Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2007

Η Μέριμνα των Καθηγητών για τον βιασμό μιας 9χρονης...


Δεν ξερω ποσοι έχετε δει την ταινία Little Children του Todd Field με τους Kate Winslet,Patrick Wilson,Jen.Connely.Σ'αυτην την ταινία την παράσταση κλέβει ο "ξεχασμένος"Jackie Earl Haley στον απωθητικό ρόλο του παιδόφιλου Ρόννι, που εξέρχεται απ τη φυλακή και επιστρέφει στο μητρικό του σπίτι προκαλώντας αλυσιδωτές αναταράξεις στο ησυχο προάστειο.


Θυμήθηκα αυτή την ταινία διαβάζοντας για το απίστευτο περιστατικό του βιασμού της 9χρονης στα Εξάρχεια απο 45χρονο παιδόφιλο,ηδη καταδικασμένο 2 φορές για το ιδιο αδίκημα(τη 1 απ'αυτες ενω βρισκόταν σε άδεια απ τις φυλακές) .Το "ακραίο" αυτο περιστατικό ώθησε και τον Πρωθυπουργό(αυθόρμητα ή μελετημένα,λίγο με νοιαζει...)να δωσει επιτέλους εντολη "αυστηροποιησης" των ποινων για τη συγκεκριμένη κατηγορία εγκληματιών με πιθανη ενεργοποιηση του αρθρου 92 του Ποινικου Κωδικα που προβλέπει επιβολή "αόριστης καθειρξης" για τους "καθ εξιν" εγκληματίες,ξεσηκωνοντας θυελλα αντιδράσεων από διαφορους "δημοκρατικούς" Καθηγητές Εγκληματολογίας και Ποινικού δικαίου.


Λεει πχ ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ.Μανωλεδάκης στη σημερινή Ε:


Για ξαναδιαβάστε την άποψη του κ.Καθηγητή και φανταστείτε τώρα, οτι αντί να εκφέρεται θεωρητικά σε μια εφημερίδα ή ενα αμφιθεατρο,να πρέπει να την πει στο πρόσωπο του πατέρα της κακοποιηθείσης μικρούλας! Δηλ. θαθελα να εβλεπα τον Καθηγητή να δικαιολογεί την συνέχιση χορήγησης αδειών και πρόωρης απόλυσης απ τις φυλακές τετοιων ψυχοπαθολογικών αποβρασμάτων με την δικαιολογία οτι κι αν προκυψουν και μερικοι βιασμοί παιδιών ,ε, τα Δικαστήρια ναναι καλά,και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες ποινές

(στη διάρκεια των οποίων βεβαιως θα χορηγηθούν κι άλλες αδειες,ωστε να δοθούν "ευκαιριες" και για νεα "επεισοδια"!).

Για να μπούμε τώρα καθενας απο μας στη θεση των γονιών του κοριτσιου και να δούμε αν θα μας φανεί "επαρκως αυστηρη"π.χ η ποινή της 10ετούς καθειρξης( με το σχετικα προσφατα πιο αυστηρό πλαισιο) που ομως μπορεί να ανασταλει με καταβολή 3.000 ευρώ που επιβληθηκε πρόσφατα σε 26χρονο εργαζόμενο ως 'ψυχαγωγό σε παιδότοπο" που ασέλγησε σε ενα αγοράκι...Με 3 χιλιάρικα το τέρας αυτό μπορεί να κυκλοφορεί ελευθερο να ασελγήσει και σε αλλα παιδιά,ωσότου τελεσιδικησει σε ανωτατο βαθμό η υπόθεση,οπότε και πάλι θα κληθεί να εκτίσει το πολύ τα 3/5 της ποινής!


Προφανώς δεν ειμαι Νομικός και δεν βλέπω(και δεν θελω να δω...) το θέμα απ τη θεωρητικη σκοπιά του.Το βλέπω μόνο απ την ανθρωπιστικη πλευρά του και επειδή θεωρώ το συγκεκριμένο εγκλημα απο τα ειδεχθέστερα και απεχθέστερα,μου φαίνονται προσβλητικές και θεωρητικολογουσες ,ασχετες με το κοινό αίσθημα Δικαίου,οι τοποθετησεις των καθηγητάδων.Θέλετε κι άλλο ωραίο Δημοκρατικο απο την ιδια σελιδα της σημερινής Ε?


"Ηδη η αύξηση του ορίου έκτισης ποινής στα 4/5 για την υπό όρους αποφυλάκιση των εμπόρων ναρκωτικών (από 3/5 που ισχύει για όλους τους άλλους), δημιουργεί ζητήματα ανισότητας ως προς τους όρους έκτισης της ποινής και εκλαμβάνεται ως ανεπίτρεπτη, εξωδικαστική επιβολή επιπλέον τιμωρίας."

Τι μας λένε δηλαδή εδω οι κατ'επαγγελμα δημοκρατικοι καθηγητάδες?οτι καποιος που ειναι μεσα για ακάλυπτες επιταγές πρέπει να εχει την ιδια μεταχείριση με τους εμπόρους ναρκωτικων?Θα τα λεγανε αυτά αν χαροπάλευε το δικο τους το παιδι απ τα ναρκωτικα ή αν καταστρεφόταν η ζωη του απο ενα βιασμό στα 9 του χρόνια?


Ελεος δηλαδή!

Εκτός απ την απόλυτη αποτυχία του συστήματος ως προς το σωφρονιστικό σκέλος γενικά,ειναι γνωστό οτι οι καθ εξιν παιδοφιλοι ειναι βαθιά ψυχοπαθητικές προσωπικότητες με θεμελιώδη έλλειψη εσωτερικών ανασχετικών μηχανισμών που θα τους βοηθούσαν να ελεγξουν τις απορριπτέες ορμές τους.Σε μια κοινωνία με περιορισμένους πόρους,η επιστημονική προσπαθεια ψυχολογικης αναμόρφωσης τους,μοιραια θα ειναι πολυ χαμηλα σε προτεραιότητα,όταν λείπουν τοσα πολλα για ψυχικα νοσούντες χωρις παραβατικη συμπεριφορά.

Αφού λοιπόν το σωφρονιστικο συστημα δεν μπορει να τους σωφρονίσει ή να τους "θεραπεύσει",η προωρη ελευθερωση τους ισοδυναμεί με "ελευθερας" για επαναληψη των ίδιων εγκλημάτων.Ποιος θα ειναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός αυτών των νέων εγκλημάτων?

Και ποιος θα επιχειρηματολογησει στον γονιό που το παιδί του ειχε την κακή τυχη να βρεθει στο διάβα του αδειουχου βιαστή,οτι τα πραγματα θα ειχαν την ιδια κατάληξη κι αν ο συγκεκριμένος υπάνθρωπος ειχε μεινει στο κελι του?

Στην ταινία παντως,ο παιδόφιλος Ροννυ,υπό την πίεση της συνεχούς παρενόχλησης του απο τον συνταξιούχο αστυνομικό που πάλευε με τις δικές του τύψεις,και απο την συνειδητοποιηση της αδυναμίας του να ξεφύγει απ το νοσηρό του πάθος,δίνει μονος του την οριστικη λυση:

ακρωτηριάζει την πηγή των γενετήσιων ορμονών του!

Μήπως μια φαρμακευτική τέτοια διευθέτηση για τους καθ'υποτροπην παιδοφιλους θα ήταν προτιμότερη από τα ολιγόχρονα,κρατικά πληρωμένα "μεταπτυχιακα" τους σε άλλες ¨ειδικότητες εγκλήματος" εντός των ΙΕΚ "Η Στενή"?


23 σχόλια:

Univers είπε...

Να φανταστείς ότι η φαρμακευτική διευθέτηση έχει ήδη προταθεί και συζητείται στην Μεγάλη Βρετανία.

Είχα διαβάσει μια συνέντευξη ενός τέτοιου υπότροπου παιδόφιλου στη Γαλλία, όπου έλεγε ότι άνθρωποι σαν αυτόν είναι πολύ σύσκολο να χαλιναγωγήσουν το πάθος τους, ότι με μεγάλη πιθανότητα θα υποτροπιάσουν και ότι ίσως είναι προτιμότερο να μην αφήνονται ποτέ ελεύθεροι.

Εδώ είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, βέβαια, και οι καθηγητές που αναφέρεις, γέννημα - θρέμμα της, συναγωνίζονται σε προοδευτικότητα...

vasikos metoxos είπε...

Δικαιολογημένη η οργή σου φίλε. Μην εισάγεις ιδέες για ακρωτηριασμούς τύπου Σαουδικής Αραβίας. Ο πατέρας της 9 χρονης έχει βέβαια κάθε δικαίωμα να το πράξει όπως κάθε πατέρας. Την ανεπάρκεια του σωφρονιστικού συστήματος δεν θα τις αντικαταστήσουμε με βαρβαρότητες.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε έξω από το χορό...
Είμαστε έξω απ' το χορό του πατέρα και της μάνας, που βίασαν τα παιδιά τους.
Είμαστε έξω απ' το χορό, που χορεύουν τα βιασμένα παιδιά.
Είμαστε έξω απ' το χορό του παιδόφιλου, που φέρει την ψυχασθένειά του άλλοτε ως δικαιολογία του πάθους του, πάντα όμως ως κατάρα...

Αν δεχτούμε, πάντα έξω απ' το χορό, ότι τα βιασθέντα παιδιά και οι οικογένειές τους καρφώθηκαν ακούσια σ' ένα τεράστιο σταυρό και πορεύονται σε πορεία ζωής άκρως μαρτυρική, οι παιδόφιλοι πώς μπορούν να μοιράζουν τέτοιους σταυρούς και να μη φυλακίζονται από την πολιτεία, από την κοινωνία, από τις τύψεις τους; ...

Unknown είπε...

Τς απορίες σας να διαβιβάσετε στους Υπουργούς Δικαιοσύνης (κύριο Κουβελάκη που άρχισε και την κυρία Μπενάκη που συνέχισε επαξίως) την θέσπιση της χορηγήσεως αδειών στους φυλακισμένους, στην απόλυση με την συμπλήρωση των 2/3 της ποινής κλπ.
Εμένα δεν θα με εύρισκε αντίθετο ο χημικός ευνουχισμός υποτρόπων εγκληματιών για σεξουαλικά αδικήματα.
Άλλωστε νομίζω ότι σε μερικές Δυτικές χώρες προβλέπεται ως ασφαλιστικό μέτρο βεβαίως και όχι ως ποινή..

squarelogic είπε...

Κε Βαρδάκα
περίμενα με ενδιαφερον την θεση σας μια και ειστε Νομικός.Θα ηθελα μια εκτενέστερη τοποθέτηση ως προς το πως προεκυψε(σε τι αποσκοπεί,υπο ποιές συνθηκες υπαγορεύτηκε...)αυτό το καθεστως των 3/5 της ποινής,καθως και ως προς τις θεσεις των συναδελφων σας καθηγητών.

Βασικέ Μέτοχε
μου φαίνεται οτι η Σαρία σ'αυτές τις περιπτωσεις δικαιώνεται.Κι αντε,επειδη δεν ειμαστε Σ.Αραβία να δωσεις μια 2η ευκαιρία αφού εκτίσουν την ποινή τους.Εαν ομως γίνει και 2η φορά,γιατι να προταξω την προστασία του ψυχοπαθούς εγκληματία έναντι της προστασίας αθώων παιδιών?Ειλικρινά πιστεύω οτι η νέα φυλάκιση κανενα νοημα δεν εχει.Πολύ πιο αποτρεπτικό θα φαντάζει το ενδεχόμενο να κανουν οντισιόν για το ρόλο του...Καστράτο!έστω και σαν ασφαλιστικη δικλείδα προς οφελος του κοινωνικού συνόλου κι οχι σαν αντεκδικητικη ποινή.

squarelogic είπε...

και κατι ακόμα...
δε νομιζω να δημοσιεύτηκε πουθενά το ονομα του δράστη.Γιατί η κονωνία μας προτάσσει κι εδω την προστασία του εγκληματούντος εναντι των θυματων?
Ας σκεφτούμε ο καθενας μας,αν επροκειτο να εγκατασταθει μετά την απολυση του διπλα μας,δε θα θελαμε να ειμαστε ενημεροι?
Η κοινωνική κατακραυγή που δικαιολογημένα θα αντιμετωπιζουν ειναι μερος των αποτρεπτικων μηχανισμών.Εάν η μονη ποινη που αντιμετωπιζει ενας τετοιος αρρωστος εγκεφαλος ειναι τα 3/5 της δικαστικως επιβληθεισης ποινης ΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙ,και τιποτε παραπάνω,προφανώς δεν ειναι αρκουντως αποτρεπτικη!
Το να ξερει ομως οτι σε περιπτωση υποτροπης δεν θα εχει πια γη να πατησει,ισως μετρησει περισσοτερο στις μερες της σκεψης κατα της εκτιση της 1ης ποινής.

Προφανώς γνωρίζω οτι οι προτάσεις μου ξεφευγουν απο το politically correct της συγκεκριμενης θεωρητικολογουσας,"υπερδημοκρατικής"κοινωνίας-ομως θα επαναλάβω οτι με ενδιαφέρει μονο η σταση αυτων των ανθρωπων αν ηταν οι ιδιοι αμεσα εμπλεκομενοι,κι οχι οταν αρθρογραφούν εκ του ασφαλους πανω στο δραμα καποιου αλλου.

Unknown είπε...

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ασχολούμαι με το ποινικό δίκαιο για να έχω αυθεντική γνώμη.
Εξ όσων όμως γνωρίζω οι ληφθείσες διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την μείωση του χρόνου των δικαστικώς καταγνωσθεισών ποινών οφείλεται στους εξής κυρίως πρακτικούς λόγους: α. Για να φαίνεται ο Υπουργός που νομοθετεί "προοδευτικός" β. Για την μείωση του κόστους του σωφρονιστικού συστήματος και του πληθυσμού των φυλακών και γ. Για να δημιουργηθούν μοχλοί ρουσφετιών. Βεβαίως θα βρεθούν πολλοί οι οποίοι τα κίνητρα αυτά του "νομοθέτη" θα τα ανάγουν σε, δήθεν,αρχές επιείκειας, καλλίτερου σωφρονισμού κλπ. ηχηρά παρόμοια. Δεν τα πιστεύουν.. Δείχνουν απλώς ότι τα πιστεύουν για να φαίνονται "προοδευτικοί". Και έτσι αυτοί βλέπουν τα πράγματα από της πλευράς του θύτου. Εγώ τα βλέπω από της πλευράς του θύματος...
Αν πάντως αρχίσετε να ρωτάτε δικηγορικούς συλλόγους, δικηγόρους,δικαστές, θεωρητικούς κλπ για την σκοπιμότητα των ρυθμίσεων αυτών μην εκπλαγείτε εάν η μεγάλη-αν μη η συντριπτική- πλειοψηφία τις βρει και δικαιολογημένες και άτολμες.
Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το έγκλημα συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος!! Δημιουργεί εισόδημα σε πολλούς.. Από γραφεία τελετών , ιατρούς, νοσοκομεία, δικηγόρους, δικαστές, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς κλπ. Ανάλυση που έχει κάνει ο Μάρξ ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνος.

Για την "υπερπροστασία" των προσωπικών δεδομένων σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας.
Ωρισμένοι που κατείχαν ή κατέχουν τα σχετικά οφίτσια παρελήφθησαν, αν και φίλοι της τότε Κυβερνήσεως, από κρίσιμες προαγωγές. Αυτοεπιβεβαιώνονται τώρα με παράλογες ρυθμίσεις, ξεχνώντας ότι η δημιουργία -και ο πρωταρχικός σκοπός- του μετασχηματισμού της ατάκτου ανθρωπίνης ομάδος (αγέλης) σε κράτος οφείλεται στην ανάγκη εσωτερικής και εξωτερικής προστασίας και κοινωνικής ειρήνης.. Η γνωστή και πρόσφατος εγκύκλιος Σανιδά τοποθετεί τα πράγματα στην θέση τους. Εγκύκλιος η οποία, όπως ανεμένετο άλλωστε, βρήκε δυσμενή ανταπόκριση από τα λαϊκίζοντα Μ.Μ.Ε.
Εδώ έχει περιέλθει σε γνώση των Αρχών από καιρό και προσφάτως και στα Μ.Μ.Ε. η περίπτωση "καρδιοχειρουργού" με μεγάλη θνησιμότητα ο οποίος φαίνεται ότι έχει επιδείξει πλαστά πιστοποιητικά. Και δεν τολμούμε να πούμε το όνομά του.. Αυτός όμως συνεχίζει να χειρουργεί τους αγνοούντας ασθενείς του...

αθεόφοβος είπε...

Η θέσπιση της αδείας στους κρατουμένους είναι απολύτως σωστή εάν θέλουμε αυτά τα άτομα να μπορεσουν να επανέλθουν ομαλώτερα στην κοινωνία μετα την αποφυλακιση τους.
Το ποσοστό αυτών που δεν επιστρέφουν είναι πολύ χαμηλό,μόνο 4%.
Το πρόβλημα όμως φαίνεται ότι είναι με τις επιτροπές που χορηγούν τις άδειες χωρίς ιδιάιτερη μελέτη της κάθε περίπτωσης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έπρεπε να του χορηγήσουν άδεια και να τον έχουν σε στενώτερη ψυχιατρική παρακολούθηση.

Locus Publicus είπε...

Παραθέτω δύο links για την αντιμετώπιση των παιδόφιλων στις ΗΠΑ. Εδώ, ο νόμος απαιτεί απο όλους τους αποφυλακισθέντες, να εγγραφούν στα μητρώα της αστυνομίας, της πόλης όπου κατοικούν. Τα δεδομένα αυτά ανακοινώνονται δια νόμου στο ευρύ κοινό δια μέσου του ίντερνετ.

Το πρώτο λινκ αναφέρεται στο νόμο Megan's Law.

Το δεύτερο λίνκ είναι το site για με όλους τους παιδόφιλους στις ΗΠΑ.
Λέγεται National Alert Registry.

Βάλτε τον αριθμό 02190 στο "Enter Zip Code" (ταχυδρομικός κώδικος οπου διαμένω εγώ για παράδειγμα), και πατήστε το "Search for Sex Offender".

Ενδιαφέρομαι για τα σχόλιά σας.

squarelogic είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
squarelogic είπε...

Αθεόφοβε
διάβασα και γω τα ποσοστά της παρα βίασης της αδειας.Το θεμα ειναι οτι ορισμενοι κατάδικοι που δεν θα πρεπε να παρουν ποτε αδεια εκμεταλλευονται το καθεστως θετοντας θεμα ισοτιμης μεταχειρισης,και ισως και με τη βοήθεια χρηματισμου,καταφέρνουν να παρουν αδεια και φυσικα να μην επιστρεφουν,ενω η εκ νεου αναζητηση τους στοιχιζει εκατονταδες εκατομμυρια(πχ.Παλαιοκωστας,Ρωχαμης..).

Επιπλεον φαίνεται οτι ειδικά στην κατηγορία των παιδοφίλων δεν υπάρχει σωφρονισμός ή¨"θεραπεία".
Αρα θεωρώ αναγκαία και δικαιη την γνωστοποιηση της ελευθερωσης τους στους αμεσα ενδιαφερομενους ή την ηλεκτρονικη τους παρακολουθηση.

Η ταινία προφανως εδραζεται στην παραπομπη του locus,δηλ.τον Megan Law.Με συγχωρειτε,αλλα αν προκειται να εχω καποιο bias ως προς το ποιον θα προστατεψω,θα συνταχθω με την πλευρά των αθώων θυμάτων κι όχι με την πλευρά των βιαστών,ποσο μαλλον με τους βιαστές παιδιών!

Unknown είπε...

@αθεόφοβος
"Η θέσπιση της αδείας στους κρατουμένους είναι απολύτως σωστή εάν θέλουμε αυτά τα άτομα να μπορέσουν να επανέλθουν ομαλώτερα στην κοινωνία μετά την αποφυλάκιση τους.
Το ποσοστό αυτών που δεν επιστρέφουν είναι πολύ χαμηλό,μόνο 4%".

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ. ΕΣΑΣ ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ;
ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ;
ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΟΥ 7-8 ΦΟΡΕΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΚΛΠ ΚΛΠ"
ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΣ ΕΠΕΜΕΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΎΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
ΟΠΟΤΕ Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΞΕΜΥΣΤΗΡΕΥΘΗ (ΠΕΡΙ ΤΟ 1995) ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΥΣΧΗΜΩΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΕΞΟΧΙΚΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ..

squarelogic είπε...

Ευχαριστω τον κ.Βαρδάκα που εξηγεί γιατί διαβάσαμε ολοι αυτό το ποσοστό,το οποίο πραγματι φαίνεται χαμηλό.

Αθεοφοβε πιστεύετε πραγματικά οτι ενας Παλαιοκωστας ή ενα κατ'επαναληψη βιαστης χρησιμοποιεί την αδεια για "ομαλοτερη επανένταξη στην κοινωνία" ή για να συντονίσει την συμμορία του(1η περιπτωση) ή να εκτονώσει τις καταπιεσμένες ορμές του(2η περιπτωση)?

Θυμάστε την φοβερή περίπτωση Δουρή απ τα Δουνεικα Ηλείας?(βίαζε κατ'εξακολουθηση τον γιο του και τελικα τον σκότωσε και μετα κατηγγειλε την εξαφάνιση του)
Ακόμα και στο αξιακό συστημα των σκληρών βαρυποινιτών αυτο το κτήνος δεν ειχε θέση,και γι'αυτο τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Univers είπε...

@ squarelogic:
("Γιατί η κονωνία μας προτάσσει κι εδω την προστασία του εγκληματούντος εναντι των θυματων?".)

Στα λίγα χρόνια λειτουργίας της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρήγαγε ορισμένα απίστευτης πρωτοτυπίας (σε παγκόσμια κλίμακα) "μαργαριτάρια", όπως η απαγόρευση αναφοράς του ονόματος ενός κατηγορουμένου. Προσέξτε, λέμε κατηγορουμένου, δηλ. προσώπου εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, όχι απλού υπόπτου. Άλλο μεγάλο και "προοδευτικό" μαργαριτάρι, η ιδέα ότι κάμερες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να καταγράφουν περιστατικά σε δημοσίους χώρους με σκοπό την αποτροπή παραβατικών ή και εγκληματικών ενεργειών.

Αυτή η επιτροπή με το έργο της γκρεμίζει αφελείς ιδέες περί "ανεξαρτησίας", δέσμια καθώς είναι η ίδια ιδεοληψιών συγκεκριμένης πολιτικής προελεύσεως. Ευτυχώς οι προοδευτικότεροι αυτών μας απαλλάξαν χθες από την παρουσία τους. Στην πορεία του Πολυτεχνείου, λέει, έπρεπε κατά τους παραιτηθέντες θιγμένους φωστήρες οι κάμερες να είναι κλειστές και να ανοίξουν μόνον αν και εφ' όσον υπήρχε εκτροπή. Ωραιότατα! Καλό κατευόδιο.

Άριστη πάνω σ' αυτό είναι τα κατά καιρούς γραφέντα του Πάσχου Μανδραβέλη, όπως θα τα βρείτε στο www.medium.gr.

squarelogic είπε...

παρεπιμπτόντως,αξιζει να δείτε την ταινία,ειναι πολυ καλή(ακόμα και η Winslet που συνηθως δεν με συγκινούσε,είναι εξαιρετική)

γ.κ. είπε...

Το νομικό κομμάτι εχει αναλυθεί ηδη.
εγω θέλω να πώ για την eurovision junior kαι τα jumbo.
Η πρώτη αναπαράγει την κανονική δηλ. πρότυπα ποπ τραγουδιστριας (αρα συγκεκριμένο ντύσιμο βάψιμο και συμπεριφορά ...γεμάτη υποσχέσεις)με χρήματα που πληρώνουμε εμείς(ΕΡΤ).
Στο δε κατάστημα (όλοι το έχουμε επισκεφτεί)έμεινα ΚΑΓΚΕΛΟ οταν είδα οτι πουλούσε στρινγκ μαύρα με μια ροζ φούντα στο πίσω μέρος για τρίχρονα και πεντάχρονα.
και σκέφτομαι οτι εκτός απο την Πολιτεία και τον ποινικό κώδικα κάτι θα πρέπει να κάνουν και οι Πολίτες αν τους ενδιαφέρει ενα θέμα
τόσο σοβαρό.Κάτι επι της ουσίας εννοώ.Διότι τι νόημα έχει να ακούμε π.χ. οτι εξαρθρώθηκε ένα δικτυο πορνο παιδόφιλων η οτι ένας πατερας σαν και αυτόν που περιγράφεις του την έχωσε του ανώμαλου χοντρομαλάκα στα σκαλια στην Ευελπίδων.

υγ.θα τα κατεβάσουμε τα στρινγκ απο τα ράφια του jumbo ; ποιός είναι μέσα ;

καλό βράδυ

Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Univers είπε...

Η παρατήρηση του ψουξ για την βεβιασμένη ενηλικίωση των παιδιών με την παιδική Eurovision (που κατά την γνώμη μου είναι άγος του πολιτισμού) είναι σωστή. Το ίδιο σωστή και η παρατήρησή του για τα string Jumbo. Εδώ, αν δεν έχουν απομακρυνθεί αυτά τα "δώρα", θα έπρεπε να επέμβει κάποια Αρχή (αγνοώ ποια). Ίσως και η φωτογράφιση και μαζική καταγγελία από τα blogs, σε συνδυασμό με e-mails σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ να έφερνε αποτέλεσμα. Δεν συμπαθώ αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις, εδώ όμως θα χρειαζότανε.

Αλλά κάτι πρέπει να γίνει και με τις μαμάδες εκείνες που, ντύνοντας και βάφοντας τα κοριτσάκια τους (παιδιά ακόμα ή προέφηβες), φροντίζουν με τις επιλογές τους να προβάλλουν μια σεξουαλική πρωιμότητα και μια περιρρέουσα γενετήσια ακτινοβολία που είναι ανάρμοστη για την ηλικία του κοριτσιού. Και εκεί δυστυχώς δεν υπάρχουν σαφή όρια μεταξύ "φυσιολογικής" ενδυματολογικής επιλογής και αυτής που έχει υπερβεί τα όρια (αφήστε που η μόδα και ο μιμητισμός παρασύρει τους πάντες και τα πάντα). Χριεάζεται συστηματική δουλειά αλλαγή προτύπων. Κάθε πράμα στον καιρό του και η ενηλικίωση όταν το λένε οι ορμόνες. Είναι εξωφρενικό το παιδί να ενσαρκώνει τα ώριμα σεξουαλικά πρότυπα των γονέων.

Λωτοφάγος είπε...

Θα συΜφωνήσω, πρώτα πρώτα με τον ψουξ και τον Univers. Έχω προσέξει κι εγώ αυτά τα μικρομέγαλα κοριτσάκια με την επιτηδευμένη συμπεριφορά και τα μπλουζάκια που αφήνουν έξω τις κοιλιές, προκαλώντας τους ανώμαλους. Εκείνο δε που με εκπλήσσει περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες μανάδες τέτοιων παιδιών είναι χοντρές και στραβογερασμένες σαν τσατσάδες! Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

squarelogic, το συγκεκριμένο κάθαρμα πρέπει να είναι το ίδιο που πριν από μερικά χρόνια αναστάτωσε τους Αμπελόκηπους όταν βίασε ένα κοριτσάκι στο λεβητοστάσιο μιας πολυκατοικίας, ευρισκόμενος σε άδεια για το ίδιο έγκλημα! Αν είναι αυτός, δεν μπορώ να πω πως η αποσιώπηση του ονόματός του οφείλεται στην αλβανική καταγωγή του νέου θύματος, γιατί ούτε και τότε δημοσιεύτηκε. Συμφωνώ απολύτως με τον ευνουχισμό τέτοιων αποβρασμάτων! Για να μην προτείνω την εσχάτη των ποινών και κατηγορηθώ για φασισμό! Ναι, αυτοί οι ψευτοδημοκρατικοί είναι υπεύθυνοι που αυτό, το ειδεχθέστερο έγκλημα δεν τιμωρείται όπως αρμόζει! Διότι ο δολοφόνος ή ο ληστής δεν καταστρέφουν παιδικές ψυχές. Το βιασμένο παιδί είναι ζωντανό νεκρό! Ποτέ δεν θα ξεχάσει και ποτέ δεν θα ξαναεμπιστευθεί κανέναν. Και, κυρίως, θα του έχουν στερήσει μία από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή!

Locus Publicus είπε...

Ενα απλό βήμα για την προστασία των θυμάτων, θα ήταν η κοινοποίηση όλων των προσωπικών στοιχείων των εγκληματιών σε κάποια ιστοσελίδα της αστυνομίας στο ίντερνετ.

Αλλά κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα γίνει στην Ελλάδα σύντομα, εξ αιτίας της τρομερής πολιτικοποίησης τού ελληνα πολίτη.

Μιλώντας για θύματα, θα σας υπενθυμίσω πως κατα τη διάρκεια της δράσης της 17Ν, κανένας φορέας δεν είχε κινητοποιηθεί υπέρ των θυμάτων. Ούτε απο κυβέρνηση, ούτε απο ΜΜΕ, ούτε απο ιδιώτες. Η μόνη αντίδραση "Μέχρι Εδώ", ήρθε απο την κυρία Σάντερς, χρόνια αργότερα.

Τρομοκράτες και εγκληματίες ηρωοποιήθηκαν στη συλλογική συνείδηση του Ελληνα. Η Ελευθεροτυπία - το έχω ξαναπεί, εξυμνούσε τον αγώνα της 17Ν κατα του ιμπεριαλισμού. Κάθε σοβαρός ανθρωπος θα το θυμάται.

Γιατί παράδειγμα να μης δημιουργηθεί εδώ και τώρα μια ιστοσελίδα για να μαζέψει πληροφορίες για τους Ζωνιανούς?

Μέσα απο αυτή τη νοοτροπία, οι εγκληματίες ξεφεύγουν. Οταν η κυβέρνηση θα αποφασίσει να σταματήσει τον λαικισμό και να φτιάξει σοβαρή αστυνομία, με κώδικα δεοντολογίας και σοβαρή στρατηγική αντιμετώπισης του εγλήματος, οι Ελληνες πολίτες θα ανταποκριθούν θετικά.

squarelogic είπε...

Ψουξ
αν και δε με βλεπω συντομα στα jumbo αν βρεθω απο κει θα κοιταξω να φωτογραφίσω τις επιμαχες προσφορές και θα συννενοηθουμε για καποιο ποστ...

Λωτοφαγε
συμφωνούμε απολυτα και ειδικά για τη μόνιμη απώλεια εμπιστοσυνης που κατ'ελαχιστον επιφέρει μια τετοια τραυματικη εμπειρία σε ενα παιδί.
Και χωρις την δυνατοτητα εμπιστοσυνης,κανενας δε μπορεί να ζησει μια φυσιολογικη ζωη(αλλο μεγαλο θεμα αυτο...).

locus:
"Οταν η κυβέρνηση θα αποφασίσει να σταματήσει τον λαικισμό και να φτιάξει σοβαρή αστυνομία, με κώδικα δεοντολογίας και σοβαρή στρατηγική αντιμετώπισης του εγλήματος, οι Ελληνες πολίτες θα ανταποκριθούν θετικά."

μμμ.δεν ειμαι τοσο σιγουρος...
Ο μεσος Ελληνας δε θελει να σφιγγουν και πολυ τα πραγματα γιατι καπου θα πιαστεί κι αυτός να κανει τις "λαδιές"του.Προτιμα τη "θολούρα",τις γενικόλογες καταγγελίες τυπου "που ειναι το κράτος/" οταν κατι δεν παει καλά,παρά το να εχει ενα ευνομούμενο κράτος το οποίο απαιτεί κι απο αυτόν αναλογη συνεπεια και υπευθυνοτητα.Γι αυτό αλλωστε εχει και τους ταγούς που του αξιζουν...
Επαναλαμβανω,ο ΜΕΣΟΣ Νεοέλλην...Υπαρχουν κι εξαιρέσεις που υποφέρουν και προσπαθούν κατι να αλλαξουν...Μπορει αυτοι να ειναι και οι ανόητοι...

γ.κ. είπε...

univers kai λωτοφάγε
οι παρατηρήσεις σας για τις "μητέρες"
ειναι πολύτιμες και ωριμες.
Αυτές είναι που ακυρώνουν την διαθεσιμότητα του square logic τηνδική μου η οποιου αλλου για δράση.

Σκεφτομαι οχι μόνο την "μητέρα" αλλά και τον "ΠΑΤΈΡΑ" να μας αρθρώνει με βαρύγδουπο υφος
"Και ποιος σας είπε οτι θέλω την γνώμη σας - για το πως θα μεγαλώσω το παιδί μου ΡΕ...."
και λέω "ασ το καλύτερα γιατί η απογοήτευση θα είναι άσχημη"

οσο για την παιδική Εurovision ....
υποχρεώνομαι να υποθέσω οτι "ενεργει για το κοινό συμφέρον"
συμμετέχει και φιλοξενεί διαγώνισμούς που -ενδιαφέρουν τους συνδρομητές της ....

ετσι δεν είναι;
για οποιαδήποτε αλλη δράση(αλλαγή πολιτικής-αντιμετώπισης)του διαγωνισμού απο την ΕΡΤ ας απευθυνθούμε σε καποιον σύγχρονο πολιτικό μεσω καποιου κοινού ποστ.
υγ. εγω προτείνω τον Βενιζέλο (ειναι μπλογκόφιλος καθως λέει)
και τον Αρη Σπηλιωτόπουλο (είναι στην κυβέρνηση και μου κινεί το ενδιαφέρον)
.
τι λέτε;

καλο βράδυ