Παρασκευή, Δεκεμβρίου 07, 2007

IT'S THE 9 o clock NEWS!

3 αστυνομικοι (2ανδρες και μια γυναίκα) συνεληφθησαν για ενοπλη επιθεση εναντιον του οικείου αστυνομικου τμηματος στο Αγρινιο.
Το περιστατικό ερχεται μετα απο μια σειρά προσφατα παρόμοια εκπληκτικά συμβαντα που πιστοποιουν την αναγκη των αστυνομικων για προσθετη,"εκτός υλης", εργασία:


Πριν λιγο καιρο ενας συναδελφος τους ειχε συλληφθει για ενοπλη ληστεια Τραπεζης στη Θεσ/νικη,αλλος αναλαμβανε(απο κοινου με εναν υπαξιωματικο του Ναυτικού )συμβολαια θανατου της νυχτας,ο αστυνομικος Δντης Ρεθυμνου οργανωνε ενημερωτικου χαρακτήρα συναντησεις με τους ναρκεμπορους του Μυλοποτάμου προκειμενου να εξασφαλισει "αδεια" για εναν εικονικο ελεγχο με "δειγματολειπτικά" ευρηματα,ενω ολα αυτα ερχονται μετα απο ενα καλοκαιρι που η "επανιδρυμένη"(και απο πολλων χρονων διαλυμενη) κρατικη μηχανη καταφερε να της καεί το 12 % της εκτασης της Πελοποννησου,μαζι με το τελευταιο μαρουλοφυλλο που φυτρωνε στην ερημοποιημενη Αττικη.

Είναι προφανές οτι ορισμενοι 'αξιοι" ενστολοι κανουν οτι μπορουν για να αυξησουν το Α.Π.Π.(Ακαθαριστο Προσωπικο Προιον),παραλληλα με το αναθεωρημενο κατα Αλογοσκουφη ΑΕΠ.
Την ιδια ωρα,μερικοι λιγοτερο αξιοι συναδελφοι τους κανουν ολως τυχαίως πρωτοφανή (κατα Σανιδά) δικονομκα σφαλματα κατα την προανακριση για την δολοφονία του οπαδου του Παναθηναικου Μιχαλη Φιλοπουλου στο αιματηρό ραντεβου της Παιανίας,καθιστώντας ανεφικτη την καταδίκη των υποκινητων της ιστοριας,μεταξυ αυτων,ολως τυχαίως και παλι, και μελους του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(που παραμενει ακλονητος στο Δ.Σ. αθλητικού,υποτιθεται,συλλογου).Θυμιζω βεβαια οτι πριν το αιματηρό ραντεβου,ενα κονβου μασκοφορεμενων λοστοφόρων μηχανοβιων ειχε διασχισει τη μιση Αττικη χωρις οι υπευθυνοι ασφαλειας να ανησυχησουν...


Κι ενω με τετοιες πρωτοβουλιες οι υπαλληλοι του Υπ.Δημοσιας Ταξεως ενισχυουν την πεποιθηση του κοσμου στην ευρυθμη λειτουργια του Κρατους,ο Υπουργος Εργασιας κ.Μαγγίνας,μετα απο εκτενεστατο διαλογο(?) διαρκειας ενος μηνός,προχωρά στην "επιλυση" του Ασφαλιστικου με ενοποιηση των ζημιογονων με υγιή Ταμεία,και δεσμευση μερους των αποθεματικων των υγιών-ακομα-ταμείων ωστε να συνεχισει να υπαρχει "τροφη" για τους κρατικά διορισμενους διαχειριστες που εξωκειλαν τα ελλειμματικά ταμεία και να απολαμβάνουν επιτέλους ολοι οι εργαζόμενοι αυτής της χωρας(πλην των Βο(υ)λευτών βεβαίως βεβαίως) το ιδιο "υψηλότατο" επιπεδο παροχών.
Δεν χρειαστηκε βεβαια να εξεταστουν οι λογοι που τα Ταμεια κατεληξαν ελλειμματικά,οπως η ατοκη δεσμευση επι 20 ετία των αποθεματικων τους,η μη καταβολη της κρατικης χρηματοδοτησης προς αυτα,ο διορισμος ασχετων κομματικων διοικησεων χωρις ιχνος εμπειριας στη διοικηση ασφαλιστικων οργανισμων, οι βαρειες εισφορές που οδηγουν μαθηματικα τις μικρες επιχειρησεις στην εισφοροδιαφυγη,προτου μας επιβαλλουν να τους εμπιστευθουμε τα χρηματα και των Υγιών Ταμειων.

Την ιδια ώρα η Αξιωματικη Αντιπολιτευση κοπτεται για το επικείμενο κλείσιμο της εκ νεου φοβερα ζημιογόνου Ολυμπιακης,στην ελευση του οποιου η ιδια ως κυβερνηση ειχε συμβαλλει τα μεγιστα.
Δεν "θυμουνται" βεβαια οτι 3-4 πακέτα "σωτηρίας" μας εχουν κοστίσει καποια δις ευρω(τρις παλιές δραχμουλες) ωστε οι κομματικα διορισμενοι προνομιουχοι της επιχειρησης να αποχωρουν με υψηλοτατες συνταξεις και εφαπαξ στα 50-55 μετα απο μικρα διαλειμματα εργασιας αναμεσα σε πολυμηνες αναρρωτικες αδειες.Δεν θυμουνται τα πενταστερα ξενοδοχεια που πληρωνε η επιχειρηση για τα πληρωματα εξωτερικου στις καλες μερες της Δημητρας(οταν το ονειρο καθε καλλιπυγου δεσποινιδος ηταν να γινει αεροσυνοδός),τα δωρεάν αεροπλανα που δεσμευε καθε κομματικο-κυβερνητικο στελεχος αντι να περιμενει το δρομολογιο της γραμμης,την δωρεάν μεταφορά των ψηφοφορων προεκλογικα,τους αθροους διορισμους περα απο καθε λογική και οργανόγραμμα,τις περιφημες "προμηθειες"-μεγαλες αγορές/συμβασεις της επιχειρησης.


Και αντιδρουν βέβαια οι "προοδευτικοι" αυτης της χωρας-προτυπο οταν ενας Υπουργος δηλωνει οτι θα καταλογιστουν επιτελους ατομικες ευθυνες για την αναίτια καταστροφη της υλικοτεχνικης υποδομης ενος σχολειου αξιας 1 εκατ.ευρω... "Μα 14 οικογενειες να μοιραστουν τετοιο ποσό"?Ουτε κουβεντα βεβαια γιατι ενας μαθητης(και μερικοι ακολουθοι...)να κανει μονος του τετοια 'ζημια"...Και πατροναρουν καθε χρονο τετοιες ασκησεις "επαναστατικης γυμναστικης"(κατα univers) για μικροκομματικους λογους,αδιαφορωντας για την αποβλακωση της νεας γενιας της κομματικης τους πελατειας(ή ισως και αποσκοπωντας σε αυτήν),που πατωσε στην κατανοηση κειμενου και στις δυνατοτητες επιλυσης απλων προβληματων σε προσφατη μεγαλη πολυεθνικη ερευνα του ΟΟΣΑ.Και αντιδρουν στην αυστηροποιηση του πλαισιου χορηγησης αδειών σε φυλακισμενους παιδοφιλους,και δηλωνουν ναρκισσευόμενοι μεσα στην υπεροπτικη προοδευτικοτητα τους(Μαγκριωτης) οτι "δε μπορει (στην συγχρονη,δημοκρατικη και υπερανω Ελλαδα τους)να ισχύει ο Μωσαικος Νομος".

Μετα απ ολα αυτα δηλώνω υπερηφανος(οπως φανταζομαι κι η οικογενεια Φιλοπουλου) για το προνομιο να μπορω και γω να συμβαλλω με πολλές χιλιαδες ευρώ φορους στην εύρυθμη και δικαιη λειτουργία αυτού του"σεμνου και ταπεινού" κρατους.
Ενα εισιτηριο one way για Αυστρία ή Ελβετία,και γρηγορα παρακαλω!

13 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Καίριο, εύστοχο καυστικό και "τολμηρό" κείμενο. Αυτό ζούμε squarelogic. Τη νεοβαρβαρότητα του κράτους ληστή- φονιά- εμπρηστή , με κομματική ταυτότητα.
Όταν το αποφασίσουμε θα βρεθούμε δραπέτες στη δική μας "άκρη του ουρανού".

Unknown είπε...

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα εξιχνιασθεί η δολοφονία του δυστυχούς Φιλόπουλου, ακόμη και έαν την είχε μαγνητοσκοπήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης. (Ίσως τότε ακόμη περισσότερο! Ο εκάστοτε Υπουργός. Όχι αυτός που ήταν τότε!).
Πολλοί χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί κάνουν και δεύτερο επάγγελμα. (Κυρίως το επικίνδυνο επάγγελμα του οδηγού ταξί).
Οι ληστείες Τραπεζών όμως είναι πιο ακίνδυνο και πολύ πιο προσοδοφόρο επάγγελμα.
Γνωρίζετε πόσοι ταξιτζήδες γίνονται θύματα ληστών;
Γιατί επομένως να κινδυνεύουν άσκοπα και με μικρό όφελος οι αστυνομικοί ως ταξιτζήδες και να μην γίνουν ληστές Τραπεζών;
Το ίδιο βγάζεις όταν κλέβεις μερικά ευρώ από τον πελάτη του ταξί (με πειραγμένο ταξίμετρο) με το να ληστεύεις Τράπεζες;

γ.κ. είπε...

εγώ αντιθέτως πίστευα οτι θα τιμωρηθουν οι ενοχοι για την δολοφονία του Φιλόπουλου.(την πάτησα).
Το παρακράτος, το κωλοκράτος,
το ψευτοκράτος,- ποιο κράτος;
Δέκα πρόσωπα μιλάνε στο τηλέφωνο και κλείνουν τις δουλειές και οι υπόλοιποι ψηφίζουμε -
μάλιστα πότε πότε βαζουμε χέρι και σ΄αυτους που το πήραν αποφαση και απέχουν.Τι να πω; αδιέξοδο!
υγ.αν είχαν μπουζουριάσει πριν μερικά χρόνια τον αλλο 'φίλαθλο'
του ολυμπιακού που κουβαλούσε μια αλυσίδα (για καράβια)και χτύπαγε τον φίλαθλο του Αιγάλεω που ήταν πεσμένος στο δρόμο δίπλα στο γήπεδο
μπορει ο φιλόπουλος να ήταν ζωντανός.Τωρα που δεν τιμωρούνται οι δολοφόνοι του μπορούμε να ευελπιστούμε οτι θα τιμωρηθούν οι επόμενοι επειδη θα έχουν σκοτώσει- ΠΟΣΟΥΣ ;
ΥΓ2 δεν ξεχνώ οτι ο φιλόπουλος ήταν εκει για τον ίδιο λόγο που ήταν και οι δολοφόνοι του .(αλλά αυτό είναι θέμα πρόληψης εξωγηπεδικών παράνομων δραστηριοτήτων και όχι φόνος)
καλησπέρα

SniperAthens είπε...

Καλό ταξίδι, στην Αυστρία και στην Ελβετία έχει υπέροχες γεροντολογικές κλινικές.

Locus Publicus είπε...

Εξοχο κείμενο αγαπητέ squarelogic.

Πληροφορούμαι τα νέα της πόλης του Αγρινίου απο το οποίο και κατάγωμαι, και το γεγονός οτι η πόλη μου πλέον αρχίζει να εμφανίζεται πιο συχνά στα ΜΜΕ με έργα πνευματικότητας ισάξιων των μεγαλυτέρων πόλεων του κόσμου (όχι πάιζουμε).

Οπως πολύ εύστοχα αναφέρεις (μέσα απο τη συλλογή των παραδειγμάτων σου), η σήψη είναι πλέον ολική, και εκτείνεται σε όλους τους τομείς της χώρας (κοινωνικά, οικονομικά, παιδεία, ασφάλεια).

Και ουδείς ανησυχεί..

squarelogic είπε...

vasikos metoxos
ευχαριστω για τα καλα λογια.Σε τι ακριβως θα συνισταται "η δικη μας ακρη του ουρανού"?
Μιλας για μια ουτοπικη κοινοτητα μερικων ανθρωπων που σκεφτονται παρομοια,οπως αυτη η καλη παρέα,ή για κατι ευρυτερο?

Χ.Β.
Ταξιτζηδες γινονται οι αστυνομικοι που εχουν ακομα μια αισθηση καθηκοντος και ιχνος τιμιοτητας.Αλλα γιατι μιλαμε μονο για αστυνομικους?Γιατι δε γινονται ληστες τραπεζων και οι καθηγητες ή δασκαλοι που παιρνουν περιπου τους ιδιους μισθους?Επειδη οι αστυνομικοι εχουν καποια τεχνογνωσια σχετικη με τα οπλα και αναλογες καταστάσεις?

Ψουξ συμφωνω 'αυτα που γραφεις,
Ομως για να εχει ενα κρατος απαιτησεις απ τους πολιτες του,πρεπει και το ιδιο να παρεχει συνεχως αποδειξεις ευνομουμενης πολιτειας:να εχει ανεξαρτητη δικαιοσυνη οπου ενας πολιτης να μπορει να βρει το δικιο του ακομα κι αν στρεφεται εναντιον του κρατους(που ειναι ο εργοδοτης τοων δικαστων),να παρεχει πραγματικα παιδεια,αξιοπρεπεις υπηρεσίες υγείας κλπ.Βλεπετε κατι τετοιο?

squarelogic είπε...

sniper
οπωσδηποτε ακουω τας συμβουλας σας,καθοτι πρεσβυτερος και σοφοτερος!

locus
Κι ομως ενδιαφερονται αρκετοι-μειοψηφία οπωσδηποτε και χωρις οργανωμενη εκπροσωπηση(και ισως να μην επιδεχονται "τακτοποιηση" σε ενα σχημα),αλλα βλεπετε πχ.οτι στα blogs εχουν ενεργοποιηθει πολλες ανεξαρτητες φωνες σε αναλογα μηκη κυματος.Δημιουργουνται πολυ ενδιαφερουσες "συντροφιές" οπως αυτη εδω,που δεν ειναι ευκολο να δημιουργηθουν in real life λογω γεωγραφικων-χρονικων περιορισμων καταρχην,αλλα ισως και γιατι μπορει να παρενεβαιναν οι παντα υποβοσκουσες ανθρωπινες μικροτητες.
Σκεφτομαι αυτες τις φωνες σαν θρυαλλιδες αφυπνισης,μικρες εστιες ικανες να αναψουν μεγαλυτερη φωτια.

vasikos metoxos είπε...

"Άκρη ττ' ουρανού". Ακριβώς αυτό! Τη μικρή μας ουτοπική πραγματικότητα. Μπράβο squarelogic, οικοδεσπότη ευγενών γραφίδων!

Για άκου κι αυτό

"άκρη τ' ουρανού, ερημιά του νου. Άνεμος οργής η σιωπή της γης"

Από το πρόσφατο cd του Ψαραντώνη
"Να χεν η θάλασσα βουνά"

γ.κ. είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΩ; squarelogic
ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΓΏ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΩ.

gatti είπε...

Εξαιρετικά εύστοχο και εμπεριστατωμένο ποστ. Η διαφθορά έχει πια εισχωρήσει παντού, ο κοινωνικός ιστός έχει εκφυλιστεί και δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες, παρά μόνο χειρότερες. Είναι αλήθεια ότι στην περίπτωση του Φιλόπουλου, αν και ήξερα από την αρχή πως δεν θα γίνει κάτι, κάπου ξεγελάστηκα από την αποφασιστικότητα που έδειχναν οι αρμόδιοι, πως αυτή τη φορά κάποιο αποτέλεσμα θα υπάρξει. Αλίμονο, όμως, στην Ελλάδα ζούμε.

SniperAthens είπε...

@squarelogic: sniper
οπωσδηποτε ακουω τας συμβουλας σας,καθοτι πρεσβυτερος και σοφοτερος!


Χαίρομαι που παραδέχεστε σε δημόσιο βήμα το ότι είστε πρεσβύτερος και σοφότερος - γι' αυτό και ακούτε τις συμβουλές των νεοτέρων. Είναι πράγματι σημαντικό, και χαρακτηριστικό της με τα χρόνια κτηθείσας σοφίας σας, να ακούτε τους νεότερους. Άλλωστε, αν δε θέλουμε εμείς την μακροζωϊα και μακροημέρευσή σας, ποιός τη θέλει?


Επί τη ευκαιρία, τα θερμότερά μου συγχαρητήρια σε εσάς και στο σύνγερό σας univers για την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ διαφήμισή σας της Τράπεζας Πειραιώς στο καφενείο

squarelogic είπε...

sniper
Η αγωνια σαν να πεισετε(ποιον αραγε?)για τη νεοτητά σας συναγωνιζεται μονο την ικανοτητα σας στην στρεψοδικία:
οποιος διαβασε την προταση μου,καταλαβε οτι αποδεχομαι τις προτασεις ενος πρεσβυτερου και σοφοτερου,δηλ.υμών...

Η διαφημιση πραγματι καταπληκτικη!

gatti
Ενδεικτικα μονο,κι οχι επειδη τυγχανουμε Παναθ/κοι,σε ενα ευνομουμενο κρατος η υπηρεσια Εσωτερικων Υποθεσεων της ΕΛΑΣ θα επρεπε να ειχε ερευνησει πως προεκυψε το δικονομικο λαθος κατα την προανάκριση που γλυτωνει τους υπευθύνους:
-αν εχουν ξανακανει τετοιο λαθος οι συγκεκριμενοι αστυνομικοι(υποτιθεται εμπειροι για μια τετοια σοβαρη υποθεση)
-αν υπηρχε συνεργασια -ελεγχος με τον αρμοδιο ανακριτη-εισαγγελέα,και αν οχι με τινος την ευθυνη...
-ανοιγμα λογαριασμών ωστε να φανεί πιθανή υποπτη κατάθεση για τεκμηρίωση χρηματισμου
-τελος,θα πρεπει να γνωριζουμε αν και τι ειδους ποινες υπηρξαν για αυτη την αβλεψία

Βέβαια ολα αυτά(θα μπορουσε καποιος να πει) αφορουν πρωτίστως την οικογένεια Φιλόπουλου,οπως και τα ντεσου της υποθεσης Τσολακιδη πχ(υποκλοπες)αφορουσαν αμεσα την δικη του οικογένεια.Ομως επειδη υπο τις καταλληλες συνθηκες οποιοσδηποτε μπορει να βρεθει σε αναλογη θεση,κι επειδη τετοιες υποθεσεις σηματοδοτουν την ποιότητα και το ήθος της δικαιοσύνηςπου απονεμει μια Πολιτεία εχουν μεγαλη σημασία για ολους μας.

Unknown είπε...

Γιατί να γίνουν ταξιτζήδες οι καθηγητές;
Αφού αφ΄ ενός οι συνολικές αποδοχές τους είναι αρκετά μεγαλύτερες απ΄του μέσου Δημοσίου Υπαλλήλου και αφ΄ ετέρου από τα ιδιαίτερα μαθήματα βγάζουν πιο άκοπα, πιο ανέξοδα και κυρίως πολύ περισσότερα -και αφορολόγητα μάλιστα- απ΄ όσα θα έβγαζαν ως ταξιτζήδες..