Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2007

Λιγα Λόγια ειλικρινούς κατανόησης...



Πολλοί λοιδωρούν τις τελευταίες μέρες τον πρωην ΓΓ.του Υπ.Πολιτισμου που βουτηξε στο κενό υπο την πίεση της επικείμενης δημόσιας διαπομπευσης του.
Ασχετα απ το πολιτικό/οικονομικό παρασκήνιο που μπορεί να υπάρχει, εμένα με αγγίζει ο κοινός παρανομαστής,η οικουμενικότητα των βαθυτερων κινήτρων που κρυβεται πισω απ τις ενεργειες ολων των ανδρών,ακόμα και των πολιτικων:πισω απ τον αγώνα για την επιβίωση,για την απόκτηση εξουσίας και χρήματος,πισω απ την παλη για την επικρατηση καποιας "ιδεολογίας",πάντα υπάρχει κρυμμένη η βιολογική αγωνία,η επιταγή του DNA για διαιώνιση του ...

Οσο κι αν στην εποχή μας το σεξ εχει αποσυνδεθεί απ την τεκνοποίηση(και αρα διαιώνιση του γενετ.υλικου),αυτή η αποσύνδεση ειναι εξελικτικα πολυ πρόσφατη-δεν εχει ακομη εγγραφεί στο φυλετικο μας ασυνειδητο-και συνεχίζει να μας "δυναστεύει".Μπορεί να "κοιμάται"για χρόνια υπο το επικριτικο βλέμμα κοινωνικων θεσμών και συμβάσεων(Οικογένεια),όταν ομως καποιος αποκτήσει ισχύ και εξουσία και αισθανθεί εστω και λιγο "παντοδυναμος",δεν θα αργήσει να σηκωσει κεφαλι.Βοηθά βέβαια οτι για μια μεγάλη κατηγορία Θηλυκων αυτή η κοινωνική ισχύς/εξουσία δρα εξοχως αφροδισιακά.Ξαφνικα χαμογελούν και προκαλουν,ακκιζονται και εκπέμπουν ξεκάθαρα μηνυματα διαθεσιμότητας ακόμα κι αν το σώμα του "ισχυρού" ειναι σαν το ανθρωπάκι της Michelen.Κι επειδή η ισχύς για τους περισσοτερους ανθρώπους ερχεται ατυχώς προς τη βιολογική Δυση,ποσοι μπορούν να αντισταθουν στην τελευταία ισως ευκαιρία να ξανανιώσουν ποθητοί?Λιγο η αίσθηση του "υπεράνω Νομου",λιγο η αίσθηση των μετρημένων πια ευκαιριών,καμπτονται εύκολα οι οποιες ηθικές/κοινωνικές αντιστάσεις κι ας εχει κανείς προσφατα ατυχή παραδείγματα,τυπου Βαρθολομαίου.


Λένε πολλοι "μα καλα,γιατι δεν φροντιζαν να κανουν τη δουλειά τους με 100-150 ευρω την εβδομάδα,με καποια"επαγγελματία",χωρίς αισθηματικά και υπηρεσιακά μπλεξίματα"?


1ον η ηθικολογικη κατακραυγή δεν θα διέφερε πολυ και σ'αυτη την περίπτωση.Θελουμε τους ηγήτορες φαινεται αγάλματα απαλλαγμένα απο ανθρωπινα παθη και επιθυμίες...ακομη κι απ αυτές που δυναστευουν και τον τελευταιο εξ ημών.
2ον ο καθε Ζαχοπουλος δεν αναζητά μόνο σεξ.Αναζητά την πιθανότητα να καταστεί ποθητος ξανά,τη δυνατότητα ενος γνήσιου αισθήματος και παλι μετα απο χρόνια,έστω κι αν αυτό το αίσθημα δεν εμπνέται πλέον απ την μορφή του ή τα (απο καιρού κοιμισμένα) νεανικά του όνειρα,αλλά απ τη θεση και την ισχύ του.Τι να κανει κανείς,παίρνει απ τη ζωή οτι μπορεί.

Ουσιαστικά αποζητά τη νεότητά του,τη χαμένη πια δυνατοτητα "παιχνιδιου" και το "ανοιχτό "των επιλογών.Δεν πρέπει βεβαια να μας ξεφευγει η ειρωνία οτι για καθε Ζαχόπουλο που μπαίνει σε τετοιες περιπέτειες αναζητώντας την ψευδαίσθηση του γνήσιου έρωτα(προτιμωντας τον απ την απλή βιολογικη ικανοποιηση του πληρωμένου),αντιστοιχει μία Εύα,που αν και δεν δηλώνει καταρχην κάποια ταρίφα οπως οι 'επαγγελματίες",εν τελει προσδοκά πολυ περισσότερα απ'οτι ο Ζαχοπουλος είναι διατεθειμενος να"καταβάλλει".Κι ετσι,οχι μεσα απ'αυτά που φαίνονται και λέγονται,αλλα μεσα απ'αυτά που υποννοούνται και με βαση αυτά που η Φυση ορίζει,επέρχεται η αντιστροφή των ρόλων κι ο "Ισχυρος",αυτός που κανει "κατάχρηση εξουσίας" γίνεται υποχείριο του "Αδυνάτου"που εχει όμως βιολογικά το πανω χέρι.


Φενάκη λοιπον κι ο "γνησιος έρωτας" κ.Ζαχοπουλε...κι ας το διαισθανόσουν καπου οταν γδυνόσουν δίπλα στην κατα 20 χρόνια νεωτερη "συντροφο σου",αναγκαζοντάς σε να καταφύγεις στην -τόσο εξασκημένη πια στα 55- αυτοειρωνία

"Κοιτάξτε κορμάρα που στηρίζει τον Καραμανλή" είπες,ελπιζοντας να αποφορτίσεις με το αστείο το παράταιρο του θεάματος.Που να φανταστείς τότε οτι αυτη η φράση καταγεγραμμένη μαζί με την εικόνα θα εκανε αναπόδραστη τη βουτιά στο κενο?Διότι τις ενδοοικογενειακές επιπλοκές απ τη δημοσιοποίηση της εξωσυζυγικης σχεσης θα μπορουσες να τις ελεγξεις,την ηθικολογιζουσα δημόσια κατακραυγή ίσως να μπορουσες να αντέξεις,αλλά την ατυχη συνδεση της πλαδαρης εικόνας σου με την εικονα αυτού που στηριξες και σε στηριξε 20 χρονια,την αντανάκλαση της μεγεθυμένης απ το δημόσιο βλέμμα ιδιωτικης σου γελοιότητας σε ολόκληρο τον κοινωνικό σου περίγυρο,την φυλή σου τελικά,και τον επακόλουθο εξοστρακισμό σου,πως να τον αντέξεις?


Ας δείξουμε λιγη συμπάθεια λοιπον για τον πρωην "ισχυρό ανδρα του ΥΠΠΟ".Ενας αδυναμος ανδρας ήταν κι αυτός,που καθοδόν προς την βιολογική του δύση του δοθηκε η ψευδαίσθηση οτι θα μπορουσε για λιγο να γυρίσει το χρόνο πισω.Νομιζε κι αυτός οτι-ισως και εκ της θεσεως του-δεν διακινδυνευε πολλά.Δεν ηταν ούτε ο πρωτος ούτε ο τελευταίος που πλανάτο...

21 σχόλια:

vasikos metoxos είπε...

Ωραία προσέγγιση, squarelogic. Η εξουσία δρα σαν αφροδισιακό. Η εξουσία διαβάλλει τους ανθρώπους. Ο συνδυασμός των απωθημένων, της αγωνίας του 55άρη για τη ζωή που φεύγει και της αναζήτησης για αυτοεπιβεβαίωση , να νοιώσει ποθητός όπως λες, μέσω τέτοιων σχέσεων αποτυπώνεται πολύ καλά στο κείμενό σου φίλε. Θα συμπληρώσω ότι ο Ζαχόπουλος ένοιωσε μία ανάγκη για να κάνει το σάλτο μορτάλε.Η πτώση είναι στοιχείο ευθιξίας και τσίπας. Και αυτό γίνεται περισσότερο εντυπωσιακό όταν το καλοκαίρι που κάηκε η Αρχαία Ολυμπία δεν παραιτήθηκε κανείς. Επίσης κανείς δεν σαλτάρει για ένα φουστάνι. Οι πραγματικοί λόγοι πιστεύω θα είναι σοκαριστικοί όταν αποκαλυφθούν. Από τον τρόπο που προβάλλεται το γεγονός από τα ΜΜΕ φαίνεται ότι κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε πραγματικά. Υποθέτουν. Η άρον άρον προφυλάκιση της κυρίας προφανώς για να αποφευχθεί η καθημερινή παρουσία της στα κανάλια, στους "Μάκηδες" της ενημέρωσης και η αποστολή του "υλικού" στο Μαξίμου από "δημοσιογραφικούς" κύκλους είναι απλώς ενδείξεις του τι έρχεται.

Καλή Χρονιά φίλε μου με ευχές για ότι καλλίτερο.

vasikos metoxos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τα δελτία ειδήσεων πάντως αφήνουν μια γεύση φτηνής μεσημεριανής κουτσομπολίστικης εκπομπής τις τελευταίες μέρες ή όχι;

Ένας ισχυρός άνδρας έγινε τόσο ισχυρός, που κάποιοι δεν άντεξαν την ισχύ του και έβαλαν στοίχημα να την μειώσουν. Ακόμη κι αυτός δεν άντεξε την ισχύ του και την ισχύ των επιπτώσεων, που επισύρει η πτώση τόσης ισχυρής ισχύος, που τελικά η πτώση στο κενό φάνηκε πιο ισχυρή από την πτώση στην αμαρτία, τη θέλξη και τον πειρασμό.

Τελικά, η ισχύς θέλει κυβικά αξιοπρέπειας για να την σηκώσει κανείς και όχι κυβικά σώματος...

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...

Μία επιδέξια κυρία (από τις πολλές που κυκλοφορούν εσχάτως) έπαιξε το "πάρτα όλα" ρίχνοντας στην παρτίδα προσωπική γοητεία επί σημαντικά μεγαλύτερου και εμφανισιακά μειονεκτούντος αρσενικού. Όταν δεν της βγήκε ο προφανής στόχος και πιθανώς ό,τι θα συνεπαγόταν η επίτευξή του (μια μόνιμη θέση εκ δεξιών σημαντικού προσώπου υπουργείου), σκέφτηκε να εισπράξει κάποια "αντισταθμιστικά οφέλη". Όταν διαπίστωσε ότι ο εκβιασμός με ροζ περιεχόμενο δεν περνούσε, δεν έβρισκε βήμα, το 'ριξε σε απειλές αποκαλύψεων για οικονομικά σκάνδαλα. Τα Μέσα όμως της χώρας δεν δημοσιοποίησαν τους ισχυρισμούς και τα "ντοκουμέντα" της (οπτικά ή άλλα), είτε διότι αφορούσαν αμιγώς προσωπικές (ροζ) υποθέσεις είτε γιατί δεν υπήρχε αρκετή τεκμηρίωση για τα τυχόν δημοσίου ενδιαφέροντος θέματα.

Ήρθε και το δραματικό Γεγονός και της χάλασε το παιχνίδι. Ο αιφνιδιασμός υπήρξε τέτοιος που και το εφημεριδοτηλεοπτικό αντιπολιτευτικό μπλοκ δεν μπόρεσε να οργανώσει πειστικά την παρουσίαση του θέματος ώστε να δοθεί ευθύς εξ' αρχής η εικόνα του πολιτικού σκανδάλου και όχι της ροζ ιστορίας. Η ίδια η παρουσιάστρια μεγάλου καναλιού, στο πρώτο δελτίο των 20:00 μετά το Γεγονός, με τρεμάμενη φωνή ομολόγησε ότι η κυρία ήρθε στο κανάλι και τους παρουσίασε (ή ισχυρίστηκε ότι διαθέτει) υλικό με προσωπικό χαρακτήρα και ότι ως τέτοιο δεν ήταν δημοσιεύσιμο, γι' αυτό και την έστειλαν όπως ήρθε. Κανένα λόγο δεν έκανε στο δελτίο αυτό η παρουσιάστρια για σκάνδαλα, ευνοϊκές αποφάσεις, κτλ. ως περιεχόμενο του υλικού που εκόμισε στο κανάλι η εν λόγω. Aργότερα, γνωστός διασκεδαστής του μεσονυκτίου με προβληματική άρθρωση, αναφέρθηκε και σε υπόνοιες απατών ως μέρος του επιδειχθέντος σε αυτόν υλικού, αλλά δεν δημοσιοποίησε και αυτός τίποτε, λόγω ελλείψεως στοιχείων. Η κυρία είχε εν τω μεταξύ αλλάξει το περιεχόμενο του υλικού προς δημοσιοποίηση (βλέποντας την αναποτελεσματικότητά του) από ροζ σε οικονομικό;

Η ίδια βέβαια η κατηγορουμένη έχει κάθε λόγο να αρνείται την σχέση της με τον άλλοτε ισχυρό παράγοντα, σχέση για την οποία φαίνεται ότι είχε βουήξει όλη η πρωτεύουσα της χώρας. Αλλά η όψιμη προσπάθειά της να εμφανιστεί ως αυτή που ήθελε να αποκαλύψει σκάνδαλα που αφορούν διαχείριση δημοσίου χρήματος δεν πείθει καθόλου. Επίμαχα έγγραφα για αποφάσεις ύποπτες και αναθέσεις περίεργες θα βρεθούν πιθανώς στην κατοχή της, ως εκ της θέσεως και σχέσεώς της με τον πρώην ισχυρό άνδρα και κατά τα φαινόμενα εραστή(;) της. Αλλά δεν ξεκίνησε έτσι η κυρία. Την δουλειά της ήθελε να κάνει, έριξε τη σβούρα μήπως βγει το "πάρτα όλα" αλλά ατύχησε, έκοψε η κρέμα, δεν βγήκε το κόλπο και τώρα παριστάνει τον Ρομπέν των Δασών.

Υ.Γ.(1): Τα παραπάνω σκιαγραφούν την εικόνα που εισέπραξα από το timing μιας ιστορίας που απασχολεί μια μακρινή χώρα και ουδεμία σχέση φιλοδοξούν να έχουν με υπαρκτά πρόσωπα και πράγματα της ημεδαπής. Δεν απορρίπτουν επίσης την πιθανότητα να υπήρχαν ή και να τεκμηριωθούν σκάνδαλα δημοσίου ενδιαφέροντος στο άμεσο μέλλον, περί το άλλοτε ισχυρό πρόσωπο που είναι στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας. Αποφάσεις συζητήσιμες ή ύποπτες, θα υπάρχουν, μπορούμε να εικάσουμε παντού. Αλλά ουδεμία σχέση έχουν, κατά την γνώμη μου, με τα κίνητρα και τις αφετηριακές προθέσεις της κατηγορουμένης.

Υ.Γ.(2): Ένας επιπλέον λόγος που με κάνει να εξανίσταμαι είναι ότι ενώ ο αντιπολιτευτικός τύπος της χώρας δεν είχε δώσει βήμα για τους ισχυρισμούς της εν λόγω (γιατί προφανώς άλλοτε αφορούσαν αμιγώς προσωπικά θέματα και άλλοτε ήταν αδύνατον να τεκμηριωθούν), τώρα επιδίδεται στο άθλημα δημιουργίας κλίματος σκανδάλων. Όταν τους παρουσιάσθηκαν τα (όποια) στοιχεία, γιατί πέταξαν την ευκαιρία; Μήπως άραγε λυπήθηκαν προς στιγμήν την κυβέρνηση της χώρας;

Υ.Γ.(3): Μερικοί προσπαθούν διά του Τύπου να με πείσουν να λυπηθώ την εν λόγω. Ε, δεν θα πάρω...

Τελικό συμπέρασμα: Πάντως οι άνδρες είναι αφελείς. Άγονται και φέρονται από... (συμπληρώστε μόνοι σας).

Unknown είπε...

Μήπως πέρα από τις πολύ σοβαρές αναλύσεις του κειμένου και των σχολίων η εξήγηση της αποπείρας είναι ότι ενυπήρχε στον Ζαχόπουλο και κάποια ισχυρή (ή περισσότερο ισχυρή) δόση ψυχικής ανωμαλίας τουλάχιστον;
Τόση ώστε να θεωρεί ότι μετά την διαπόμπευσή του η υπόλοιπη ζωή του θα του ήταν οχληρό βάρος το οποίο δεν θα μπορούσε να αντέξει;

Unknown είπε...

Υ.Γ.
Σημειώνω ότι πλην της αυτοκτονίας του Πρωθυπουργού Κορυζή το 1941 κατά την επικείμενη είσοδο των Γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα δεν θυμάμαι, πλην της περιπτώσεως Ζαχοπούλου, άλλη αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας άλλου Έλληνος πολιτικού.

squarelogic είπε...

"Τελικά, η ισχύς θέλει κυβικά αξιοπρέπειας για να την σηκώσει κανείς και όχι κυβικά σώματος..."

ωραια φραση για "κλεισιμο" ν.
Ενέχει ομως θεση ηθικολογικής αξιολογησης κι από τετοιες ακουσαμε πολλές αυτές τις μέρες.Προτίμησα να το δω απ την ανθρώπινη πλευρά,προσπαθησα να μπω στο μυαλό ενος ευτραφούς 55αρη κομματικού στελεχους(ιδιότητες που και τις 3 μαζι δε νομιζω να εχω ποτέ)και να δω ρεαλιστικά τι ηταν αυτό που τον εκανε να βουτήξει στο κενό.
Και αυτό που πιστευω οτι εγειρε την νοητικη πλαστιγγα(απαντω και στον κ.Βαρδάκα) εμπεριέχεται σ'αυτη τη φραση
"την αντανάκλαση της μεγεθυμένης απ το δημόσιο βλέμμα ιδιωτικης σου γελοιότητας σε ολόκληρο τον κοινωνικό σου περίγυρο,την φυλή σου τελικά,και τον επακόλουθο εξοστρακισμό σου,πως να τον αντέξεις?"

Αν δημοσιοποιειτο η κασετα με την επιμαχη σκηνή και φράση ο Ζαχόπουλος θα εχανε τα πάντα:
Οικογένεια-θεση και εξουσία-ισχυρους φιλους-εξοστρακισμός απο το κόμμα και τους ανθρώπους του.
Θα τον εβλεπαν και θα αλλαζαν πεζοδρόμιο...Οταν κινδυνεύεις να χασεις ολα οσα σε προσδιορίζουν η αυτοκτονλια δε φαίνεται πια τοσο παράλογη επιλογή.

squarelogic είπε...

univers
Η αληθεια ειναι οτι κανάλια και αντιπολιτευόμενος Τύπος επιδίδονται σε αθλιοτητες αυτές τις μέρες:
εχοντας προηγουμένως αρνηθει να δωσουν βημα στις ροζ κασέτες της κυρίας,τώρα αφήνουν διάχυτες υπονοιες ατασθαλιών δίχως κανένα στοιχειο προς το παρόν.
Μονη τους "κατηγορία" ειναι οτι ο Ζαχόπουλος ηλεγχε συγκεντρωτικά την διαχείρηση των κονδυλιων και τους αποχαρακτηρισμούς.
Μα αυτό απο μόνο του δεν τεκμηριώνει κανένα αδικημα.
Επιπλέον ειναι πιθανόν οτι μπαίνοντας ο Καραμανλής ο ιδιος ΥΠΠΟ την 1η 4ετία, εβαλε εναν ανθρωπο απολύτου εμπιστοσύνης του να ελέγχει ώστε να μη βρεθεί με κανένα σκανδαλο στα χερια.
Αν επιδιδόταν συστηματικά σε ατασθαλίες δεν θα είχε τώρα ο "τα πάντα ορών"αντιπολιτευτ.Τυπος χειροπιαστες αποδείξεις σκανδάλων?

Και επιπλέον δεν θα είχε εύκολα τα 200 χιλ.που φερεται να αξίωσε η κ.Τσέκου για να κρατήσει το στόμα της(αυτη τη φορά...) κλειστό?

Εύλογες απορίες,δε νομιζετε?

Univers είπε...

Και ένα εναλλακτικό σενάριο (μορφοποιήθηκε στο μυαλό μου όταν σε κάποια φωτογραφία που είδα στο internet αντίκρυσα το πρόσωπο της περί ης ο λόγος, πρόσωπο με σημάδια αθωότητας που δεν προσιδιάζουν σε εκβιασμούς και "ανταλλάγματα"): Μήπως απατημένη και προδομένη όπως πιθανώς αισθάνθηκε, άκουσε συμβουλές κάποιου "περιβάλλοντός" της για "αξιοποίηση" των γεγονότων και για εκδίκηση;

γ.κ. είπε...

Ενδιαφέρουσα και ανοιχτή προσέγγιση.
Να συνδράμω στην ακτινογραφία που επιχειρείται λέγοντας...

Βλέπω την εξουσία
(ολες τις εξουσίες ακομη και αυτή που ασκει ο ηθοποιός στον θεατή οταν συναντιούνται στο θέατρο)
σαν άσκηση ύφους και αντοχής.
ο ζ δεν διέθετε τίποτα απο τα δύο έτσι δεν την αντεξε την άσκηση-
Εσκασε.

Διαχωρίζω την εξουσία απο την ισχυ΄
(ο ασκών εξουσια Δεν ειναι απαραίτητα ο ισχυρος της υπόθεσης)

ο ζ αυτο εκανε ασκούσε καποια εξουσια στηρίζοντας τον Ισχυρό που του έδινε το δικαιώμα να την ασκήσει
(του έδινε γηπεδο να κάνει παιχνίδι).

αλλα δεν το έκανε καλά οχι γιατι ηταν 55 και χοντρος (τέτοια χαρακτηριστικά έχουν και άλλοι πχ βενιζέλος)
αλλα γιατι δεν μπορούσε να το κανει!
-με νύχια και δόντια -και αγροίκες συμπεριφορές καλοκαίρι Ολυμπία -προσπαθούσε μα δεν μπορούσε.
αν μπορούσε θα τα πήγαινε καλυτερα και με το αλλο φύλο
και κυρίως με τον εαυτό του.

Δουλειά είναι και η άσκηση εξουσίας και θέλει δεξιότητες και χαρακτηριστικά που ο ζ δεν είχε.


υγ.
Αν αυτοκτονούσε "η πέτρα του σκανδάλου" έπειτα απο σεξουαλική παρενόχλησηση σε εργασιακό χώρο και εκβιασμό για μη ανανέωση της σύμβασης,
το γεγονός θα επαιρνε μικρότερη διάσταση, και Σίγουρα ο υπευθυνος Κομματόσκυλος δεν θα προφυλακιζόνταν -

εύχομαι καλή χρονιά σε όλους τους σχολιαστές και τον οικοδεσπότη!

Univers είπε...

@ ψουξ:

Στην υποθετική αντιστροφή ρόλων που επιχειρείς (αν αυτοκτονούσε η "πέτρα του σκανδάλου"...), υπάρχει ένα στοιχείο που πρέπει να το αναπαράγεις στο υποθετικό σου σενάριο στην άλλη πλευρά, ώστε να είναι η αντιστροφή αφορμή για να τεθεί το ερώτημα ("ο υπεύθυνος κομματόσκυλος θα προφυλακιζόταν;"):

Η κυρία είχε πάρει σβάρνα της ρούγες με οπτικό υλικό, όπως ομολογήθηκε από δημοσιογράφους (πχ. Τρέμη, όχι ιδιαίτερα φιλική στην κυβέρνηση, έτσι δεν είναι;). Είχε δηλ. τρόπον τινά καταστήσει τον εκβιασμό δημόσιο, για να είναι πιο ρεαλιστική και άμεση η απειλή ή εν πάσει περιπτώσει είχε αποφασίσει ότι η απειλή δημοσιοποίησης δεν λειτούργησε και ήθελε την εκδίκησή της. Υπήρξαν δηλ. αποχρώσες ενδείξεις, από τον τρόπο που κινήθηκε, εκβιασμού. Νομίζω ότι σκάνδαλο θα ήταν να μην προφυλακιζόταν. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει δηλ. για να... επιτύχει την προφυλάκισή της; Δεν υπολόγισε, βέβαια, στην αυτοκτονία.... Ε, τι να κάνουμε, υπάρχουν και απρόβλεπτα. Οι εκ των υστέρων ισχυρισμοί ("δεν είδα, δεν ξέρω") είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...

Univers είπε...

Να θυμίσω, παράλληλα, και άσχετα με το θέμα, ότι στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης το νομικό πλαίσιο έχει γίνει σχιζοφρενικά αυστηρό (το είχαν πει και νομικοί, όταν τροποποιούνταν οι αντίστοιχες διατάξεις) και απαιτεί από τον κατηγορούμενο να αποδείξει ότι είναι αθώος και όχι από το φερόμενο ως θύμα ότι υπήρξε τέτοιο. Δεν αναγνωρίζεται, δηλ. το τεκμήριο της αθωότητας. Αν κάποια /-ος σε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση, άντε να ξεμπλέξεις...

γ.κ. είπε...

Στο υγ.και το υποθετικό μου σενάριο ήθελα μόνο να τονίσω τους τρόπους που η εξουσία προστατευει τους διαχειριστές της και όχι κάτι άλλο!

univers
συμφωνώ .

doctor είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

doctor

squarelogic είπε...

Ψουξ
και μενα ο Ζαχοπουλος σαν φατσα-physique-και εικονα απ την Ολυμπία,σαφως αντιπαθής μου ηταν.
Αυτό δεν αναιρεί οτι για μια...συνηθη παρασπονδία(διανθσιμένη ομως με σημειολογικά βαρυ υλικό)αποπειράθηκε ν'αυτοκτονησει,πραγμα εξαιρετικα σπάνιο στα πολιτικα μας πραγματα οπως επισημείνει κι ο εμπειρότερος Χ.Βαρδάκας.Και για να προλαβω οσους σπευσουν να θυμίσουν τα υποννοουμενα που αφηνονται διχως ιχνος αποδείξεως(μεχρι τωρα),να επισημάνω οτι πολιτικα προσωπα που αποδεδειγμένα εκαναν πολυ μεγαλύτερες καταχρησεις δημοσιου χρηματος οχι μονον δεν θεωρησαν πρέπον να θεσουν τερμα στην ζωή τους,αλλά ενοχλουνται που εχουν τεθεί τροπον τιναν στο περιθώριο.
Να θυμίσω τον υπ.Οικονομικων καποιας μακρινης χωρας που προέτρεπε τους πολίτες της να 'επενδυσουν"στο Χρηματ/ριο,ενω το κομμα του ειχε καμποσες εταιρείες-οχήματα(με αλλους frontmen βεβαίως) που μαζευαν τα χρηματα του κοσμάκη με απιθανα σενάρια μεγαλεπηβολων επενδυσεων(τις οποίες κανεις δεν ηλεγξε αν πραγματοποιηθηκαν).
Ομοιως τον υπ.Εθν.Αμυνας και τον ΓΓ.του ,που ξεκοκκάλισαν καμποσα εξοπλιστικά πακετα,και κανεις δεν τους ρωτησε πως βρεθηκαν με ξενοδοχεία και εταιρειες ή ποσο σοσιαλιστικό ειναι να κανεις γαμήλια τελετη στα 70 σου στο Παρισινό Four Seasons...Aλλά αυτά συνέβησαν σε αλλη χωρα και δεν μπορουν να χρησιμεύσουν ως μετρο συγκρισης.

Τελος παντων μεγάλη μέγγενη τα υψηλά οφιτσια και ίσως η απαιτηση μας να υπηρετούνται με αυταπάρνηση απο αμέμπτου ηθικής ανθρωπους που δεν θα επωφελούνται και καθολου εκ της θεσης τους,να ξεπερνά τα όρια της αφέλειας.

doctor
χρόνια πολλά και σε σας,καθως και σ'όλους τους δικτυακους φίλους.Με υγεία και τύχη η νεα Χρονιά!

Locus Publicus είπε...

Eξοχο κείμενα και απίθανα σχόλια. Καλημέρα σε όλους.

Ενας φίλος μου που κατάγεται απο το ίδιο χωριό της Κοζάνης με τον Ζαχόπουλο, μου είπε πως αυτοκτόνησε και ο πατέρας του. Εχετε υπόψιν κάτι τέτοιο; Υπάρχει ιστορία κατάθλιψης στην οικογένεια; Σωστά το ανέφερε ο κ. Βαρδάκας σαν νομικός. Αποτελεί σοβαρό στοιχείο. Kαι στοιχείο υπεράσπισης της Τσέκου.

Για τους νομικούς της παρέας: Υπάρχει κατηγορία "συμμετοχή σε αυτοκτονία"; Ακούγεται σαν καφενειακό επιχείρημα.

Squarelogic, ωραία και βαθιά η ανάλυσή σου. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Πως μεγαλώνοντας, δεν θα προσπαθήσω να αναπαράγω τη νιότη μου. Δεν θα δώσω αντάλλαγμα για τη βιολογική νίότη που αναφέρεις. Θα προσπαθήσω να διοχετεύσω την ανάγκη να είμαι αγαπητός, ποθητός, αρεστός, σε άλλες διαστάσεις. Σε φίλους, σε ενδιαφέροντα, ίσως στην τέχνη. Θεωρώ γελοίο να βλέπω 60ρηδες να κάνουν παιδιά με τριαντάρες (το κείμενό σου έχει όλα τα παραδείγματα).

Μερικές σκόρπιες σκέψεις συνομοσιολογίας - Αξίζει η ιστορία 200 ευρώ; Κατα μένα όχι. Δεν είναι δυνατό στοιχείο εκβιασμού. Αφου η νεαρά ερωμένη είχε πρόσβαση σε όλα, προφανώς θα ήξερε τα πάντα για της δουλειές του Ζαχόπουλου. Αν είχε στοιχεία για οικονομικά σκάνδαλα, αυτό αξίζει εναν εκβιασμό. Μπορεί πίσω της να ήταν κι' άλλοι που τώρα έχουν αποτραβηχτεί. Η ταινία(ες) έκαναν το γύρο των ΜΜΕ και έχουν μονταριστεί απο τα κανάλια. Μετά, για να κάνουν χάρη στον Καραμανλή, του έστειλαν και ένα μικρό στιγμιότυπο για να κατωχυρώσει τον εκβιασμό.

Πιστεύω πως απο την εποχή των υποκλοπών, υπάρχουν στοιχεία εκβιαστικά για πολλά μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή και άλλων πολιτικών. Πάνω απο χρόνο παρακολουθούσαν 100 μέλη της πολιτικής ζωής της Ελλάδας. Μια ομάδα ανθρώπων έχει στοιχεία για τους πάντες στην Ελλάδα. Τώρα ο φόβος φυλάει τα έρημα. Το θέμα των υποκλοπών θάφτηκε με προσβλητικό τρόπο. Μας είπε η Vodafone οτι δεν έκανε back up τα data! Αν είναι δυνατόν!

Οντως, ο Ζαχόπουλος είχε ευθιξία και τσίπα. Ενοιωσε ντροπή και κατέρρευσε. Ειλικρινά τον λυπάμαι. Αλλά η Τσέκου δεν χειρίστηκε την υπόθεση καλά. Ξεκατινιάστηκε με τις δημόσιες απειλές της. Ποιοί την έφεραν σε επαφή με τη μαφία των καναλιών; Ποιοί την εκμεταλεύτηκαν συναισθηματικά; Αν ψάξουμε, πιστεύω πως θα βρούμε μέγα και ζέχνοντα υπόνομο.

---------------------

Και μια διόρθωση squarelogic. Είχα την εντύπωση πως αποκτάς κόρη. Κάπου το διάβασα και το υιοθέτησα. Προφανώς έκανα λάθος. Να με συγχωρείς:)

Καλή Χρονιά σε όλους!

Univers είπε...

"Αξίζει η ιστορία 200 ευρώ;"

200 χιλιάδες € παρακαλώ! Δεν ξέρω αν τα χρήματα, η εκδίκηση, ο διορισμός ή άλλο τι ήταν το αντικείμενο της διεκδίκησης, αλλά πάντως αυτό ήταν το ποσό που αναφέρθηκε.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Λωτοφάγος είπε...

Δεν τον λυπάμαι: η όλη του μορφή δείχνει ποια ακριβώς ιδέα έχει η Νέα Δημοκρατία για τον πολιτισμό! Αν προσθέσεις δίπλα του Τατούλη, Βουλγαράκη και Λιάπη, έχεις συμπληρωμένο το καρέ της φτηνιάρικης αρχοντοχωριατιάς! Τα έργα κι οι ημέρες του δείχνουν τον χαρακτήρα του μεσάζοντα των εργολάβων που διαθέτει!

Τίποτε δεν θα αποκαλυφθεί πραγματικά, φίλε. Θα μας ζαλίσουν για ένα διάστημα και μετά τέρμα!

Καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Unknown είπε...

@ locus publicus
Πράγματι έγινε γνωστό ότι και ο πατέρας του του Ζαχόπουλου έχει αυτοκτονήσει για επιλήψιμες οικονομικές δοσοληψίες στην Υπηρεσία του τις οποίες όμως αυτός απέκρουε ότι συνέβησαν. (Μάλιστα, άκουσα στις τηλεοράσεις, ότι εκ των υστέρων απεδείχθη η αθωότης του..).
Το 301 του Ποινικού κώδικα έχει ως εξής: " ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. Όποιος με πρόθεση κατέπεισε άλλον να αυτοκτονήσει, αν τελέστηκε η αυτοκτονία ή έγινε απόπειρα της, καθώς και όποιος έδωσε βοήθεια κατ αυτήν τιμωρείται με φυλάκιση". Στην συγκεκριμένη υπόθεση η "34χρονη" κατηγορείται για συμμετοχή με ενδεχόμενο δόλο.
Δηλ ότι αν και δεν επεδίωκε το αποτέλεσμα γνώριζε ότι από την συμπεριφορά της ήταν ενδεχόμενο να παραχθούν τα επελθόντα αποτελέσματα (αυτοκτονία ή απόπειρα αυτοκτονίας) και τα απεδέχθη.