδούς όπως οι "δημοσιογράφοι"που τον χειροκρότησαν στην συνέντευξη τύπου,θα γίνει σάλος και αναπόφευκτα θα χυθεί έξωθεν φως στα πεπραγμένα Κόκκαλη στο ελλην.ποδόσφαιρο. Η ξαφνικη αποπομπή του πετυχημένου καταρχην τεχνικου διευθυντη Ιβιτς επιβεβαιώνει οτι το αφεντικό την "ψώνισε" με την ασυδοσία τόσων χρόνων και τα πήρε όλα επάνω του. Ετσι συμβαίνει πάντα οταν δεν υπάρχει κανείς να φωνάξει οτι "ο Βασιλιάς είναι γυμνός".


Η πτώση πλησιάζει γρήγορα και θα κάνει πάταγο!

21 σχόλια:

Unknown είπε...

Το μήνυμα που μας έστειλε ο κ. Κόκκαλης εγώ δεν το αντελήφθην ως "L'état, c'est moi"(Το Κράτος είμαι εγώ), όπως γράφετε.
Αλλά ως (Λ'ε(φ)τά σ'ε μουά).
Ίσως όμως είναι το ίδιο!!

squarelogic είπε...

Πιθανώς κ.Βαρδάκα...
Ζω για να τον δω με φόρμα προπονητή!

to all
Μα καλά,ψυχογράφημα κοτζάμ Κοκκαλη σας έκανα κι ούτε ενα σχόλιο?Τόσο καλά τα είπα?

Unknown είπε...

Μα είναι ταυτοχρόνως προπονητής, Πρόεδρος, Δαιτητής, Αθλητικός Δικαστής κλπ κλπ

vasikos metoxos είπε...

Για όσους δεν κατάλαβαν: Νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη.

gatti είπε...

Oτι τα είπες πολύ καλά είναι δεδομένο. Είναι όμως και η ...πηγή του προβλήματος. Οταν ένα ποστ είναι τόσο εμπεριστατωμένο ο αμήχανος αναγνώστης αναρωτιέται τι θα μπορούσε να προσθέσει, ή να σχολιάσει.
Το επιχειρώ, ελπίζοντας να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων.

Ο τρόπος που λειτουργεί ο Κόκκαλης είναι ο τρόπος συμπεριφοράς του Ολυμπιακού στους αγώνες του. Δεν τον ενδιαφέρει - πια - να κερδίσει τον αντίπαλο σε έναν ισότιμο αγώνα. Τον ενδιαφέρει να συντρίψει τον αντίπαλο, να τον εξευτελίσει, να κάνει επίδειξη ισχύος, πάση θυσία και με κάθε τρόπο, έντιμο ή ανέντιμο. Κι αυτό συνιστά μετάλλαξη γιατί ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν έτσι. Οσο αυξάνεται η δύναμη και η αλαζονεία του προέδρου του, τόσο μεταλλάσσεται και το DNA του Ολυμπιακού. Και το κακό (γι΄ αυτόν) είναι πως ελάχιστοι οπαδοί του μπορούν να διακρίνουν πως το γεγονός αυτό οδηγεί μαθηματικά σε ένα βατερλό.
Σαφώς και ο Κόκκαλης όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει έναν "στρατό" που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο στις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Γι΄ αυτό εξάλλου και οι δηλώσεις του στιλ "αυτούς τους οπαδούς έχουμε, αυτούς θέλουμε". Ομως, η δημιουργία αυτού του στρατού εν τέλει τον έκανε να χάσει κάθε μέτρο.

Η συνεχιζόμενη απαξίωση των "συνεργατών" του που δεν είναι συνεργάτες, αλλά αναλώσιμα ήδη που τα χρησιμοποιεί για όσο καιρό αισθάνεται πως του είναι απαραίτητα, αλλά και η ακύρωση από πλευράς του των φυσικών θέσεων στις οποίες είναι δομημένη μια ποδοσφαιρική ομάδα (προπονητής, γυμναστές, τεχνικός διευθυντής / μάνατζερ στο πιο πρόσφατο μοντέλο διοίκησης) δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα τρανή απόδειξη πως η αλαζονεία του δεν έχει ταβάνι. Είναι ευθέως ανάλογη με την δύναμη που έχει αποκτήσει.
Με τα χρόνια ίσως να αισθάνεται ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει καλύτερα από τον ίδιο όλες τις δουλειές που απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος. Αλλωστε, ποιος θα τολμήσει να του πει ότι κάνει λάθος και δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Θα περίμενε βέβαια κάποιος πως ένας άνθρωπος με τέτοια δύναμη και ό,τι αυτή συνεπάγεται (τόνωση αυτοπεποίθησης, αίσθημα ασφάλειας κ.λπ.) δεν θα φοβόταν ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος να του κλέψει τη λάμψη. Κι όμως η συμπεριφορά του είναι συμπεριφορά ανασφαλούς μεγάλης σταρ που αισθάνεται ότι μπορεί να απειληθεί από την σταρλετίτσα της παράστασης και κάνει ό,τι μπορεί για να την κρατήσει κρυμμένη στο σκοτάδι.


Η δικαστική διαμάχη με τον Ριβάλντο
θεωρώ κι εγώ πως είναι το μοιραίο επικοινωνιακό του λάθος. Οχι μόνο επειδή θα γίνει σάλος στο εξωτερικό και θα χυθεί φως στα πεπραγμένα του Κόκκαλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά και για έναν ακόμα λόγο που αφορά το εσωτερικό της χώρας και τις σκέψεις του ελληνικού λαού, ακόμα και των οπαδών του Ολυμπιακού
για τον ηγέτη του. Το περιγράφει πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι θα το έθετα εγώ, ο Ηλίας Μπαζίνας στη στήλη του, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:
...σε περιπτώσεις όπως η αγωγή κατά Ριβάλντο για πέντε εκατομμύρια, οι ύστερες σκέψεις είναι πάντα πιο σοβαρές από τις πρότερες. Ακόμα και οι φανατικοί φίλοι του Ολυμπιακού έχουν και κάποιο πολιτικό και κοινωνικό αισθητήριο. Είναι αναπόφευκτο να σκεφτούν ότι ακόμα και ο Ριβάλντο είναι ένα άτομο μόνο του, που συγκρούεται με μια αυτοκρατορία. Και ότι ο εκβιασμός μιας αγωγής αποζημίωσης για ποσό εξοντωτικό είναι κάτι που μπορεί να απειλήσει τον καθένα. Με προφανές αποτέλεσμα ο οικονομικά ασθενέστερος να μην τολμάει να πάει στα δικαστήρια ακόμα κι αν έχει κάποιο δίκιο. Αφού το ποσό είναι για μεν τον ισχυρό τα κέρματα που έχει στην τσέπη του, για δε τον αδύνατο όλη του η περιουσία".


* Ο Πανούτσος είχε κάποτε γράψει πως ένας άνθρωπος από το - πρώην - περιβάλλον του Κόκκαλη του είχε εκμυστηρευθεί για τις σχέσεις του Κόκκαλη με τους υφισταμένους του ότι διαρκούν γύρω στο εξάμηνο με ένα χρόνο και έχουν την εξής διακύμανση: "Tον πρώτο καιρό είναι κολλητός, μιλάει και αστειεύεται μαζί τους επί παντός επιστητού, στην συνέχεια μειώνει τις επαφές και τους κρατάει σε μια απόσταση, κατόπιν τους αποφεύγει εντελώς και
στο τέλος σβήνει ακόμα και τον αριθμό τους από το κινητό του". Αν κρίνει κανείς από τον τρόπο που έφυγαν οι περισσότεροι, χωρίς καν να αξιωθούν ένα τελευταίο ραντεβού μαζί τους, μάλλον δεν έχει και πολύ άδικο.

Βάσκες είπε...

Μακάρι να είναι η αρχή του τέλους.

Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος.

Και με λιγότερα θα είμαι ευχαριστημένος.

squarelogic είπε...

gatti
έστω και λιγο καθυστερημένα ευχαριστώ για το εκτενές σχόλιο σου που αναδεικνύει πλήρη ταυτιση απόψεων.
Δεν ξέρω αν ο μικρός αριθμός σχολίων οφείλεται στο οτι ο αναγνώστης δεν αισθανεται οτι έχει κάτι ουσιώδες να προσθέσει(πράγματι συμβαίνει με τα πολύ καλά ποστ) ή στην λογική "που να μπλέκει κανεις τώρα με τον Κόκκαλη ή/και τα ποδοσφαιρικα".

Πάντως αξίζει να θυμηθούμε πως ο Κόκκαλης αναδύθηκε απο μια σχετικη αφάνεια στην πρωτη γραμμη της πολιτικης/οικονομ.ζωής της χώρας:
στα 80ς είχε ήδη βάλει σταδιακά πόδι στον ΟΤΕ.Μετά την πρώτη απόπειρα ελέγχου της πολιτικοοικονομ.ζωής με τον κυβερνητικά διαπλεκόμενο Κοσκωτά,ο Κοκκαλης καταφέρνει να πάρει απευθείας αναθέσεις και απο την Οικουμενικη και απο τον Μητσοτάκη.
Μόνο που αυτές οι τελευταίες είχαν κάποιες ρήτρες,τις οποίες και αξίωσε να επιστραφούν στον ΟΤΕ τότε
η κυβέρνηση Μητσοτάκη της οριακής (και τότε) πλειοψηφίας για να επακολουθήσει η πτώση της με την προσχηματική φυγή Συμπιλίδη.
Φυσικό επόμενο,ο Κόκκαλης χρησιμοποιεί πλέον τον ΟΤΕ διαμέσου των ανθρώπων του οπως τον συμφέρει,είναι μέσα στην 1 εκ των δύο εταιρειών κινητης τηλεφωνίας που ξεκινούν στην ελλην.αγορά(Vodafone),και του παραδίδεται μέσω Πρωτοδικείου η διοίκηση του Ολυμπιακού:
εξασφαλίζει τον προσωπικό του στρατό οπαδών,ενώ η τότε Κυβέρνηση ελπίζει να δρέψει καρπούς από την ερυθρόλευκη δεξαμενή ψήφων.
Φυσικά φέρνει και στο ποδόσφαιρο τις ιδιαίτερες "μεθόδους" με τις οποίες εξασφάλιζε έτσι κι αλλιώς προνόμια στον επιχειρηματικό στίβο,κλέβοντας απ την ΑΕΚ τον πιο πετυχημένο προπονητη του ελλην.πρωταθληματος και εξασφαλίζοντας τον με τον ελεγχο του παρασκηνίου με την βοήθεια του διαβόητου Θωμά Μητρόπουλου και(οπως φημολογείται) 1 εκατ.ευρω (εκλογές ΕΠΟ Αλεξανδρ/λης).
Εννοείται οτι και με τις παρούσες κοινοβουλευτ.ισορροπιες και με δεδομένο οτι καθε επιχειρηματιας αυτού του βεληνεκούς ελέγχει ικανό αριθμο βουλευτών σε κάθε κόμμα,οποιαδήποτε σκέψη διακοπής του ομφάλιου λώρου με τα κρατικά Ταμεία κρίνεται ως ανεδαφική...

Locus Publicus είπε...

Πολύ διαφωτιστικό πόστ φίλε squarelogic, τουλάχιστον για μένα που δεν ξέρω και πολλά για τον κύριο Κόκκαλη. Μου προκαλεί όμως απέχθεια το είδος αυτό του "επιχειρηματία" που φτιάχτηκε με ελάχιστο προσωπικό ρίσκο, απλά και μόνον γιατί είχε διασυνδέσεις με το Κράτος. Για σκεφτείτε για λίγο με τι ασχολείται ο ανθρωπος. Με Πληροφορική, με το Ξυστό και τον Ολυμπιακό (παρακαλώ διορθώστε με αν είμαι εκτός θέματος). Φαντάζεστε τον Bill Gates να ασχολείται και με το Ξυστό; Η μήπως ο κ. Κόκκαλης γυρνάει την Ελλάδα δίνοντας σεμινάρια Πληροφορικής και δεν το ξέρω; Σωστά σκιαγραφείται ως ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ.

Βάσσια είπε...

Μπορώ να είμαι Ολυμπιακός χωρίς να είμαι Κόκκαλης;

Καλή Κυριακή :-)

Univers είπε...

Ο βασιλιάς είναι γυμνός;

Εγώ ντυμένο τον βλέπω, και chic. Μήπως είσαι πολύ αισιόδοξος square?

Όσο για τους ξένους, σιγά μην ασχοληθούν με το τι γίνεται στην latin γωνιά της Ευρώπης... Μακάρι, αλλά...

Αν δεν αφορά άμεσα ή έμμεσα την δική τους χώρα (όπως με την Siemens), δεν βλέπω γιατί να σκοτιστούν.

Univers είπε...

Και επειδή μας επιπλήττεις για την σιγή,εγώ δικαιολογούμαι - έλειπα στην συμπρωτεύουσα για επιμόρφωση.

Unknown είπε...

Την δουλιά ο Κόκακλης δεν την πήρε από την Οικουμενική, αλλά (παρά την αντίδραση της Οικουμενικής και κυρίως του αρμοδίου Υπουργού Ι. Κεφαλογιάννη και του Πρωθυπουργού Ξ. Ζολώτα) απ΄ευθείας από τον ΟΤΕ!!! (ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπέγραψε την σύμβαση πριν παραλάβει την άρνηση της Οικουμενικής, την οποία όμως άρνηση είχαν δημοσιεύσει οι Εφημερίδες!!!) αφού είχε προηγηθεί εξωθεσμική έγκριση για την ανάθεση στον Κόκαλη από το τριουμβιράτο Μητσοτάκη, Α. Παπανδρέου και Φλωράκη!!

squarelogic είπε...

locus
δεν θα τον έλεγα τυπικό "νταβατζή".
Πέραν των αρνητικών του,πρέπει κανεις ν'αναγνωρίσει οτι είναι "γάτα με πέταλα",έστησε μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην οποία εργάζεται σημαντικό ποσοστό επιστημόνων σχετικών με ηλεκτρονικα/Η/Υ,φροντίζει-οπως οι αμερικανικες εταιρείες-για την συνεχή επιμόρφωσή τους,ενώ η ΙΝΤΡΑΛΟΤ είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ παίκτης στη διοργάνωση λοτταριών-στοιχήματος.
όποιος θέλει να τον αντιμετωπίσει δεν έχει την πολυτέλεια να τον υποτιμήσει.

vassia
μπορεις,μπορείς!
θα ήταν βαρετό να είμαστε όλοι ίδιοι,έτσι δεν είναι?

univers
Η αισιοδοξια περί "πτωσης" περιορίζεται στα ποδοσφαιρικα δρώμενα.Για τα πολιτικα/επιχειρηματικα εχω την αίσθηση οτι σαν μέγεθος υπερβαίνει τις ελεγκτικες δυνατότητες(και επιθυμίες...)οιασδήποτε ελλην.κυβέρνησης.

X.B
ως πιο έμπειρος και σχετικος πιθανον να θυμάστε καλυτερα.Αυτο σηματοδοτεί και την ειδοποιο διαφορά της μεθόδου Κόκκαλη:
έστησε την κυριαρχία του 'αγοράζοντας" και προωθώντας μεσαία στελέχη τα οποία φυσικα ήταν απόλυτα εξαρτημένα απ τον ίδιο,και όχι μόνο απευθυνόμενος στα ανώτατα κλιμάκια.

γ.κ. είπε...

Να φανταστείς διασύνδεση ...
Οταν ο Γρανίτσας (πασόκος, αεκτζής, εκτελούσε χρέη προέδρου)
και έφαγε ξύλο από τους μπράβους του Κόκκαλη στην Ριζούπολη επειδή έβαλε η ομάδα γκολ δήλωσε...
"δεν πειράζει αυτά συμβαίνουν!"

λίγο νωρίτερα είχε πάψει ν' ακούγεται από την "σκεπαστή" εξέδρα το σύνθημα

"κόκκαλη κόκκαλη
κάνε υπομονή
μετά από λίγους μήνες
θα μπείς στην φυλακή"

όταν ρώτησα κάποιους "υπεύθυνους"
που γνώριζα γιατί σταμάτησαν το σύνθημα
(μου άρεσε να το ακούω)
μου απάντησαν "μας είπαν να το σταματήσουμε γιατί δεν μας παίρνει"


στο ελληνικό πρωτάθλημα
μας παίρνει να γαμ οτι κινείται,
μας παίρνει να σπάμε οτι θελήσουμε,
να μπαίνουμε στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια, ν άλλάζουμε προπονητή,
η και Πρόεδρο ακόμα,

αλλά δεν μας παίρνει να μιλήσουμε ενάντια στο Αφεντικό γιατί το Αφεντικό δεν είναι επιχειρηματίας δεν είναι καπιταλιστής (αυτο είναι ο Αλαφούζος ας πούμε)
το Αφεντικό είναι η Κακή μας Μοίρα!
το χειρότερο κομμάτι του εαυτού μας

vasikos metoxos είπε...

Δηλώσεις του Θανάση Γιαννακόπουλου, χθες στη λεωφόρο: "ο πρόεδρος πρέπει να είναι τίμιος, να είναι σωστός, και πάνω απ' όλα να ξέρει το αντικείμενο" Λέτε να φωτογραφίζει κάποιον που ξέρουμε...Μάλλον όχι.

Βάσσια είπε...

Ουφ..γιατί δεν τον γουστάρω καθόλου.
Εκτιμώ ότι κάποτε έβγαλε την ομάδα από τα προβλήματά της, αλλά αυτό δεν είναι πανάκεια.

Καλή εβδομάδα
:-)

squarelogic είπε...

Βασικε Μέτοχε
Μπα,όχι...Και απ τα ονόματα των 'τύποις Προέδρων" απ τις τάξεις των παλαιμάχων πέρα απ τη βασική αντίρρηση ως προς το τι θα εξυπηρετει ενας Πρόεδρος που όλοι ξερουν οτι είναι διακοσμητικος(σε αντίθεση πχ.με τον Ντέμη,που οι δικοι του επενδυτές του εχουν παραχωρήσει τον πρώτο λογο στο μανατζμεντ)δεν θα διάλεγα με βαση την αγωνιστικη τους αξια σαν παικτη οταν αγωνιζονταν.Τουτέστιν,οχι Σαραβάκος(που γενικως μου φαίνεται πολυ λίγος χωρίς τη φανέλα με το 7) αλλά μάλλον Αντωνίου!

squarelogic είπε...

Ψουξ

εννοείς οτι οι Χατζηχρηστοι πήραν το μήνυμα οτι το Αφεντικό θα τους βάλει πιπέρι στο στόμα που τραγουδούσαν τέτοια πράγματα?Γιατί αν ειναι έτσι τα πράγματα πρεπει ναναι πολυ χειρότερα απ'οτι φαντάζομαι.

Βασσια,χαίρομαι...!

γ.κ. είπε...

εννοώ οτι ο Γρανίτσας φέρθηκε σαν υφιστάμενος σε κομματική διαπλοκή.
Χωρίς ν' αντιλαμβάνεται ότι μέσα σέ αυτήν (την κομματική διαπλοκή-ιεραρχία)το μεγάλο κομμάτι της πίτας πάει πάντα στα "Υπερκομματικά" στελέχη.
έτσι έκανε πλάτες στο Αφεντικό νομίζοντας πως δρα σαν καλός πασόκος.
Μιλάμε για τόσο γράσο στα μάτια που μετά έριξε και το γήπεδο πιστεύοντας σε εκλογική επικράτηση του πασοκ όταν αυτό κείτονταν πεθαμένο στα χαρακώματα του εκσυχρονισμού.

καλημέρα

Unknown είπε...

Συμπληρωματικώς σε όσα ήδη εσχολίασα σχετικά με την απ' ευθείας ανάθεση της μεγάλης δουλιάς του ΟΤΕ προσθέτω και τα εξής:
Ο κ. Κόκκαλης είχε ξοδέψει τότε μιά ολόκληρη περιουσία κάνοντας συλλογή γνωμοδοτήσεων από πολλούς Καθηγητάς της Νομικής (όλων των πολιτικών παρατάξεων) για την νομιμότητα της απ' ευθείας αναθέσεως από τον ΟΤΕ χωρίς να γίνει διεθνής διαγωνισμός όπως ζητούσε από τον ΟΤΕ η τότε Οικουμενική Κυβέρνηση.
Τα επιχειρήματα ήταν του τύπου αφού ο ΟΤΕ (Οργανισμός Κοινής Ωφελείας που ανήκε τότε 100% στο κράτος!!) ήταν αυτόνομο νομικό πρόσωπο καλώς προχώρησε στην απ' ευθείας ανάθεση χωρίς να κάνει διεθνή διαγωνισμό όπως ζητούσε η Κυβέρνηση. Ή ότι το σχετικό έγγραφο από την Κυβέρνηση έφτασε στον ΟΤΕ μετά την ανάθεση κλπ κλπ.

Ο άλλος είπε...

Ο Σωκράτης εχει δίκιο. Είναι το κράτος. Το έχει αλώσει αλώνοντας πρώτα τους διαχειριστές του. Χρηματοδότης των πολιτικών κομμάτων (όλων), πολιτικών και βέβαια κρατικών λειτουργών. Ο ελληνικός ΟΤΕ επένδυσε εκεί όπου έπρεπε να ανοιχτεί ο Σωκράτης. Κρατικοδίαιτος με την ασφάλεια και την εγγύηση του Δημοσίου. Το μόνο του ρίσκο ήταν το μέγεθος των συναλλαγών του. Έχει δίκιο λοιπόν είναι το κράτος. Το κράτος άλλωστε του έφτιαξε το γήπεδο όπως θα φτιάξει και του Βαρδινογιάννη. Το κράτος στέλνει 5.000 αστυνομικούς κάθε εβδομάδα να του το φυλάει. Συνεπώς δίκιο. Το κράτος είναι αυτός. Και μερικοί άλλοι